Nuotr.: BNS/BasketNews.lt iliustracija
Nuotr. BNS/BasketNews.lt iliustracija

Regimantas Miniotas Lietuvos krepšinio lygoje debiutavo dar 2016 metų rudenį, tačiau tik prabėgus ketveriems metams sulaukė momento, kuomet ryškiausios prožektorių šviesos buvo atsuktos į jo pusę.

2016 metų vasarą iki tol tik NKL žaidusiu Miniotu patikėjo Virginijus Šeškus ir Prienų-Birštono „Vytautas“, o pirmieji krepšininko žingsniai LKL nebuvo lengviausi – jis dviženklį taškų skaičių pelnė tik po Naujųjų metų.

Visgi sezono pabaiga davė optimizmo – per paskutines 10 rungtynių krepšininkas rinko po 13,1 taško, o serijoje su tą sezoną LKL finale žaidusiu Panevėžio „Lietkabeliu“ – po 12,3.

Perkelti tokį gerą žaidimą į kitą sezoną nepavyko. Ir ne tik į kitą – per kitus trejus metus 208 cm ūgio krepšininko vidurkis LKL buvo 7,2 taško per vienerias rungtynes, o rezultatyvumo rekordas – 18 taškų.

„Net neįsivaizduoju“, – į klausimą, kodėl anksčiau jam nepavyko labiau išsiskirti, atsakė Miniotas.

Šį sezoną Prienų „CBet“ klube spindintis Miniotas mažiausiai įmetė 17 taškų ir dominuoja LKL statistikos kategorijose.

Šį sezoną vidurio puolėjo pozicijoje žaidžiantis kėdainiškis po ketverių rungtynių su 20,8 taško (58,8 proc. dvit., 44,4 proc. trit., 91,7 proc. baud.), 10,8 atkovoto kamuolio ir 25,3 naudingumo balo yra LKL lyderis. Priedas prie to – 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir 1,3 perimto kamuolio.

Mače su „Šiauliais“ 24-erių aukštaūgis pelnė 28 taškus, atkovojo 14 kamuolių bei surinko 40 naudingumo balų. Visi trys šie skaičiai šį sezoną LKL yra rekordiniai.

BasketNews.lt“ interviu su Miniotu – apie įspūdingą sezono pradžią, prisitaikymą prie vidurio puolėjo pozicijos, pasitikėjimą savimi ir sėkmingą Prienų komandos startą.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
86,3
Pelno taškų: 86,3
Taiklumas: 46,7%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 94
Blogiausias pasiekimas: 80
Daugiausia pelno: Regimantas Miniotas

– Regimantai, ir pasiruošimo etape puikiai rungtyniavote, o sezoną pradėjote įspūdingu žaidimu. Su kuo tai siejate?
– Likau pas tą patį trenerį, buvo aiški sistema, viskas aišku. Dėl to buvo lengviau pradėti sezoną. Atsirado daugiau pasitikėjimo savimi, komandoje yra daugiau jaunų žaidėjų. Dėl to mums keliems žaidėjams tenka didžiausias spaudimas, patys turime viską daryti, nebegalime numesti kamuolio vyresniems, kaip buvo anksčiau.

Kai pradėjome pasiruošimą, tuomet neturėjome daug krepšininkų, todėl daugiau žaisdavau, o gavus laiko atėjo ir pasitikėjimas savimi. Galėdavai pramesti metimą, bet žinodavai, kad treneris dėl to iškart nepakeis, o tuomet jautiesi kur kas geriau. Žaidžiame kaip komanda ir tai padeda. Turime gerą įžaidėją, turime visus gerus žaidėjus. Šiais metais esu labai patenkintas visa komanda. Tai ir susidėjo. Komanda pasitiki manimi, mes visi vieni kitais pasitikime, todėl taip ir žaidžiame LKL.

– LKL esate pirmas pagal įmetamus taškus, atkovojamus kamuolius ir efektyvumo balus. Kai pamatėte tokius savo skaičius, galbūt net norėjote juos nusifotografuoti?
– Čia praėjo tik ketverios rungtynės, nepraėjo nė vienas ratas. Labai nemėgstu kalbėti apie tokius dalykus, kad jau rezultatyviausias ar daugiausiai atkovojantis, dar anksti kalbėti. Smagu, viskas gerai, bet norėtųsi išlaikyti bent jau panašius skaičius. Dar daug kas gali keistis.

– Iki tol LKL daugiausiai turėjote 8 taškų vidurkį. Kodėl per pirmuosius ketverius metus nepavyko labiau įsitvirtinti?
– Net nežinau, ką pasakyti. Net neįsivaizduoju. Gal kažko trūko, to paties svorio, pasitikėjimo savimi. Atrodo, kad visada stengdavausi, bet nesigaudavo, gal komandoje nerasdavau tokios užtikrintos vietos, kaip šiais metais.

– Kaip vasarą ruošėtės sezonui?
– Tikrai buvo, kur tobulėti, ko pridėti. Visur visko trūko. Ir treniruoklių salėje, ir krepšinio. Po truputį pradėjau sportuoti, dar Vasaros lyga leido pasiruošti sezonui. Iš dalies karantinas buvo labai blogai, bet iš kitos pusės buvo gerai. Leido pridėti tai, ko trūko. Pridėjau šiek tiek svorio ir jėgos, dabar sveriu apie 108 kg, kai prieš metus svėriau 100-102 kg. Priaugau nemažai svorio, svarbu, kad ne riebalų. Tai padeda dabartinėje situacijoje, kai žaidžiu vidurio puolėju. Galbūt man ta pozicija šiek tiek tinka, nes esu greitesnis už kitus centrus, tai pavyksta gerai sužaisti.

– Būdamas 18-19 metų NKL dar žaisdavote ir lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Kaip pats priėmėte tai, kad dabar jau tenka žaisti vidurio puolėju?
– Net nebuvo labai mano pasirinkimas, ar noriu, ar ne. Tokia situacija buvo, nes pasiruošimo pradžioje turėjome tik vieną vidurio puolėją. Žaisti aš noriu ir man nesvarbu, ar centru, ar ketvirtu, ar trečiu. Man reikia žaisti. Treneris klausė, ar galiu pažaisti centru. Galiu. Viskas gerai gavosi. Nesureagavau, kad čia kažkas ne taip, rungtyniauju tokiu pačiu stiliumi, kaip ir ketvirtu žaisdavau. Žaidžiu pikenpopo situacijas, gaunu išsimesti, žaidimo braižas nelabai pasikeitė. Gynyboje galiu atstovėti prieš kitus aukštaūgius, nėra man didelė problema.

Praėjusį sezoną irgi pasitaikydavo, jog pažaisdavau vidurio puolėju, išeidavau rungtynių pabaigose, kai reikėdavo šiek tiek judresnio penketuko. Žaidžiau ir pirmaisiais bei antraisiais metais LKL, kai kiti centrai buvo patyrę traumas.

Dabar turime daugiau vidurio puolėjų, galbūt treneris bandys juos įlieti į žaidimą ir žiūrėsime, ar aš vėl grįšiu į ketvirtą poziciją. Čia tik į naudą išeina, kai gali žaisti abiejose pozicijose. Manau, kad kiekviena komanda norėtų žaidėjo, kuris galėtų žaisti keliose pozicijose. Jeigu gynyboje atstoviu, tai man tik naudingiau žaisti penktu numeriu.

– O prieš kuriuos vidurio puolėjus nepavykdavo atstovėti?
– Prieš „Žalgirio“ vidurio puolėjus, Antaną Kavaliauską, jeigu tekdavo prieš jį rungtyniauti, tuomet vienam apsiginti nelabai būdavo šansų. Kai buvau jaunesnis, tai tie didesni žmonės tikrai mane įveikdavo. Šiais metais su kuo žaidėme, dar nebuvo tokių stiprių žaidėjų. Galbūt tik prieš „Juventus“ centrus reikėjo dvigubinti gynybą, kadangi jie sunkesni, fiziškai stipresni žmonės. Laukiu, kaip seksis su kitais.

Nuotr. Ž. Vingelis/BC Prienai

– „CBet“ sėkmingai pradėjo sezoną – turite dvi pergales, o pralaimėjote tik per pratęsimą Utenos „Juventus“ ir Vilniaus „Rytui“, nors turėjote 15 taškų pranašumą. Kaip vertinate komandos sezono pradžią?
– Skaudžiausia, kad prieš sezoną nelabai kažkas tikėjosi, jog mes galime įveikti tokius klubus, mus vertino kaip 8-9 LKL komandą. Mes savimi tikėjome ir gaila, kad paleidome rungtynes su „Rytu“ ir „Juventus“. Būtų visai kitokie rezultatai. Aišku, nieko nepadarysi, ne pasaulio pabaiga, čia tik pirmasis ratas. Tos rungtynės pridėjo pasitikėjimo, kad galime žaisti prieš bet ką. Turime neblogai subalansuotą komandą, visi žino savo vaidmenis, daro tai, ką reikia, turime gerą trenerį, kuris viską padaro, ir žaidžiame gerai. Visi jauni, visi nori įrodyti, žaidžiame su energija. Manau, kad ir žiūrovams smagu stebėti, kaip mes žaidžiame.

Mes į kiekvienas rungtynes žiūrime labai rimtai, einame tik laimėti. Treneris tikrai gerai mus sustatė. Jam tik geri žodžiai.

– Ko iš jūsų paties prašo treneris Mantas Šernius?
– Pagrindas yra greitas žaidimas. Visi esame jauni, išskyrus Egidijų Dimšą, bet ir jis gali bėgti į greitą puolimą. Tad visi bėgame, tai sekasi, o lengvi taškai visada padeda. Jeigu ne greitas puolimas, tai visada stengiamės išpildyti derinius iki galo. Žaisti protingai, skaityti situacijas, nenutraukti derinio be reikalo. Tai labai padeda. Yra disciplina, o kai žinome, kokia yra derinių mintis, juos padarome iki galo. 

– Komandoje sėkmingai įsijungė įžaidėjas Marquisas Wrightas, kaip sekasi susižaisti su juo ir kitu atakų organizatoriumi Dominyku Domarku?
– Marquisas labai nustebino iš gerosios pusės. Labai agresyvus krepšininkas, gali ir pats taškus pelnyti, ir mato visus komandos draugus. Tai labai padeda. Jeigu tik kažkas eina link jo, jis negaili perdavimų, todėl su juo žaisti yra labai lengva.

Domarkas irgi visada pats žiūri į laisvus žaidėjus, pats gali užbaigti atakas. Tokie visapusiški žaidėjai. Gerai, kad nėra taip, kad arba tik perdavimus dalintų, arba tik ant savęs žaistų. Tai visai komandai labai palengvina žaidimą, nes jie turi labai aukšto lygio žaidimo skaitymą.

– Pats prieš ketverius metus iš NKL persikėlėte į LKL. Šį sezoną Prienų komandoje tokių krepšininkų yra trys: Einaras Tubutis, Simas Jarumbauskas ir Justinas Jogminas. Kaip jiems sekasi persikėlus į aukštesnį lygį?
– Gerai, jaunimas dabar jau fiziškai yra kitaip pasiruošę. Nežinau, ar tas mūsų LKL toks suvienodėjo, nes dabar ateina daug krepšininkų iš NKL, daug jaunimo. Jie gerai dirba, nori įrodyti, pas visus yra kažkokios ambicijos. Visi nori žaisti, grįžti į kažkokį klubą, ar kažkur persikelti. Jie Prienuose turi labai gerą šansą, tikrai nesiskundžiame, jaunimas dirba labai gerai ir įsiliejo į komandą. Viskas super.

Komentarai:
jo
Nebera jasikeviciaus , atsirado sernius idomu stebeti cibet.
2020-10-11
+2
Atsakyti
Art
Rytui jis praverstu.
2020-10-10
+2
Atsakyti
Kėdainių
sporto mokykla padaro gerus žaidėjus
2020-10-10
-5
Atsakyti
TDaY
Gerai varo Remis. Fizines jegos pridejes atrodo, apstumdo visus po kase. metima visada turejo. sekanti sezona noreciau ji pamatyti ispanu vidutiniokuose kaip pvz Birutcio komanda
2020-10-10
-2
Atsakyti
Info
juo domisi asvel, parkeris jei skambino vadinas biciukas gera lygi pasieke
2020-10-10
+3
Atsakyti
Anonimas
LKL MIP-u penketukas pakolkas: Miniotas, M.Jucikas, Slavinskas, Vaitkus, Kariniauskas. Nuo suolelio: Lukosius, Tubutis, Rinkunas, Pazera
2020-10-10
+3
Atsakyti
Aha
ne suvienodejo o suprastejo tas lkl lygis kaip reikiant
2020-10-10
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Regimantas Miniotas

Regimantas  Miniotas
Regimantas  Miniotas
MIN: 29.66
PTS: 20.75 (62.5%)
REB: 10.75
AS: 1.5
ST: 1.25
BS: 0.25
TO: 2.25
GM: 4