Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta

Vilniaus „Ryto“ jaunimas Eurolygos jaunimo atrankos turnyro finale 84:63 nepaliko vilčių šeimininkų Kauno „Žalgirio“ ekipai ir gavo tiesioginį bilietą į pagrindinį turnyrą.

Po pergalės vilniečių strategas Edvinas Justa neslėpė džiaugsmo po pergalės ir akcentavo priekinės linijos svarbą.

„Finale svarbiausia buvo primesti savo žaidimą ir mes turėjome stipresnę priekinę liniją, kuria turėjome pasinaudoti, – po mačo tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Justa. – Pirmus du kėlinius kai kuriais momentais nesilaikėme savo susitarimo, padarėme keletą klaidų, bet po ilgosios pertraukos nusiraminome, pradėjome žaisti, kaip esame sutarę, ir įgijome pranašumą.“

Finale žalgiriečių lyderis Paulius Murauskas antrajame kėlinyje užsidirbo trečiąją pražangą, o iškart po pertraukos – ir ketvirtąją.

Taip pat rungtynes anksčiau laiko dėl išnaudoto pražangų limito baigė Mantas Rubštavičius, spėjęs pelnyti 20 taškų.

Justa pripažino, jog vienas iš akcentų buvo žaisti agresyviai prieš kauniečių vedlius.

„Akcentavome agresyvų žaidimą prieš Murauską ir tai mums pavyko, – teigė „Ryto“ jaunimo vyriausiasis treneris. – Jau pirmoje pusėje jį pradėjome išiminėti iš žaidimo ir dėl to džiaugiamės. Taip pat buvo ir su Rubštavičiumi.“

Finale dar vieną fenomenalų pasirodymą surengė Ąžuolas Tubelis – 25 taškai, 15 atkovotų kamuolių, 12 išprovokuotų pražangų ir 37 naudingumo balai.

MVP tapęs Tubelis turnyro metu fiksavo 20,5 taško, 12,5 atkovoto kamuolio, 6,5 išprovokuotos pražangos ir 34,5 naudingumo balo vidurkius.

Nugalėtojų komandos treneris, nors ir mato taisytinų vietų puolėjo žaidime, tiki šviesia 17-mečio ateitimi.

„Jei kalbant apie vyrų krepšinį, Ąžuolui (Tubeliui) reikia pagerinti metimą ir gynybą. Vis dėlto jis (Tubelis) eina teisingu keliu, yra įtraukiamas į pagrindinės komandos sudėtį, žaidžia Europos taurėje. Viskas eina gera linkme, o kas bus ateityje? Tikiuosi, kad turėsime dar vieną lietuvį NBA“, – su šypsena veide apie savo auklėtinio ateitį kalbėjo Justa.

Dar vienas vilniečių talentas Augustas Marčiulionis finale taip pat pelnė 25 taškus, o viso turnyro metu rinko po 18,3 taško, 6,5 rezultatyvaus perdavimo ir 23,5 naudingumo balo.

Kalbėdamas apie Šarūno Marčiulionio sūnų, Justa pasidžiaugė Marčiulionio padaryta pažanga.

„Augustas (Marčiulionis) eina taip pat geru keliu, – kalbėjo Justa. – Pastaraisiais metais jis padarė didelę pažangą ir jam reikės integruotis į vyrų krepšinį. Augustas ypač pagerino pataikymą iš toli, o prie tokios sprogstamosios jėgos ir prasiveržimo jis tampa dar pavojingesnis. Matosi, kad daug yra paveldėta iš tėčio. Labai norėčiau tikėtis, kad rinktinė turės dar vieną aukšo lygio įžaidėją.“

„Turime daug talentų, ne tik Ąžuolą (Tubelį) ir Augustą (Marčiulionį), ir šiame turnyre įrodėme, kad einame teisingu keliu“, – pratęsė Justa.

Praėjusiais metais „Ryto“ jaunimui Eurolygos finaliniame etape atstovavo tiek Tubelis, tiek Marčiulinios, kurie tuomet varžėsi su metais vyresniais varžovais.

Tuomet vilniečiams pergalių iškovoti Vitorijoje nepavyko, tačiau šiemet Justa neslepia, jog Kelne vyksiančiame turnyre bus keliami aukščiausi tikslai.

„Džiaugiamės, kad laimėjome tiesioginį kelialapį ir atstovausime „Rytui“ finaliniame turnyre. Žinoma, Kelne tikėsimės geriausio ir stengsimės laimėti ir pagrindinį turnyrą“, – ambicijų neslėpė Justa.

Vis dėlto „Ryto“ triumfą finale apsunkino graiko Andreas Kalogiros trauma ketvirtajame kėlinyje.

„Žiūrėsime, kokia situacija bus su Andreas (Kalogiros), bet labai tikimės, jog labai rimta nebus ir nereikės daug laiko atsigauti, bet čia bus aišku tik artimiausiu metu“, – baigė „Ryto“ U18 ekipos strategas.

Komentarai:
Keep it in your mind
Justa didziausias subinlaizys ever... visur prisitrina, atmuses jau sistema kaip reikia siknas laizyti ir kam.. bet ar jus debilai ir nematot negi jums reikalingas toks skundikas kuris uz nugaros visus menkina o pats save i dieviskaji lygi iskelia. Vaikai superiniai!!! Tikiuosi ateis laikas ir tas siuksles visas su Justom Jaruciais Gudeliais mes pasalinsim kuo toliau nuo krepsinio..
2020-02-10
-4
Atsakyti
Ex\'pert
tas tubelis be metimo, kairiarankis verziantis tik i kaire, fiziskai stiprus pries siandieninius oponentus, vyru krepsini isblanks ir isgaruos, kaip trainoj miesto sanitaro gerklej
2020-02-10
+13
Atsakyti
Anonimas
gal pirma lkle tegul kojas apsyla, viena yrs zaist pries 16mecius, kita pries subrendusius vyrus, daug buvo tokiu kur irgi dominavo jaunimo grupese, o kur jie dabar..
2020-02-09
+50
Atsakyti
fbnf
O ka Tubelis veiktu siandieninej NBA be metimo?
2020-02-09
-3
Atsakyti
LSD
Nieko asmenisko - tik biznis. Kauno klubas sudarytas is vos keliu 2002 m gimimo, o visi kiti U16 rinktines pagrindas ( rinktines, kuri patyre fiasko U16 2019m EC ir kurios treneris Rakutis Zalgirio stafe) ... Respect organizacijai.... !!! Rytas - Tubelis+Marciulionis (Vilnius) 2002m., Preibys+Rubinas (Mazeikiai) 2002m + graikas ... 2002m. NKL zaidejai. Justa -fenomenas... ,,, Marciulionio akademijos palikuonis.. galimas Jarucio draugelis visuomet randantis silta vieta , dirbantis su geriausiais vaikais Lietuvos rinktiniu treneris u16,U18 (2001m)... dbr gryzes i perla, nors skambiai , del specialaus spralaimejimo kazada atelistas !!! Tik , kad nepasikartotu praeitu metu istorija, kuomet tik Zalgirrio, tiek Ryto dubleriai apgailetinai pasirode finaliniame etape...
2020-02-09
+23
Atsakyti
:D
Aisku turesim nba dar viena Andriuskeviciu kuris nuo kokio suodziaus prasileis i kupra :DD
2020-02-09
+17
Atsakyti
vakarū bonga
tubelis gal ir pasieks kažką,na blogiausiu atveju bus geras LKL žaidėjas, na o marčėla augutis - tai tikras pravalas:tetytės dukrytė,tempiama už lūpū į švėsą...😁😄smaukalas tikras🤣 Šiaip tai klaikiai jaunimas juda - nieko gero nebuas iš jų - totalus NKL visur...
2020-02-09
-25
Atsakyti
Gilo
Cia siaip maladiec bicas tas Justa:)) „Tai buvo padaryta visiškai be klubo žinios, – situaciją komentavo klubo viceprezidentas Linas Kleiza. – Šis poelgis kertasi su klubo vertybėmis bei įsitikinimais. Mūsų jaunimas turi būti mokomas aikštelėje kautis visu šimtu procentų ir visada siekti pergalės. Dėl šių priežasčių bus nutrauktos sutartys su „Lietuvos rytas-2“ vyr. treneriu bei komandos vadovu. Sieksime, kad ateityje tokie dalykai nepasikartotų.“ „Lietuvos rytas-2“ komandos vyriausiasis treneris E.Justa neteko ir „Lietuvos ryto“ Eurolygos jaunimo komandos trenerio asistento pareigų. Jaunieji Vilniaus talentai gegužės 17-20 dienomis dalyvaus Eurolygos finalo ketverte Belgrade, kur kausis dėl „Adidas Next Generation Tournament“ trofėjaus. „Lietuvos ryto“ klubas atsiprašo visų gerbėjų už tokius neleistinus veiksmus sporte ir užtikrina, kad ateityje didžiausioje sostinės krepšinio organizacijoje tokie dalykai nepasikartos.
2020-02-09
+22
Atsakyti
Jaska
zalgirio bachuriukai visi buvo metais arba dviem jaunesni . tad kitais metais atsigriebs.
2020-02-09
-5
Atsakyti
seiwelib
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-09
-10
Atsakyti
Tas Ryto treneris, tai komedija ne treneris. Sudėtis daug geresnė ryto ir tiek. Trenerio nuopelnų 0
2020-02-09
+12
Atsakyti
idomi komanda butu
atsikracius "snaiperio" bendziaus ir kairio,kitamet komanda galetu but labai simpatiska. C:legionierius,echodas,blazevic PF:legionierius,tubelis SF:legionierius,butkevicius,sirvydis SG:legionierius,giedraitis PG:legionierius,girdziunas,marciulionis jei ryto jaunimas kitamet gaus daug zaist,gal pagaliau vilnius sugebes mest issuki kaunui?
2020-02-09
-18
Atsakyti
Nemoksas
Redikas, Čižauskas, Jogėlas ir panašūs veikêjas taip pat buvo prognozuojama eurolygos ar netgi nba kalibro žaidejas. Tai ateityje visko gali būti. P.S. Žalgirio ir Rytio fanai, prašau pasižiūrėti i veidrodį, nes jūs elgiasi kaip smegenų praplautas balvonas.
2020-02-09
+21
Atsakyti
Ryto fanai nesveiki
Dar nepamirsk ir nba. 2023m nba visu zvaigdziu savaitgali okupuos vien ryto talentai. Visu zvaigdziu rungtynese bus blazevicius,tubelis,sirvydis ir marciulionis. Be kita ko sirvydis dar dalyvaus nba snaiperiu konkurse kur bus favoritas,o marciulionis laimes igudziu konkursa,tubelis tai be abejones dar triumfuos dejimu konkurse. Aisku dar pries nba visi sie talentai siaubs eurolygos ir eurocup arenas bei atves ryta i lkl virsune. sveikinimai laimėjus nors čia rytfaniai.
2020-02-09
+28
Atsakyti
Bachuras
tubeli tu esi sudu kruva
2020-02-09
-2
Atsakyti
Jonas
cia ir pasirodo kaip veikia visos kauno vierchu SISTEMOS. zaidzia nevykeliai piniguociu teveliu prastumti suneliai, todel ta Zalgrybio projekta galit I sikna susikist. nei uzauginot talentu nei uzauginsit !!! tik NUSIPIRKSIT !! maladiets vilnieciai pastate DIELAVARUS I vieta.
2020-02-09
+24
Atsakyti
Dilmah
pagaliau Rytas atsikratė kawiansko Aleksoto chroniaus ! Klubas iškart atsigavo
2020-02-09
-9
Atsakyti
Dilmah
atkreipkit dėmesy, kokia pas kawianskus depresija! Buvot suvartyti kaip mažvaikiai! Jei smegenų turėtumėt, užsičiauptumėt !
2020-02-09
-9
Atsakyti
Anonimas
NBA :DDDDDDDDDDD ka jis veiks su tokiu metimu? 18% tritaskiai 50% baudu be metimo jis net lkl lygio nepatems tarp vyru
2020-02-09
+29
Atsakyti
Emma
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - http://getmeets.com
2020-02-09
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.