Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vilniaus „Ryto“ klubas ir vėl purtomas permainų. Nuo 2017-ųjų sostinės komandos sporto direktoriumi dirbęs Linas Kleiza traukiasi iš savo pareigų, praneša portalo „15min.lt“ sporto redaktorius Kęstas Rimkus.

Pranešama, jog Kleiza atsistatydinimo raštą įteikė dar ketvirtadienį ir kaip sakė pats buvęs krepšininkas, veikiausiai jo nebeliks ir tarp „Ryto“ dalininkų.

„Aš nebesu sporto direktorius ir turbūt neliksiu kaip dalininkas. Nematau tikslo šioje aplinkoje išlikti“, – „15min.lt“ teigė Kleiza.

Kaip teigė Kleiza, pagrindinis konflikto šaltinis buvo Rolando Jaručio sprendimai.

„Pagrindinis konfliktas buvo susijęs su klubo direktoriaus Rolando Jaručio mokėjimais iš komandos biudžeto už neva skautingo paslaugas savo agentūrai, kurioje jis taip pat yra direktorius.

Tuo metu reikėjo mokėti atlyginimus žaidėjams bei treneriui, finansinė situacija buvo įtempta ir toks pinigų švaistymas sukėlė pasipiktinimą man ir kitiems klubo dalininkams, bet po kurio laiko dalininkai stojo į Jaručio pusę bei bandė pagrįsti jo atliktą mokėjimą savo įmonei“, – pasakojo Kleiza.

Kleiza taip pat teigė, kad kuomet pradėjo darbą Vilniaus ekipoje, buvę savininkai paliko apie 4 mln. eurų skolų, o praėjusį sezoną apsunkino tai, jog realus biudžetas buvo kur kas kuklesnis nei planuota.

„Po pirmųjų metų pavyko likviduoti ženklią dalį skolų, antram sezonui buvo suformuotas solidus biudžetas, tačiau buvo prašauta trečdaliu. Realus biudžetas liko daug mažesnis nei planuota.

Todėl praėjęs sezonas buvo itin sunkus. Iš pradžių pasitraukė direktorius, paskui – prezidentas (Antanas Guoga), prasidėjo karai su trenerio asistentu Alberto Blanco. Vėlavome žaidėjams mokėti algas ir kad komanda liko, yra labai didelis Dainiaus Adomaičio nuopelnas. Atrodė, kad viskas dega ir nieko nebeliks, tačiau galiausiai metai buvo įspūdingi, padarytas fantastinis darbas, nes žaidėjai buvo atsidavę“,  – „15min.lt“ sakė Kleiza.

Komentarai:
O kaip
garbė Linai ??? Būk vyras
2020-02-09
-5
Atsakyti
Merkurijaus erelis
pabego, nes klubuose dirbti reikiai, kaip Zalgirio vadyba dirba, o cia dar dar jarutis versla daro klubo saskaita ir ne jis vienas...... o prasidejo nuo guogos......
2020-02-08
+18
Atsakyti
knowtabte
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-08
+14
Atsakyti
Tony
radonas gaidziukas Kleiza ir liks zmoniu akyse
2020-02-08
+16
Atsakyti
Pofka
Linai, Marijampolej statom arena, bus naujas projakciukas komandos prisijunkit su Guoga ;)
2020-02-08
-6
Atsakyti
Karma
Ka piderai arbatininkas su antoske dabar pasakys kai ju parodija merdeja akyse :DDDDD
2020-02-08
Atsakyti
Lietuvos fanas
Gaila , kai matau tokius dalykus , sergu uz visas lietuvos komandas , pikta kai taip vyksta is tikro ziauru kai nezinom kuo tiketi , nes vieni sako taip kiti anaip, bet faktas vienas , kad atejus jaruciui sudai nesibaigia , vadinas situacija negereja .. Beje, gal kas kazka zinot apie kazkokia boba kur ale jarutis idarbino i ryta o ten ale jo meiluze ? kas nors ka nors girdejot apie tokius dalykus ? tada butu vapse ziauru..
2020-02-08
+5
Atsakyti
?
Tai kas ten dabar lizinginiai su skolom sedi??? Tarpusavyje vadovybe vienas kita pjauna :DDD Balaganas o ne komanda, bega is skestancio laivo visi, isiibe tik tie kas dar pinigu gali ismelzt.
2020-02-08
+7
Atsakyti
Simas
Cia Jarutis pakilo mano akyse, jei Kleiza sako tiesa tai Jarutis sau moka babkes uz skautinga ir sako kad viskas ok komandoje ja griaudamas is vidaus, na cia labai talentinga, sekmes jam toliau rytui vadovaujant
2020-02-08
+17
Atsakyti
realus
buvo ryte toks Martynas Purlys, protingas zmogus, gerai padare isvarydamas i Lietkabeli. nes ten su visokiais gudeliais tai konkrecios varkes buvo.
2020-02-08
+15
Atsakyti
djgaffer
Pagaliau kažką protingo pasakė Kleiza ir gerą darbą padarė palikdamas tą ašarų pakalnę.Visada gerbsiu kaip žaidėją,bet reputaciją buvo susigadinęs ryte.Ne dėl to,kad būtent ryte dirbo,o tai,kaip dirbo.Konfliktai su teisėjais,atostogos Majamyje sunkiu klubui metu,nerišli kalba apie patį klubą.Tai galiausiai galės sau ramiai pailsėt ir pagalvot,ką veikt toliau.O ryte toliau nesąmonės vyksta.Bet ar tai ką nors jau stebina.
2020-02-08
+4
Atsakyti
Lol
Tokius komentarus paskaicius suprantu kokia dalis sporto fanu yra visiski lochai. Kleiza padovanojo musu saliai medalius, kuriu be jo iniciatyvos nebutume tureje. O cia susirinke benkartai sneka apie jo nepataisomai sugadinta reputacija. Jus gal emygeriai esat? Tada viskas aisku.
2020-02-08
+12
Atsakyti
leo
kas tas jarutis ! kam ten tiek direktoriu ,jei susizaist negali,tai nieko nebus ! palaikau kleiza ,nes stengiasi bicas del komandos ,tik babkiu truksta .
2020-02-08
+6
Atsakyti
Ech lince vėl kiedi
2020-02-08
+20
Atsakyti
Anonimas
Kliauza prisiko raudonoje k...voje ir pabego😂😂😂
2020-02-08
-8
Atsakyti
klausimėlis
Ar tik neteks Girdžiūnui su Butkevičium tept atgal į Neptūną, kai Rytas algų nebemokės.
2020-02-08
+30
Atsakyti
Nesekmes
cia Like uz borto Europos taurei cia dar permainos Kleiza nemato prasmes pabodo
2020-02-08
-13
Atsakyti
Bardakas
😃 prasideda kiekviena sezona palaida bala tai kontfliktai nesutarimai
2020-02-08
+13
Atsakyti
...
gaila tik kad apsisiko ant visos lietuvos i ta gaidyna nuejes. lyg ir buvo normalus pries tai :)
2020-02-08
+32
Atsakyti
...
dingo pirmam atmazui pasitaikius :) lochadronas. pati uzpiso tas rytas turbut
2020-02-08
+29
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.