Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Prieš 2022 metų FIBA atrankos turnyrą nurašyta ir daugelio, kaip C grupės autsaidere, matoma Danijos rinktinė parodė visiems, kad gali žaisti krepšinį ir buvo per žingsnį nuo stebuklo.

Fotogalerija

Turbūt niekas negalėjo pagalvoti, jog paskutiniame atrankos turnyro rate danai turės realius šansus patekti į Europos čempionatą, tačiau Erezo Bittmano auklėtiniai šį vakarą dar kartą parodė charakterį ir tik po dramatiškos kovos 76:77 nusileido Lietuvos rinktinei.

Pergalė prieš Lietuvą būtų atvėrusi Danijai duris į Senojo žemyno pirmenybes, tačiau lemiamoje atakoje netiksliai atakavę skandinavai liko už Senojo žemyno pirmenybių borto.

Po rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje Danijos strategą Bittmaną plūdo dvejopi jausmai – 52-ejų specialistas didžiavosi savo auklėtiniais, tačiau buvo nusivylęs, jog nepavyko iškovoti pergalės.

„Sunku parinkti tinkamą žodį šioms rungtynėms. Antrą kartą iš eilės atvykti į burbulą ir kaip lygūs su lygiais kovoti prieš Lietuvą... Tai yra istorija, kuria niekas nepatikėtų, jei taip nebūtų nutikę.

Nenoriu reikšti priekaištų FIBA atrankos sistemai, bet tokiai mažai šaliai, kaip Danija, kuri prieš 6-7 metus žaidė mažų valstybių turnyre, atvykti į lemiamą mačą ir vėl kovoti iki paskutinių sekundžių prieš Lietuvą... Aš tik galiu pasvajoti, kaip galėjo atrodyti šiandienos rungtynės, jeigu jos vyktų Kopenhagoje prieš 7-8 tūkstančius žmonių, kokia atmosfera ten būtų.

Žinome, esame labai labai nusivylę, bet turime didžiuotis šiuo rezultatu, nes prieš atranką visi mus nurašė ir pastatė į paskutinę, 32 vietą iš visų dalyvaujančių komandų. 93-94 procentai žmonių prieš šią dvikovą sakė, kad Lietuva lengvai laimės, tačiau mūsų vaikinai buvo nuostabūs. taip, kaip jie žaidė, kokią dvasią demonstravo ant parketo.

Kevinas Larsenas ir Jonas Zohore, kurie žaidžia antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje, su visa pagarba, buvo geresni už lietuvių aukštaūgius, rungtyniaujančius ACB Ispanijos čempionate. Tai parodo, kad lyga, kurioje žaidi, neatspindi tavo pajėgumo. Rinktinėje tu pakeli savo žaidimo lygį. Kevinas, Jonas ir kiti vaikinai atliko puikų darbą. 

Pabaigoje mes buvome per vieną baudos metimą, vieną atkovotą kamuolį, ar vieną klaidą nuo patekimo į Europos čempionatą. Dabar mane supa dvejopi jausmai, iš dalies didžiuojuosi savo komanda, tačiau kita dalimi esu labai nusivylęs“, – mintis dėstė Bittmanas.

Komentarai:
Gal vertėtų
danų treneriui pagalvoti su kokia Lietuvos "rinktine " jie vakar žaidė ... Visus mūsų trenerius ir prezidentus ginti nuo rinktines , kol dar ne vėlu!!! Gėda į juos žiūrėti buvo .
2021-02-24
-9
Atsakyti
Mintys garsu
lietuviai laimėjo,bet dėl to jie netapo laimingesni.dar net spėjo pyktis tarpusavyje.o danai pralaimėje liko laimingiausia šalimi europoje 😝😉🙃
2021-02-23
+4
Atsakyti
Man vakar dienos rungtynės patiko. Gražų krepšinį žaidė Danai, kaip ir Lietuviai, tačiau bent 4 tritaškiai Danams buvo stebuklingi (3 centro + tas kur sukosi, sukosi...). Gera aura pas Danus, o lietuviai tikrai stengėsi ir tai labai matėsi. Daug maž visas rungtynes buvo supratimas, kad laimėsim, taip ir buvo.
2021-02-23
+7
Atsakyti
Anonimas
viskas normaliai. tik tikėjausi, kad LTU laimės didesniu skirtumu. o, jūs, verksniai toliau bliaukite komentaruose. toks jūsų pašaukimas.
2021-02-23
-7
Atsakyti
Ytr
Apgailėtina,vienareikšmiškai ir didžiulė gėda!!!
2021-02-23
+25
Atsakyti
ir likot nurašyti, nes stipriai priešintis ir pralaimėti vis tiek yra pralaimėti*, Danijos nebus euročiampe ir nebus jokio rezultato, kaip beje ir Latvijos nors lemiamose rungtynėse žaidė ir Bertanis, ir Tima , o pas bulgarus tokio lygio žaidėjų nebuvo.
2021-02-23
-5
Atsakyti
Viskas čia normaliai
Reikia suprasti, kad krepšinį žaisti šiais laikais moka visi ir tik detalės lemia skirtumą tarp pajėgumų. Gerai gynybai reikia laiko. Shileris pusę metų vargo su Žalgiriu, kol sutvarkė gynybą. O mes turėjome tik kelias treniruotes. Tuo naudojasi ant popieriaus silpnesnės komandos. Be to reikia pasakyti, kad Danai su mumis žaidė ypač gerai. Jie mums X faktorius, taip kaip X faktorius kažkada buvo latviia. Plius neturėjom pirmojo sąstato - Domo, JV, Grigonio, Luko, Ūlės, Giedraičio. Su pilna sudėtim ir kelioms savaitėm pasiruošimo, nupūstumėm Danų rinktinę +30.
2021-02-23
+3
Atsakyti
Tomas
Pagarba danams, ju treneriui ir tiems is darbu pusei savaites atsiprasiusiems zaidejams (megejams). Uzkure tikra pirti zviozdoms kurie i menesi uzdirba po 20-50tukst. euro. Vieno kuzes alga garantuotai virsija visu cia zaidusiu danu bendra alga. Isvados labai paprastos... Danu treneris su perpuvusiu kadettu vos nedejo i vieta pasiputeli maskoliuna sedinti lexuse...
2021-02-23
-2
Atsakyti
Anonimas
Kuom didžiuotis? Dabar reikia didžiuotis, kad pralaimi 1 tašku, o ne 20? Nu tai nurašė juos visi, bet ir nepateko į čempionatą. Tai kaip viskas savo vietose 😄
2021-02-23
-4
Atsakyti
Taip
Danų treneris sako "Nenoriu reikšti priekaištų FIBA atrankos sistemai...", ką jis turi galvoje. Jeigu jis kažkuo nepatenkintas tai labai keista, nes kaip tik tokia sistema tokioms šalims kaip Danija ir suteikia vilčių patekti į čempionatą.
2021-02-23
-5
Atsakyti
test
kodel jis toks nepateniktas buvo pabaigoj, gal kas zinote?
2021-02-22
-9
Atsakyti
Lol
"lyga, kurioje žaidi, neatspindi tavo pajėgumo" - visiska tiesa
2021-02-22
-4
Atsakyti
Idomu
kiek danijos rinktineje Danų? ko tais labai pajuodę.
2021-02-22
-14
Atsakyti
Tadas
Kai už LT rinktine pirmu smuiku griežia LKL vidutiniokės įžaidėjas, o ant suolo 2 Ryto ir 1 Žalgirio atsarginis, tai tikrai 2 Ispanijos lyga neatrodo labai jau blogas variantas :)
2021-02-22
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Danijos rinktinė
Lietuvos rinktinė
44%
24/55
Metimai iš žaidimo
43%
24/56
34
Atkovoti kamuoliai
33
11
Rezultatyvūs perdavimai
11
4
Perimti kamuoliai
5
59
Naudingumas
62
45%
9/20
Tritaškiai
32%
8/25

Rungtynių žaidėjai

Kevin  Larsen
21 PTS
8/11 FG
2/3 FT
Mantas  Kalnietis
11 PTS
4/7 FG
0/0 FT
Jonas  Zohore
10 REB
6 DREB
4 OREB
Jonas  Mačiulis
6 REB
6 DREB
0 OREB
Adama  Darboe
6 AS
4 TO
35 MIN
Mantas  Kalnietis
6 AS
0 TO
27 MIN
Kevin  Larsen
19 EFF
63% 2P%
100% 3P%
Mantas  Kalnietis
16 EFF
100% 2P%
50% 3P%