Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Betsafe – LKL pirmenybių akistata tarp Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ir Utenos „Juventus“ baigėsi uteniškių pergale (77:60), o prieš savo buvusią komandą Vaidas Kariniauskas debiutavo su trenksmu.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
22
Rezultatyvūs perdavimai
8
Perimti kamuoliai
4

Pirmąjį kartą „Juventus“ marškinėlius savo karjeroje vilkėjęs Kariniauskas buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. Atakų organizatorius per 34 minutes į „Nevėžio-Optibet“ krepšį įmetė 17 taškų (6/9 dvit., 1/6 trit., 2/2 baud.), atliko 8 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 kamuolius, tiek pat sykių suklydo ir surinko 22 naudingumo balus

Vyriausiasis Utenos ekipos strategas Žydrūnas Urbonas po rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje džiaugėsi Kariniausko atvykimu ir pabrėžė išskirtinį gynėjo meistriškumą.

„Dar prieš atvykstant mes žinojome, kokio tai lygio žaidėjas. Anksčiau apie Kariniauską buvo galima išgirsti įvairių istorijų, tačiau matosi, jog Vaidas krepšiniui yra atsidavęs iki kaulų smegenų, – komandos papildymu džiaugėsi Urbonas. – Jeigu Vaidas laikys tokį tempą, jis greitai prisitaikys prie mūsų situacijų bei žaidimo. Mano nuomone, Kariniauskas dabar labai ramiai galėtų pretenduoti į Lietuvos rinktinės įžaidėjo poziciją.“

Antradienį Kėdainiuose įvyko ir dar vienas debiutas. Kai lapkričio pabaigoje „Nevėžį-Optibet“ netikėtai paliko Marius Kiltinavičius, rungtynėse prieš „Juventus“ ekipos vairą teko perimti vienam iš asistentų – Bobby Gonzalezui.

57-erių amerikiečiui tai buvo pirmosios rungtynės Europoje, kaip vyriausiajam treneriui. Kalnus NCAA lygos patirties už Atlanto turintis Gonzalezas pabrėžė, kad jam tai buvo kažkas naujo ir išskyrė mįslingą Kiltinavičiaus pasitraukimą.

Šį sezoną pelnomi taškai

NAN%
0,0
Pelno taškų: 0,0
Taiklumas: NAN,0%
Geriausias pasiekimas: 0
Blogiausias pasiekimas: 0
Daugiausia pelno: Vaidas Kariniauskas

„Tai – puiki patirtis. Tačiau buvome gerokai nustebinti, kuomet treneris Kiltinavičius paliko komandą. Viduje buvo daug dramos ir emocijų, o mums, treneriams, reikėjo išlaikyti žaidėjus susitelkusius, – kalbėjo strategas. – Nebuvo įmanoma per tokį trumpą laiką pakeisti komandos žaidimo braižo ir kažko atnaujinti. Tad mums beliko žaisti kietai ir būti lyg vienas kumštis. Lenkiu galvą prieš žaidėjus, jie šiandien atidavė visą save“.

Gonzalezas spaudos konferencijoje taip pat užsiminė, jog šios pareigos yra laikinos ir vyriausiojo trenerio kėdė Europoje jo kol kas nedomina.

„Visų pirma, esu dėkingas klubo vadovybei už pasitikėjimą, kad laikinuoju treneriu paskyrė būtent mane. Tai yra mano pirmieji metai Europoje, tačiau prieš pat atvykdamas į Kėdainius aš pasakiau klubo vadovybei, kad net jeigu Kiltinavičius butų mano asistentas, mano pagrindinė misija čia – padėti perspektyviam jaunimui tobulėti, – apie savo planus Lietuvoje kalbėjo treneris. – Aš neatvykau čia su mintimi, jog būsiu vyriausiasis treneris. Aš atvykau čia įgyti tarptautinės patirties. Būti įmestam į ugnį visai įdomu, aš pripratęs prie spaudimo, kurio gaudavau Amerikoje, tačiau aš čia atvažiavau ne to.“

Rungtynių spaudos konferencija:

Komentarai:
PASVALYS
JO ZIUREJAU PER KOMPA IŠJUNGIAU GARSĄ, BLOGA PASIDARE NUO KOMENTATORIAUS
2020-12-02
-2
Atsakyti
Lietuvis
Neblogos rungtynės, tik ant galo paaiškėjo laimėtojas, manau Kėdainiečiai greitai susitvarkys tą skylę po Kariniausko, bet nejaugi nėra normalaus komentatoriaus nu ble visiškai nevaldo situacijos kalba belieką, jokios informacijos apie žaidėjus ( net su įžeidimais manau komentuoja )atrodo atėjęs iš gatvės ir dar nenusiėmęs palto komentuoja, žiauru klausyti, kažkoks kaimietis iš fermos
2020-12-02
+5
Atsakyti
Antanas
Jo morda gerai sunesiota
2020-12-01
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kėdainių Nevėžis-Optibet
Utenos Juventus
35%
23/66
Metimai iš žaidimo
50%
32/64
42
Atkovoti kamuoliai
32
13
Rezultatyvūs perdavimai
25
8
Perimti kamuoliai
10
83%
19/23
Baudų metimai
92%
12/13
0
Blokuoti metimai
5

Rungtynių žaidėjai

Vaidas  Čepukaitis
14 PTS
4/6 FG
6/6 FT
Vaidas  Kariniauskas
17 PTS
7/15 FG
2/2 FT
Julius  Kazakauskas
14 REB
8 DREB
6 OREB
Vytautas  Šulskis
8 REB
7 DREB
1 OREB
Kėdainių Nevėžis-Optibet
Keli žaidėjai
3 AS
Vaidas  Kariniauskas
8 AS
4 TO
34 MIN
Vaidas  Čepukaitis
25 EFF
67% 2P%
- 3P%
Vaidas  Kariniauskas
22 EFF
67% 2P%
17% 3P%