Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS

Bet kam kitam tai būtų buvęs paprastas metimas. Trečiojo kėlinio viduryje, atakuojant iš baudos aikštelės, kai nė viena iš komandų neturi jokio didesnio pranašumo – paprastas, darbinis metimas.

Fotogalerija

Bet kam, tik ne Alexui Perezui. Prametęs pirmus 6 savo trumpos karjeros Eurolygoje metimus, Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas pagaliau atsidarė rungtynių su Madrido „Real“ trečiojo kėlinio viduryje, kai kamuolys nenoriai, pašokinėjęs ir pasisukinėjęs ant lanko, galiausiai įkrito į krepšį.

Tai buvo eilinis metimas, bet neeilinis Perezui. Kai kamuolys skrodė tinklelį, Perezas iškėlė abi rankas į viršų, taip tarsi be žodžių pasakydamas „pagaliau“. Startas pajėgiausioje Europos krepšinio lygoje jam buvo sudėtingesnis nei kas galėjo tikėtis ir to pirmojo taiklaus metimo jam teko laukti pustrečių rungtynių.

„Per pirmas dvejas rungtynes nepelniau nė taško, tai pataikyti tą pirmą metimą buvo lyg nusimesti naštą nuo kupros. Tai padėjo dar labiau atsipalaiduoti, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pripažino Perezas. – Ne tai, kad dėl to labai jaudinčiausi, bet reikėjo geriau dėl savęs pasijusti.“

Visiems „Žalgirio“ naujokams reikėjo laiko geriau pasijusti. Prieš porą savaičių, žinodami, kad laukia pilnutėlė arena jau pirmajame sezono mūšyje su Vitorijos „Baskonia“, jie atrodė perdegę, skubantys ir norintys padaryti per daug.

Visiems reikėjo nusvilti nagus ten, turėti blogą pirmą kėlinį Milane, kad viskas po truputį atgultų į savo vietas.

Taip Nigelas Hayesas, per pirmas dvejas rungtynes pataikęs 2 metimus iš 12, šį kartą startavo realizuodamas keturis metimus iš eilės, du iš jų – tritaškius, ir per 3 minutes surinkdamas dvigubai daugiau taškų (10) nei per pirmas dvejas rungtynes kartu sudėjus.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
26
Naudingumas
35
Atkovoti kamuoliai
9
Dvitaškiai
75%
9/12

Taip Jockas Landale’as, per pirmas dvejas rungtynes švystelėjęs 9 tritaškius, šį kartą iš toli atakavo vos 2 kartus ir sykį pataikė, o trečiajame kėlinyje atliko bene gražiausią „Žalgirio“ sezono pradžios dėjimą, kai sugrūdo kamuolį į krepšį viena ranka po Thomaso Walkupo perdavimo.

Taip tas pats Perezas po to taiklaus dvitaškio netrukus pridėjo ir tritaškį.

Ir visgi tikrąja vakaro žvaigžde tapo Zachas LeDay. Iki tol dominavęs LKL rungtynėse (77 proc. dvitaškių, 75 proc. tritaškių, 14,4 taško ir 19 naud. balų vos per vid. 17 žaidimo minučių), LeDay buvo nesavas per pirmas dvejas Eurolygos rungtynes, kai pataikė vos 4 metimus iš 16.

Mače su Madrido „Real“ jis prisijungė prie kitų naujokų ir tarsi garsiai pareiškė: „Pamirškite visa tai“. Visą ketvirtą kėlinį be keitimų žaidęs puolėjas vienas pats pelnė daugiau taškų (16) nei visa „Real“ komanda (13).

Iš viso jis surinko 26 taškus, 9 atkovotus kamuolius ir 35 naudingumo balus, stumdė visus baudos aikštelėje, ir iš pasitenkinimo daužė delnais sau į galvą po sėkmingo epizodo.

„Komanda šiandien žaidė puikiai, dalijomės kamuoliu ir jie mane rasdavo gerose pozicijose. Tuo ir pasinaudojau“, – kur kas kuklesnis nei aikštėje jis po rungtynių buvo rūbinėje.

Kai ketvirtojo kėlinio viduryje Anthony Randolphas pataikė iš toli ir išvedė „Real“ į priekį 67:64, tai galėjo būti pavojingas momentas, per paskutinius šešerius metus dvikovose su „Real“ Kaune matytas ne kartą. Visgi tą pavojingumą netrukus nubraukė iš toli pataikęs LeDay, kai jį dengęs Walteris Tavaresas paliko per daug erdvės prie tritaškio linija.

Kai aukštaūgis iš Žaliojo Kyšulio buvo pakeistas, LeDay naudojo savo jėgą žaisdamas prieš Jordaną Mickey ir versdamas taškus iš po krepšio.

Ketvirtadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje tiesiog nebuvo žmogaus, galinčio sustabdyti LeDay.

„Jis šiandien žaidė žymiai kantriau, pasinaudojo savo stiprybėmis, žinojo, kaip atakuoti skirtingus varžovų centrus, – kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Gynyboje buvo labai solidus. Nežinau, ar jam padėjo žaidimas kartu su Pauliumi, kuris turi daug patirties ir žino sistemą. Tai paprasčiausiai buvo geros Zacho rungtynės.“

Anot Hayeso, Šaras buvo svarbi priežastis, kodėl LeDay taip pasirodė.

„Zachas išlaikė komandą rungtynėse, pataikė kelis svarbius metimus. Ir visa tai nebuvo kažkas ypatingo: jis tiesiog atliko tai, ką sugeba ir tai, ko jo mandagiai prašė treneris, – akį mirktelėjo Hayesas. – Jis galėjo išnaudoti savo driblingo sugebėjimus, pasinaudoti ūgiu ir tiesiog žaidė savo žaidimą.“

Naujokai ketvirtadienį parodė tai, ko iš jų galima daugiau mažiau tikėtis visą sezoną ir tai buvo visai kitas veidas nei prieš porą savaičių sezono atidarymo rungtynėse. Tada keturi „Žalgirio“ nauji legionieriai kartu pataikė vos 7 metimus iš 27 ir jų komanda neprilygo baskams.

„Pirmose rungtynėse su „Baskonia“ krepšininkai buvo šoke dėl arenos, o tai yra logiška, – sakė Jasikevičius. – O šiandien su tokia atmosfera ir sėkme, jeigu jiems tai ne pozityvumo ženklas dar daugiau dirbti, tai turbūt didesnio nebus, nes šis vakaras buvo super.“

„Žalgiriui“ tai tikrai nebuvo tobulos rungtynės. Lukas Lekavičius pirmą kartą šį sezoną startavo ir turėjo būti svarbus žaidėjas, atakuojantis „Real“ aukštaūgių pasyvumą po užtvarų ir nepasimetantis gynyboje prieš savo ūgio Facundo Campazzo ir Nicolasą Laprovittolą.

Tačiau jau mačo pradžioje Lekavičius gavo antrą pražangą, o trečiojo kėlinio viduryje prasižengė ketvirtą kartą ir daugiau nebepakilo nuo suolo.

Artūras Milaknis taip pat kovojo su pražangomis, o dėl kibios varžovų gynybos per beveik 9 minutes neišsimetė nė vieno tritaškio.

Iš Landale’o ir Perezo taip pat galima laukti didesnio užtikrintumo priimant sprendimus – iš pirmojo vis dar jautėsi skubotumas, o antrasis kartais perlaikydavo kamuolį jį tiesiog mušinėdamas į parketą.

Tačiau visa visa tai – daugiau smulkmenos, kurios pergalėse tampa nebe tokios matomos.

Net be Lekavičiaus ir Milaknio indėlio „Žalgiris“ šį kartą galiausiai pataikė (8/16 tritaškiai), kai per pirmus du mačus tikslą pasiekė 33 proc. tritaškių (14/42).

Tą taiklumą geriausiai iliustravo Ulanovo tritaškis paskutinę atakos sekundę, iš aštuonių metrų, iki mačo pabaigos likus žaisti pusantro minutės.

Tas tritaškis padidino persvarą iki 7 taškų, Rudy Fernandezas kitoje atakoje nepataikė analogiškoje situacijoje ir dvikovos baigtis tapo aiški.

„Mes treniruojamės tokį metimą, – juokėsi perdavimą Ulanovui atlikęs Marius Grigonis. – Šiaip nepataiko, bet kai aš padaviau, pataikė ir dar asistą užrašė.“

Tai buvo linksmas vakaras „Žalgirio“ arenoje ir – ypatingai – joje esančioje rūbinėje. Porą savaičių vėliau nei tikėtasi, bet Kauno klubas ir jo naujokai pademonstravo potencialą.

„Žinome, kokie geri galime būti, – sakė Perezas. – Dabar suprantame, kaip turime nusiteikti ir kautis Eurolygos rungtynėse. Kiekviena ataka yra svarbiausia. 

Jeigu vienoje atakoje susimausi, kita ataka gali kainuoti penkis taškus. O Eurolygoje penki taškai yra labai daug. Manau, mums tai pridės pasitikėjimo judant pirmyn.“

Zacho LeDay komentaras:

Komentarai:
Nori susirasti sau merginą vieną naktį? Sveiki atvykę į --- http://Bredhot.Com
2019-10-23
+4
Atsakyti
zalgirio tiprybe
su asvel zenitu pakilsim dar auksciau serija iki 3 pergales
2019-10-18
+2
Atsakyti
15min
Gaivaus oro gusi ikvepe zalgirio naujokai isitikino saro pergales receptu
2019-10-18
-19
Atsakyti
Dilmah
kawianski valkatėlės papirktų teisėjų netyčia laimėjo, tai viduriuos db iki sekmadienio, kol teisybė nebus atstatyta ir zelionkė Ryto bus išvaryta!!!
2019-10-18
-25
Atsakyti
x
toks vaizdas kad visiški neadekvatai ryto fanai.. suprantu kad ne visi , bet užtenka tų kelių nevykėlių . kad sugadintų įvaizdį
2019-10-18
-6
Atsakyti
Rytfanis
prie ko cia tas zalgeris, jeigu pries ryta sekmadeini lost rejkes? dzeikytes kol galit, ot tai sekmadieni buset pamokyti kajp rejkent.
2019-10-18
Atsakyti
In your face raudona p@dla
Kaifuoju skaitydamas raudonkurwiu agonija. Paskutines dienas aiskino kad Realas nusivalys kojas i Zalgiri, o dabar jau atmazai prasidejo apie kazkokias lazybas:DD Tokie kaip dilmah isvis neviltyje, vakar rungtyniu pirmuose keliniuose dar draskesi, o paskui spruko kai suprato kad ir vel apsisiko. Nieko, raudonos nuopisos, pakentekite iki savaitgalio, o tada visokie dilmahai ir vel gales klykti lyg skerdziami apie teiseju mafija. Ir dar. Puiki naujiena is Italijos. Umana pasirase kontrakta su Goudelocku! Duskit, raudoni suskreteliai!
2019-10-18
+6
Atsakyti
Dilmah
kaip sakoma ir lazda kartą iššauna. Nieko kaimo japai, sekmadienį būsit žąginami be gailesčio! O kol kas patrydaliokit
2019-10-18
-15
Atsakyti
Reikia
Galėtų basketnews tik registruotiems vartotojams leisti rašyti. Nes tikriausiai čia labiausiai atsilikę renksi, kurie bijo viešumos. Prasilošę, pilni neapykantos, vaikai kurių tėvai nemato ir taip bando pasireikšti. Kažkas parašo raudona krw ir 5 įžeidimais, ir gauna 7+. Čia grynai darosi pogrindis, kur neįmanoma paduskutuoti. Ar to jums reikia Basketnews? Dabar bičas pralošęs tėvų arba sunkią fabriko algą skleidžia dezinformaciją ir čia normalu? :)
2019-10-18
+23
Atsakyti
djgaffer
Kaip sakoma geriau vėliau prisistatyt naujokams,nei niekada.Visi legionieriai puikiai žaidė,pagaliau pradeda apsiprasti prie sistemos.Jei ir toliau išlaikys panašų tempą,tai Žalgirio potencialas tiesiog milžiniškas.
2019-10-18
-4
Atsakyti
Jonas
prie ko tas rytas? prie ko zalgiris? visi vienodi, cia jus tik vaikai nesuprantat, supriesinti, vieni ant kitu lojat, o jie daro pinigus ir zvengia is jusu. remejai pagrindiniai topsport, zalgiris laksto su olybet uzrasais....ir jus dar tikit kad cia tikras sportas??? pamirskit tuos laikus. kai kovojo uz garbe , nebuvo milijonu, ir norejo irodyt kad yra geriausi. dabar zaidzia pinigai, ir visi eiliniai parsidaveliai, o ne kazko verti garbingi sportininkai. tuos laikus pamirskit.
2019-10-18
+1
Atsakyti
Aha, juk Reale žaidėjai centus tegauna, jiems nerealiai svarbu iš lažybų dasidėti, kitaip neišgyventų vargšai :)
2019-10-18
+5
Atsakyti
Antanas
dejau ant tu duc..hu. teisingai dzo sako, kazkas cia geras bapkes buvo imerkes i sita stafke,nes real aiskiai pasidavinejo. nu sekmadienį zal.marge grys i realybe kai bus pazeminta ryto asų.
2019-10-18
-23
Atsakyti
Dzo
jei plugai esat , nei su sportu ka bendro turit nei zaide nei zinot kokie.pinigai tose lazybose vaiksto tai gerkit bambaliny alu ir toliau bliaukit toj arenoj. kas gaudos ir supranta vakar varzybos( cirkas ) buvo daugiau nei akivaizdzios. noredami campazo su tavaresu butu sudraske dviese ta zalgiry, bet kazkodel " nenorejo ". ir jus cia nesidraskykit , man ir rytas ir zalgiris vienodai px, ne jusu vaiku lygio.
2019-10-18
-27
Atsakyti
To dzo
isiciuhink nevisprotip
2019-10-18
-3
Atsakyti
Dzo
nuo pirmos minutes matesi visas cirkas ir surezisuota parodija. pistu milijonines baudas uz tuos susitarimus ir lazybas ir baigtusi visi cirkai. nes jau ir zalgirio fanui manau buvo akivaizdu kaip realas stumdo gimdo per prievarta ,kamuolius I auta meto,gynyboj leidzia daryt ka.nori , jokiu pastangu, kamuolys visai nevaiksto... ir taip atrodo geriausia komanda eurolygos! nu net apgailetina I ka tas sportas pavirto. o kas priziuri sita cirka??? lazybu bendroves yra didziausi komandu remejai...viskas tuo ir pasakyta...
2019-10-18
-25
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Madrido Real
49%
32/65
Metimai iš žaidimo
47%
26/55
36
Atkovoti kamuoliai
27
22
Rezultatyvūs perdavimai
18
7
Perimti kamuoliai
4
49%
24/49
Dvitaškiai
56%
18/32
50%
8/16
Tritaškiai
35%
8/23

Rungtynių žaidėjai

Zach  LeDay
26 PTS
10/14 FG
5/5 FT
Anthony  Randolph
15 PTS
6/9 FG
0/0 FT
Zach  LeDay
9 REB
4 DREB
5 OREB
Jordan  Mickey
6 REB
5 DREB
1 OREB
Marius  Grigonis
5 AS
1 TO
32 MIN
Sergio  Llull
4 AS
2 TO
16 MIN
Zach  LeDay
35 EFF
75% 2P%
50% 3P%
Anthony  Randolph
15 EFF
75% 2P%
60% 3P%