Joano Plazos treniruojama Kauno komanda pateko tarp keturių stipriausių VTB Vieningosios lygos ekipų
Joano Plazos treniruojama Kauno komanda pateko tarp keturių stipriausių VTB Vieningosios lygos ekipų
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza pripažino, kad jo auklėtinių energijos baterija senka.

Savaitgalį Rusijoje viešėję žalgiriečiai įveikė nuovargį ir peržengė VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalio barjerą.

Trečiosiose rungtynėse Lietuvos čempionai 59:60 neatsilaikė prieš Žemutinio Naugaro „Nižnij Novgorod“, kurią 66:59 įveikė ketvirtajame mače ir laimėjo seriją 3-1.

„Labai džiaugiuosi, kad sugebėjome nugalėti, – tvirtino Plaza. – Nepaisant to, kad atvykę į Rusiją pirmavome 2-0, žinojome, kad laukia sudėtingos dienos, per kurias turėsime atiduoti daug pastangų.

Visada savo vaikinams sakau, kad ketvirtfinalio etapas pats sudėtingiausias. Jame svarbiausia ne technika ar taktika, o maksimalus susikaupimas.“

Ispanijos krepšinio specialistas pažymėjo, kad „Žalgiriui“ buvo ypatingai sunku kautis po LKL finalo serijos, kurioje 4-0 nugalėtas Vilniaus „Lietuvos rytas.“

„Mūsų komandos sudėtį retina traumos ir tai pagrindinė problema. Prieš dvikovą skausmą mažinančius vaistus pradėjome leisti ir Rimantui Kaukėnui, – atskleidė Plaza. – Bet visiems aišku, kad turime susitelkti.

Žaidėjai turi užmiršti traumas, leidžiamus vaistus ir tabletes, darbo sąlygas ir tęsti kovą. „Nižnij Novgorod“ geriau pradėjo susitikimą, kadangi buvo išsaugoję daugiau energijos už mūsų ekipą.“

„Žalgirio“ vairininkas akcentavo, kad viena pergalės priežasčių buvo kantrybė: „Žingsnis po žingsnio ir pasivijome varžovus. Prastą pradžią galiu paaiškinti tuo, kad krepšininkai yra labai pavargę.“

Plaza tvirtino, kad Žemutinio Naugardo krepšininkams šis sezonas buvo puikus. Ispanas priminė, kad žalgiriečių varžovai šį sezoną nukovė galingas ekipas – Maskvos CSKA, „Chimki“ ir Kazanės „Uniks“.

„Norėčiau pasakyti, kad „Žalgiris“ šį sezoną nusipelnė bent jau vietos pusfinalyje, – tikino Plaza. – Sezono eigoje komandą paliko ne vienas žaidėjas, todėl dabar ji visiškai kitokia.

Nepaisant visų finansinių, organizacinių sunkumų, traumų, ligų, atlikome viską, ką galėjome. Todėl dar labiau didžiuojuosi šia pergale.“

Pusfinalio serijoje iki trijų pergalių stipriausias Lietuvos klubas kausis su Krasnodaro „Lokomotiv“ komanda, kurios garbę gina Mantas Kalnietis bei Simas Jasaitis.

Komentarai:
sekmes ZAL kitam sezone ir sveikatos zaidejams ir treneriui ateity, nes sezonas kaip ir baiktas bus po lokomotyvo pusfinalio, zaidejai neistems jau pusfinalio b sveikatos ir poilsio gaila bet tiesa
2013-05-20
+3
Atsakyti
Taip, bus 3:0 Lokomotivo naudai, Žalgiris neperžengs pusfinalio barjero, liks ketvirti.
2013-05-20
+4
Atsakyti
ATIbus 3:0 Lokomotyvo naudai.


matem jau ta tavo 3:0 reg sezone :)
2013-05-20
+9
Atsakyti
vainauskaskazin Popas dar gris siame sezone ar jau ne


dar Kalniečio tikėkis grįžtant :D:D:D
2013-05-20
+19
Atsakyti
Jau treneris ruosia visus... lokomotivas stipresnis,duok dieve as klystu!
2013-05-20
Atsakyti
ATI
vainauskaskazin Popas dar gris siame sezone ar jau ne


nebe, del 3 rungtyniu tikrai neverta rizikuot sveikata.
2013-05-20
+7
Atsakyti
kazin Popas dar gris siame sezone ar jau ne
2013-05-20
Atsakyti
Jei kovos taip kaip su rytu,galima laimeti serija su siek tiek sekmes.
2013-05-20
+1
Atsakyti
ATI
bus 3:0 Lokomotyvo naudai.
2013-05-20
-17
Atsakyti
Protingas labai treneris

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-20
+14
Atsakyti
HI
Žalgiris#1Reikia pasidziaugti siuo sezonu, jis tikrai geras. Tokio galim ilgai nebesulaukti jei klubas neissaugos zaideju ir trenerio.


kaip juos issaugos jei reik skolas grazint? 2-3 sezonai bus su mazu biudzetu
2013-05-20
-3
Atsakyti
Reikia pasidziaugti siuo sezonu, jis tikrai geras. Tokio galim ilgai nebesulaukti jei klubas neissaugos zaideju ir trenerio.
2013-05-20
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.