Donatas Zavackas pražudė Kauno „Žalgirio“ komandą
Donatas Zavackas pražudė Kauno „Žalgirio“ komandą
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kauno „Žalgirio“ (4-1) komandai nepavyko pratęsti pergalių serijos ir išlikti nenugalėtai. Pirmąjį šio sezono pralaimėjimą Lietuvos čempionai patyrė Latvijoje.

Joano Plazos auklėtiniai VTB Vieningosios lygos B grupės rungtynėse išvykoje 72:77 (22:23, 23:20, 19:19, 8:15) turėjo pripažinti Ramūno Butauto treniruojamos Rygos VEF (3-2) ekipos pranašumą.

Tai buvo pirmas „Žalgirio“ pralaimėjimas oficialiose varžybose šį sezoną. Iki tol kauniečiai buvo iškovoję visas penkias pergales Eurolygoje, dvi – Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir keturias – VTB Vieningoje lygoje. 

Latvijos čempionai pergalės pamatus pasiklojo puikiai žaisdami baudos aikštelėje. Kovą dėl kamuolių jie laimėjo net 45:30, o puldami sugriebė net 20 kamuolių ir tiek kartų turėjo galimybę kartoti savo atakas. 

Per rungtynes pirmaujanti komanda keitėsi net 9 kartus, bet nė vienai ekipai nepavykdavo atitrūkti nuo varžovų. „Žalgiris“ pabandė atitolti trečiame kėlinyje, kuomet įgijo 9 taškų persvarą (64:55, 27-ąją min.).

Visgi netrukus VEF krepšininkai pelnė 13 taškų be atsako ir perėmė iniciatyvą (68:64, 32-ąją min.). Iki mačo pabaigos likus žaisti 2 minutes, po Pauliaus Jankūno baudų ekipas teskyrė 3 taškai (72:75), tačiau latvių pergalę įtvirtino taiklus Donato Zavacko šūvis iš vidutinio nuotolio.

Zavackas nugalėtojams per 24 minutes pelnė 17 taškų (3/4 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 5 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 3 pražangas, 1 sykį pats prasižengė bei surinko 22 naudingumo balus.

Jo komandos draugas Antanas Kavaliauskas aikštelėje praleido 25 minutes, pasižymėjo 8 taškais (3/4 dvitaškių, 2/2 baudų), atkovojo 7 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas, 2 sykius pats prasižengė ir surinko 15 naudingumo balų.

VEF: Donatas Zavackas 17, Kristapas Janičenokas 11 (7/7 baudų), Dairis Bertanis 11, Willas Danielsas 11 ... E.J. Rowlandas 7 (9 atk. kam., 8 rez. perd.).

„Žalgiris“: Kšištofas Lavrinovičius 18, Ibrahimas Jaaberas 10, Marko Popovičius 9, Paulius Jankūnas 8.

Komentarai:
SkiLLkaip vaikus suvarte :DD


Juokus mėgsti? Tu pažiūrėk kaip rytas žaidžia, tai nereiks šnekėt nesąmonių.
2012-11-12
+5
Atsakyti
kaip vaikus suvarte :DD
2012-11-12
+4
Atsakyti
Kam isvis reikalinga Zalgiriui ta VTB..Prioritetas LKL ir Eurolyga.KItose antrarusiuose turnyruose tegul zaidzia antrarusiai, kaip VEF AR RYTAS.NERA ZAIDEJAM MOTYVACIJOS ZAIST SITIEK DAUG RUNGTYNIU ,TUO LABIAU PO EUROLYGOS ,KITA DIENA JAU BELSTIS PAS LATVIUS IR DARYTI JIEM SVENTE..BRIEDAS..
2012-11-12
-18
Atsakyti
Game

Rytpalaikiai!!! geriau pralaimet VTB, nei eurolygoj, o isvis, tai dziaukites ne Zalgirio pralaimejimais, o ryto pergalem


Kokiom pergalėm?
2012-11-12
-13
Atsakyti
pralaimejimas tik i nauda nesuku net galvos. kaip romanovas interviu po siu rungtyniu ir sake zaidejai buvo pervarge butu sendien zaide butu kitaip o db is vienu svarbiu rungtyniu iskart skrist i kitas kurios visiskai nesvarbios kaip kokia trenitruote. zaidejai ir nenusiteike 100 proc.
2012-11-12
+3
Atsakyti
Rytpalaikiai!!! geriau pralaimet VTB, nei eurolygoj, o isvis, tai dziaukites ne Zalgirio pralaimejimais, o ryto pergalaem :DDD
2012-11-12
-3
Atsakyti
Fu nu va, nors yra kuo rytfaniam pasidziaugti. Jau buvo man ju gaila pasidare.

O siaip viskas normaliai, losem be poilsio, matesi niekas ten labai nesidraske o pralaimeti kartais reikia kad nusileist ant zemes. Beto ir cempionatas tas kuriame pralaimeti galima + losem isvykoj.
2012-11-12
+3
Atsakyti
Paskaitytu koks užsienietis komentarus tai pamanytu kad Lietuvoj tik žydri, intelekto nesužaloti zekai krepšiniu domisi...Bo kas antras komentaras ne apie rungtynes bet apie tai kaip kazkas kažką padarė ar nuleido...
2012-11-12
-1
Atsakyti
uzikasDžekerisŠi diena būtų atėjusi vis tiek, manau ši nesėkmė mūsiškiams tik į naudaAs irgi manau, kad viena diena ateitu toks nesvarbus pralaimejimas, nes sestadieni grizo is turkijos, o jau sekmadieni teko zaist estijoj


...pradek lankyt mokykla... nekomentuok cia o pasimokyk geografijos...
2012-11-12
+2
Atsakyti
...plytfaniai siandien tai apsisiks is laimes...ju siemet dar palot neturejo progos....tai dabar loja sunys... :-) juokdariai :-)
2012-11-12
-21
Atsakyti
Kauno_Gaz_MiasRytfaniai gal uztenka tyciotis is musu kiek jau galima? Zinau kad esam laikomi prie antrarusiu lietuvoj, bet cmon, mes juk irgi zmones. Bukim supratingi. Aciu


nesugebi, kazko biski mastymas netraukia, nes taip soviai i pievas kad ziauru
2012-11-12
-9
Atsakyti
Na manau pralaimejimas ivyko paciu geriausiu laiku. Po super primos eurolygos puses pasyrodimo zalgiriui reikejo sugristi i zeme ir suprasti kad nera nenugalimi. Sis pralaimejimas tik i nauda ir nieko cia baisaus. Anksciau ar veliau butu si diena atejus ir jin atejo paciu tinkamiausiu momentu nesvarbiose rungtynese ir ne eurolygoi.
2012-11-12
+7
Atsakyti
eikit miegot, gana cia trizniot, bus tu pergaliu, bent jau zalgiriui tikrai. Nesinervuokit :))
2012-11-12
-30
Atsakyti
Lassana Diarra geras veikėjas, jo mylimukai sėdi Eurolygos ir VTB dugne, kraunasi nuo visų iš eilės, bet va kiek džiaugsmo jam suteikia, kad Žalgiris pralošė Rygai... O tu supranti, kad visiem px šitas pralaimėjimas? Eurolygoj 5-0, VTB 4-1, bus klausimų? Chebra penktadienį Turkijoj lošė sekinančias rungtynes ir jau sekmadienį turi Rygoj lošt, plius dar kiek gavosi kelionių, Kaune Ryga atsikraus 30 akių ir tiek tu, tiek ryžas Zavackas vėl galės užčiaupt kakarines.
2012-11-12
+11
Atsakyti
DžekerisŠi diena būtų atėjusi vis tiek, manau ši nesėkmė mūsiškiams tik į nauda


As irgi manau, kad viena diena ateitu toks nesvarbus pralaimejimas, nes sestadieni grizo is turkijos, o jau sekmadieni teko zaist estijoj
2012-11-12
-9
Atsakyti
Bereikšmis pralaimėjimas, ką padarysi, matėsi vyrai nuvargę, visiškai nepasirengę varžyboms, gynybinio plano nebuvo, tikėjosi laimėti meistriškumu, tačiau nepavyko, pritrūko jėgų, trečiam kėliny atitrūkt galėjom, bet nesumetė vyrai baudų, ką padarysi, nematau čia tragedijos, bent jau peno turi pasidžiaugt kai kurie veikėjai čia. :)
2012-11-12
-1
Atsakyti
Ši diena būtų atėjusi vis tiek, manau ši nesėkmė mūsiškiams tik į nauda
2012-11-11
+13
Atsakyti
kaip galima palaikyti laikrastuko komanda eurolygoje kada keletas apgailetinu sitos komandeles smaukalu islindo is krumu pasismaukxx.Tokie apgailetini ir sudini kaip ir ju komandeles zaidimas.
2012-11-11
+23
Atsakyti
Rytfaniai, suprantat bent ka snekat? :DD As nesuprantu koks tolkas stumt ant kitos lietuviu komandos? nu krw lenkai esat bbd :D Ir taip aisku kodel zalgiris gavo..taigi pavarge bicai, po eurolygos maco, sake plaza, kad sezonas itemtas bus, nes ir eurolygas vtb lyga ir lkl ir pns, daug varzybu lost, ir siaip dbr jie gavo, bet jie grupes virsuneje islieka vistiek, taigi gtfo visi!
2012-11-11
+8
Atsakyti
Susideginkbet tai kokie graudus yra rytfaniai ;DDD zalgiris per 2 menesius karta pralose o rytas per 2 menesius 2 kart laimejo ;DD ir jie dar drista stumt ant zalgirio ;DD adaptai gryni


cia gera sudavei,smugis i kiausus jiems ( su salyga, kad jie juos turi) :D nieko,net ir geriausi pralaimi
2012-11-11
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.