Nuotr.: fiba.com
Nuotr. fiba.com

Kauno „Žalgirio“ dublerių komandą artėjant Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) startui stiprina bronzinės Lietuvos jaunių rinktinės narys Grantas Vasiliauskas.

Šiandien puolėjas sužaidė pirmąsias rungtynes Kauno komandoje. Jo ekipa 71:77 nusileido „Telšiams“, o Grantas per 13 minučių pelnė 2 taškus (1/2 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 2 kamuolius, išprovokavo pražangą ir penkis kartus prasižengė.

Tarptautinio pripažinimo sulaukęs 203 cm ūgio alytiškis praėjusį sezoną sėkmingai vilkėjo savo amžiaus rinktinės marškinėlius pasaulio čempionate Ispanijoje.

Bronzinėmis Lietuvos rinktinei virtusiomis pasaulio pirmenybėse Vasiliauskas vidutiniškai rinko po 7 taškus bei pridėdavo po 6,4 atkovoto kamuolio.

Praėjusiais metais puolėjas jau spėjo išbandyti Kauno „Žalgirio“ arenos lankus, kuomet Eurolygos jaunimo atrankoje buvo Vilniaus „Lietuvos ryto“ dublerių lyderiu.

Atrankos metu Vasiliauskas grupių etape pelnė po 16,7 taško, atkovodavo po 6 kamuolius, atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus.

Finale prieš „Žalgirio“ jaunimą alytiškis surinko 15 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketuką.

Berlyne vykusiame finaliniame Eurolygos jaunimo etape talentingasis lietuvis toliau spindėjo – vidutiniškai metė po 12,7 taškų ir atlikdavo po 4,3 rezultatyvaus perdavimo kiekvienose rungtynėse.

Su Lietuvos čempionų komanda ateitį susiejęs Vasiliauskas praėjusį sezoną netikėtai į Moksleivių krepšinio lygos (MKL) viršūnę atvedė Alytaus SRC ekipą.

Alytiškis MKL buvo lyderis pagal visas statistikos kategorijas: 27 taškai, 13,7 atkovoto kamuolio ir 6 rezultatyvūs perdavimai sezono metu. Finalo rungtynėse Vasiliauskas išsiskyrė pelnydamas 27 taškus ir pridėdamas 13 atkovotų kamuolių.

Su „Žalgirio“ dubleriais NKL debiutuosiantis jaunasis talentas jau spėjo apšilti kojas vyrų krepšinyje.

Būdamas vos 15 metų puolėjas Regioninėje krepšinio lygoje (RKL) užsivilko Alytaus „Dzūkijos“ marškinėlius.

Debiutinis sezonas neprisvilo ir Vasiliauskas RKL pirmenybėse rinko po 8,7 taško. Praėjusiais metais statistika išaugo ko ne dvigubai – 14,5 taško, 7,6 atkovoti kamuoliai bei 2,6 rezultatyvūs perdavimai per mačą trečioje pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygoje.

Vasiliauskas rugsėjo pradžioje drauge su dar dviem „Žalgiris-2“ komandos naujokais Ignu Sargiūnu ir Luku Ulecku atstovavo Lietuvai NBA rengiamoje prestižinėje krepšinio stovykloje „Basketball Without Borders“, o 2015 metais žalgirietis sulaukė kvietimo į jaunųjų talentų kalvę vadinama „Adidas Next Generation“ krepšinio stovyklą.

Granto Vasiliausko žaidimo epizodai:

Komentarai:
h
Talentas ritasi zemyn ? :)

Nepavydekit vaikai......

suprantam kad jum su krepsiniu nepasiseke :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-24
Atsakyti
...
tai kad jo tas talentas kulversciais zemyn lekia. o ir siaip stiprus zaidejai lietuvoje karjeros nesirenka. aisku zalgiris geriau nei rytas kur jauniems isvis ragai, bet ir zalgiryje pagrindineje sudetyje niekada neatsidurs jis.
2016-09-24
+4
Atsakyti
h
Jei toks blogas zaidejas (apie ka aiskiai byloja jo statistika eurolygos jaunimo turnyre, mkl ir rkl ) kuriam truksta universalumo ( tik pirmas mkl pagal taskus kamuolius asistus) tai skubiai kreipkites i zalgiri del kontrakto nutraukimo. Zalgirio vadyba daug ka praziurejo ir i jusu,garsiu expertu nuomone tikrai atsizvelgs :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-24
-6
Atsakyti
Miegutis sport24.lt
Velniava miegas neima,pornuha buvau užsidėjas,bet nepadeda.Delnas nusvilo,miegas dar labiau neima.Sakau ir kartoju aš ligonis,rytas mešlo kruva,kas dar čia neaišku.
2016-09-24
-12
Atsakyti
Egzpertu klubas
Vargsas miegutis. Jis jau net nakti negali uzmigti kai mato jog geriausi Lietuvos krepsinio perlai nusispjauna i vainauskine komjaunimo kurwa, kuria metai is metu zagina Zalgiris. Reikia suprasti ir jaunus zaidejus, kurie nenori atsidurti tokiu lavonu kaip jomantas ar judaitis lygyje kad pajusti visa Zalgirio jega ir buti isdulkinti kaip ir visa vainauskine sliucha, kuri jau net iki bronzos degradavo. Grantas pamate kad ne tik legionieriai (leslie, natiazka, samardzskis, nalga, cookas, o’brayntas, moseris, baronas, laprovittola) degradavo ateje raudona skudura, bet ir jaunimas. Petrukonis, ezerskis, dambrauskas, kelys, redikas, Balocka... Kur visi sitie perspektyvus/ Teisingai Mindaugas Kuzmiskas pasake jog jis turejo sansa pasirasyti sutarti su Rytu, bet pamate kas pasidare is jo brolio. Dabar matome Mindauga Nba, blogiausiu atveju bus geidziamas rimtu klubu Eurolygoje, o kas butu jei butu atejes ir bronzine vainausku pornografija? Dar vienas nustekentas talentas. Tas pats gudaitis kol buvo Zalgiryje tai buvo lkl cempionu, o kuo patapo atejes i laikrascio parodija? Sedi dabar uzspringes ne tai kad sidabru, bet net ir bronza kas su Zalgiriu butu neimanoma. Ir toliau cia sedek, lope, per savo durna galva, o tavo debiliska natura bei pavyzdys bus visiems Lietuvos krepsinio talentams kaip nereikia elgtis kai smegenine yra tuscia kaip puodyne.
2016-09-24
+9
Atsakyti
Miegutis sport24.lt
Ir dar kas man daros,kodel as toks jobnutas.Kanors parasau paskui skaitau,nu negalejau as taip nusisneket.Padekit man,isveskit i durnyna,prasau...Nezinau kada vel šaus kokia,idiotiška mintis i galva? Bet einu tablete imesiu gal užmigsiu.Atsiprašau.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-24
+7
Atsakyti
Miegutis sport24.lt
Tai kad zalioj qrvoj tas pats Kalnietis degradavo ir slopino savo talenta. Atsigavo tik persikeles i loko. Paskui nelemta trauma, tapo niekam nereikalingas ir aisku gryzo i zalgeri lengvo pinigo. Kai kauno duhai pamate koks jis po traumos nesavas issiunte i Armani, kur normalioj aplinkoj ir be nuolatiniu zaginimu Kalnas vel atsigavo. Taip kad zalgeris per paskutinius metus absoliuciai nueko neisaugino ir tik pude talentus. Tie kurie protingi tepe slides kol ju dar nesuouse (Velicka, Kuzminskas, Kulboka). Rytas savo ruoztu Valanciuna nuo pacios vaikystes augino ir uzgrudino NBA. Ta pati Nedoviciu prastume i NBA. O kur dar Benzius kuris irgi visa mokykla oraejes ir dabar siaucia ACB. Zalgeriui tik pavydet belieka.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-23
-14
Atsakyti
Kalnietis atejo i zalgiri 18 metu....ir tai buvo paskutinis eurolygos lygi bent kazkiek siekentis zaidejas zalgirio issaugintas...dabar kalnieciui 30 metu....tai zalgiris neisaugino nej vieno normalaus zaidejo 12 metu...tikro talentu kalve tas zalgiris :PPPPP
2016-09-23
+3
Atsakyti
Yep
Taboro atliekos kaip čia reiškias...
2016-09-23
-1
Atsakyti
kirvis2000nuo valanciuno laiku nelabai ka rytas isleido i nba,o kas is zalgirio ten isskrido? :) taip kad jei ir kalbet apie talentus,tai zalgiriui pastaruoju metu nelabai yra kuo pasigirti


Pastaruosius metus??ka zlagiris isaugino gero nuo jankuno,maciulio,kalniecio laiku>>>??? NIEKO jau 10 metu nulis issaugintu talentu
2016-09-23
+31
Atsakyti
whiteside11jau kaip raudonsudziai isisiautejo ;D asilai jus, ka jus zinot apie talentingus zaidejus, kai patys neturit ne vieno, tik visokius medzius kadji ir kitus :DD ar cia dar del vakar siautejat, atmatos? :D


nuo valanciuno laiku nelabai ka rytas isleido i nba,o kas is zalgirio ten isskrido? :) taip kad jei ir kalbet apie talentus,tai zalgiriui pastaruoju metu nelabai yra kuo pasigirti
2016-09-23
-3
Atsakyti
pastebejimas
o, i vakara ir zalgaidziai islindo :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-23
+26
Atsakyti
jau kaip raudonsudziai isisiautejo ;D asilai jus, ka jus zinot apie talentingus zaidejus, kai patys neturit ne vieno, tik visokius medzius kadji ir kitus :DD ar cia dar del vakar siautejat, atmatos? :D
2016-09-23
-4
Atsakyti
Kritiškas
Medinis zaidejas į prastą organizacija. Rezultatas aiškus. Šildys žal suola po 3 metųo tada į Prienus.
2016-09-23
Atsakyti
95% komentaru neužaugu balvonu anonistu pacuku blevyzgos...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-23
+1
Atsakyti
Anonimas
Kiek maciau, jokio ispudzio jis nepaliko. Velicka, Sargiunas atrodo kur kas geriau.
2016-09-23
-5
Atsakyti
Kaip rytfaniai sisiuoja verdančiu :)))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-23
-2
Atsakyti
Sudetis kuo toliau juo labiau apverktina.
2016-09-23
-33
Atsakyti
talentingasis zaidejas??2016 U17 cempionatas

7 taskai is zaidimo 32% pries bendraamzius ...ir cia vadinasi talentingasis zaidejas??jei net pries bendraamzius nepazaidzia
2016-09-23
-1
Atsakyti
djgaffer
Aš ir už tai,kad mūsų jaunimas vyktų stažuotis į užsienį,bet kai nepavyksta,tada geriausia eitį į geriausią jaunųjų talentų kalvę-Žalgirį.Čia tikrai nepražus,o ir pakils į aukštesnį lygį-NKL.Dzūkijoj net nedavė pasireikšt,o čia tikrai daugiau patirties gaus.
2016-09-23
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.