Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Į įspūdingą šturmą pakilusi Lietuvos rinktinė antroje mačo pusėje spurtavo 16:1 ir trumpam perėmė iniciatyvą į savo rankas, tačiau pergalingai finišuoti nepavyko.

Fotogalerija

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai kovoje dėl pirmosios vietos H grupėje 82:87 (19:27, 22:25, 19;16, 22:19) po atkaklios kovos nusileido be pralaimėjimų žengiančiai Australijai ir patyrė pirmąją nesėkmę.

Abi komandos dar prieš šį mačą buvo užsitikrinusios vietą kitame etape: L grupėje jos susitiks su Dominikos Respublika ir Prancūzija. Pirmasis mačas – šeštadienį su prancūzais. Norint patekti į ketvirtfinalį, lietuviams bus būtina pergalė.

„Įmetus tiek taškų, mes turėjome laimėti, – po dvikovos sakė Adomaitis. –  Praleidome per daug taškų. Leidome Inglesui eiti su kaire ranka, Dellavedovai – su dešine, Millsas greitame puolime surinko 11 taškų. Viskas, čia 20 taškų.“

Puikiai atsitiesę Lietuvos žaidėjai ketvirtojo ketvirčio viduryje panaikino prieš tai turėtą 15 taškų deficitą ir buvo priekyje 71:68. Paskutinį kartą lietuviai pirmavo likus žaisti beveik tris minutes, kada kamuolį puolime atkovojęs Edgaras Ulanovas realizavo metimą iš po krepšio.

Paskui vieną baudą iš dviejų pataikęs Jonas Valančiūnas išlygino rezultatą (76:76), bet tuoj pat Patty Millsas įmetė ketvirtąjį tašką iš eilės ir vedė Australiją į priekį (78:76).

Prasidėjus paskutinei minutei, Lukas Lekavičius realizavo dvitaškį ir sumažino Adomaičio kariaunos atsilikimą iki dviejų taškų (78:80), tačiau kitoje atakoje Millsas smeigė tritaškį, likus žaisti 32,9 sek., ir sudavė dar vieną smūgį Lietuvai (83:78).

Rungtynių žaidėjas

Taškai
21
Naudingumas
24
Blokuoti metimai
1
Atkovoti kamuoliai
13

„Jis tai daro kiekvienose rungtynėse, Patty – puikus žaidėjas. Manęs tai, tiesą sakant, nestebina“, – Millso pasirodymą komentavo Joe Inglesas.

Po minutės pertraukėlės Marius Grigonis atsakė dviem taškais, bet tada stabdydamas Michą Creeką persistengė Domantas Sabonis, kuris buvo nubaustas nesportine pražanga. 

Australas pataikė abi baudas, o paskui pražanga sustabdytas Matthew Dellavedova prametė abi (85:80). Tuomet Lekavičius prasiveržimą užbaigė taškais (82:85), bet Joe Inglesas nuo baudų metimų linijos neklydo ir padėjo tašką rungtynėse.

Australai pirmoje mačo dalyje realizavo 9 tritaškius iš 14, o vien Aaronas Baynesas ir Jockas Landale'as įmetė po 2. Taip australai anksti įgijo dviženklę persvarą ir antrojo kėlinio pabaigoje pirmavo 52:37.

„Baynesas padėjo mums įsibėgėti, jis pataikė kelis metimus, ir buvo labai svarbus gynyboje prieš du varžovų aukštaūgius, – sakė Inglesas. – Pagarba ir jiems – jie puikūs žaidėjai, o Baynesas puikiai prieš juos padirbėjo.“

„Australai pirmoje pusėje baudė už visas rizikas, – kalbėjo Adomaitis. – Ir Bayneso trečiame ketvirtyje tritaškis iš kampo su gera gynyba. Bet ne apie tai kalba. Jie gali mus bausti su mūsų rizika, jie baudė mus ir ten, kur nenorėjome. Leisdavome žmonėms įeiti į tą vietą, kur akcentavome, kad turime stumti į kitą pusę. Antroje pusėje tą padarėme puikiausiai.“

Lyginant su pirmomis dviem dvikovomis, lietuviai šįkart startavo kitaip. Arnas Butkevičius rungtynes pradėjo startiniame penkete ir per 14 minučių nė karto nemetė į krepšį, atkovojo 2 kamuolius ir dvikovą baigė su 1 naudingumo balo.

Tuo metu Mindaugas Kuzminskas nuo suolo pakilo tik 27-ąją minutę. Puolėjas iš viso rungtyniavo 10 minučių, per kurias pelnė 3 taškus (1/2 tritaškiai, 0/2 baudos).

Lietuvos rinktinė: Marius Grigonis 19 (8/15 metimai), Lukas Lekavičius 15 (7/9 dvit.), Domantas Sabonis 12.

Australijos rinktinė: Patty Millsas 23 (3/8 trit.), Aronas Baynesas 21 (13 atk. kam.), Nicas Kay 11, Matthew Dellavedova ir Jockas Landale'as – po 10.

Kalniečio komentaras:

Valančiūno komentaras:

Sabonio komentaras:

Komentarai:
Veteranas
Esme kokios cia diskusijos gali buti. Australija kiekvienoi pozicijoi turi geresnius zaidejus ir niekas cia nepaneigs to be to treneris yra nevykes paziurekit i jo sprendimus nuo sito trenerio paskyrimo griauziuosi nagus ir visada sakiau kad is jo nieko gero nebus. grybas ne treneris. o laimejo stipresne komanda
2019-09-06
-76
Atsakyti
leo
visumoj lt visai gerai atrode,kenguroms tiesiog sekesi nerealiai ,taip mest trajakus !!! gale adomo klaidos del luko perlaikymo ant suolo,gaila bet valanciukas su kiekvienais metais vis prasciau atrodo,tikiu kad dar turim potencialo,tik kad adomas,nepagadintu.
2019-09-05
+17
Atsakyti
Anonimas
as sakiau,kad javtokas prisisnekes,su tuo,mums nenugalimu varzovu nera.po tokiu zodziu,pas zaidejus,psichologija pradeda kitaip dirbti.jie pradeda galvoti,kad yra nenugalimi ir jie gali viska.geriau kukliau ir tyliau eiti ir kautis.
2019-09-05
+15
Atsakyti
Juokingi
Uoj kaip smagu skaityt daugelio iš jūsų degradiškus vėmimus, tie patys kurie sakė kad iš grupės neišeisim po pirmos ir antros pergalės. o blet gal ir zajabys čia palaikyt rinktinę, mes laimėjom, dabar laidoja trenerį visus žaidėjus ir vemia kad jie pralaimėjo, blet kaip aš noriu kad jie nužygiuotų taip toli, kad po čempionato visi apsivemtumėt vidui iš gėdos, ir bešaukdami LIETUVA giliai širdį žinotumėt koki jūs iš tikro sirgaliai.. šlykštu, o vyrus pagirsiu kovojo laikėsi, padarė klaidų grįžo į rungtynes, jie ten už mūsų šalies garbę kaunasi, tai ir mes gal davai ir už juos pakovojam palaikymu.
2019-09-05
-7
Atsakyti
Aha
Rungtynes buvo praknistos dar pirmam keliny. Isejo chebra is baimes prideje i kelnes, o australai isejo nusiteike laimeti zutbutines rungtynes, nes jos tokios ir buvo. O kas ten kaip buvo pabaigoj, tai jau tik detales, kurios tik dar karta patvirtino, kad rungtynes uzdaro individualus meistriskumas ir tai, kieno kausai kietesni. Gaila, bet reikia pripazint, kad australai siuo metu yra gerokai geresnis uz mus ir pelnytai laimejo. Dar labiau gaila del to, kad, ko gero, po astuntfinalio grupes vaziuosim namo. O labiausiai pikta ant Fibos del tu burtu fixinimo kinu naudai. Kinams tai vis tiek nepadejo, o mums tai ziauriai pakenke tos baisiai nelygios pagal pajeguma varzybu tinklelio puses. Butume kitoj pusej, galima butu kalbet apie pusfinali drasiai.
2019-09-05
-14
Atsakyti
Anonimas
Kam tas Adomaitis paėmė tuos du lavonus Jankūna su Mačiuliu nu kam už praeities nuopelnus kam? , ble abu grybą pjauna puolime nuliniai gynyboje nespėja, naudos nulis, aš gi rašiau dar prieš pusę metų LT rinktinės sudėti ir ten vietoj jų buvo įrašyti Bendžius su Gebenu, vienas SF metikas tritaškiais būtų užmėtes Australus,nes nei Mačiulis nei Ulanovas nėra metrikai kaip SF lengvas Bendžius, kitas Gebenas centras mėgstantis pasistumdyti būtų nunešęs tą Baynesa.
2019-09-05
-16
Atsakyti
pontifikas
nesuprantu to zaideju verkimo po kiekvieno svilpuko. tai ir yra pralaimejimo priezastis, pradeda verkt, praranda koncentracija, varzovai pajaucia lietuviu nusivylima, atakuoja juos ir nori dar labiau pravirkdyt. tas pastovus verkslenimas yra puiki motyvacija varzovui, nusivylusi ir emocionalu varzova zymiai lengviau palauzt nei ramu ir savim pasitikinti, ypac kai australai patyrusi, verteranu komanda, susikoncentravusi i zaidima ir nereguojanti i aplinkinius dirgiklius. jau likus kelioms minutems supratau, kad pralos, nes perdaug jie koncentravosi i teisejus, to pasekoje pramete baudas, pramete is po krepsio ir dar keliu geru sansu neisnaudojo. pritruko salto proto, kalnietis su valanciunu atrode labai blogai, trenerio klaidu irgi buvo, reikejo nuramint zaidejus, su keitimais nelabai pataike, bet pagrindine pralaimejimo priezastis nesuvaldytos emocijos ir perdidelis koncentravimasis i tai kas nuo taves nepriklauso, taspats svilpimas galejo but kitoks jei musiskiai adekvaciau reaguotu ir teiejai jaustu, kad priekaistai visada yra pagristi.
2019-09-05
+7
Atsakyti
Tik
visiški balvonai dabar stumia ant rinktines ir ieško šiknoj smegenu
2019-09-05
+78
Atsakyti
Hmm....
gal kas galit pateikti rinktines bachuru Maciulio ir Jankuno statistika? Butu idomu pamatyti ju nuopelnus...
2019-09-05
+41
Atsakyti
Nato
Sąžiningai Adomaitis pripažino, kad gale Valnčiūno ir Sabonio dvejetas neveikė ir pakenkė, nes matėsi su mažesniu penketu sekasi ir sekėsi labai gerai galima sakyti. Lekavičius, Grigonis gerai metė bet bent pora, keletą įmetimų vietoje neįmestų dar Sabonio iš po krepšio tikri būtume išlikę pergalingai persvarą. O Baynesas nesveikai pataikė 3taškius kai paskui jau neturėjo kvapo ir kiti australai su kieta visa 1,2 kėlinių regbine gynyba.
2019-09-05
-44
Atsakyti
Alley opa\'as
Bukime teisingi, prapisom nes Kuzminskas uzdave tona - pabaigti rungtynes apsimyzeliais. Matosi is veido, eina baudu mest su medinem rankom ir neatlaiko itampos. Toks super vyras gali tik instagrame apkaltinti zmona, kad vaiku nenorejo, nors teisybe visi zino. hashtag #paperballs
2019-09-05
+49
Atsakyti
Apie "baudžia"
Užkniso tas pasigautas šaro: baudžia už tą, baudžia už aną. Laimi, įmeta ar apsigina, pabėgus neapsigina, meta taškus po velnių, o ne "baudžia", nes gaunasi "baudimo" žaidimas, nėra tokio, krepšinyje meta ir įmeta arba apsigina ir neįmeta ar nepataiko, laimi arba pralaimi, bet niekas suknistai kalambūro Šaro žodžiu šiūkšle "nebaudžia".
2019-09-05
+11
Atsakyti
Regbio rungtynes laimėjo Australija
2019-09-05
-7
Atsakyti
djgaffer
Labai gaila,kad taip pralaimėta.Šitiek jėgų atiduota pasivejant,net klaidų mažai.Tačiau kai Baynesas tris tritaškius sumeta,tai gali žinoti,kad laimėti bus labai sunku.Aišku,dar ir Millsas gale damušė,kas,jei ne jis.Dar keista buvo matyti,kiek daug gerų metimų prametam,neįtikėtina.Bet,tokie pralaimėjimai užgrūdina,padaro stipresniais.Nieks tikrai neprarasta,žaidėjai turės daug pykčio savyje ir tikiu jį išlies ant francų.Ačiū mūsiškiams už kovą,palaikysim toliau ir tikiu,kad būsid dar stipresni.Už Lietuvą!
2019-09-05
+106
Atsakyti
Įvertink mano plika krūtis - http://inx.lv/CdN
2019-09-05
-57
Atsakyti
marozas
galejo laimet, bet per myzniai
2019-09-05
+19
Atsakyti
miau
protingi mokosi is svetimu klaidu, durniai is savu, o treneris nesimoko nei is vienu. pries graikus prapyle su 2v2 slouko trajakais nes JV nekyla, cia ant lemiamu minuciu vel tas pats tik su millsu si karta. Nesuprantu as logikos. Suprasciau kad dar ajtu visos atakos per JV ir butu jis ziauriai reikalingas puolime aukojant gynyba, o dabar kokio velnio laikyt ji gale kai siais laikais amziais visi isnaudoja aukstu letuma. Nesuprantu... ajsku ne del vieno metimo pralosta, bet logika jankuna leist ginti landale irgi auksine ( kaip ir su graikais motiejuna pries printezi pastatyt kur sumete 10 tsk printezis per 4min; aisku sikarta tik pora trajaku is landale sitoj situacijoj). Zodziu nerimtas treneris, nes gaves itampos priema tikrai per letus arba blogus sprendimus Daugiau: https://www.krepsinis.net/naujiena/emoci...
2019-09-05
-4
Atsakyti
Giedraitis nuo suolo nepajuda
O Gebenas būtų davęs poilsio aukštiems ir gynyboj daug geresnis už Valančių - nes tas totaliai kiauras...🙂 Va dabar matom,kad nekažką pasirinko Adomėlis....
2019-09-05
+13
Atsakyti
Žalgiris
Kertinis faktorius buvo Kuzminskas nepataikė baudų tada pradėjo nesisekti Sabonis iš po kašės nepataikė Valančiūnas irgi vienos. O tiems atsirišo rankos:(
2019-09-05
+7
Atsakyti
Georgy Cekovski
Sutinku su tais, kurie stumia ant Adomaicio ir klaidos esmines buvo Lukucio pakeitimas Kalnu gale bei priespakutinej atakoj palikt "superstara Joneli" per kuri gavom lemiama trajaka. Man JV yra apgailetinas tiek gynyboj, tiek puolime. Apmaudu, nes gerai buvom pasigave australus 4 kelinyje. Varliavalgytojų tikrai neįveiksim-be šansų.
2019-09-05
+68
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Lietuvos rinktinė
Australijos rinktinė
46%
33/72
Metimai iš žaidimo
47%
30/64
32
Atkovoti kamuoliai
40
14
Rezultatyvūs perdavimai
21
4
Perimti kamuoliai
2
6
Prarasti kamuoliai
15
62
Naudingumas
81

Rungtynių žaidėjai

Marius  Grigonis
19 PTS
8/15 FG
2/2 FT
Patrick  Mills
23 PTS
8/16 FG
4/4 FT
Jonas  Valančiūnas
7 REB
6 DREB
1 OREB
Aron  Baynes
13 REB
7 DREB
6 OREB
Domantas  Sabonis
4 AS
0 TO
26 MIN
Joe  Ingles
8 AS
4 TO
32 MIN
Domantas  Sabonis
16 EFF
67% 2P%
- 3P%
Aron  Baynes
24 EFF
50% 2P%
60% 3P%