Nuotr.: Scanpix Baltics
Nuotr. Scanpix Baltics

Maskvos CSKA strategas Dimitris Itoudis išsklaidė visas abejones dėl Mike'o Jameso ateities klube.

Mike James

Mike  James
Komanda: Maskvos CSKA
Pozicija: PG, SG
Amžius: 30
Ūgis: 185 cm
Svoris: 84 kg
Gimimo vieta: Oregonas, JAV

Po Maskvos klubo pergale Eurolygoje pasibaigusiose rungtynėse prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ spaudos konferencijoje Itoudis nebeminėjo Jameso kaip komandos dalies.

„Sudėtį, kurią matėte Sankt Peterburge ir traumuoti žaidėjai, kurie pasiliko Maskvoje – Joelis Bolomboy ir Nikola Milutinovas, yra sudėtis, su kuria žygiuosime iki sezono pabaigos, kol aš esu čia“, – kalbėjo graikas.

Itoudis spaudos konferencijoje taip pat perskaitė iš anksto pasirašytą pranešimą apie priimtą sprendimą dėl Jameso ateities.

„Tai buvo mano asmeninis sprendimas. Nusprendžiau eiti į karą su tais žaidėjais ir personalu, kurie yra pasiruošę eiti į karą dėl šios komandos, – skaitė Itoudis. – Žaidėjais, kurie pasiruošę gerbti savo komandos draugus, pirmiausia, žaidėjais, kurie komandą iškelia aukščiau savęs. Tie, kurie reprezentuoja vertę klubo, kurį aš treniruoju, nes jei mes norime būti čempionais, turime būti čempionais visur.“

„Jei norime laimėti Eurolygos titulą, išlikti viršūnėje ir būti pavyzdys vaikams, turime turėti žaidėjų grupę, kurie gerbia vienas kitą bei žaidimą, – tęsė CSKA strategas. – Nesirūpinti dėl savęs, bet rūpintis visais. Taip laimimi trofėjai.“

Itoudis pridėjo, jog toks sprendimas turėjo būti padarytas ir jei būtų padaryta kitaip, liktų nesuprastas auklėtinių.

„Jei būčiau nusprendęs kitaip, negalėčiau žiūrėti auklėtiniams į akis ir sakyti, jog nieko nevyksta. Turiu jiems žiūrėti tiesiai į akis ir sakyti tiesą, nes jie supranta, koks yra mūsų tikslas“, – baigė graikas.

Jamesas liko atskirtas nuo komandos po šeštadienį įvykusio konflikto per VTB Vieningosios lygos rungtynes su Kazanės UNIKS. Suspendavimas buvo paskirtas neribotam laikui.

Eurolygoje pagal rezultatyvumą pirmavęs 30-metis gynėjas šį sezoną vidutiniškai rinko po 19,3 taško, 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir 3,1 atkovoto kamuolio.

Jamesas konfliktinėje situacijoje CSKA gretose buvo atsidūręs ir sausio mėnesio viduryje. Tuomet jis neteko senelio, o CSKA neišleido savo krepšininko į JAV.

Dėl konflikto žaidėjo ateitis klube buvo pakibusi ant plauko, jis kurį laiką nebuvo su komanda, tačiau galiausiai abi pusės pratęsė bendradarbiavimą.

2019-aisiais iš Milano „Armani Exchange“ atvykęs gynėjas pernai su CSKA pratęsė sutartį iki 2023-iųjų vasaros.

Komentarai:
je
Nerealiai bus idomu matyti Grigoni CSKA, apskritai kiek tenka pasiklausyti rusijos komentariu, jie visada labai gerai atsiliepia apie Lietuvos komandas ir jas palaiko.
2021-03-31
-3
Atsakyti
djgaffer
Pagarba Itoudžiui,kuris taip eina už savo komandą.Kiti užsieniečiai treneriai tik pinigų dažnais atvejais atvaro pasiimti,o Itoudžiui CSKA yra tiesiog įaugę į kraują.Tik bėda tame,kad dar yra 2 m.kontraktas su Jamesu.Tai teks klubui visus pinigus pakloti,o Jamesas milijonus gauna.Tai bus mokami milijonai žaidėjui,kuris jiems jau nepriklausys.Va čia tai blogai.
2021-03-31
+6
Atsakyti
I Žalgiri
Šita nevykeli.
2021-03-31
-7
Atsakyti
om
Cska puikus klubas, Maskva puikus modernus miestas, Grigoniui geras sansas bus CSKA Be Jameso.
2021-03-31
+3
Atsakyti
Tipiniai kacapai. Jeigu tu nesutinki pagal jų keliamas sąlygas o jei dar keli klausimus tu miręs. Toksiška atmosfera ir kaip ten galima veržtis ale pinigai kompensuoja viską?
2021-03-31
Atsakyti
Gag
Itoudis kietas, nepašakinės kažkoks snarglys, prieš tokius trenerius, kaip jis. Jamesa į komandą galės imt, tik ta komandą kuri nori turėti statistą, bet negerbiantį nei komandos, nei jos narių.
2021-03-31
+2
Atsakyti
dzo
va cia tai pagarba, matosi kad Rimtas klubas kuriam rupi komanda jos prestizas garbe. ir kazkoks ryzas suzvaigzdejas pienburnis, buvo nuleistas ant zemes. respect CSKA. cia ne koks nuvalkiotas zalgiris, kuris is legendinio klubo liko tik versliukas, pinigam daryt. Padarys ir is Grigonio vyra, nes zalgiry viskas paremta griuvinejimu vaidinimu provokacijom ir nesvariu zaidimu. aisku kitaip ir but negali, nes lyderis kapitonas AULIUS. Sekmes CSKA.
2021-03-31
-4
Atsakyti
Expert
james karjera Europoje kaip ir baigta. pasirodo, etapai iki CASK nebuvo nesusipratimai. Takas i Kinija paruostas
2021-03-31
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Mike James

Mike  James
Mike  James
MIN: 31.18
PTS: 19.33 (53.47%)
REB: 3.15
AS: 5.74
ST: 0.96
BS: 0.15
TO: 2.93
GM: 27