Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvos rinktinėje sublizgėjęs Ignas Brazdeikis gali užsivilkti Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, praneša BasketNews šaltiniai.

Šį sezoną metami dvitaškiai

51%
18,1
Pataiko: 18,1
Taiklumas: 51,4%
Vieta lygoje: 16
Geriausias pasiekimas: 28
Blogiausias pasiekimas: 11
Daugiausia pataiko: Josh Nebo

23 metų 198 cm ūgio gynėjo ir puolėjo pozicijose galintis rungtyniauti krepšininkas aktyviai viliojamas tiek į „Žalgirį“, tiek į Vitorijos „Baskonia“.

BasketNews žiniomis, Brazdeikio prioritetas išlieka NBA, tačiau galimybė išvysti žaidėją žaidžiantį Europoje dabar didesnė nei anksčiau.

Abu Eurolygos klubai desperatiškai ieško pastiprinimo perimetre.

„Žalgiris“ taikėsi į Marių Grigonį bei Calebą Homesley, tačiau abu gynėjai pasirinko pelningesnius Atėnų „Panathinaikos“ bei Sankt Peterburgo „Zenit“ pasiūlymus.

„Baskonia“ ieško, kas galėtų kompensuoti didžiulę Simone Fontecchio netektį. Vid. 8,8 taško, 3,2 atkovoto kamuolio ir 1,7 rezultatyvaus perdavimo rinkęs 26-erių italas sudarė dvejų metų sutartį su Jutos „Jazz“.

Kadangi baskai jau turi du JAV pasą turinčius krepšininkus (Markusas Howardas ir Daultonas Hommesas), pagal ACB taisykles, dabar jie gali įsigyti tik žaidėją su europietišku arba Afrikos pasu.

Brazdeikis tapo patraukliu „Baskonia“ taikiniu, kadangi turi Kanados ir Lietuvos pilietybes.

Tokių krepšininkų pasirinkimas Eurolygos rinkoje nedidelis. Pavyzdžiui, Grigonio neprisikvietusi „Valencia Basket“ neseniai mokėjo 75 tūkst. eurų išpirką už Tenerifės „Lenovo“ naujoką Jonah Radebaugh, kuris anksčiau žaidė tik FIBA Čempionų lygoje.

Brazdeikis praėjusį sezoną sužaidė 42 NBA rungtynes, per kurias Orlando „Magic“ gaudamas pasireikšti po 13 minučių rinko vid. po 5 taškus, 1,7 atkovoto kamuolio bei 0,9 rezultatyvaus perdavimo.

Per šešerias rungtynes „Lakeland Magic“ gretose G lygoje Brazdeikis turėjo 20,8 taško (38,7 proc. trit.), 5,2 atkovoto bei 1,3 perimto kamuolio ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo vidurkį.

Lietuvos rinktinės sirgaliai geriau pažino Brazdeikį šią vasarą. Dvejose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Bulgarija ir Čekija nacionalinės komandos naujokas rinko vid. 14,5 taško, 3,5 atkovoto kamuolio bei po 1 rezultatyvų perdavimą.

„Labai gerai, – Igno Brazdeikio debiutą rinktinėje interviu BasketNews įvertino Domantas Sabonis. – Manau, mums trūko žmogaus, kuris galėtų susikurti metimą sau ar kitiems. Jis mums bus labai naudingas.“

Kauno „Žalgiris“

Pozicija Žaidėjas Kontraktas
PG Mantas Kalnietis Iki 2023 m.
PG Lukas Lekavičius Iki 2025 m.
PG/SG Keenanas Evansas (naujiena) Iki 2024 m.
SG Karolis Lukošiūnas Iki 2023 m.
SG Tomas Dimša Iki 2022 m. +1
SF/PF Edgaras Ulanovas
Iki 2024 m.
SF/PF Arnas Butkevičius (naujiena) Iki 2024 m.
PF Rolands Šmits (naujiena) Iki 2024 m.
PF Tyleris Cavanaugh Iki 2023 m. +1
C Joffrey Lauvergne'as Iki 2022 m. +1
C Laurynas Birutis (naujiena) Iki 2024 m.
Treneris Kazys Maksvytis (naujiena)
Sutartys baigėsi: Tai Websteris (naujiena), Janis Strelnieks (naujiena), Artūras Milaknis, Paulius Jankūnas (baigė karjerą), Regimantas Miniotas (negrįš), Nielsas Giffey (naujiena), Marekas Blaževičius (negrįš), Joshas Nebo (negrįš)
Gali palikti: Joffrey Lauvergne'as (naujiena), Artūras Milaknis
Domina: Dariusas Thompsonas, Kevarriusas Hayesas (naujiena), Ignas Brazdeikis (naujiena)
Komentarai:
@NoticiasdeAlava twittery skelbia, kad Thompsonas pakeliui į Baskonia, tai labai tikėkimės, jog bent Iggy sutiks atvažiuot į Kauną. 🤞💚
2022-07-18
+9
Atsakyti
Su brazdeikiu laimes eurolyga siemet zali...
2022-07-18
-31
Atsakyti
Duvdee
Labai tikiuosi jog pasiseks ir įsitvirtins NBA. bet tuo pačiu norėtusi jo ir Žalgirio komandoje. Svarbu nūtuptu ne Razzijoj ar konkurentu komandoje :D
2022-07-18
+26
Atsakyti
Escpert
nu ar jau baigia nutupti, nieks nematot?
2022-07-18
-6
Atsakyti
Galima būtų pasvarstyti,kokia jam nauda būtų žaidimas Žalgiryje,nes Žalgiriui iš jo nauda būtų milžiniška.Neaišku piniginis klausimas ir kiek Iggy nori,bet jei atmesim piniginius klausimus,jam sugrįžimas į tėvynę ir savo gimtos šalies pažinimas iš naujo būtų labai naudingas.Jis daug kalbėjo,kad jam didelė garbė žaisti už Lietuvą,todėl noras žaisti tėvynėje gali permušti visus finansinius aspektus.Toliau,savas treneris,būtų proga dar geriau vienas kitą pažinti,tada ir rinktinėje jau daug lengviau,kai žinai viską,ko nori treneris.Ir aišku galimybė tapti dominuojančiu savo pozicijos žaidėju Europoje.Aš dėl šitų dalykų tikrai rinkčiausi Žalgirį,jei ir Iggy tą patį padarys,čia jau būtų super naujiena.
2022-07-18
+27
Atsakyti
jei Brazdeikiui eiti i europa tai tik tokiu atveju, kad tai suveiktu kaip tramplynas i nba. ir cia tikrai geriau rinktis baskonia, nes tai bus konkurencingesne komanda. be to zais acb lygoje, kas leis daugiau save parodyti. nebent nba karjera nurasoma ir einama daryti karjera europoje, tuomet gal ir zalgiris geriau,kad po to shokti i europos grandus, nes cia gautu didesni vaidmeni ir minuciu. bendrai, didesne tikimybe duociau G lygai
2022-07-18
-28
Atsakyti
uztai nebus zaidimo acb, kur pakankamaidaug rungtyniu su rimtomis komandomis, nekalbant apie atkrintamasias. taigi, daug daugiau progu rimtai pasirodyti
2022-07-18
-12
Atsakyti
Bružas ir co
Ignas Brazdeikis į Wolves kaip jums tokia opcija aplink jį statyti komandos franchize plius pridėti 5-6 legionierius 22-25m. atrinktus Bružo, prie jau esamų rolinių lietuvių žaidėjų, gautusi rimtas konkurentas jau pirmą sezoną LKL nukalti Žalgiri ar Ryta, bei pagerinti nukalti ankstesnį Lietuvos Ryto komandos pasiekimą 2000m. kai Lietuvos Rytas antrame savo sezone tapo LKL čempionais, Wolves tai galėtu jau pirmame sezone pateikti sensacija sudrebinti LKL, bei dar vieną sezoną pliūxa Žalgiriui.
2022-07-18
-62
Atsakyti
egis
Apsišiks tas tas tavo Wolves gavęs pats pliūchų dar debiutiniam sezone nu "Juventuso", "Šiaulių", ar Jonavos klubų ir I.Brazdeikis nėra toks bukagalvis, kad rinktusi klubą kuris žais tik FIBA Europos taurės atrankos etape, o ne Eurolygos klubą, kuriam buvo praščiausias sezonas ir paskutinė vieta, bet nuolatos nei vienam iš Eurolygos klubų tai nesikartoja ir nepasikartos ir"Žalgiriui". Pagal komentarą akivaizdu, kad esi "Ryto" fanas, o ne "Wolves", nes tau svarbiau, ne I,Brazdeikio karjiera, bet , kad tik "Žalgiris" nesustiprėtų. I.Brazdeikis žais už "Žalgirį", nes jam svarbiau sužaist kuo geresnį sezoną Eurolygoj, taip atkreipiant dėmesį NBA klubų, o ir Kaunas jo gimtasis miestas, kodėl gi nepažint geriau gimtojo miesto, pramokt geriau kalbėt lietuviškai, o ir treneris rinktinės K.Maksvytis "Žalgiryje", taip, kad realu, kad I.Brazdeikis žais "Žalgiryje".
2022-07-18
+10
Atsakyti
Audrius
blemba pirma toks blitz momentas, kai pamatai Igną ir žodį Žalgirį, pagalvojau kad svajonė pildosi :D Sekundė euforijos buvo paėmus
2022-07-18
+42
Atsakyti
kaip tik
mes su visais rasinejam, kad Ignai nebuk kvailas nesigadink karjeros, kovok del NBA, kad ir G lygoj sedek tik neik i paskutine komanda bronzini projekta!! Ignas for NBA! visi rasom i ig jam, kad kovotu del nba ir tik neitu cia i bronza!
2022-07-18
-59
Atsakyti
Nenusigrauzk pirstu tik rasydamas i ig Ignui is pavydo ir sielvarto rytfani.
2022-07-18
+17
Atsakyti
egis
Reikėtų I.Brazdeikiui perdaug nesukant galvos dėl tos NBA pasirinkt būtent Kauno "Žalgirį",nes "Žalgiryj" skirtingai,nei NBA, ar Basconia" klubuose tikrai nebus tuo pagrindiniu žaidėju-lyderiu, kaip ir "Basconia" vargu, ar duos daugiau žaidimo minučių, nei "Žalgiris", kuriame bus ir pagrindiniam startiniam penketuke pirmam-debiutiniam sezone Eurolygoj. Be to galės geriau susipažint su savo gimtuoju miestu Kaunu ir savo tikrąja Tėvyne Lietuva, pramoks dar geriau lietuvių kalbos, o ir naudos bus ir Lietuvos rinktinei ateityj, nes vistik "Žalgirio" treneris yra ir rinktinės treneris.
2022-07-18
+31
Atsakyti
JD
Prieš porą dienų kai parašiau, kad "Lauksim Brazdeikio", išvadino vaiku ir užminusavo. Dabar čia jaučiu tie patys minusuotojai apsiseilėję rašo kaip norėtų Igno Žalgiryje.
2022-07-18
+27
Atsakyti
Galetu laisvai zaisti 2 poz .Nelabai matau tarp 2-3 skirtumo , jei pvz ginyboi tai 2 numeri galetu dengt tiek IGGY tiek ULE tiek BUTKE. Puolime YGGY daug zaistu su kamuoliu kaip 2 nr nematau problemos kad cia visi raso kad YGGY 3 nr.
2022-07-18
+28
Atsakyti
Pakėnas
Jeigu Brazdeikis bus Žalgiryje tai kam tada pirko tą Butkevičiu SF jei yra dar Ulanovas, pats Butkevičius nebūtų ėjas į Žalgiri jei žinotu kad bus konkurentas Brazdeikis ir dar Ulanovas SF, Brazdeikis LT rinktinėje žaidžia SF ir jis nėra SG scoreris kaip ir Butkevičius nebent trumpam 5min iš bėdos pasiginti prieš aukštesnį SG, tai Butkevičiu tada perleiskit į Wolves jis ten būtų pagrindinis ir gautu daugiau pinigų 250k Wolves, 220k Žalgiris.
2022-07-18
-33
Atsakyti
LOG
Geriausias komentaras
2022-07-18
-5
Atsakyti
Anonimas
Brazdeiki su Sirvydziu prigriebt ir Zalgiris siaustu.
2022-07-18
+7
Atsakyti
Anonimas
Nepavyks isitvirtint NBA eis i europa nes laikas pagalvoti ka galima ir uzsidirbt jau metu jau 23 ,siandien zaidi,rytoj gauni sunkia trauma ir esi niekas ir visu uzmirstas,visdelto zalgirio pasiulymas piniginiu atzvilgiu irgi turi buti adekvatus ir nesiskirt baisiai nuo basku o tada jo sprendimas ka rinktis
2022-07-18
+20
Atsakyti
laris
Iggy butu puikus pirkinys. As kazkaip manau kad jis uzsiciklines ant to nba. taip gal duomenis ir turi, bet karjera gera gali tureti ir europoje. norint patekti i nba yra rizika kad taip ir liksi g lygos zaideju. O cia atejus i zalgiri ziurek jei ne nba tai po metu zaisi top4 el komandoje, per sezona gausi milijona ir nematysi vargo. gera karjera gali tureti ir cia.. suzaidus gerai eurolygos top komandoje nba tikrai atsiras kas paima, aibe tokiu pavyzdziu su decku, campazzo ir pan..
2022-07-18
+37
Atsakyti
A.
gal net labiau norėčiau, kad eitų i Barcelona ir ten taptu eurolygos cempionu su kitais lietuviais.
2022-07-18
-56
Atsakyti
Kas tu čia per Marytė Melnikaitė. Norėtų matai jis. Jam reikia žaisti daug, labai daug. Galėtų arti po 30 min. Žalgiryje. Win/Win situacija būtų.
2022-07-18
+54
Atsakyti
To
sezono gale kalbetu lietuviskai kaip savas, tik i nauda
2022-07-18
+34
Atsakyti
dominator
Būtų geras paspirtis Žalgiriui
2022-07-18
+26
Atsakyti
Wolf
bet kokiu atveju reikia dar tikro sg ,nes ignas vistiek daugiau sf
2022-07-18
+20
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.