Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Koronavirusui įšaldžius Eurolygos sezoną, jos vadovai toliau ieško geriausių situacijos sprendimo būdų.

Lygos direktorius Jordi Bertomeu atskleidė, kad Eurolyga turi protokolą, pagal kurį, jeigu sezonas būtų pratęstas, krepšininkai turėtų tris dienas grįžti į savo klubus, tuomet dvi savaites būtų priversti karantinuotis ir po šio etapo sektų bent trijų savaičių treniruočių stovyklos.

Bertomeu neslėpė, kad Eurolyga seka situaciją pasaulyje ir, esant reikalui, 2019-2020 m. sezonas gali būti atšauktas.

„Stebime visas sporto lygas visame pasaulyje, įskaitant ir JAV. Faktas, kad Kinijos lyga nukėlė savo pirmenybes dar toliau, yra įrodymas, kad mes nesiūlysime rizikingo sprendimo. Jeigu teks atšaukti sezoną, mes tą padarysime“, – komentavo Bertomeu.

Lygos vadovas įvardijo, kad sprendimai dėl sezono ateities bus priimti gegužės viduryje – pabaigoje.

Bertomeu teigimu, Eurolyga yra prieš žaidimą rugsėjo ar spalio mėnesiais, o sezoną atnaujinti reiktų iki birželio pabaigos, jį užbaigiant liepos pabaigoje.

„Negalime užtrukti ilgiau nei iki liepos mėnesio pabaigos. Negalime žaisti rungtynių rugsėjo ar spalio mėnesiais“, – teigė Bertomeu.

Bertomeu ketvirtadienį nuotoliniu būdu surengė spaudos konferenciją su žurnalistais iš įvairių pasaulio šalių, kurioje papasakojo apie būsimus Eurolygos planus. Jis dar kartą pakartojo, kad lygos norai dėl šio sezono nesikeičia.

„Norime pratęsti savo turnyrą esamu formatu, įskaitant ir reguliarųjį sezoną, tačiau gali būti, jog sirgaliai į rungtynes nebus įleidžiami. Vis tik sezonas bus pratęstas tik tuomet, kai bus visiems saugu“, – teigė jis.

Bet kuriuo atveju, Eurolygos vadovas nemano, kad šį sezoną sirgaliai dar galės sugrįžti į arenas: jeigu ir būtų žaidžiama, tai tik prie tuščių tribūnų.

„Jeigu negalėsime žaisti pagal esamą formatą ir reikės alternatyvaus plano, rinksimės finalo aštuoneto formatą. Svarbu yra tai, kad tokie patys formatai turės būti ir Eurolygoje, ir Europos taurėje“, – teigė ispanas.

Tiesa, kokiu būdu būtų atrinkti finalo aštuoneto dalyviai, Bertomeu neįvardijo.

„Svarbiausia užduotis yra surasti šalį, kuri turi tinkamas sąlygas tokiam renginiui ir sveikiausią aplinką. Šiuo metu turime daug variantų, tad spekuliuoti ar kalbėti apie konkrečius miestus dar anksti“, – apie galimus finalinio aštuoneto šeimininkus sakė Eurolygos vadovas.

Eurolygos vadovas taip pat neslėpė, jog gegužės mėnesį planuotas finalo ketvertas laiku neįvyks.

„Akivaizdu, kad gegužės mėnesį finalinio ketverto neturėsime. Neatmetame ir finalinio aštuoneto varianto“, – sakė Bertomeu.

Paklaustas apie situaciją su žaidėjų atlyginimų mokėjimais, Bertomeu konkrečios informacijos neturėjo.

„Norime surasti bendrą susitarimą, kad visi klubai išspręstų šią problemą su žaidėjais. Žinome, kad klubai patirs didžiulius nuostolius, ir žinome, kokią didelę dalį atlyginimai užima biudžetuose.

Man patinka žaidėjų ir trenerių tonas, nes abi pusės supranta, kad turi padėti klubams išlikti, nes ateitį turime kurti kartu, – sakė Bertomeu. – Nuo tada, kai turėjome susitikimą su klubais, sutarėme, kad dirbsime su žaidėjų ir trenerių sąjungomis, kad duotume atsakymą dviems scenarijams: jeigu varžybos prasitęstų ir jeigu būtų atšauktos. Mes kalbamės dėl to. Tikiuosi sutarimų artimiausiu metu ir, jeigu tai nutiks, žaidėjai su klubais dirbs pagal mūsų sudarytą planą ir tada spręs su žaidėjais individualiai.“

Komentarai:
Bluras
Bet tai koki cia butu komentarai jeigu zalgiris butu tarp 8 stipriausiu, cia jau karunuotu :D
2020-04-16
+5
Atsakyti
:)
Gali eiti na... su savo finalo astuonetu.
2020-04-16
+10
Atsakyti
djgaffer
Reik susitaikyt,kad nepratęs sezono.Neįsivaizduoju,kokia prasta krepšinio kokybė būtų,jei tektų kokį birželį žaisti.Žaidėjai atostogų ritmu gyvena,o tada staiga tektų į aikštelę grįžti,be žiūrovų.Emocijų nebūtų,žaidėjai suirzę.Tai nutraukt galutinai sezoną ir laukti ateinančio.Kam čia gyventi iliuzijose.
2020-04-16
+4
Atsakyti
Anonimas
Toks iš tuščio į kiaurą pilstymas, jeigu ir pratęstų sezoną, jis vyktų kokioj izoliuotoj saloj, be sirgalių ir ne ankščiau kaip liepą, kiek toks scenarijus yra realus, va čia yra klausimas.. Nes dabar yra daugiau ir kitų klausimų, kaip susigrąžinti žaidėjus, kaip įvesti į formą, kada pradėti naują sezoną, jeigu šitas užsitęstų ir t.t. EL laukia NBA žingsnių, nes patys neturi kiaušų priimti sprendimus.
2020-04-16
+15
Atsakyti
Faktas
Vas tos vieno pergalės ir pritrūks. Nors šiaip, jei atvirai, ne iki krepšinio. Koks tas krepšinis dabar būtų, kai pas visus neaišku kokia forma. Jau nekalbant apie traumų galimybę. Tiek to, reikia nusiteikti, kad bent iki rudens be sporto
2020-04-16
+4
Atsakyti
rr
Nebent rugsėjį.
2020-04-16
+2
Atsakyti
Smh
Jus paziurekit i sito gobsuolio morda
2020-04-16
-12
Atsakyti
Kas tuo gali tikėti?
2020-04-16
+14
Atsakyti
Jurgis
galetu final8 kaune padaryt ir be zalgirio
2020-04-16
+3
Atsakyti
ff
kaip hayes ir sake zalgiriui sezonas baigtas. O jei nori uzbaigt sezona tegu varo i taiva ir losia :D
2020-04-16
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.