Eurolyga pirmadienį patvirtino taisyklių pakeitimus, tačiau naujovės patiko ne visiems, o ypač Maskvos srities „Chimki“ direktoriui Pavelui Astachovui.

„Gerbiame Eurolygą kaip turnyrą, gerbiame savo sirgalius ir labai mylime krepšinį, – „Ria Novosti“ sakė Astachovas. – Pasikvietėme jaunus žaidėjus, kad galėtume išvykti į Ispaniją ir sužaidėme geriausiai, kaip tik galėjome.“

„Dabar paaiškėjo, kad galėjome niekur nevažiuoti ir į nieką nekreipti dėmesio. Būtume gavę 0:20 pralaimėjimus, tačiau rungtynės būtų perkeltos, kaip kitoms komandoms. Mano nuomone, šioje vietoje yra pažeidžiamas sportinis principas. Visi turnyre turėtų būti lygūs, tačiau panašu, kad kai kurios Eurolygos komandos yra lygesnės už kitas“, – tęsė Astachovas.

Pagal naujausius Eurolygos taisyklių pakeitimus, nuo šiol nebeliks techninių pralaimėjimų už tai, jei komanda negalėjo atvykti į rungtynes dėl didelio skaičiaus užsikrėtimų koronavirusu. 

Kadangi naujieji nuostatai galios atbuline data, sausi iš balos išlips Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Vilerbano ASVEL klubai, kurie pagal pirminę tvarką būtų gavę po du techninius pralaimėjimus. Vis tik koronaviruso ir traumų pakirsti „Chimki“ laikėsi ir į visas rungtynes važiavo turėdami mažą ir jauną sudėtį.

Kaip teigė Astachovas, jo manymu paskutinių „Chimki“ rungtynių rezultatai turėtų būti atšaukti.

„Logiškiausia būtų, jei Eurolyga atšauktų mūsų paskutinių trejų rungtynių rezultatus, kuriuose žaidėme ne stipriausios sudėties dėl užsikrėtimų COVID-19 ir perkeltų susitikimus į kitas datas.

Šį sezoną pelnomi taškai

46%
72,8
Pelno taškų: 72,8
Taiklumas: 45,7%
Vieta lygoje: 17
Geriausias pasiekimas: 85
Blogiausias pasiekimas: 60
Daugiausia pelno: Devin Booker

Tai būtų sąžininga. Jeigu tai neįvyks, matysime dvigubų standartų taikymą. Tokie sprendimai neprideda solidumo turnyrui“, – teigė „Chimki“ direktorius.

Astachovas taip pat nesutiko su tuo, jog naujosios Eurolygos taisyklės bus taikomos atbuline data.

„Mintis pakeisti taisykles, susijusias su koronavirusu, yra teisinga, tačiau kai kurie punktai verčia kelti klausimus. Ypač tas punktas, pagal kurį naujosios taisyklės galioja atbuline data. Taisyklės, pagal kurias žaidžiame, yra krepšinio ir jos negalioja atbuline tvarka. Jeigu priimamos naujos taisyklės, jos įsigalioja nuo to momento, kai tik yra priimamos“, – dėstė Astachovas.

Nuotr. TASS – Scanpix

„Kai turėjome penkis sergančius krepšininkus, kreipėmės į Eurolygą su prašymu atidėti mūsų rungtynes Ispanijoje. Mače su „Žalgiriu“ turėjome tik penkis pagrindinės sudėties žaidėjus, taigi prijungėme tris krepšininkus iš jaunimo komandos.

Eurolyga nesutiko perkelti mūsų susitikimų Ispanijoje. Prieš priimant taisyklių pakeitimus, Eurolyga kreipėsi į visus klubus, norėdama išgirsti nuomonę apie naujus nuostatus. Visas mintis, kurias išsakiau čia, aš išdėsčiau ir Eurolygai“, – užbaigė Astachovas.

Kirčių Eurolyga susilaukė ir iš Ispanijos žaidėjų asociacijos prezidento Alfonso Reyeso. Ispano teigimu, koronavirusas Eurolygai yra praktiškai neegzistuojantis.

„Burbulas Valensijoje suveikė todėl, nes mes, ACB ir sveikatos organizacijos, glaudžiai bendradarbiavome. Laikėmės griežto protokolo ir baigiamasis sezono turnyras praėjo sklandžiai.

Tuo metu Eurolygai koronavirusas yra praktiškai neegzistuojantis. Būtent todėl jie nepadarė jokių prisitaikymų prie savojo kalendoriaus. Žinojome, jog susitvarkyti su viruso krize bus sunku, nes kiekviena šalis Europoje yra tarsi atskiras pasaulis“, – Ispanijos žiniasklaidai sakė Reyesas.

„Tai nėra pirmas kartas, kai Eurolyga apie save galvoja labiau nei žaidėjus. Krepšininkai yra laikomi bereikšmiais, kuomet priimami svarbūs sprendimai“, – užbaigė Ispanijos žaidėjų asociacijos prezidentas.

Komentarai:
Bevardis
Noreciau pamatyti kaip Chimki pralaimi 4 is 4 perzaidziant rungtynes 😂
2020-10-21
+5
Atsakyti
In vino veritas
Aisku, turbut teisingiausia butu palikt galiot techninius pralaimejimus, skirtus iki taisykliu pakeitimo. Pakeitimus pritaikyt atgaline data yra nesamone. Tarkim, is teisines puses paziurejus, tai butu neimanoma, bet koks teismas iskart panaikintu toki sprendima. Bet, teisybes delei, Astachovas kazkaip patogiai nutyli, kad bent puse zaideju, negalejusiu zaist tu rungtyniu, ju nezaide ne del koronos, o del traumu. O traumos jau yra klubo reikalas, kaip jis sprendzia ta problema - pasiraso laikinus kontraktus, itraukia i sudeti dublerius (ka ir padare Chimkai). Dar kitas dalykas, idomu, jei Chimkai butu laimeje tas rungtynes, kai zaide nepilnos sudeties, irgi prasytu jas perzaist ar ne? Cia, aisku ironija, bet vis tiek butu idomu isgirst atsakyma i toki klausima ;). Tas Ispanijos zaideju asociacijos prezidentas isvis kosmonautas, lygina nesulyginamus dalykus - vienos salies cempionato galimybes surengti burbula su Eurolygos, kur zaidzia skirtingu saliu klubai, dar dalyvaujantys ir savo nacionalinese lygose.
2020-10-21
-10
Atsakyti
Turbut kiekvienam protingam, pakartosiu, PROTINGAM asmeniui, jau senai aisku, kad sitas feikinis virusas paleistas PSO bapkem paimti ir pristabdyti pasaulio ekonomika. Kiekvienas normalus asmuo zino, kad covid tai paprasto gripo atmaina, kurios simptomai tokie pat kaip ir plauciu uzdegimo. Ir tai jeigu tie simptomai iki tiek daeina :D Galit minusuot kiek norit, bet ir arkliui aisku, kad del sito sudino viruso bereikalinga panika keliama musu planetoj, ir zmoniu bauginimas. Galetu ramiai visos salys zaist pilnom arenom ir pilnom sudetim. Bet gaila, kad tikriausiai 50-60 proc. testu yra padaryti taip, jog rodytu teigiamus rezultatus :D Ar kas nors girdejot ar matet nors viena straipsni, kur pvz Zenito zaidejams- nors vienam, kazkaip sunkiai pasireiske sitas sudas? :D Saras "susirgo" ir po 3 dienu grizo i darba, speju sloga ir menkas kosulys buvo, kaip ir iprastos persalimo ligos. Zodziu, plestis nebenoriu, bet totalus absurdas vyksta. Ir Dzordis Bartalomejus kuo toliau, tuo labiau grimzta su savo laivu i dugna.
2020-10-20
Atsakyti
djgaffer
Jei kalbant dar atviriau,tai krepšininkai Eurolygai yra kaip vergai.Kad ir kas benutiktų,privalo žaisti ir viskas.Keista,kaip žaidėjų asociacija tyli.Suprantu,kad nesenai susikūrę,bet tam ir susikūrė,kad sakytų,kas jiems nepatinka ir netinka.O dabar EL daro,ką nori ir kaip nori.
2020-10-20
-1
Atsakyti
...
Geriausiai būtų kad zenit su asvel kaltu techninius pralaimėjimus. Nes čia dabar perzaidineti rungtynes irgi nesąmonė ir daugiau
2020-10-20
+7
Atsakyti
Zet
Taikyti taisyklių atgaline data aišku negalima, bet šiuo atveju tų taisyklių tokiems atvejais išvis nebuvo, techninio pralaimėjimo skyrimas buvo klaida, kuri dabar yra taisoma. O Chimki šaunuoliai kad stengėsi ir lošė, bet dabar nereikia gadintis reputacijos su tokiais pasiūlymais, reikia susitaikyti su tuo ir toliau kovoti aikštelėje o ne už jos ribų, nes kitaip tas gali atsiliepti ir aikštelėje, jei pasklis pykčio ir apmaudo atmosfera klube.
2020-10-20
-8
Atsakyti
Anonimas
Visiska nesamone.Stabdyt eurolyga.Mest lauk levergnus ir lkl zaist tik su lietkabeliu
2020-10-20
+9
Atsakyti
Uz ryta!
Tikri didvyriai! :) skelbesi kaip gerbia taisykles kaip niekas nesvarbu einame ir kaunames o kai gavo tai jau atsaukim ir losiam per naujo? Ta prasme jis supranta kad ne covid o traumos isgulde jo komanda? Jei pas mane 5traumuoti ir pira covido atveju galima perzaist? Neitiketinas zioplumas.
2020-10-20
-4
Atsakyti
Bukis
Labai teisingi kirčiai
2020-10-20
+12
Atsakyti
alioalio
Vakar dienos Covid uzsikretusiu skaicius: Ispanija: 38 tukstanciai Rusija: 16 tukst Italija: 10 tukst Turkija: 2100 Prancuzija: 13 tukst Lietuva: 205 Vokietija: 5 tukst LMAO sekmes tesiant sezona.... nes skaiciai visose salyse auga sparciai,apie joki mazejima net nera kalbos
2020-10-20
-13
Atsakyti
...
Reikejo iskarto nezaisti kaip tai dare Zenit ir Asvel, o ne dabar pabandom nepaeis duo gal perzaist :DD Tegul Barca irgi perzaidzia saro nebuvo vienam mace.
2020-10-20
Atsakyti
alioalio
eurolyga tapo visisku cirku,totalus fiasko....
2020-10-20
-2
Atsakyti
Taskas
o as manau chimki neturi ko verkt. euroleague yra registruoti 16 zaideju. pagal eurobasket info sirgo ar serga COVID - 6 zaidejai. Traumos nesiskaito. 16 - 6 = 10 zaideju. tai kodel jie neturejo zaist? ir kodel jiems turejo kazka nekelinet?
2020-10-20
+7
Atsakyti
znation
Pinigu lyga ir tiek, senai aisku. Dabar panikuoja nes privaciai lygai su finansais zopa
2020-10-20
-2
Atsakyti
Nu jo
CL su laiku Eurolygos komandas tures pas save jei jie taip elgsis
2020-10-20
+9
Atsakyti
Nieko naujo
MoneyLeague ir ne kitaip. Kiek Gazpromas sumokejo uz Zenita?
2020-10-20
+1
Atsakyti
woooow
Chimki vietoje pasitraukciau is turnyro. Taip kad shiktu ant galvos nesileisciau. Keicia tai keicia taisykles, bet atbuline data??? Garantuotai Gazpromo uzsakymu. GEDA EL!
2020-10-20
+1
Atsakyti
mm
nesamone, bet atsaukineti varzybu rezultatus butu taip pat nesamone, juk kitos komandos vyko i Maskva, eikvojo jegas ir t.t. . Tiesiog turi duoti Zenit dabar techninius pralaimejimus ir tiek. Jei pries sezona butu buve nutarta nukelineti viska, tada butu buve aisku, daba paliava
2020-10-20
+7
Atsakyti
Popstar
tegul pirma ruskyne coronos statistiką susitvarko, tada ten niekas iš vis nevažiuotų ir jų komandų neįsileistų
2020-10-20
+1
Atsakyti
Anonimas
atsibudo Ivanas kad kalbėti reikia. kur anksčiau buvo?
2020-10-20
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.