Nuotr.: JSK
Nuotr. JSK

Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius sako, kad į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) miesto komanda žengs turėdama ambicingus tikslus.

Nacionalinės krepšinio lygos čempione tapusi Jonavos „CBet“ kelialapį į aukštesnį lygį turi savo rankose, tačiau, pasak mero, būtina atlikti namų darbus, kad LKL klubo Jonavoje projektas būtų tvarus ir ilgalaikis.

„Jausmas labai geras. Pagaliau kišenėje turime tą bilietą ir galime kilti aukščiau – į aukščiausią Lietuvos krepšinio lygą. Aišku, ambicijos buvo anksčiau tai padaryti – prireikė tik 20 metų ir mes čia“, – šypsojosi Sinkevičius po susitikimo su klubo atstovais.

Klubo vadybininkas Karolis Vaškevičius, treneris Virginijus Šeškus ir klubo rėmėjos UAB „Tete-a-tete“ kazino akcininkas Samoilas Kacas įteikė merui iškovotą taurę bei čempionų marškinėlius. Susitikimo metu buvo aptarti darbai, kuriuos būtina atlikti tarpsezoniu.

„Džiaugsmas atslūgo, dabar rūpestis – tinkamai pasiruošti. Pagrindiniai klausimai visiems klubams vienodi  –  rėmėjų pritraukimas, partnerysčių išlaikymas, savivaldybės įsipareigojimų užtikrinimas. Savivaldybė, aišku, rems profesionalią savo miesto komandą“, – kalbėjo Sinkevičius.

Meras teigia, kad Jonava į LKL žengs atsakingai: „Mes žiūrime į procesą kaip ilgalaikį, nesinori nueiti, apsijuokti ir grįžti nuleidus galvas. Toks požiūris mums nepriimtinas. Jei jau kelsime koją, tai bent 20 metų pabūsime. Faktas tas, kad tam reikia ne tik pergalės, kurią jau pasiekėme, bet ir ilgalaikio strateginio pasiruošimo, geros vadybos. Apie tai dabar ir galvojame“.

„CBet“ prekės ženklą valdančios bendrovės akcininkas Kacas kalbėjo, kad verslo įmonės sunkmečiu įsipareigojimus turi atsargiai pasverti, tačiau bendradarbiavimą su Jonavos klubu taip pat regi kaip ilgalaikį.

„Tikslas toks, kad tas bilietas tikrai įgautų galią, ir klubas, atlikęs tam tikrus darbus, galėtų sėkmingai dalyvauti LKL. Mes labai norime būti su komanda. Atėjome, kad būtume ir siektume rezultatų, bet yra tam tikri faktoriai, kurie lemia vienokius ar kitokius veiksmus“, – kalbėjo Kacas, turėdamas omeny ekstremalią situacija dėl karantino bei specifinį atstovaujamo verslo reguliavimą. 

„Bet vis dėlto tai ilgalaikis projektas, kuriame norisi dalyvauti“, – pridūrė Kacas. 

Primename, jog Šeškaus treniruojama Jonavos „CBet“ finalo rungtynėse nugalėjo „Telšių“ komandą ir pirmą kartą klubo istorijoje tapo NKL čempione.

Komentarai:
Expert
Mano nuomone Jonavos komandos vadovą, Vaškevičių reikia mest lauk kuo greičiau. Nes šis veikėjas, tikrai neras rimtų rėmėjų ir juo labiau neprikalbins Achemos savininkų remti komandą. Per tiek metų jis nesugebėjo su Lyda Lubiene susitarti dėl komandos rėmimo, tai ir dabar nesusitars. Mano nuomone, komandai galėtų vadovauti, gal net pats Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius, jeigu galimas toks variantas. Nes akivaizdžiai matos, kad jis užsivedęs ir rimtai žiūri į Jonavos komandą žaidžiančia LKL. Arba reikia, tokio žmogaus, kaip Mindaugas Balčiūnas, jeigu jam nepavyks pakliūti į LKF.
2021-04-12
+3
Atsakyti
Jojo
taip ir matau Vaškevičiu Achemoje parama gaunanti. grynais, haha.
2021-04-12
-7
Atsakyti
djgaffer
Komanda su daug ambicijų,tai tikėkimės nebus,kaip su Mažeikiais.Čia ir savivaldybė žada didesnę paramą,miestas yra pramoninis,daug firmų,vien ką Achema reiškia.Pinigų ten daug,tai ir klubui turėtų nepagailėti.Todėl ilgalaikė vizija skamba pagrįstai.
2021-04-12
-3
Atsakyti
Metų anekdotas
2021-04-12
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.