Nuotr.: G.Šiupario
Nuotr. G.Šiupario

Utenos „Juventus-Uniclub“ komanda triumfavo pirmajame šios vasaros „Hoptrans 3x3“ turnyre Palangoje. Dariaus Tarvydo, Žygimanto Skučo, Gintauto Matulio ir Vytauto Šulskio ketveriukė finale 21:11 pranoko Jono Mačiulio atstovautą Kauno r. „Tauro“ komandą.

Rezultatyviame mače net neprireikė viso laiko, kai uteniškiai 21 tašką surinko per 6 žaidimo minutes.

Pergalingą spurtą jie surengė, kai surinko 6 taškus iš eilės ir pabėgo 15:8.

Lemiamose rungtynėse rezultatyviausiai rungtyniavo Tarvydas, pelnęs 7 taškus. Tiek pat pridėjo Šulskis, 5 taškus įmetė Skučas.

„Žaidžiame komandinį žaidimą, kelis kartus pataikiau laisvas ir tiek, – po finalo teigė Tarvydas. – Mūsų stiprybė buvo komandinis žaidimas.“

„Juventus-Uniclub“ už pergalę pirmajame etape gavo 100 įskaitos taškų.

Gauti taškai sumuosis per visus tris „Hoptrans 3x3“ turnyro etapus, o į finalinį etapą pateks 8 komandos, iškovojusios daugiausiai taškų.

Pusfinalyje uteniškiai 19:15 eliminavo stipriausią Lietuvos komandą, Šakių „Vyčio-Gulbelės“ krepšininkus. Uteniškiai pirmavo didžiąją rungtynių dalį, o iniciatyvą perėmė po įspūdingo Tarvydo tritaškio, atšokus žingsnį atgal, kai rezultatas tapo 12:10.

Galingu bloku mačo pabaigoje pasižymėjo Skučas.

„Tauro“ komanda kitame pusfinalyje 21:18 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą. Pasvališkiai galutinėje rikiuotėje liko ketvirti, o „Vytis-Gulbelė“ – treti.

Šeštą reitingą pasaulyje reitingą turinti „Vyčio-Gulbelės“ komanda problemų turėjo jau ketvirtfinalyje – ji tik 19:18 pranoko Panevėžio „Lietkabelį“. Paskutinėmis dvikovos sekundėmis „Lietkabelio“ centras Ignas Lukošius galėjo rezultatą išlyginti, tačiau prametė iš po krepšio.

„Juventus-Uniclub“ ketvirtfinalyje 17:12 eliminavo Klaipėdos „Neptūną“.

Kituose dviejuose ketvirtfinaliuose „Pieno žvaigždės“ 14:11 nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“, o „Tauras“ 20:14 įveikė „Šiaulius“.

Prieš pusfinalio etapą vykusiame snaiperių konkurse triumfavo Šakių komandos puolėjas Marijus Užupis, finale 6-4 pranokęs „Šiaulių“ snaiperių Evaldą Šaulį. Šis buvo geriausias pirmajame etape, kai surinko 6 taiklius metimus iš 10, kai Užupis įmetė 5.

Pirmą kartą rengiamame turnyre penktadienį 12 komandų žaidė pogrupio varžybas ir po jų paaiškėjo 8 stipriausios komandos. Iš pogrupių nugalėtojų į pusfinalį nepateko tik „Dzūkija“.

Komentarai:
Juventus fanas
smagiai Tarvydas atrodo. Ar tik nepasigailės Urbonas, kad neišsaugojo jo kitam sezonui. Įdomu kur Dariaus kelias pasisuks...
2020-07-05
+4
Atsakyti
Leksius
labai butu fun jei Urbonas Zalgiri treniruotu!!! ne blogesnis nei Saras
2020-07-05
-24
Atsakyti
Gal
bet tai ko jus cia stumiat - net ir pasauliniu lygiu nei vienas 3x3 zaideju negali meistrisjumu prilygti topiniams 5x5 zaidejus - tuo viskas ir pasakyta kad tai visada buvo ir bus 2 lyga zaideju prasme - tiems kam nepslasiseke 5x5 arba isejo i pensija
2020-07-05
-12
Atsakyti
Bricks
arba kaip berods grigonus kazkada gerai pasake pries maca su statais - atrodo esi geras kasioras, o kai reikejo losti pries tuos megastarus, pasirodo ir kamuolio varytis nemoki. :) realiai lkl komandas net savo lyderiu i si turnyra neatsiveze...
2020-07-04
-2
Atsakyti
Anonimas
Gulbelei reiktų nunešti visą likusį turnyrą, kad atgautų kažką panašaus į pagarbą po šios dienos. Kol reikėjo žaisti su maždaug to paties NKL lygio žaidėjais, patirtis ėmė viršų. Kai nuo Šiaulių pasikrovė dar niekam neįdomu, gal netikėtumas. Juventus pastatė į vietą. Šiauliai ir Juventus yra komandos kurios yra sudarytos vien iš LKL žaidėjų. Juventus visi žaidėjai yra realiai žaidžiantys tame lygyje. Ir tai taip akivaizdžiai matėsi. Vien žaidėjų fiziškumo skirtumas rėžė akį. Visi keičiasi, visi gali atstovėti po krepšiu ir kas svarbiausia čia yra žaidėjai iš tos komandos kuriai giliai PX ir netgi jie kaifą jaučia žaisdami prieš "favoritus". Dar bandė gulbinai velti į konfliktus, kas yra kvaila, nes ir ten Juvės "lygis" yra gerokai aukštesnis. Taigi, rezultatas tendensingas. Profų komanda, surinkta logiškai formatui, pasitreniravusi mėnesiuką dėda į pavėsį megėjus.
2020-07-04
Atsakyti
Gag
Gal kas zinot, ka gaus viso turnyro nugaletojai?
2020-07-04
-3
Atsakyti
Siaip
juventus ir pieno zvaųgdzes geriausias komandas suformavo paziurejus sita turnyra bet labai smagu kad krepsinis grizo turnyras patiko tik rimtas krepsinis visada geriau
2020-07-04
+5
Atsakyti
NO
skucas ,kaip kiti jonai ,vertas lietuvos 5x5 rinktines .
2020-07-04
+8
Atsakyti
nu
Visai idomu. Pagaliau kases savaitgalis ). Galetu kiekviena LKL komanda isstatyt po komanda.
2020-07-04
-4
Atsakyti
isvados
ulanovas,grigonis ir lekavicoius.... bendzius,butkevicius,echodas..... gulbele nunestu be vargo. o jai dar ir pasitreniruotu ilgesni laika tai i vienus vartus nunestu. skaisgiris turetu atsiimt savo zodzius. nebent man gulbele jokio ispudzio nepaliko.
2020-07-04
+13
Atsakyti
Anonimas
turnyras parode kad skaisgirys yra sudmalys. jau is pirmo karto profai padejo i vieta "neiveikiamaja" plunksnele, po sito turnyro skaisgirys tegul tyliai sau kuria tuos lievus serialus ir neapsimeta, kad kazka apie krepsini supranta.
2020-07-04
+4
Atsakyti
juve
SKucas Kaip visada niekam nenusileidzia kovotojas grumdamas
2020-07-04
-3
Atsakyti
Anonimas
žinant, kiek laiko treniruojasi ir kiek jau turnyru suzaidusi ta gulbele ir kiek pvz Utenos žaidėjai, tai Skaisgirio sapaliojimas apie Žalgirį, dar labiau atrodo apgailetinas.
2020-07-04
-9
Atsakyti
Pluksnos
Jei gulbele lostu pries grigoni ulanova ir sabonuka tai liktu tik plunksnele tarp megeju 6 o jai rimti lostu tai butu lavonai!!!
2020-07-04
+5
Atsakyti
juve
Taurui be Sansu Vienas Maciulis neisgelbejo Juve Labiau energyja usivede
2020-07-04
Atsakyti
a_White37
stebet Skaisgirio fiasko - buvo didziausias malonumas :D
2020-07-04
+6
Atsakyti
RytasSmirda
Gulbele 😂😂😂😂😂
2020-07-04
-5
Atsakyti
X
gėda buvo žiurėt,teisėju ir Urbono tandemas,
2020-07-04
-13
Atsakyti
lol
Pastate normalesne gynyba ir neliko nieko is tos gulbeles. Prisiminus ka Skaisgirys anksciau aiskino apie sios pseudo komandeles pajegumus, net dziugu, kad Zalgiris savo komandos nesiunte.
2020-07-04
+1
Atsakyti
Siaip
jei vytis sesti pasauly tai tada utena pirma sveikinimai Urbonui tik jis vienas gali toki kovinguma agresyvuma koks jis pats buvo kaip krepsininkas idiegti savo krepsininkams Lietuvoje
2020-07-04
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.