Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vilniaus „Rytas“ abipusiu susitarimu nusprendė neatnaujinti bendradarbiavimo ir atsisveikino su direktoriaus pareigas ėjusiu Rolandu Jaručiu. Vyriausiajam treneriui Donaldui Kairiui kartu su trenerių štabu patikėtos pareigos prižiūrėti klubo sportinius reikalus, skelbiama pranešime spaudai.

Georgios Dedas bus atsakingas už Europos ir JAV žaidėjų rinkų stebėjimą ir kandidatų paiešką. Giedrius Žibėnas aktyviai bendradarbiaus su „Ryto“ jaunimo piramidės vyriausiais treneriais Edvinu Justa ir Gintautu Regina, koordinuos klubo jaunųjų talentų ugdymo procesą.

Po metinio dalininkų susirinkimo ir audito pateiktų išvadų „Ryto“ klubas nusprendė atskirti sportinę ir administracinę klubo veiklas. Kaip jau skelbta anksčiau, direktoriaus pareigose Jarutį pakeis Justas Jankauskas. 

„Norime padėkoti Rolandui už darbą sudėtingu pandemijos metu, – kalbėjo „Ryto“ klubo valdybos pirmininkas Darius Gudelis. – Vertiname jo atsidavimą „Rytui“ ir indėlį jaunimo programoje. Turime organizacijos ilgalaikę strategiją. Tikiu, kad pirmieji naujojo trenerio darbo mėnesiai parodė, jog Donaldo patirtis ir įsitraukimas yra sėkmingo etapo Vilniaus krepšiniui pradžia. Treneris sugeba telkti ir siekti rezultato.

Arno Butkevičiaus ir Martyno Echodo išlaikymas komandoje yra to įrodymas. Trenerių štabas prisiima atsakomybę už „Ryto“ organizacijos sportinius rezultatus, o administracijos vadovas rūpinsis tvarkinga finansine veikla, biuro darbo valdymu, rėmėjų paieškomis, idėjų generavimu, skolų valdymu, sutartimis ir daugybe kitų reikalų. Visi esame įsitikinę, kad toks modelis padės nuosekliai judėti į priekį.“

„Ryto“ klubas tikisi, kad sostinės krepšinio bendruomenė pajus akivaizdžią permainų naudą. 

„Vertiname tokį klubo vadovų pasitikėjimą ir, žinoma, stengsimės jį pateisinti. Žinome ką darome, pasidalinome darbais ir einame pirmyn. Šią akimirką ieškome pastiprinimo vidurio puolėjo pozicijoje. Norime kovoti dėl aukščiausių tikslų, demonstruoti akiai patrauklų žaidimą ir džiuginti „Ryto“ fanus. Darbas vyksta kiaurą parą ir gal jau greitai turėsime žinių, kurios sustiprins mus prieš atsakingas kovas“, – kalbėjo Kairys.  

Praėjusį trečiadienį dalininkų susirinkime įsteigta Vilniaus „Ryto“ Taryba, kurią sudarys klubo aistruolių, sostinės krepšinio veteranų, partnerių ir rėmėjų atstovai. Ji diskutuos ir generuos naujas idėjas bei palaikys glaudesnį klubo bendruomenės ryšį.

Komentarai:
mod123
Kazin o lietuviskasis Nickas Calatesas liks ryte?
2020-10-09
-20
Atsakyti
tiskevicius
nu tai pagaliau bent 1 atsikrate
2020-10-09
-2
Atsakyti
Emma
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki - http://3sex.club
2020-10-09
+9
Atsakyti
Www
tai visgi kleiza tiesa sake kad jarutis vagia pilnais zandais
2020-10-09
-7
Atsakyti
lvl
Is esmes rytas panaikino tokias pareigybes kaip sporto dirikas ar skautas, formaliai uzdejo ant treneriu peciu. bet reik nepamirst, kad treneriai neamzini. Niekas nera garantuotas kad Kairys cia isbus iki Kaledu, iki sezono galo, ar du sezonus. Ir kas tada butu? Ateina naujas treneris ir jam dar sporto diriko pareigos? Man kaip tik atrodo, kad priimant tokius sprendimus tolstama nuo ilgalaikes strategijos ir testinumo, apie ka nuolat puliuoja Rytas.
2020-10-09
+18
Atsakyti
laukiam
kol bus atleistas ir atsivestas Jarucio didis treneris Justa (Perlas) tada susirandam dar remeju ir galim ramiai dirbti....
2020-10-09
+7
Atsakyti
Įdomu
Kada Kairio tėvą trenerį-agentą pamatysime rungtynėse ir prie komandos? Jau savo karjeroje turėjo nekokių patirčių kai kurios komandos, kai savo agentūros žaidėjų prisirašė, o kitų agentūrų atleido. Bet galiausiai ir pačius atleido:) Bus įdomu stebėti šį cirką😀
2020-10-09
-2
Atsakyti
Siaip
Gudelis padare teisingai, kad Jaruti ismete. Jeigu prisidirbo ar pasisavino pinigu, tai noreciau zinoti visa tiesa. Nes komanda pinigus gauna ir is miesto, tai yra mokesciu moketuju pinigai. O as mokescius moku, tai manau turiu teise zinoti kaip jie isleidziami. O Kairiui permetimas papildomo darbo ar pareigu man atrodo nelogiskas, nes jis niekada nera dirbes tokiame lygyje ir su tiek presijos. Labai abejotinas sprendimas, bet Gudelis vel gerai suzaide:))Jeigu ka, tai kaltas Kairys;)
2020-10-09
+5
Atsakyti
#GudeliPasitrauk
2020-10-09
-13
Atsakyti
Vilnietis
Nieko naujo Ryte:) O Jarutis manau gavo ko nusipelne, nes jo arogancija ir trauka pinigams buvo zinoma visiems. Gaila, bet daugiau niekada neisiu ziureti ju rungtyniu. Aciu, uzteks!!!
2020-10-09
-4
Atsakyti
Andre
Cirkas tesiasi :) jei rimtai tai gaila, nes buvo maza viltis, kad pagaliau klubas rado savo kelia ir prades kilti, o dabar vel tas pats sudas, tie patys dirigentai tik kiti atlikejai.
2020-10-09
-3
Atsakyti
Darius
Bene pirmas kartas kai jaučiu jog turime pasakyti didelį ačiū Dariui Gudeliui. Pagaliau buvo išvarytas ilgapirštis Jarutis su savo požiūriu kuris dažnai labiau primindavo Š.Korėjoje esama valdymo modelį. Kur niekas negali be jo leidimo nei trenerio pakalbinti nei paskambinti ar paklausti kažko. O ir melo iš Jaručio pusės buvo ištraukta nemažai į dienos šviesą. Todėl klubui norint judėti pirmyn teigiama puse buvo tiesiog privalu atsikratyti šios klubo stigmos. Pagaliau gal visą sporto dalį perimus Kairiui atsiras kažkoks stabilumas. Nes Kairys matosi adekvatus žmogus ir melo veltui nelaido į viešuma. Taip kad dar kartą ačiū Dariui Gudeliui ir visai valdybai, kad paėmė Jarutį už skverno, papurtė ir per duris išgrūdo!
2020-10-09
+15
Atsakyti
LOL
graži formuluotė kai atleidi šitam beviltiškam saviakų uabelyje "abipusiu susitarimu nusprendė neatnaujinti bendradarbiavimo"
2020-10-09
-6
Atsakyti
Jooo
tai kiek gi dar tampysis sis banditu klubelis?
2020-10-09
+3
Atsakyti
cgfg
Tai visgi vogė?
2020-10-09
+4
Atsakyti
Anonimas
viskas būtų dzin bet kai tai daroma iš miesto kišenes tai pykta. buvo senis vainauskas darė ką norėjo bet sąskaitas apkėdavo o sitie tik is savivaldybės dotacijos gyvena
2020-10-09
+23
Atsakyti
Ryklys.
rytas keis komandos pavadinima,karieji visada ir visur pirmi.
2020-10-09
+14
Atsakyti
Anonimas
paziuresim kas cia gausis gal ir nieko as isvis noreciau kad kairys taptu ryto veidu ilgam
2020-10-09
+11
Atsakyti
Ryklys.
baikit juokyt zmones su savo nesamonem, kas cia per komanda tik pakilo ir dar vel nusileis,jau atrode kad lkl finalai bus su intriga ,bet ne jie vel rekonstrukcijas daro viduja kiek galima. isejo guoga kleiza ,dar jarutis,o kas poto ? nugi nieko,atejo kaskoks sttytinis miesto savivaldybes kuris nenusimano apie krepsiny,bet jis stebes komanda,tuoj nebus ka stebeti,nes cirkas darosi,patys sau kisa pagalius i ratus,prades zaist europoj prasides koronos atvejai.speju kas pirmas susirgs tas bus atleistas.tam vilniuj tokie buki zmones gyvena ,kad net baisu.
2020-10-09
-7
Atsakyti
Telemundo presenta tesiasi
Laukiam interviu su Rolandu Jaruciu
2020-10-09
+25
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.