Keenanas Evansas buvo įvertintas devynetu, o žemiausias balas, trejetas, skirtas Tomui Dimšai.

Rolands Smits Nuotr.: Dainius Lukšta
Laurynas Birutis Nuotr.: Erikas Ovčarenko
Rolands Smits Nuotr.: Erikas Ovčarenko
Rolands Smits Nuotr.: Dainius Lukšta
Brandon Davies Nuotr.: Erikas Ovčarenko
Rolands Smits Nuotr.: Dainius Lukšta
Laurynas Birutis Nuotr.: Erikas Ovčarenko
Rolands Smits Nuotr.: Erikas Ovčarenko
Rolands Smits Nuotr.: Dainius Lukšta
Brandon Davies Nuotr.: Erikas Ovčarenko

Tai buvo turbūt negražiausios Kauno „Žalgirio“ rungtynės sezone, bet su Milano „Emporio Armani“ šiemet kitaip niekam nepavyksta žaisti. Svarbiausia, jog viskas baigėsi pergale – 71:62.

Fotogalerija

Daug kokybės mače nebuvo, bet pagrindinis skirtumas rungtynėse – viena komanda turėjo Keenaną Evansą, o kita – ne.

Kertiniu metu iniciatyvos vis imdavęs įžaidėjas iš JAV per 31 minutę surinko 23 taškus, 6 išprovokuotas pražangas ir 17 naudingumo balų.

Tinklalapio BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino individualų žalgiriečių pasirodymą ketvirtąja pergale namuose iš tiek pat galimų pasibaigusiose rungtynėse.


Keenanas Evansas – 9 balai
31 min., 23 tšk. (3/5 dvit., 4/8 trit., 5/6 baud.), 1 rez. perd., 3 kld., 6 išpr. praž., 17 naud. balų.

Nuotr. Dainius Lukšta

Evanso lyderystė jau neturėtų stebinti, bet kokius metimus jis kartais pasiima ant savęs ir pataiko, priverčia griebtis už galvos. Šiandien porą kartų Keenanas buvo apvogtas – po jo tikslių tritaškių turėjo būti skirtos pražangos Kevinui Pangosui, o tai būtų aplyginę jo naudingumo balus su taškais. Galima sakyti, kad kūrybos iš įžaidėjo norėtųsi daugiau, bet „Emporio Armani“ tiesiog to daryti neleido, o tai amerikietis spręsdavo savo improvizacija. Negana nuostabaus žaidimo puolime, Evansas nepamiršta gynybos, kur gerai stovėdavo išsikeitimuose.


Rolands Šmits – 8 balai
30 min., 10 tšk. (4/6 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), 10 atk. kam., 3 kld., 4 išpr. praž., 17 naud. balų.

Nuotr. Erikas Ovčarenko

Geros latvio rungtynės po poros prastesnių pasirodymų ir pirmas sezono dvigubas dublis. Nieko naujo, visa tai Šmits pasiekė savo kovingumu – nuolatinės grumtynės po krepšiu, pranašumų išnaudojimas nugara ir antrieji šansai. Rolands atliko ir gerą darbą gynyboje – niekuo nenusileido nei Nicolo Melli, nei Brandonui Daviesui, o išsikeitimuose taip pat buvo aktyvus.


Arnas Butkevičius – 8 balai
19 min., 7 tšk. (1/1 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud.), 8 atk. kam., 2 per. kam., 13 naud. balų.

Nuotr. Dainius Lukšta

Arnas buvo nuostabus. Puolėjas sutiko tokį gynybinį varžovą, kur galėjo dar kartą pats parodyti, iš kokio molio yra drėbtas. Savo fiziškumu varžovams atsakęs Butkevičius neužleido nė vieno centimetro, o galiausiai jo sunkų darbą įtvirtino paties uždirbti taškai svarbiausiu metu – perimtas kamuolys, tritaškis, šokant į užribį, ir realizuotos baudos. Butkevičius per 1,5 mėnesio įrodė, kad ne tik priklauso Eurolygai, bet būtų norimas praktiškai visų čia žaidžiančių klubų. Tikras darbininkas.


Laurynas Birutis – 7 balai
12 min., 8 tšk. (2/3 dvit., 4/4 baud.), 2 išpr. praž., 10 naud. balų.

Nuotr. Erikas Ovčarenko

Rungtynių žaidėjas
Rolands  Smits
EFF
17
Rolands Smits
Taškai 10
Taiklumas 4-8
Atkovoti kamuoliai 10
Rezultatyvūs perdavimai 1

Geriausios Biručio rungtynės Eurolygoje. Tai atsispindi ir skaičiuose ir šį kartą jie tikrai nemeluoja. Laurynas idealiai išnaudojo savo progas, gavus kamuolį, o gynyboje jo niekas nebaudė. Aišku, prie to prisideda ir depresuotas varžovas, kuris nelabai, ką sugebėjo susikurti, bet čia buvo puikus pavyzdys, kaip Birutis atkarpomis gali būti sėkmingas centras Eurolygoje.


Lukas Lekavičius – 6,5 balo
14 min., 6 tšk. (2/3 dvit., 2/3 baud.), 2 rez. perd., 4 išpr. praž., 9 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

Savo atkarpas puolime Lekavičius išnaudojo gerai ir išjudindavo strigusį „Žalgirio“ žaidimą. Turbūt nieko daugiau per Luko minutes Kazys Maksvytis ir negali prašyti puolime, bet lietuviui šį kartą nepasisekė gynyboje. Būtent per jo pamainą antroje pusėje įsižaidė Nazas Mitrou-Longas, kuris sumetė tritaškius, nes prie jo šalia būdavęs Lekavičius yra tiesiog per žemas.


Kevarriusas Hayesas – 5,5 balo
18 min., 0 tšk. (0/1 dvit.), 5 atk. kam., 3 per. kam., 1 blk., 4 praž., 2 naud. balai.

Nuotr. D.Lukšta

Puolime Hayesas neturėjo jokio vaidmens, bet mačas buvo super gynybinis ir čia vėl centras buvo svarbi asmenybė. Šį kartą blokus keitė perimti kamuoliai ir geras komandinės gynybos skaitymas. Taip, porą sykių perimetre Kevarriusas pasimetė, bet bendras vaizdas buvo geras. Reikia tikėtis, kad nieko rimto amerikiečiui nenutiko, nes jis yra „Žalgirio“ gynybos pamatas.


Edgaras Ulanovas – 5,5 balo
26 min., 5 tšk. (1/1 dvit., 0/3 trit., 3/4 baud.), 2 rez. perd., 2 kld., 4 išpr. praž., 4 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

Blankokos kapitono rungtynės. Ulanovui nesukrito tritaškiai, o daugiau progų puolime jis nelabai ir turėjo. Geriausia turbūt atkarpa buvo Edgarui žaidžiant ketvirtoje pozicijoje, taip pat buvo sėkmingų epizodų gynyboje su Deshaunu Thomasu. Visgi Ulė sezono starte mus pripratino prie solidžių pasirodymų, tad šį galime vertinti tik vidutiniškai.


Ignas Brazdeikis – 5 balai
22 min., 7 tšk. (1/5 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), 5 atk. kam., 2 rez. perd.,  2 kld., 6 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

Mačas Brazdeikiui prasidėjo pataikytu tritaškiu, tačiau tai neįkvėpė sėkmingam mačui. Ketvirtajame kėlinyje Ignas dar įmetė sudėtingą dvitaškį per Pangosą, bet svarbiu metu neleistinai skubėjo ir klydo. Atrodo, kad pastaruoju metu Iggy progresas situacijų skaityme sustojo, kur ir yra daugiausiai bėdų, ir reikia džiaugtis tuo, kad „Žalgiris“ ir be brangiausio savo žaidėjo rimtesnio indėlio sugeba rinktis pergales. Faktas, kad reikia solidesnio ir stabilesnio Brazdeikio žaidimo.


Tyleris Cavanaugh – 5 balai
19 min., 5 tšk. (1/1 dvit., 1/5 trit.), 6 atk. kam., 2 kld., 5 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

„Žalgiriui“ tikrai netinka toks snaiperis, kuris laisvas pataiko 1 tritaškį iš 5. Geresnių metimų TC nelabai ir gaus, tad tokias progas metiko statusą turintis žaidėjas turi išnaudoti žymiai geriau. Aišku, gerai, kad Tyleris sugebėjo nemažai dalykų kompensuoti savo kova ir tie pramesti metimai jo neeliminavo iš mačo.


Tomas Dimša – 3 balai
9 min., 0 tšk. (0/1 dvit., 0/2 trit.), 2 atk. kam., 1 kld., -3 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

Iš padebesių – ant žemės. Taip galima apibūdinti Dimšos pasirodymą šiandien po fantastiško mačo Vilerbane. Šįsyk Tomui nepavyko pradėti rungtynių tiksliu metimu, jis nepajuto ritmo ir nelabai kuo prisidėjo prie pergalės. Visgi, jei gynėjui pavyks sužibėti bent kartą per tris mačus, tai jau bus laimėjimas „Žalgiriui“. Iš kauniečio juk nėra prašomo lyderystės ir stabilumo.

Komentarai:
Teisingai Maksvytis sakė, kad savo patarimais, pastabomis negalima atimti iš Igno noro veržtis link krepšio, kad ir per galvas, nes jei jis pradės svarstyti veržtis ar ne, viskas, nieko nesigaus. Tegul traiško kaip tankas.
2022-11-20
-1
Atsakyti
Norėčiau kreiptis į Ryto fanus ir dar sykį Jūsų paklausti: nejaugi tikrai nesidžiaugiat, kad Jūsų komandoje Arnas Butkevičius užaugo iki Eurolygos žaidėjo? Galimas atsakymas: ne, nesidžiaugiam, nes Arnas negerbė Ryto spalvų ir išėjo pas aršiausius priešininkus. Net jei Tau kontraktą siūlo Eurolygos klubas, vis tiek privalai likti ištikimas juodai-raudonam Čempionų lygos vidutiniokui!
2022-11-19
+15
Atsakyti
taip, ir zaisti uz puse pasiulyto kontrakto :D
2022-11-19
+2
Atsakyti
Blemba vakar iggy ginyboje buvo geras,perdaug skalpuojamas sitas zaidejas,ginyboje vakar tikrai atstovejo,o kad ilipa y medi geriau y medi nei prarast kamuoli belekur
2022-11-19
+4
Atsakyti
Nesutinku dėl Iggy, gynyboj kokius 4 kartus laiku į pagalbą atėjo, kelis kartus net neišpasavo Hines'ui, kelis sykius Hines užbaiginėjo sudėtingais metimais. Ir šiaip gerai lysdavo iš užtvarų, o kas dėl puolimo, tai jis geriau jaustusi, kai šalia jo yra 4 metikai, kai tai buvo trumpoj atkarpoj Cavanaugh gavo laisvas išsimest trajakėlius. Tuos mid Range gali jis labai aukštu procentu mest ir per rankas, ir gal tokiuose rungtynėse galėjo daugiau jam duot jų atlikt...
2022-11-19
+19
Atsakyti
tas iggy skalpavimas lekšo jau pradeda nebejuokinti , gynyboj pvz tikrai matosi patobulėjo
2022-11-19
+29
Atsakyti
o tu jau išbandei IQ visų i ir padarysi kad būtų iq idealiai? turėtum uždirbt milijonus
2022-11-19
+15
Atsakyti
bet koks žemas yra Dimšos IQ? kai jis veržiasi į paintą ir raunasi ant paprasto tiesaus bloko? jei nesugebi ir nemoki ore išraityt kūno ir rankų kaip Evans, Lukutis ar Giedraitis koks? tai gal pamatuok savo veiksmus? Šmits tokias nesąmones daro tik fast breake. Šį vakar 1 padarė ir buvo pora anksčiau. Nelipkit į medį, jei neturit koordinacijos greityje xebra. Stabdykit arklius laiku. Aš tai žaviuosi Buktevičiumi. Jo kovingumas ir žaidimas gynyboj nustelbia jo trūkumus žaidžiant puolime. O TC yra Kalėdų žaidėjas. Pamatysit! pradės jis mėtyt vis taikliau kuo toliau:)
2022-11-19
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Milano Emporio Armani
42%
22/52
Metimai iš žaidimo
34%
23/67
40
Atkovoti kamuoliai
36
10
Rezultatyvūs perdavimai
10
6
Perimti kamuoliai
9
17
Pražangos
24
56%
15/27
Dvitaškiai
42%
15/36

Rungtynių žaidėjai

Keenan  Evans
23 PTS
7/13 FG
5/6 FT
Nazareth  Mitrou-Long
19 PTS
6/10 FG
4/4 FT
Rolands  Smits
10 REB
8 DREB
2 OREB
Nicolo  Melli
7 REB
5 DREB
2 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
2 AS
Kyle  Hines
3 AS
0 TO
25 MIN
Rolands  Smits
17 EFF
67% 2P%
0% 3P%
Nazareth  Mitrou-Long
16 EFF
60% 2P%
60% 3P%