Kauno „Žalgirio“ tinklalaidė #ŽalgirisOnAir pristato jau septintąjį epizodą, kuriame laidos vedėjai Kipras Serpauskas ir Lukas Gintautas kalbina ilgametį žalgirietį ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės narį Edgarą Ulanovą.

Šį sezoną metamos baudos

83%
16,9
Pataiko: 16,9
Taiklumas: 82,7%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 11
Daugiausia pataiko: Martinas Geben

Nuo 2014-ųjų metų pagrindinėje Kauno „Žalgirio“ komandoje rungtyniaujantis krepšininkas papasakojo apie savo pomėgius, auksinės Lietuvos jaunimo kartos laikus, kelią iki „Žalgirio“ bei daugybę kitų įdomių dalykų.

„Mūsų karta, jeigu kalbame apie šventimą, turbūt irgi imtų aukso medalius. Stebėdavosi net kitų šalių treneriai. Nežinau, ar tai lietuvių bruožas, bet mūsų karta, jei laimėdavome, švęsdavome tikrai stipriai. Kelionės atgal aišku būdavo nelengvos“, – auksinės Lietuvos jaunimo rinktinės kartos laikus ir pergalių džiaugsmą prisiminė žalgirietis.

Įvairiuose NKL ir LKL klubuose iki „Žalgirio“ rungtyniavęs Ulanovas prisiminė ir pirmuosius žingsnius Kauno komandoje, o jie, pasak puolėjo, nebuvo lengvi.

„Pradžia nebuvo lengva. Vienu metu net buvo minčių, kad reikia skambinti atgal „Neptūnui“ ir važiuoti žaisti ten. Po to, kai per draugiškas rungtynes sėdėdavau ant suolo, skambinau agentui ir sakiau, kad čia nebegaliu, nes esu pratęs daug žaisti. Sakiau, kad jei sėdėsiu ant atsarginių žaidėjų suolo – išprotėsiu. Vis tik agentas nuramino, sakė, kad sezonas ilgas, yra rotacijos, traumos. Pasiūlė palaukti mėnesį ar du, o jau pirmose LKL rungtynėse gavau nemažai žaisti ir žaidžiu iki šiol“, – savo istorija dalinosi krepšininkas.

Po karjeros etapo NKL čempionate Ulanovas galėjo atsidurti ir sostinėje. Po neblogo sezono jį viliojo Vilniaus „Perlo“ komanda, tačiau pats kaunietis parodė iniciatyvą likti savame mieste, pats pasikalbėjo su „Žalgirio“ vadovu Pauliumi Motiejūnu ir suraitė parašą ant sutarties su „Žalgiriu“.

„Atvažiavo žmogus iš Vilniaus ir pasakė, kad manęs nori. Tada jau turėjau agentą, jam paskambinau ir paklausiau, kaip taip gali būti? „Rytas“ manęs nori, o „Žalgiris“ – ne. Man tai buvo nesuvokiama. Tada nuėjau pas Paulių Motiejūną, pakalbėjome ir pavyko „įsiprašyti“ į „Žalgirio“ dublerius“, – vieną kertinių savo karjeros momentų aptarė 28-erių metų žaidėjas.

Daugiau jo istorijų bei atsakymai į žiūrovų ir klausytojų užduotus klausimus – naujausiame #ŽalgirisOnAir tinklalaidės epizode.

Temos:

  • apie tai, kokie 2019-ieji metai buvo Edgarui, rezoliucijos 2020-iems metams ir gimtadienių šventimus būnant krepšininku (0:47);
  • apie hobius, pirmąją krepšinio treniruotę su futbolo marškinėliais, giminystės ryšius su Dariumi Labanausku, potraukį lietuviškai muzikai ir Manto Kalniečio įpročius prieš rungtynes (8:24);
  • apie sirgalių dėmesį žaidžiant jaunimo rinktinėse, stiprius vakarėlius po laimėtų čempionatų ir mėgstamus žaidėjus (34:59);
  • apie puikius metus Jonavoje, sudėtingą laikotarpį Pasvalyje, Kazio Maksvyčio skambutį, psichologiškai sunkią pradžią „Žalgiryje“ ir Jamesą Andersoną (47:08);
  • apie varginančias treniruotes su NBA žaidėjais, neigiamus žmonių komentarus, dalykus kurių, negali daryti būdamas krepšininku bei įvairių prekinių ženklų reklamavimą (1:05:25);
  • apie Vilniaus „Perlo“ pasiūlymą, lemtingą pokalbį su Pauliumi Motiejūnu, Šarūno Jasikevičiaus įtaką visai Lietuvos krepšinio bendruomenei ir sunkų apsisprendimą likti „Žalgiryje“ (1:18:48);
  • žiūrovų klausimai (1:34:04).
Komentarai:
Litas
Malačius Edga,pagarba.
2020-01-13
+7
Atsakyti
Mauras
Kaikurie Zalgirio fanai matosi neturi smegenu kai kisa Edgara i ryta. Uzmirsote kiek kartu Ulanovas trauke komanda pries raudona k.va ir net tapdavo finalu MVP?
2020-01-13
+5
Atsakyti
Tomas
Tai apie tai kalba ir eina. 7/3/1 žaidėjas su slightly above average gynyba yra tragedija su tokiu kontraktu. Tik žalgiriniai bijo tą pripažint. Ulanovas su Jankūnu kartu netoli milijono kainuoja Žalgiriui per sezoną, čia yra apgailėtina.
2020-01-13
+8
Atsakyti
djgaffer
Apie šventimus prakalbo,tai spėju Redikas ten didžiausias iniciatorius tų balių būdavo.Matom,kaip jam toliau einasi karjera.🙂 Smagu visada tokių negirdėtų istorijų paklausyt,nuoširdus Ulia.Palinkėsiu jam,kad žaidimas mažiau banguotų ir parodytų,kad vertas tų mokamų pinigų.
2020-01-13
-4
Atsakyti
Zero
Padedam Domantui Saboniui patekti Į ALLSTARS2020. Balsuojant Incognito režimu, išjungus ir vėl išnaujo įjungus naršyklę, leidžia daug kartų balsuoti, nepatingėkime, balsuojam už Sabonį!!!
2020-01-13
+11
Atsakyti
Viliojo
vilniaus perlas o ne rytas
2020-01-13
-7
Atsakyti
Arta
kaip ryto fanas siandien linkiu zalgiriui pergales. ir linkiu edgarui gerai suzaisti.. laikas atsigauti lietuvos klubams, sis sezonas tragiskas
2020-01-13
-1
Atsakyti
ddadu
Tai atsisake pasiulymo is ryto,ir nusprende apvogti zalgiri??? as tokiam mokeciui maksimum 100 tukst euru i metus,o jis gauna 550K..galima sakyti Ulanovas visa sezona be preziko dulkina zalgiri raw style
2020-01-13
-9
Atsakyti
Gėjus ambrazevičius
Čia tai lojalumas. Klaipėdos žiurkytėms to niekada nesuprast
2020-01-13
Atsakyti
likimo ironija, Ryto lygyje tik ir gali dabar zaist Edgarai, nes EL jau nebepatempi su savo trukciojimais ant uso 15 sekundziu ir kai trajako savo katapultinio neimeti niekaip, tai ko tu vertas? keli reboundai puolime tikrai neverti 550k
2020-01-13
+11
Atsakyti
Tomas
Su tokiu žaidimu, tai gal geriau ir reikėjo į Rytą eit, o ne už pusę milijono 7 taškus rinkt, metant 40% dvitaškius ir 28% tritaškius.
2020-01-13
-17
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Edgaras Ulanovas

Edgaras  Ulanovas
Edgaras  Ulanovas
MIN: 18.07
PTS: 9.71 (62.67%)
REB: 3.06
AS: 1.65
ST: 0.53
BS: 0.06
TO: 0.35
GM: 17