Virginijus Šeškus diriguos „Lietuvos rytui“
Virginijus Šeškus diriguos „Lietuvos rytui“
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Beveik mėnesį sklandę gandai pasitvirtino. Prienų „TonyBet“ komandą į aukštumas iškėlęs Virginijus Šeškus stos prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos vairo.

Su 47-erių krepšinio treneriu pasirašyta sutartis sezonui paliekant galimybę ją pratęsti dar metams, skelbia „lrytas.lt“.

„Man, treneriui iš provincijos, kvietimas dirbti „Lietuvos ryte“ – nepaprastas įvertinimas. Priimu tai kaip iššūkį ir padarysiu viską, kad pateisinčiau su manimi siejamas Vilniaus klubo viltis“, – „lrytas.lt“ sakė Šeškus.

Visą savo ligšiolinę karjerą jis dirbo Prienuose. Per penketą pastarųjų metų šio miesto ekipa, nepasižyminti didžiuliu biudžetu, tapo viena stipriausių Lietuvoje.

„Akivaizdu, kad krepšinis keičiasi – tradicinis, sisteminis žaidimo braižas užleidžia vietą universalumui, kai bet kuris krepšininkas aikštėje gali atlikti pačias įvairiausias užduotis, – kalbėjo „Lietuvos ryto” klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas. – Būtent tokio tipo klubai dominuoja aukščiausiame lygyje: Eurolygoje – Tel Avivo „Maccabi“, NBA – San Antonijaus „Spurs“. Šeškus turi savitą braižą, ir jis padarė Prienų komandą, žinoma, žemesniame lygyje, savotišku tokių klubų modeliu.“

BasketNews.lt“ žiniomis, Šeškus su „Lietuvos rytu“ rankomis sukirto dar gegužės viduryje. Užsitęsus LKL sezonui, apie šią žinią oficialiai paskelbta tik pasibaigus visoms batalijoms.

Simboliška, kad Šeškaus treniruota „TonyBet“ sezoną baigė serija su „Lietuvos rytu“ ir, pralaimėjusi 0-3, užėmė ketvirtą vietą.

Šį sezoną „TonyBet“ antrus metus iš eilės iškovojo LKF taurę. Šiemet jie šiose varžybose pranoko ir Kauno „Žalgirį“, ir „Lietuvos rytą“.

Anot Vainausko, Šeškus jau sukaupė pakankamai patirties ir atėjo laikas, kai specialistui tenka apsispręsti: ar toliau ir galbūt visam laikui likti Prienuose, ar mėginti pereiti į aukštesnį lygį.

„Kaip treneris jis yra daugelio dalykų Lietuvoje pionierius, išbandęs savo žaidimo modelį konkrečiose situacijose. Juo žaidėjai tiki ir pasitiki, – sakė „Lietuvos ryto” klubo prezidentas. – Šeškus man primena Rimą Kurtinaitį, kai šis 2008-aisiais atėjo į „Lietuvos rytą“ ir atvedė komandą į didžiausias pergales.“

Kitą sezoną Vilniaus klubas planuoja verstis mažesniu biudžetu nei įprasta, bet ambicingų siekių neatsisako.

„Tikiu, kad su naujojo trenerio noru, entuziazmu pavyks ir be didelių pinigų suburti komandą, trokštančią ir galinčią kovoti su bet kuriuo varžovu, – kalbėjo Vainauskas. – Šeškus – sėkmingas treneris, o būtent sėkmės labiausiai trūko „Lietuvos rytui“ pastaraisiais sezonais. Viliuosi, kad su nauju treneriu į Vilnių grįš ir sėkmė.“

Kitą sezoną Vilniuje gali žaisti daugiau anksčiau Prienuose rungtyniavusių krepšininkų. Neoficialiomis žiniomis, Šeškus savo komandoje norėtų matyti Adą Juškevičių, Vytenį Lipkevičių, Artūrą Valeiką.

Komentarai:
ATI
to haha, tu cia apibudinai 99% treneriu NBA :D
2014-06-18
+12
Atsakyti
ATIsdftu dar ilgai juokinsi su tuo seskum ir zalgiriu? zalgirio treneris bus x10 geresnisUz Sesku 10x geresnis nebent Messina. Tu ka galvoji jis ateis i Zalgiri? O.o


kiek tu gali sudus rasyti?

kodel nebesneki kaip Kupsas NBA dominuotu? :/

Tu bent zinai, kad per minutes pertraukeles Seskus tu deriniu nebraizo praktiskai, tik pasneka su vyrais? Zinai, kad derinukus braizo asistentas Arlauskas? Zinai, jog minutes pertraukeles metu Kadziulis su Lukauskiu pasakydavo ka reikia daryti? Speju ne, nes net ne is tolo nesi priartejes prie visos tos aplinkos. Kaip zmogus Seskus labai geras ir nuosirdus, bei darbui atsidaves zmogus, bet tiek. Is technines puses jis labai silpnas. Prienu fenomenas buvo, kad Seskus neuzdedavo panciu savo zaidejam, leisdavo zaisti laisvai. Tu manai zmogus neturejes komandoje niekada rimto centro, kurio zaidimas visas remiasi vien tik tritaskiais, ko pasekoje, kai krenta, gali pasikandzioti su bet kuo. Nuveiks kazka aukstesniam lygi? Jei eurocupe dar dar gal kazka, tai eurolygoje neduok dieve butu zalgiris paemes, butu totali zopa.
2014-06-18
+9
Atsakyti
ATI
sdftu dar ilgai juokinsi su tuo seskum ir zalgiriu? zalgirio treneris bus x10 geresnis


Uz Sesku 10x geresnis nebent Messina. Tu ka galvoji jis ateis i Zalgiri? O.o
2014-06-18
+5
Atsakyti
sdf
ATIdewil_dogReikia tikėtis kad dar bus dėl ko skanduoti - Prienai, Prienai!Gaila Šeškaus, gaila, nežinia kuo čia baigsis su rytu, kuris trenerius keičia greitai ir dažnai...Na aišku visada galės grįžti į Prienus, jeigu bus į ką grįžti... :(((Sėkmės jam! :)Blogiau uz Adomaiti ar Maskoliuna tikrai nebus. Blin man tai vis pikta kaip Zalgiris sugebejo Sesku pramiegot... Vel pasikvies koki sudeliuka ir keis po Kaledu. Dar aisku ir kompensacijas tures sumoket... Nieko keisto kad skolos ne kiek nemazeja, nors pinigu ir surenkama daugiau. Viskas del to kad nepasimokoma is klaidu...


tu dar ilgai juokinsi su tuo seskum ir zalgiriu? zalgirio treneris bus x10 geresnis
2014-06-18
+16
Atsakyti
ATI
dewil_dogReikia tikėtis kad dar bus dėl ko skanduoti - Prienai, Prienai!Gaila Šeškaus, gaila, nežinia kuo čia baigsis su rytu, kuris trenerius keičia greitai ir dažnai...Na aišku visada galės grįžti į Prienus, jeigu bus į ką grįžti... :(((Sėkmės jam! :)


Blogiau uz Adomaiti ar Maskoliuna tikrai nebus. Blin man tai vis pikta kaip Zalgiris sugebejo Sesku pramiegot... Vel pasikvies koki sudeliuka ir keis po Kaledu. Dar aisku ir kompensacijas tures sumoket... Nieko keisto kad skolos ne kiek nemazeja, nors pinigu ir surenkama daugiau. Viskas del to kad nepasimokoma is klaidu...
2014-06-18
+1
Atsakyti
Sveikinu visus "Neptūno" fanus su dar viena galimybę tapti LKL čempionais !! :)))
2014-06-18
+4
Atsakyti
ATI
hipzygiukseMarkaszHypzygiukse, čia jau totaliai nusišnekėjai, net kleiza tokių pinigų galėtų pavydėt (kleiza brangiausias europoj)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltMarkaszHypzygiukse, čia jau totaliai nusišnekėjai, net kleiza tokių pinigų galėtų pavydėt (kleiza brangiausias europoj)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltNenusisnekejau ne ka abu Lawrinoviciai gavo apie 850k euru per sezona per 2 sezonus 3.4eur tai per 2 sezonus abu paiemus gavo 12 mln litu . Kleiza per viena sezona su Raptors 4,6 mln usd ir Fnb alga gavo tiek pat kiek jie 2 per 2 metus . Tai tu cia nusysneki .


Keista matyt zaideju algose besigaudanti zmogu siame portale. Maniau tik as vienas cia toks :D. Nuo siol reiks atidziau sekt tavo komentarus :)
2014-06-18
+7
Atsakyti
Akivaizdu, kad jeigu Vainauskas pasitrauks nuo komandos valdymo, tai komandos tokiu pavadinimu neliks, kas būtų labai smagu. Nesmagu, kad labai tiėktina, akd susikurs naujas šūdklubis "Švyturys", "Tonybet" ar kitokiu pavadinimu.
2014-06-18
Atsakyti
o kandidati papildyti ryta kokio rimtumo:) juske,valeika,lukauskis,kisielius,zavackas..vietoj palacio,seibucio ir tt:)
2014-06-18
-7
Atsakyti
Kai raso kiti ar galejo buti blogiau? Taip zinoma galejo buti blogiai pvz vel Beobasket koks serbas ar dar.tu kradtu treneris , kurie isvis nei geri treneriai nei siaip asmenybes.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-06-18
-3
Atsakyti
Ir kas galejo pagalvoti jog po tiek metu absoliucios agonijos senis Vainauskas Mesijo vaidmeniui savo merdejanciam projektui pasirinks sena Prienu kontrabandininka..
2014-06-18
+31
Atsakyti
Ne nu bukumui ribų nėra

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-06-17
-8
Atsakyti
Reikia tikėtis kad dar bus dėl ko skanduoti - Prienai, Prienai!

Gaila Šeškaus, gaila, nežinia kuo čia baigsis su rytu, kuris trenerius keičia greitai ir dažnai...

Na aišku visada galės grįžti į Prienus, jeigu bus į ką grįžti... :(((

Sėkmės jam! :)
2014-06-17
+1
Atsakyti
lakersnyundiBaltijos12jūraKaip visada: ar galejo buti dar blogiau? tikrai ne.Tikrai galejo.


ir kas galejo?
2014-06-17
-12
Atsakyti
Dariusas pries tai Rusijoj gavo 1.2 mln euru . Romanovas supirko zaidejus uz rinkai prieinamos kainas.. Kadangi krito Dariuso stats Cska tai paeme pigiau Kristofas gavo 1 mln euru paeme tai pat pigiau , gal pasimek
2014-06-17
+20
Atsakyti
MarkaszHypzygiukse, čia jau totaliai nusišnekėjai, net kleiza tokių pinigų galėtų pavydėt (kleiza brangiausias europoj)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


MarkaszHypzygiukse, čia jau totaliai nusišnekėjai, net kleiza tokių pinigų galėtų pavydėt (kleiza brangiausias europoj)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Nenusisnekejau ne ka abu Lawrinoviciai gavo apie 850k euru per sezona per 2 sezonus 3.4eur tai per 2 sezonus abu paiemus gavo 12 mln litu . Kleiza per viena sezona su Raptors 4,6 mln usd ir Fnb alga gavo tiek pat kiek jie 2 per 2 metus . Tai tu cia nusysneki .
2014-06-17
-4
Atsakyti
rytas bus dar juokingesni,smagu,nuo to tik idomiau lietuvos krepsinyje
2014-06-17
+15
Atsakyti
Hypzygiukse, čia jau totaliai nusišnekėjai, net kleiza tokių pinigų galėtų pavydėt (kleiza brangiausias europoj)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-06-17
Atsakyti
Kuo toliau, tuo labiau nesuprantu kas trijuleje Jonas-Gedvydas-Purlys vis del to vartojo? Su laiku panaseja, kad paskutiniai du. Ir poveikis aplinkos suvokimui jau akivaizdus. Gedvydai, jeigu tau atsibodo tavo uzsiemimas - uzleisk zmonems, kuriems tai rupi, lik klubo remeju. Nereikia komandos naikinti iki plintuso. Ne per metus ji sukurta buvo...

P.S. Sirgaliai balsuos kojom. Ar patiks zaidejams tusciam Siemense lakstyt, kaip rungtynese su Niznij Novgorod???
2014-06-17
-12
Atsakyti
Svarbu, kad treneris zaidejus atsirinktu ir sezono vidury nebutu jokiu dideliu permainu ir pasiteisinimu del netinkamu zaideju. LKL kita sezona bus ne ka maziau idomus, nei praejes sezonas. Neptunas ruosiasi Eurolygai, Zalgiris irgi nores islikt bent top16 komanda, Rytas turetu surinkt Europos taurej tinkama, konkurencinga komanda. Siauliai irgi gali surinkt pajegia komanda. Tik va, Prienai jau gali iskrist is LKL top5.
2014-06-17
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.