Nuotr.: bit.ly
Nuotr. bit.ly

Geriausiais karjeros metais būdavo dienų, kai jis krepšinio aikštelėje surinkdavo 32 naudingumo balus, pelnydavo 26 taškus ir atkovodavo 13 kamuolių. Tačiau efektyvus Pauliaus Abramavičiaus žaidimas bei pergalės LKL, Europos čempionatuose su šalies jaunių ir jaunimo rinktinėmis bei Ispanijos klubuose baigėsi kelio trauma.

Nors ji nulėmė ir profesionalios krepšininko karjeros baigtį, sveikatos išbandymai pastūmėjo kardinalius buvusio sportininko gyvenimo pokyčius. Nusprendęs studijuoti sporto vadybą, Abramavičius vėliau pasinėrė į skaitmeninio dizaino sritį, o dabar yra apsistojęs Ispanijoje, kurioje dirba laisvai samdomu kūrybininku. Todėl šiandien jis sako – multimedijos dizainerio karjeros neįsivaizduotų be studijų „Baltijos technologijų institute“ (BIT).

„Klasėje praleisdavau neretai daugiau valandų nei įprasta darbo diena: tempas buvo didelis, fiziškai neatrodė lengva, bet su malonumu taip įsitraukdavau į užduotis, jog net dingdavo laiko pojūtis. Kartais valytoja maloniai išprašydavo namo, nes reikėdavo užrakinti patalpas“, – šypsosi istorijos herojus.

Iš sporto – į chaoso valdymą

34 metų, 202 cm ūgio Abramavičius gimė Kaune ir į aikštelę žengė būdamas septynerių. Jo sportinis gyvenimas prasidėjo Sabonio krepšinio mokykloje, o vėliau tęsėsi „Žalgirio“ jaunimo komandoje, dvejose LKL klubuose, Europos čempionatuose su Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinėmis. Tačiau išvykęs žaisti į Ispaniją, Abramavičius patyrė kelio traumą, kurios ne itin sėkminga operacija kainavo metus trukusį grįžimą ant parketo.

„Nors po to dar daug metų sportavau, buvo akivaizdu – sąnariui sunkiai pavyksta ištverti krūvius. Iš dabartinės perspektyvos žvelgdamas suprantu: tikroji krepšinio karjera baigėsi 21-erių. Visgi prireikė dar beveik dešimtmečio, kol save tuo įtikinau, susitaikiau ir nustojau profesionaliai užsiimti šiuo sportu“, – apie ilgą išbandymų laikotarpį kalba Abramavičius.

Tačiau šiandien pašnekovas teigia – sportininko karjeros baigtis pradėjo naują gyvenimo etapą. Ilgą laiką brendęs pokyčiams, Abramavičius pasirinko artimą sritį, kartu imdamasis kitokios veiklos, leidusios praplėsti žinias bei suvokimą.

„Kadangi keletą metų dirbau vadybinį darbą sportinio inventoriaus pardavimų srityje, tuo pat metu mokiausi sporto vadybos bakalauro. Studijuojant dėmesį itin patraukė antreprenerystės modulis. Tai specialistų, turinčių antreprenerio savybių, ugdymas – linkusių kurti inovacijas, galinčių prisiimti riziką neapibrėžtumo sąlygomis, pasižyminčių lyderio savybėmis. Kartu, mokslas, kaip pamatyti galimybes ir efektyviai veikti ten, kur kiti mato chaosą“, – pasakoja buvęs krepšininkas.

Dizaino studijas pasirinko apgalvotai

Antreprenerystė – elgsenos modelis, formuojantis būtinus dabartinio laikmečio įgūdžius, kurie praverčia tiek profesiniame, tiek asmeniname gyvenime. Tai pastebintis Abramavičius priduria: susidomėjęs šia sritimi, ėmėsi ir magistro studijų, lėmusių įdomius bei vertingus atradimus.

„Gilinau supratimą apie rinkodarą, verslo komunikaciją, vartotojo psichologiją, dabartinius skaitmeninimo procesus. Tuomet iškilo esminis klausimas – kokioje srityje pritaikyti įgytas žinias? Galvojau apie darbą, kuris teiktų malonumą bei sujungtų kūrybą, psichologiją, kompiuterį, komunikaciją, laisvę nepriklausyti nuo fizinės darbo vietos. Supratau, kad skaitmeninis dizainas yra tas ieškomas atsakymas“, – tikina P. Abramavičius.

Pasirinkęs norimą kryptį, buvęs sportininkas ėmė tirti Lietuvoje esančią mokymų pasiūlą. BIT siūlomos 6 mėnesių multimedijos dizaino studijos, skirtos visapusiškai lavinti skaitmeninius įgūdžius, pašnekovo teigimu, pasirodė optimaliausias variantas.

„Mokslai išties nustebino. Likau ypač patenkintas studijomis – džiugino intensyvus, tačiau optimalus tempas, daug praktikos su „Photoshop, Illustrator, Adobe After Effects.“ programomis. Buvo daug praktinių užduočių, kurias atlikome per grafinio dizaino, animacijos, vaizdo ir garso technologijų bei fotografijos paskaitas. Dėstytojai – puikūs: savo srities specialistai, mylintys tai, ką daro, ir noriai besidalinantys asmenine patirtimi”, – studijų privalumus vardija pašnekovas.

Baigęs mokslus, buvęs krepšininkas nusprendė pradėti laisvai samdomo grafikos dizainerio karjerą ir išvyko į Ispaniją.

BIT įgytas žinias ir įgūdžius „Adobe CC“ programomis dabar jis taiko kasdien tiek dirbdamas su klientais bei kurdamas grafinį dizainą, reklamines animacijas ar video, tiek vystydamas savo asmeninius projektus. Pastarieji – „Facebook“ ir „Instagram“ platformose esančios paskyros, kuriuose pasirodo video reportažai bei nuotraukos iš asmeninių kelionių.

Partnerio turinys.

Komentarai:
lol
kas cia per no-name :D
2020-11-13
-3
Atsakyti
Www
ten kur jis zaide nelabai galima pavadinti karjera
2020-11-12
+1
Atsakyti
A
ilsękis ramybeje pauleu. ateities kartos žinos kas tavu pražūdė
2020-11-12
Atsakyti
djgaffer
Labai jau neskoningai susiskaitė.Nelabai žinomas,kaip žaidėjas o pasiekimai išvardinti tokie lyg čia kokia žvaigždė būtų.O ta foto net glumina,grynai lyg apie mirusį rašytų.Bandė BIT reklamą pasidaryti,bet gavosi visiškas šlamštas.
2020-11-12
+3
Atsakyti
Julius
Pilka nuotrauka det kiausai jus.
2020-11-12
+3
Atsakyti
Aivaras
Nedekit jūs tu foto pilkam fone,pirma mintis pamacius foto kad žmogus numire
2020-11-12
+3
Atsakyti
X
Tačiau tokį staigų progresą visiškai naujoje IT srityje M. Andriuškevičius tikina pasiekęs tik dėl studijų „Baltijos technologijų institute“ (BIT). matyta frazė:D
2020-11-12
+4
Atsakyti
Anonimas
Tačiau efektyvus Pauliaus Abramavičiaus žaidimas bei pergalės LKL, Europos čempionatuose su šalies jaunių ir jaunimo rinktinėmis bei Ispanijos klubuose baigėsi kelio trauma. hahahaha prajuokino po 3 taskelius lkl rinkdaves, atrodo lyg apie koki macijauska kalbetu
2020-11-12
+6
Atsakyti
zvezda
pirmą karta tokį ex-krepšininką girdžiu ir kur čia tokia statistika rinko nba 2k?
2020-11-12
+6
Atsakyti
Klajoklis
"kūrybininko" - kazkas tarp kūrybos ir vadybininko-statybininko... ar kaip isversti sita naujadara?
2020-11-12
+1
Atsakyti
Chi cha cho
reklama... tokio kasioro net rkl nemate
2020-11-12
+8
Atsakyti
Klajoklis
"aikštelėje surinkdavo 32 naudingumo balus, pelnydavo 26 taškus ir atkovodavo 13 kamuolių." Paraleline visata egzistuoja? Kas tu, o didysis krepsininke Pauliaus Abramavičiaus!!! Ka as praleidau..???
2020-11-12
-1
Atsakyti
Studentas
Straipsnis užsakytas BIT , greičiausiai trūksta mokinių - studentų. Dar prieš kelias dienas buvo beveik identiškas straipsnis apie programuotoją Andriuškevičių , kuris irgi mokėsi BIT . Įdomu kiek tiesos yra šiuose straipsniuose, nes atrodo straipsniai parašyti tik tam , kad pritraukti studentų, o ne realiai papasakotų kaip sekasi buvusiems krepšininkams.
2020-11-12
+8
Atsakyti
asdf
asdf
2020-11-12
-7
Atsakyti
Sakw
Grazi nuotrauka, baisi reklama. Visi i IT!
2020-11-12
+3
Atsakyti
Gera reklama
Pats esu baiges sita kiakademija, tai galiu pasakyt jeigu tikites iskart pabaige isidarbint programuotojais tai praktiskai be sansu :) Dar reiktu kazkiek skirti laiko savarankiskam mokymuisi po to ir gal jau tada kazkas iseis :)
2020-11-12
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.