Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Penktadienį vyksiančiame skubiame posėdyje aštuoniolika Eurolygos komandų aptars galimus strateginius žingsnius, susijusius su Rusijos invazija į Ukrainą.

Ketvirtadienį buvo suspenduotos visos trys 27-ojo turo rungtynės su Rusijos komandomis (Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“, Kazanės UNIKS), o Eurolyga turi apsispręsti dėl tolesnių veiksmų ir galimų sankcijų.

Dabartinė Ukrainos politinė situacija ir galimas jos poveikis Eurolygos varžyboms bus analizuojamas vaizdo konferencijoje, kuri prasidės 12 val. Lietuvos laiku.

BasketNews šaltinių teigimu, neatrodo, kad visos Eurolygos komandos turi vienodą nuomonę dėl situacijos sprendimo bei susitikimas gali būti nenuspėjamas.

Eurolygos klubai tikisi, kad lyderystės pavyzdys iš Jordi Bertomeu ir jo komandos nulems penktadienio susitikimo toną.

Kaip teigia BasketNews šaltiniai, greičiausiai Eurolyga pasiūlys sprendimą Rusijos komandų namų rungtynes rengti neutraliose arenose iki sezono pabaigos.

Išsamią situacijos analizę galite skaityti BasketNews.com straipsnyje.

Komentarai:
a
jeigu Eurolygos sprendimas bus minkstakiausis (o toks jis manau ir bus), tuomet EL klubai turi pradeti jungtis i bendrus kolektyvus ir tiesiog boikotuoti rungtynes su ruskiais. Galima nevykti zaisti net i neutralias arenas, arba dar geresnis variantas - nuvaziuoji zaisti, bet aiksteleje tiesiog atsuki nugaras, sustoji prie sonines linijos ir nieko nedarai. Imes ruskiai 2 taskus - issimeti kamuoli i niekur ir vel atsistoji ir nieko nedarai. Kaip ir atvykai i rungtynes, kaip ir zaidi, bet is tiesu nezaidi. O tai butu dar didesnis farsas negu nezaisti. Jei tokiu klubu butu ne vienas - net ir bailiai EL privaletu kazko imtis.
2022-02-25
+18
Atsakyti
Pamatysim
Nezinau kiek is Jusu turit Euroleague.tv membership, bet jei sprendimas bus nesuspenduoti rusijos klubu, bent jau as iskarto atsisakysiu jo.
2022-02-25
-4
Atsakyti
Juventus fanas
tegu siulo Barmalejus ka nori, tegu ciulpia putkai uz pinigus, vistiek bet kuris klubas zaisiantis su ruskiais, visam laikui bus suteptas geda. Paziuresime kiek ras barmalejus gandonu...
2022-02-25
-3
Atsakyti
Goal
Jeigu neišmes rusų klubų tikiuosi, tos komandos kurios bus už išmetimą išeis iš eurolygos ir EL sugrius. Apgailėtini su savo tuščiom kalbom ir neveiksnumu. Sėdi šiltai ir bijo pinigus prarast. Duok dieve, kad atsikvošėtų
2022-02-25
-17
Atsakyti
Belekas
jie turbut juokauja? rusai vykdo užpuolima,o jie dar svarstys tokio klubo kaip CASK( isversiu Centrinio Armijos Sporto Klubo) perkelima zaisti i kita sali? Jei rusijos klubai bus palikti Eurolygoje - mane kaip ziurova praras visiems laikams. Manau,kad ne mane vieninteli...
2022-02-25
-9
Atsakyti
Kuo ilgiau galvojama tai reiškia nieko nebus
2022-02-25
-1
Atsakyti
Gūga
turi eurolygoje nelikti rusų eurolygoje,isvis visam sporte.
2022-02-25
+29
Atsakyti
Yra paprastas dalykas, jeigu ruskynas toliau zais eurolygoje reiskia bertolomeu yra vatnikas ir mums sito cirko nereikia ziureti. Tas pats kaip ir su ziemos olimpinem pas vinnie pooha. Buvo kas ziurejo, buvo kas suprato jog nereik to propagandinio cirko. O cia kur kazkas minejo apie ruskyno kasio klubu pasisakyma pries kara tai dar karta noreciau primint jog rusai yra musta korta. Normaliu rusu rasi tik ne pacioj rusijoj.
2022-02-25
-12
Atsakyti
Gt
Žalgiris vistiek nebezais nei su vienu rusijos klubu. O jei zais, gerbėjų nebeliks, tik vatnikai.
2022-02-25
+23
Atsakyti
Anonimas
Išmesti ir pamiršti tuos klubus ir visą tą šalį, atskirti kaip kokius raupsuotus....
2022-02-25
+29
Atsakyti
Anonimas
eurolyga gauna finansavima is rusu tai vargiai tiketina kad pasalins rusu komandas
2022-02-25
-14
Atsakyti
Dar siūlytau ir kitiems žaidėjams žaidžiantiems Rusijos klubuose pasitraukti į kitas komandas - čia Eurolyga turi duoti leidimus perėjimams, o kitos normalios šalys neturėtų įsileisti Rusijos komandų pas save žaisti. Jei pasmirdo , tegu lieka uždaryti.
2022-02-25
+24
Atsakyti
Banas ir viskas. Negali buti jokiu isimciu.
2022-02-25
+12
Atsakyti
Pritariu Mačiulio nuomonei, bet dar pasiūlyčiau visiems klubams ( ne tik krepšinio) atleisti visus Rusijos žaidėjus - tegu žaidžia savo Putino lygoje
2022-02-25
-9
Atsakyti
tautietis
Dvigubi standartai žmonių galvose, kai Izraelis daužo palestiniečius arba JAV mombarduoja Belgradą, tai jokių sankcijų.
2022-02-25
-45
Atsakyti
Madridista
Nereiketu politikos sieti su sportu. Tai kas vyksta yra lb blogai, bet tie patys klubai yra situacijos ikaitai ir jei tik jie galetu kazka nuspresti tai net neabejoju, jog visi iskart paskelbtu pabaiga sitam karui.
2022-02-25
-14
Atsakyti
Koks tikslas? CSKA yra masvkos armieciu komanda. Viskas yra remiama magnatu kurie tiesiogiai susije su Putinu. BAN
2022-02-25
+30
Atsakyti
Kauno alchasas
Jei pasiulymas bus perkelti, tai tik tokiu atveju jei ant ruskiu aprangu bus nupaisyts putkins su skiautere ir pries rungtynes ruskiai sugiedos Ukrainos himna tris kartus ir dar keliais apeis arena uz nuodemes. Kitu atveju tegu eurolyga pasprinksta su tais gazpromo pinigais
2022-02-25
+14
Atsakyti
Eurolyga
perkelti
2022-02-25
+2
Atsakyti
kjklk
Siulyciau perkelti, bet be rusų ir žaisti su neutraliom aprangom: spalva, numeris. Rusų žaidėjai lieka Rusijoje.
2022-02-25
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.