Gabrielė Gutkauskaitė prie pergalės prisidėjo dvigubu dubliu
Gabrielė Gutkauskaitė prie pergalės prisidėjo dvigubu dubliu
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Netikėtą pralaimėjimą emocingame Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) pirmajame pusfinalio mače patyrė namų pranašumą turėjusi Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ komanda. 

Lino Šalkaus treniruojama ekipa savo žiūrovų akivaizdoje 68:69 (20:15, 25:20, 9:16, 14:18) nusileido Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkėms ir serijos iki dviejų pergalių rezultatas tapo 0-1.

Antrasis tarpusavio mačas Klaipėdos vyks antradienį (04.09).

Rungtynių lūžis įvyko įpusėjus trečiajam kėliniui, kuomet viešnios spurtavo 10:0 ir sumažino deficitą iki minimalaus (53:54). Iki mačo pabaigos likus žaisti dviem minutėms aikštelę dėl išnaudoto pražangų limito paliko „Hoptrans-Sirenų“ lyderė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

Netrukus nesustabdomai žaidusi „Fortūnos“ legionierė Garkeiva Council realizavo dvi baudas (67:65). Kitoje atakoje Iveta Šalkauskė atakavo iš po krepšio, bet kamuolys tiesiog išsisuko iš lanko. Klaipėdiečių pergalę įtvirtino Monikos Grigalauskytė šūvis.

„Fortūnai“ pergalę iškovoti nesutrukdė vos 12 proc. tikslumu mėtyti tritaškiai (2/17). Tuo tarpu varžovės pataikė 9 tolimus metimus iš 24 bandymų (38 proc.).

Reguliariame sezone šios ekipos buvo susitikusios keturis kartus ir visus sykius pergalę šventė „Hoptrans-Sirenos“.

„Hoptrans-Sirenos“: Iveta Šalkauskė 21 (8 atk. kam.), Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė 20 (4/5 trit.), Eglė Sarapaitė 11.

„Fortūną“: Garkeiva Council 29 (9/9 baudų), Tatjana Liktarovič 12 (6 kld., 0/5 trit.), Gabrielė Gutkauskaitė 11 (10 atk. kam., 11 išpr. praž.), Monika Grigalauskytė 9 (9 atk. kam.).

Linas Šalkus („Hoptrans-Sirenų“ vyr. treneris): „Krepšininkės kažko išsigando. Negaliu sakyti, kad jos pavargo, kadangi neturėjome rungtynių, tai nebuvo nuo ko pavargti. Gynyba buvo tikrai nebloga, bet puolimas... Matyt toks mūsų lygis. Gali daryti bet kokį derinį, tačiau reikia pataikyti į skylę. Neišmokinsiu aš žaidėjų perduoti kamuolį ar pataikyti į krepšį.

Nepasakyčiau, kad dabar situacija tampa komplikuota. Čia juk moterų krepšinis. Psichologiškai dabar jos yra stipresnės, nes turi pergalę. Pasižiūrėkime iš kitos pusės – „Fortūnos“ komandoje rungtyniauja trys legionierės, tai daug ką pasako. Mes žaidžiame su lietuviška komanda. Yra kaip yra. Žudytis juk neisi. Mes tokių žaidėju neturime. Jeigu aš nusipirkčiau 2-3 žaidėjus, tai gal irgi Eurolygoje žaisčiau. Šiandien žaidžiu ten, kur žaidžiu.“

Rungtynių vaizdo reportažas, trenerių bei Gabrielės Gutkauskaitės komentarai:

http://www.youtube.com/watch?v=cYu7Hoqgfic&feature=youtu.be

Komentarai:
Salkus vel normaliai po rungtyniu negali komentaro pasakyti..Apgailetinai jau atrodo..
2013-04-07
-9
Atsakyti
Anonimas
kazkaip basketnews jei komanda lentelej bent viena vieta auksciau ir pralaimi, tai iskart sensacija, netiketumai. O del gynybos, tai sakyciau, kad butent klaipeda ta pergalinga gynyba ir pademonstravo antroj rungtyniu pusej. Dar i akis krito tritaskiai, toks vaizdas, kad pradzioj sirenom sukrito viskas, o klaipedai nieko per visas rungtynes. Reika manyti namie krepsys atsiris. Sirenas kaip ir visa sezona, tempai kelios veteranes, be ju nebeliktu nieko. Klaipedai vistiek truksta dideliu. Ne paciu dideliu, o dideliu aktyvumo. Sirenos neisnaudojo namu aiksteles pranasumo, ar isnaudos ji Fortuna?..
2013-04-06
Atsakyti
Anonimas
teisejai padėjo fortūnai? į teisėjų pavardes protokole pažiūrėkit. kaip visada, kai tik sirenos gauna, kalti visi, tiek treneriai , tiek teisėjai, pažiūrėkit šalkaus mintis LKF turnyro metu
2013-04-06
-1
Atsakyti
Naujiena
Prie ko cia foto su lietuvos rinktine?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-06
+1
Atsakyti
Anonimas
teisejai realiai padejo klaipedai.
2013-04-06
-3
Atsakyti
kjhgfd
kažkaip keista, laimi sirenos - laimi gynyba. pralaimi - sužinom apie visokias problemas, kurių iki varžybų negirdėjom - varžovės turi legionierių, per mažai sirena turi varžybų, mažai treniruočių šitoj salėj, per daug sirena turi varžybų, dar ir teisėjai būna aikštėj.. ty milijonas priežasčų pralaimėtii. Visi treneriai net po pralaimėjimo vertina savo komandą, pagiria varžovus, tik ne šitas kolektyvas.
2013-04-06
+4
Atsakyti
blodine
Juk Klaipedai reikia antros vietos, nes kitaip taurej negales dalyvauti. Toks tas moteru krepsinis. Su tokiom kategorijom teisejai , o negali sutvarkyt net moteru juokinga.
2013-04-05
+2
Atsakyti
Anonimas
Nu Matlasaitiene tai zude savo tritaskiais Fortuna,jei nebutu taip greit prisirinkus prazangu dar neaisku kaip butu pasibaige.
2013-04-05
Atsakyti
fffff
viena salke rungtyniu nelaimes kai kitos luzeres.
2013-04-05
Atsakyti
.
Prasideda. Jei tik Sirenos pralaimi kalti teisejai. Juk ne Klaipedoj zaide. et ir antrastes debiliskos - ant bedugnes krasto- nebejuokinkit.
2013-04-05
Atsakyti
Anonimas
Siaip tai Gutkauskaite trigubas dublis ( +11 isprovokuotu prazangu)
2013-04-05
+2
Atsakyti
tooooooooooooo
sykart teisejai labai palaike fortuna,tai buvo akivaizdu kai kureis momentais.
2013-04-05
-2
Atsakyti
svajunas7410
Liuks. :)
2013-04-05
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.