Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Trečius metus paeiliui Lietuvoje rungtyniaujantis Lorenzo Williamsas finalinėje sezono stadijoje išgyvena déjà vu jausmą. Kas sezoną LKL ketveriukėje kovojantis amerikietis antrus metus iš eilės siekia bronzos medalio, tačiau šį kartą būdamas priešingoje barikados pusėje.

Pernai Williamsas gynė Panevėžio „Lietkabelio“ spalvas, o serijoje dėl trečiosios vietos kovojo būtent prieš „Neptūną“, kuriam atstovauja šį sezoną.

Nors 34-erių atletas šį sezoną trečiąkart ant „Cido“ arenos parketo žengė kaip varžovas Aukštaitijos ekipai, legionierius buvo palydėtas plojimais jį pasitikusių panevėžiečių, menančių jo ir 2016-2018 metų „Lietkabelio“ pasiekimus.

„Visada malonu sugrįžti į Panevėžį, pamatyti žmones, kuriuos matydavau čia kasdien, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Williamsas, 2017-ais metais „Lietkabelį“ vedęs į LKL ir KMT finalus. – Sirgaliai Panevėžyje šiltai priėmė mane ir mano šeimą. Tikrai smagu rungtyniauti čia. 

Sutikau daug pažįstamų veidų. Keli vaikai visuomet laukdavo manęs po rungtynių, buvo puiku vėl pasimatyti su jais. Smagu, kad jie toliau palaiko komandą.“

Jei 2017-2018 m. sezone Williamsui su panevėžiečiais LKL bronzinėje serijoje pavyko žengti tik vieną žingsnį tokio trofėjaus link, su „Neptūnu“, kuriame dabar dirba eilė tuometinio „Lietkabelio“ narių, jis jau atsidūrė per pergalę nuo šio apdovanojimo, serijoje iki trijų pergalių pirmaudami 2-0.

Nuotr. BNS

Geriausias rungtynes po Naujųjų metų sužaidęs „Neptūno“ atakų generolas per 29 minutes į buvusios savo komandos krepšį sumetė 18 taškų (2/2 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 5/5 baudos), atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir įsirašė 26 naudingumo balus.

Šį sezoną metami dvitaškiai

56%
21,0
Pataiko: 21,0
Taiklumas: 55,9%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 31
Blogiausias pasiekimas: 13
Daugiausia pataiko: Jerai Grant

Geriau Williamsas sužaidė tik sezono pradžioje su Kėdainių „Nevėžiu“ ir „Šiauliais“, kada atitinkamai surinko 27 ir 40 naudingumo balų.

„Sužaidžiau pakankamai gerai. Niekada nežiūriu tik į statistiką, peržvelgiu, kaip sužaidžiau komandai ir koks buvo pasiektas rezultatas, – pabrėžė Williamsas. – Įžaidėjų darbas – vesti komandą į pergales. Prieš atkrintamąsias varžybas mes laimėjome eilę rungtynių ir man buvo svarbiausia, jog demonstruojame gerą krepšinį.

Kada tik komandai reikia mano taškų, tai būtų lygus rezultatas ar kita situacija, neabejotinai pasitikiu savimi, kad galiu pataikyti ar organizuoti žaidimą. Treneriai ir komanda pasitiki manimi. Mano nuomone, tai nebuvo ypatingos rungtynės.“

Jose nuo pat mačo pradžios šovęs „Neptūnas“ jau devintą dvikovos minutę susikrovė dviženklę persvarą, o antrajame ketvirtyje buvo priekyje rekordiniu pranašumu (45:29). Visgi beveik visas rungtynes kontroliavę klaipėdiečiai po ilgosios pertraukos iššvaistė turėtą persvarą, kai „Lietkabelis“ priartėjo vos per tašką (58:59).

Tuomet iniciatyvos besiėmę patyrę „Neptūno“ krepšininkai Simas Galdikas pelnė du taškus, Laimonas Kisielius po Williamso perdavimo įsmeigė tritaškį ir uostamiesčio komanda atsilaikė nuo dar vieno „Lietkabelio“ pasikėsinimo perimti iniciatyvą.

„Tai – atkrintamosios varžybos. Jie žaidė namuose, todėl mes žinojome, kad jie spurtuos. „Lietkabelis“ – gera komanda, kuri taip pat kovoja ketvertuke ne be priežasties. Kai jie mus beveik pavijo, nepanikavome, o jų pataikyti svarbūs metimai nebuvo siurprizas. Bet mes tuomet sužaidėme gerai, išlikome ramūs ir žaidėme savo žaidimą“, – dėstė Williamsas. 

Nuotr. BNS

Panevėžyje laimėjusiam „Neptūnui“ dabar iki bronzos medalių tetrūksta vienų pergalingų rungtynių. Artimiausios – penktadienį vyks Klaipėdoje. Ko reikia, jog Maksvyčio kariauna bronzinį tašką sezone padėtų trečiajame serijos susitikime?

„Koncentruotis ties viena ataka, viena kėliniu, kaip ir mes žaidžiame visą sezoną, – sakė Williamsas. – Kurti savo žaidimą ir nesikoncentruoti į pašalines kalbas.“

O tokių, supančių „Neptūną“, įtempčiausiu sezono metu buvo nemažai. Įsibėgėjant LKL pusfinalio serijai, kurioje klaipėdiečiai neprilygo Vilniaus „Rytui“, paaiškėjo, jog paskutiniąsias dienas Klaipėdoje skaičiuoja klubo vedliai Jerai Grantas ir Maksvytis.

Aukštaūgis nuo kito sezono atstovaus Strasbūro IG ekipai Prancūzijoje, o „Neptūną“ į istorines aukštumas 2012-2015 metų etape atvedęs strategas kelsis į Rusiją, Permės „Parma“ komandą.

„Mes girdėjome gandus jau kurį laiką ir norisi tik pasveikinti trenerį su naujuoju darbu, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo „Neptūno“ įžaidėjas. – Tačiau Maksvytis ir komanda su tuo susitvarkė tikrai profesionaliai. Žinojome, jog mes pirmiausiai turime užbaigti savo darbus šiame klube. Visi komandoje esame artimi ir vienas kitą gerbiame. Mums patiems tai netapo didele problema.“

Paties Williamso karjera į Lietuvą pakrypo būtent tada, kai jį iš pradžių į Panevėžį peržiūrai pasikvietė Maksvytis. Šį specialistą savo galimybėmis įtikinęs legionierius liko „Lietkabelyje“ dviem sezonams, o prieš šį vėl Maksvyčio iniciatyva persikėlė į Klaipėdą, nors trenerio sprendimas kviestis 34-erių metų gynėją į komandą kėlė daug abejonių dėl jo galimybių vesti „Neptūną“ į pergales.

Tačiau Williamso bei Maksvyčio duetas ir vėl pasiteisino – judviejų ryšys komandai tapo vienu iš kertinių žaidimo dalių.

„Maksvytis – žmogus, kuris labai pasitiki manimi, jis – sąžiningas, supranta krepšinį ir puikiai darbuojasi mus išlaikydamas ramius, bet tuo pačiu koncentruotus ties tuo, ką turime padaryti. Man patinka tokia sistema, kuri suteikia laisvę demonstruoti savo sugebėjimus ir pasitikėjimą žaidžiant, bet tuo pačiu Maksvytis išlaiko kontrolę savo rankose.

Aš esu tarsi jo atitikmuo aikštėje – daugelyje atvejų pasižymime tokiomis pačiomis idėjos, kas žaidžiant nereikalauja tiek daug mąstyti apie žaidimo kūrybą“, – apie darbą su Maksvyčiu kalbėjo Williamsas.

Penktadienį jų trejų metų bendradarbiavimui gali būti padėtas taškas ir Williamsas sieks, kad tai būtų padaryta aukščiausia įmanoma gaida.

Komentarai:
Nori surasti mergina per vieną naktį? Sveiki atvykę į >>> www.Sexcoss.Com
2019-06-01
-10
Atsakyti
Anonimas
Kaip antras izaidejas galetu likti komandoje, nes sis turi tikrai gera krepsinio iq. Kas yra visiskai priesinga su Dambrausku, zaidejas yra labai atletiskas, greitas, bet visiskai tragiskas valdant komanda, kas yra labai keista, nes domenis turintis zaidejas, bet nemastantis aiksteleje.
2019-05-30
+3
Atsakyti
Antanas
matosi kad darbenu kaimo japas ir sitas al.kasas pora
2019-05-30
-5
Atsakyti
Lauris
apaireiske rasybos policininkas
2019-05-30
-18
Atsakyti
Sirgalius
Wiliamsa reiktu pasilikt komandoj kaip antra i zaideja, prastumt Dambrauska ir vietoj jo ieskot pagrindinio PG
2019-05-30
+5
Atsakyti
Anonimas
taisykit straipsni,pilna rasybos klaidu...
2019-05-30
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Lorenzo Williams

Lorenzo  Williams
Lorenzo  Williams
MIN: 23.45
PTS: 8.49 (54.26%)
REB: 1.92
AS: 4.08
ST: 1.15
BS: 0.05
TO: 1.72
GM: 39