Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Didžiausios šalies lošimų bendrovės kreipiasi į Seimo narius ir ragina nepalaikyti siūlymo skubiai ir nepamatuotai net 30-50 proc. didinti specialųjį lošimų mokestį.

Toks mokestinės naštos šuolis sukeltų ilgalaikes sistemines neigiamas pasekmes, dėl ko legaliai Lietuvoje veikiančios bendrovės būtų priverstos mažinti veiklos apimtis, nutraukti ilgalaikius paramos sporto klubams ir federacijoms rėmimo santykius.

„Dėl nepamatuotai ir staiga išaugusių sąnaudų gali pasikartoti 2008-ųjų „naktinės reformos“ pasekmės, kai legalių lošimų rinka susitraukė trečdaliu, išnyko daugiau nei 1 tūkst. darbo vietų. Tuo pat metu iš esmės pasikeitusi kaštų struktūra verstų didžiausias lošimų sektoriaus bendroves iš esmės mažinti paramą Lietuvos sportininkams, kai vien pastaraisiais metais Lietuvos lošimų sektoriaus bendrovės sporto rėmimui skyrė apie 2-3 mln. eurų“, – sakoma kreipimesi.

Praėjusią savaitę būtent paramos olimpinio judėjimo kontekste Seimo nariai pritarė siūlymui specialiojo mokesčio nedidinti loterijų organizatoriams.

Didžiausios lošimų sektoriaus bendrovės – „Betsafe“, „Cbet“, „Optibet“, „Olybet“, „TopSport“ – prašo stabdyti nepamatuotą lošimų mokesčio didinimą, o prie specialiojo mokesčio didinimo svarstymo grįžti pagal Vyriausybės rekomendaciją 2022 metais.

Komentarai:
lol
Nejuokinkit, bet kai pelno nori kas met dvigubai didesnio tai ir prakaituoja. Blogiausia, kad prasuko tuos istatymus Guoga, del uzsieno lazybu kontoru, ir visa interneto Lietuvos rinka teoriskai perejo i vienus blogiausiu koeficientu duodancias lazybu kontoras. Ribojimai laiminciu zaideju yra visikai nesveiki ir neadekvatus. Konkurentai negali ieiti i rinka, nes dabar licenzijos kainuoja simta kartu brangiau, nei jas gavo sitie dabartiniai isgamos. As tik uz, ir jiem kalt mokesti nuo pelno, o smagiausia tai, kad is vartotoju ( kaip parduotuves, ar paslaugu sektorius) nieko negales pasiimti papildomai. Darbo vietas praras zmones? O gal del to praras, nes visa rinka pereina i interneta, ir lazybos punktu realiai nebereikia.
2019-12-11
+1
Atsakyti
Šitiems maitvanagiams - lošimų bendrovėms - mokesčius tik didinti
2019-12-10
+8
Atsakyti
Basket news, geda
Tegu didina aišku, sporto rėmimui skirta 2mln o kiek is žmonių susirenka kurie pvz turi bėdų su lošimas sugadina gyvenimus žmonėms galėtu išviso uždrausti tuos lošimus Lietuvoje, kaip kitos šalys
2019-12-10
-7
Atsakyti
hmz
Nedidins jums, didins visiems kitiems. Tai gal jau geriau jums tegu didina :)
2019-12-10
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.