Nuotr.: ZUMAPRESS.com-Scanpix
Nuotr. ZUMAPRESS.com-Scanpix

Thomasas Heurtelis praėjusio sezono viduryje skambiai paliko „Barceloną“, kuomet Katalonijos klubo vadovai išsiaiškino, jog prancūzas, vis dar būdamas komandos nariu, veda slaptas derybas su Madrido „Real“ ekipa, į kurią persikėlė šią vasarą.

Thomas Heurtel

Thomas  Heurtel
Komanda: Madrido Real
Pozicija: PG, SG
Amžius: 32
Ūgis: 188 cm
Svoris: 91 kg
Gimimo vieta: Prancūzija

Žiniasklaidoje šis išsiskyrimas buvo apdainuotas garsiai, o pirmasis žibalas į ugnį viešai užpiltas 2020-ųjų pabaigoje – prieš pat Kalėdas.

„Barca“ gruodžio 22-ąją Stambule sužaidė rungtynes prieš vietos „Anadolu Efes“ ir būtent po jų paaiškėjo, jog Heurtelis derasi su „Real“. Toks žaidėjo elgesys supykdė „Barcos“ vadovus, kurie po rungtynių Stambule neįleido krepšininko į komandos lėktuvą.

32-ejų gynėjas kurį laiką praleido oro uoste, tačiau pagalbos ranką jam ištiesė tautietis Rodrigue'as Beaubois, ginantis „Anadolu Efes“ garbę. Jis nuvežė Heurtelį į viešbutį, o kitą dieną gynėjas Barseloną pasiekė netiesioginiu skrydžiu per Lioną.

Dabar, jau būdamas „Real“ nariu, Heurtelis papasakojo, kaip jautėsi po tokio incidento.

„Tai buvo prastas laikas, ypač dėl to, kad mano šeima labai nerimavo, – ispanų dienraščiui „El Pais“ kalbėjo prancūzas. – Sunkūs momentai. „Barca“ manęs negerbė. Žaidžiau čia dvejus metus ir sulaukiau tokio elgesio. Aišku, tu turi blogus dalykus paversti pozityvu. Dabar, kuomet viską praėjau, esu tobuloje vietoje.“

Krepšininkas džiaugėsi, jog dabar turi galimybę dirbti su vienu ryškiausių Europos trenerių Pablo Laso. Pasak prancūzo, tai buvo jo tikslas.

„Jo filosofija ir žaidimo stilius atitinka mano charakteristikas. Pablo nori agresyvaus ir greito žaidimo su daug atakų, kas man ir patinka. Visi įžaidėjai, kurie praėjo pro Laso rankas, žaidė puikiai. Pradedant Sergio Llull ir Sergio Rodriguezu bei užbaigiant Facundo Campazzo. Įžaidėjai čia visuomet reprezentuodavo „Real“ žaidimo stilių. Laso palieka užtektinai laisvės žaidėjams išreikšti save ant parketo. Mes pažįstame vienas kitą jau ilgą laiką ir prieš tai esame kelis kartus kalbėję. Mes suprantame vienas kitą ir suprantame krepšinį taip pat. Jis leidžia man būti savimi“, – mintimis dalijosi atletas.

Heurtelis taip pat kalbėjo, jog galimybė per trumpą laiką padirbėti su Šaru ir Laso labai jam padėjo, tačiau užsiminė, jog santykiai su abiem treneriais – skirtingi.

„Skirtumas yra tas, kad vienas (Šaras) manęs nemylėjo, o Laso myli. Geriausias dalykas yra tas, jog Madride aš dirbu su Laso. Nuo to laiko, kuomet čia atvykau, tiek treneris, tiek klubas leido man pasijusti mylimu. Tai yra labai svarbu“, – pasakojo „Real“ naujokas.

Rungtyniaujant „Barcoje“, Heurteliui dažnai teko analizuoti „Real“ žaidimą ir karališkąjį klubą priimti kaip principinį varžovą. Pasak gynėjo, tai padėjo jam greičiau pritapti Madride.

„Per tuos metus prieš „Real“ žaidžiau daug kartų, o aš ACB lygoje rungtyniauju beveik dešimtmetį. Visa tai duoda daug patirties. Aš tikiuosi, kai susitiksime su „Barcelona“, tai pat padės, nes kelis mėnesius žaidžiau pas Jasikevičių ir klausiausi jo idėjų“, – dėstė prancūzas.

Kartą „Real“ šį sezoną jau įveikė „Barcą“. Laso kariauna Ispanijos Supertaurės finale panaikino 19 taškų deficitą ir parklupdė katalonus (88:83).

Artimiausia šių amžinų varžovų akistata – gruodžio 10-ąją Eurolygoje.

Komentarai:
Ir taip kalba brandus vyras? Myli nemyli yomayo čia verslas viskas tik darbas kaip lentpjuvėje ar skambučių centre. Nėra meilių seilių viskas vyksta dalykiškai kol mokomi pinigai
2021-09-24
+12
Atsakyti
Pamiršot ponai parašyt straipsnyje 1 faktą, kad Barca norėjo mainytis žaidėjais. Heurtelis iš Barcos į Fenerbahčę, Westermanas iš Fenerbahčės į Barcą. Galima spėt, kad Heurtelis buvo prieš ir dėl to vedė dėrybas su Realu...
2021-09-24
+6
Atsakyti
Anonimas
Katik buvo apklausa kur komandu lyderiai pasake jog Saras yra vienas gerbiamiausiu treneriu lygoje. Gerai kad sitas versknys nejo zaisti NBA, ten po kiekvienu mainu verktu kaip jo nemyli komanda
2021-09-24
+6
Atsakyti
Antanas
ar gali prasigeres bulvius ka nors mylet? nebent tik bonke
2021-09-24
+14
Atsakyti
saratinas
nepamylejau as jo na ir ka
2021-09-24
-6
Atsakyti
djgaffer
Dėkui už suteiktą žodį.😀 Viskas paprasta-Heurtelis vaidina auką,sako,kad Barca jo negerbė.Bet kad jis pats jos negerbė,už nugaros tardamasis su didžiausiais priešais,apie tai jis nutyli.Jei nori pagarbos iš klubo,tai pats taip pat pagarbiai elkis su juo,elementaru.Tokia ta mano įžvalga,visiems gero savaitgalio,nesušąlkit,pailsėkit,alučio padarykit.Kadangi dabar esu ant biuletenio,tai ir aš vakare išlenksiu keletą bokalų.Už jus taip pat mano heiteriai,ką aš be jūsų daryčiau.😀 Smagaus savaitgalio.😉
2021-09-24
-11
Atsakyti
Jo
laukiame djgafer izvalgu apie si prancuzu talenta
2021-09-24
-4
Atsakyti
Anonimas
na apie sara gero zodzio neisgirsi
2021-09-24
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.