Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Būdamas vos 16-os talentingasis Lietuvos jaunimo rinktinės įžaidėjas Arnas Velička pasirašė trejų metų sutartį su „Barcelona“.

Arnas Velička

Arnas  Velička
Komanda: Panevėžio Lietkabelis
Pozicija: PG
Amžius: 18
Ūgis: 194 cm
Svoris: 93 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Pastaruosius sezonus jis leido dublerių komandoje. Vis dėlto prieš mėnesį 194 cm ūgio gynėjas grįžo į gimtinę ir sukirto rankomis su Panevėžio „Lietkabelio“ vadovais.

„Buvo gera galimybė ir ne kiekvieną dieną gauni tokį pasiūlymą, – LKL.LT sakė Velička, prisiminęs 2016-aisiais priimtą sprendimą. – Norėjosi išbandyti kažką naujo ir pažiūrėti, kas vyksta, kokia struktūra, kokia sistema ir bandyti tobulėti ten.“

Velička augo Kauno „Žalgirio“ struktūroje ir šį savaitgalį pirmą kartą stos į kovą prieš buvusį savo klubą. „Lietkabelis“ sekmadienį vyks į Kauną ir žais su čempionų titulą ginančiu „Žalgiriu“.

Jaunasis talengas teigia nesigailintis dėl praeities sprendimų. Įžaidėjas neabejoja, kad išvažiavęs į Ispaniją patobulėjo, ypač dirbdamas su profesionalais.

Sezono pradžioje Velička žinių sėmėsi iš Tyrese‘o Rice‘o, kurį pagrindinė „Barcelonos“ komanda išsiuntė į dublerių gretas. Be to, dublerių komandos trenerių štabe dirbo Jaka Lakovičius.

Debiutas LKL Veličkai kol kas klostosi sunkiai. Per ketverias rungtynes jis žaidė po 9 minutes ir iš viso pelnė 7 taškus.

„Periodas, kai jam atsiskleisti sunku, – įsitikinęs Kšištofas Lavrinovičius, Veličkos komandos draugas „Lietkabelyje“. – Yra dar du įžaidėjai. Bet jis gerai dirba.“

Barselonoje Velička išgirdo, kad jis pernelyg kuklus. Tą pastebėjo ir broliai Lavrinovičiai.

„Įžaidėjui aikštėje reikia kalbėti daugiau, – sakė Lavrinovičius. – Aišku, jis dar jaunas, gal dar nėra drąsos. Jis mums į vaikus tinka, o kažką sakys – viskas ateis su patirtimi.“

„Barselonoje norėjo, kad būčiau ekspresyvesnis. Manau, praėjusio sezono pabaigoje tai pavyko, – sakė Velička. – Dabar nauja komanda, viskas nauja. Bandysiu įsivažiuoti.“

Komentarai:
pataikes_tritaski
eik nac((uj vatnike kaimietiskas
2018-03-22
-2
Atsakyti
to pataikes_tritaski
Micic gerai meta tritaskius? Ne vien metime esme dalbajobe neraliuotas
2018-03-22
-7
Atsakyti
pataikes_tritaski
Kokioj dar Zalgirio rotacijoj su tokiu pataikymo procentu ir tokiu sudinu metimu nuo triju tasku ?? Plius kaire ranka jis taip ir neismokes iki galo varinetis kamuolio. Barcoj pamate kad sudas gaunasi ir leido isvykti.
2018-03-22
-14
Atsakyti
Anonimas
Kaip gali zaidejas atsiskleist kai jam aikstelei nei sanso nesuteikia? O kai isleidzia atsistoja kampe ir laukia paso, nors jis ne metikas o izaidejas kuro privalumas kurti kitiems zaidejams progas...

Galit cia stumt kad jis ten levas ir tt, kad treniruotese uz ji kiti geresni, bet treniruotes ir rungtynes yra kitas dalykas, vieni treniruotese atrodo gerai, bet neparungtyniauja.

Nezinau ka velicka mane varydamas i LKL, o ne likdamas ispanijoj, taigi LKL iprasta kad jauni negauna laiko pasireikst. Kur treneriams svarbiau senus krienus po 30min laikyt aikstej, nei leist tobulet LT jaunimui, Sireika ir Jaska turbut cia vieninteles isimtis. Ir dabar pamatom kokia klaida Velicka padare, butu likes zalgiri, dabar gal butu rotacijoj vietoj Valinsko (kuris visiskai nepateisina vilciu)...treniruotese dirbt su micic ir pangos, kitas lygis nei su Lietkabelio seniais..
2018-03-22
+1
Atsakyti
KirviuiO pagal ka sprendi jog lklo vidutinioku komandoj gautu daug laiko? Ar bent seki kazkiek lkla? Toks ispudis jog ne. Kiekvienoj lkl vidutinioku komandoj kaip taisykle yra pora izaideju kurie zenkliai geresni uz Velicka. Konkretus pavyzdziai - Pasvalys ir Siauliai. Pasvalyje du geri juodukai ir Galeckas beveik negaunantis zaist. Siauliuose Sabeckis ir Zemaitis. Tai kurioj cia vietoj jam butu daug minuciu? Net ir paskutinej komandoj Vytaute jam nelabai nusimatytu daugiau laiko. Dabartinis jo lygis yra nklo stipresnes komandos, kur ir galejo pabaigt sezona


sprendziu vien pagal tai kad betko i barcelona nekviecia,ir tai kad siuo metu jis atrodo prastai yra tik todel kad jis prarades zaidybini ritma,pasitikejima savo jegom.patekes pas gera treneri,jis atsigautu(nekalbu kad iskart taptu dominuojanciu zaideju) kadangi kaip kalba broliukai darbo jis nesibaido,po klubus matyt irgi nesitrankioja iki paryciu.jam vos pries keleta menesiu suejo 18,taip kad nurasyti ji tikrai per anksti.aisku su salyga kad jis prades blaiviai vertint situacija ieskant klubo ir vasara paskirs sunkiam darbui.
2018-03-22
-1
Atsakyti
Kirviui
O pagal ka sprendi jog lklo vidutinioku komandoj gautu daug laiko? Ar bent seki kazkiek lkla? Toks ispudis jog ne. Kiekvienoj lkl vidutinioku komandoj kaip taisykle yra pora izaideju kurie zenkliai geresni uz Velicka. Konkretus pavyzdziai - Pasvalys ir Siauliai. Pasvalyje du geri juodukai ir Galeckas beveik negaunantis zaist. Siauliuose Sabeckis ir Zemaitis. Tai kurioj cia vietoj jam butu daug minuciu? Net ir paskutinej komandoj Vytaute jam nelabai nusimatytu daugiau laiko. Dabartinis jo lygis yra nklo stipresnes komandos, kur ir galejo pabaigt sezona
2018-03-22
-1
Atsakyti
geras jis,tik reiktu biski ant zemes nusileist is padebesiu ir sezona atlost kokioj lkl vidutinioku komandoj kur gautu daug daug minuciu.pas sireika i siaulius butu idealus variantas
2018-03-22
Atsakyti
NESPECIALISTAS
Taip, ryžtingumo, ekspresyvumo kol kas jam labai trūksta. Kita vertus - Butautas, kažkodėl, net nebando juo patikėti. Kaip žaidėjas gali tobulėti nežaisdamas? Peržiūrėjus nemažai video, susidaro įspūdis, kad vaikinas turi labai didelį potencialą. Trūksta praktikos?Neabejotinai. Harizmos - taip pat. Neišeina iš atminties Šaro, kaip žaidėjo kelias į krepšinio olimpą! Nors puse tiek turėtų Arnas - pamatas į krepšinio jau dabar būtų paklotas! Sėkmės jam!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-22
+3
Atsakyti
pataikes_tritaski
Na kitas dalykas ko pataikymas ir metimo kokybe, nuo triju tasku linijos aplamai tragedija visom prasmem, is vidutinio nuotolio irgi nepastovus metimas, plius labai letas ir nestaigus vyru krepsiniui. Prognoze: LKL vidutinioku komanda.
2018-03-22
-13
Atsakyti
As
Tai isvis nesupratau kodel jis ejo i ta lietkabeli - komanda, kuri si sezona issikelus tiksla lkle pasimt 2-3 v, ir kurios sudetyje yra du izaidejai, kurie visa galva geresni uz Velicka. Ir esant tokiai situacijai jis tikisi daug zaist? Reikejo keliaut i estijos ar dar silpnesne lyga,kur gautu 20-25min. Itariu jog Arnas ar jo aplinka uzmigusi ant lauru ir vis dar gyvena maloniais atsiminimais is vaiku cempionatu. Deja, bet vyru krepsinyje viskas kitaip ir jis cia neburi to fizinio pranasumo, kuris jį pagrinde ir tempe tarp bendraamziu. O metimo is vidutinio bei troico taip ir neatsirado
2018-03-22
+3
Atsakyti
Deric
VAFLIS,CIZAUSKO KARJEROS NET NEPADARYS,CIZAUSKAS 2
2018-03-22
+1
Atsakyti
Anonimas
geras jis yra, nueitu i kokius siaulius pas sireika tai po sezono taip atsiskleistu, kad i rinktine kviest. uz visokius janavicius ar vasiliauskus tikrai geresnis jau dabar.
2018-03-22
-16
Atsakyti
Atsimenu
Atsimenu kai po jauniu U-18 cempionato ,kiemo vaikai pilna gerkle sauke ,kad jis jau toks geras ,kad Girdziuna i pavesi padetu . I argumentus ,kad nepataiko tritaskiu ,kad dar yra letas vyru krepsiniui, atsaudavo spanielisku entuziazmu ,kad jis herojus ,kad visi jus hateriai ir t.t... Realybe gavosi tokia kokia gavosi. Zmogus kolkas zaidzia po nepilnas 9 minutes ir tu minuciu daugiau negaus , nes ir per jas nelabai kazka parodo. Matosi ,kad jaunuoliui dar reikia dirbti ir dirbti.
2018-03-22
Atsakyti
....
Dar vienas redikas ar cizauskas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-22
+5
Atsakyti
Nn
Jis belekAip perspektyvus bet pacioj svarbiausioj stadijoj koja pakiso arba treneriai arba jo motyvacijos stoka..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-22
Atsakyti
pataikes_tritaski
na va dar vienas amzinai perspektyvus talentas.
2018-03-22
-1
Atsakyti
Y
Gaila, tik del sudejimo dominavo tarp bendraamziu...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-03-22
-19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Arnas Velička

Arnas  Velička
Arnas  Velička
MIN: 8.84
PTS: 1.75 (35.71%)
REB: 1.75
AS: 1
ST: 0
BS: 0.25
TO: 1
GM: 4