Vucevicius po susidūrimo su varžovu Nuotr.: AP - Scanpix
Grubi Anderseno pražanga Nuotr.: AP - Scanpix
Dar vienas įspūdingas Westbrooko pasirodymas Nuotr.: AP – Scanpix
Mike'o Budenholzerio auklėtiniai išplešė pergalę Nuotr.: AP - Scanpix
Kova po krepšiu Nuotr.: AP - Scanpix
Vucevicius po susidūrimo su varžovu Nuotr.: AP - Scanpix
Grubi Anderseno pražanga Nuotr.: AP - Scanpix
Dar vienas įspūdingas Westbrooko pasirodymas Nuotr.: AP – Scanpix
Mike'o Budenholzerio auklėtiniai išplešė pergalę Nuotr.: AP - Scanpix
Kova po krepšiu Nuotr.: AP - Scanpix

Mėsmalė Rytų konferencijoje, LeBrono Jameso bei Russello Westbrooko rekordai, atsipalaidavęs Isaiah Thomasas – tai ir dar daugiau – gruodžio 10-osios NBA pulse.

  • Nuotraukas iš praėjusios nakties NBA rungtynių rasite fotogalerijoje.

Gruodžio 10-osios NBA pulsas

Į VIRŠŲ. LeBronas Jamesas ir toliau kopia į viršų rekordų knygose. Šios nakties rungtynėse su Majamio „Heat“ jis pelnė 27 taškus ir pakilo į devintąją vietą visų laikų rezultatyviausių žaidėjų sąraše, aplenkdamas Elviną Hayesą. Dabar Jameso sąskaitoje yra 27 315 taškų. Iki 8-oje vietoje esančio Moseso Malone'o jam trūksta 94 taškų.

Rekordiniai Jameso taškai:

7000. Per savo karjerą LeBronas Jamesas yra atlikęs 6996 rezultatyvius perdavimus. 7000 rezultatyvių perdavimų ribą NBA istorijoje yra pasiekę vos 15 krepšininkų.

PASIKEITĘ. LeBronas Jamesas Majamio „Heat“ komandai atstovavo 2010-2014 metų sezonuose ir padėjo jiems laimėti du čempionų žiedus, tačiau iš tų laikų „Heat“ ekipos dabartinėje komandoje nėra likę nei vieno krepšininko.

TRITAŠKIAI. Bostono „Celtics“ šios nakties rungtynėse su Toronto „Raptors“ pataikė 17 tolimų metimų ir pakartojo klubo rekordą. Visgi pergalei to neužteko ir Brado Stevenso auklėtiniai turėjo pripažinti svečių iš Toronto pranašumą.

ATSIPALAIDAVĘS. Isaiahas Thomasas dėl traumos nežaidė jau antrąjį mačą iš eilės, tačiau laiko veltui nešvaistė. Prieš rungtynes, komandos draugams apšilinėjant, krepšininkas žaidė NBA 2k17 žaidimą per arenos informacinį kubą.

SERIJA. Russellas Westbrookas ir toliau renka trigubus dublius. Pralaimėtame mače su Hjustono „Rockets“ jis pelnė 27 taškus, atkovojo 10 kamuolių bei atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Tai jau buvo 7-asis Westbrooko trigubas dublis paeiliui ir taip jis susilygino su legendiniu Michaelu Jordanu. Iki visų laikų rekordo pakartojimo jam trūksta dar dviejų trigubų dublių. Rekordas priklauso Wiltui Chamberlainui, 1968-aisiais jis atliko 9 trigubus dublius iš eilės.

Westbrooko pasirodymas:

TRIGUBI DUBLIAI. Šį sezoną Westbrookas atliko jau 12 trigubių dublių, o iš viso karjeroje turi surinkęs 49 bei pagal šį rodiklį užima 6-ąją vietą lygos istorijoje.

EMOCIJOS. Hjustono „Rockets“ nutraukė Oklahomos  „Thunder“ šešių laimėtų rungtynių seriją, o Patrickas Beverley neslėpė emocijų. Po teisėjų švilpuko jis krūtine nustūmė ekipos strategą Mike'ą D'Antoni.

Beverley emocijos po laimėto mačo:

NEPATIKIMAS. Russellas Westbrookas per savo karjerą pataikė tik 4 metimus iš 27, kurie buvo atlikti likus 10 sekundžių iki 4-ojo kėlinio ar pratęsimo pabaigos bei galėjo persverti rezultatą savo ekipos naudai. Westbrookas prametė 10 iš paskutinių 11 tokių metimų.

REKORDAI. Stevenas Adamsas bei Dennisas Schroderis šiąnakt pasiekė asmeninius rezultatyvumo rekordus. Adamsas pelnė 24 taškus, o Schroderis pergalingose rungtynėse su Milvokio „Bucks“ įmetė 33 taškus.  

MĖSMALĖ. Praėjus ketvirtadaliui sezono, Rytų konferencijoje tarp 3-oje ir 11-oje vietoje esančių komandų yra tik 3 pergalių skirtumas.

„Tai gali būti tie metai, kai 2-3 ekipos bus atitrūkusios, o likusios komandos kovos dėl išlikimo ir patekimo į atkrintamąsias varžybas. Dvi laimėtos rungtynės gali nulemti ar tu būsi 5-as, ar 9-as“, – mintimis dalijosi „Bucks“ strategas Jasonas Kiddas.

DVIGUBAS DVIGUBAS DUBLIS. Andre Drummondas antrame mače iš eilės įmeta bent 20 taškų ir atkovoja bent 20 kamuolių. Šiąnakt pergalingose rungtynėse su Minesotos  „Timberwolves“ jis pelnė 22 taškus ir atkovojo 22 kamuolius. Tai jau trečiasis toks Drummondo pasirodymas šį sezoną ir 10-asis nuo 2014-ųjų metų.

KLASIKA. Klivlando „Cavaliers“ krepšininkai suvaidino 80-ųjų metų stiliaus muzikiniame video klipe.

Muzikinis klipas:

UŽTIKRINTI. Niujorko „Knicks“ šį sezoną laimėjo visas 6 rungtynes, kai nugalėtojas sprendėsi 5 ar mažesniu taškų skirtumu.

„Mūsų gynyba leidžia laimėti tokius įtemptus mačus. Turime labai patyrusius vyrukus, kurie pasitiki savimi ir lemiamomis akimirkomis neskuba bei priima teisingiausius sprendimus“, – mintimis dalijosi „Knicks“ strategas Jeffas Hornacekas.

GIMTADIENIO DOVANA. Ericas Bledsoe šiandien švenčia savo 27-ąjį gimtadienį, o pati geriausia dovana – pergalė prieš Los Andželo „Lakers“. Bledsoe tapo naudingiausiu rungtynių krepšininku pelnęs 30 taškų bei surinkęs 37 naudingumo balus.

EFEKTYVUS. Nuo atsarginių suolelio kylantis Lou Williamsas per paskutinius 4 mačus iš viso pelnė net 137 taškus. Joks kitas krepšininkas NBA istorijoje nėra pelnęs tiek daug taškų per 4 rungtynes kildamas nuo atsarginių suolelio. Tačiau net po 34,2 taško per šią atkarpą pelnantis Williamsas negelbsti „Lakers“ ekipos. Luke'o Waltono auklėtiniai pralaimėjo visus pastaruosius 4 susitikimus.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Sacramento Kings New York Knicks 100-103 stat »
Los Angeles Lakers Phoenix Suns 115-119 stat »
Dallas Mavericks Indiana Pacers 111-103 stat »
Minnesota Timberwolves Detroit Pistons 90-117 stat »
Oklahoma Thunder Houston Rockets 99-102 stat »
Milwaukee Bucks Atlanta Hawks 110-114 stat »
Boston Celtics Toronto Raptors 94-101 stat »
Cleveland Cavaliers Miami Heat 114-84 stat »
Charlotte Hornets Orlando Magic 109-88 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Ericas Bledsoe (37)
Taškai

Lou Williamsas (35)

Atkovoti 
kamuoliai

Andre Drummondas (22)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Jamesas Hardenas (12)
Perimti 
kamuoliai
Normanas Powellas (5)
Blokai
  

Alexas Lenas (5)

Tritaškiai

Lou Williamsas, C.J. Milesas (po 6)

Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

Kova po krepšiu
Kova po krepšiu
Nuotr. AP - Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

Washington Wizards Milwaukee Bucks 02:00
Orlando Magic Denver Nuggets 02:00
Indiana Pacers Portland Trail Blazers 02:00
Cleveland Cavaliers Charlotte Hornets 02:30
Chicago Bulls Miami Heat 03:00
Memphis Grizzlies Golden State Warriors 03:00 
Houston Rockets Dallas Mavericks 03:00
San Antonio Spurs Brooklyn Nets 03:30
Utah Jazz Sacramento Kings 04:00
Los Angeles Clippers New Orleans Pelicans 05:30
Komentarai:
Sabukas
Galejo Domantas ir pabeget iki tritaskio, laisvas galejo paleist buzzer beateri...
2016-12-10
-3
Atsakyti
☆☆☆Zone☆☆☆
Udonis Haslem likes!!! Jis turi dar ir ta zieda is Wade/Shaq laiku

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-10
-2
Atsakyti
djgaffer
Williamsas su tokiu žaidimu kylant nuo suolo rimtai gali pretenduoti į šešto žaidėjo titulą.Nors dar anksti kalbėti apie apdovanojimus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-10
+4
Atsakyti
PASIKEITĘ
"PASIKEITĘ. LeBronas Jamesas Majamio „Heat“ komandai atstovavo 2010-2014 metų sezonuose ir padėjo jiems laimėti du čempionų žiedus, tačiau iš tų laikų „Heat“ ekipos dabartinėje komandoje nėra likę nei vieno krepšininko."

Haslemas likes
2016-12-10
+5
Atsakyti
:D
KAT pasiutes :D Pries tai JV posteris db Drummond :D
2016-12-10
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.