Nuotr.: Scanpix Lithuania
Nuotr. Scanpix Lithuania

Per savo karjerą 25 titulus laimėjęs treneris iš Slovėnijos Zmago Sagadinas 1999-2000 metų sezone Liublianos „Union Olimpija“ komandoje greitai susidarė įspūdį apie Šarūną Jasikevičių.

Dabar jau karjerą baigęs 67-erių Sagadinas buvo paprašytas įvardyti penkis geriausius savo auklėtinius, o tuomet treneris paminėjo Jasikevičių.

„Kaip man išsirinkti? Juk jų buvo tiek daug. Galbūt būtų lengviau, jeigu atsižvelgtume į tai, kurie krepšininkai įsitvirtino NBA. Bet ir tai nėra rodiklis. Pavyzdžiui, Sani Bečirovičius. Esu įsitikinęs, kad jeigu ne kelio traumos, jis būtų elitinis NBA žaidėjas. Nebuvau tikras, kad Beno Udrihas bus toks geras krepšininkas. Jis prieš išvykdamas į NBA dar žaidė Tel Avivo „Maccabi“ ir Milano „Olimpia“ komandose, o vėliau dukart laimėjo NBA. 

Ir ką galiu pasakyti apie Šarūną? Jau pirmajame sezone galėjai matyti, kokiu krepšininku jis taps, dabar panaši situacija yra ir jam tapus treneriu. Šarūnas įsikąs lyg šuo ir nepaleis tol, kol nelaimės visko, ko pats nori“, – svetainei „nova.rs“ kalbėjo Sagadinas.

Itin ilgomis, 5-6 valandų trukmės treniruotėmis pasižymėjęs Sagadinas pabrėžė, kad daug dirbę krepšininkai vėliau pasiekė aukščiausią lygį.

„Neseniai skaičiau Reggie Freemano mintis, kad jam buvo per sunku dirbti su manimi. Aš jam gražiai pasakiau, kad tai ne tau, tu nemėgsti daug dirbti. Pažiūrėkite į Scoonie Penną. Italijoje jo karjera krito žemyn, bet jis atvyko į mano treniruojamą „Crvena Zvezda“ komandą. Jis norėjo dirbti lyg arklys. O po to Pennas uždirbo milijonus. 

Taip pat ir Obinna Ekezie… Aš didžiuojuosi Šarūnu Jasikevičiumi, kuris į „Olimpija“ atvyko ne dėl pinigų, o dirbti. žaisti už mažus pinigus. Arielis McDonaldas po pirmojo sezono atėjo ir pasakė, kad nori likti mano komandoje, nors turi pasiūlymą žaisti už 1 milijoną JAV dolerių. Pasakiau jam: „Keliauk iš čia, kvailį, pasiimk milijonus, ar tu normalus?“ Nelaikiau jų, nes jie sunkiai dirbo ir to nusipelnė. 

Nesuprantu jaunų krepšininkų, kurie nedirba, bet svajoja apie Maldyvus, mašinas, kalba, koks kvailas treneris, kaip jiems viskas nusibodo… Jie nesupranta, kad į jų vietą taikosi mažiausiai 150 bendraamžių. Aš jiems paaiškinu, kad apginti savo vietą galima tik darbu. Jie turi talento, o treneriai privalo juos spausti treniruotėse, tik taip jie pasieks dangiškas aukštumas“, – mintis dėstė treneris.

Kaip rašo „nova.rs“, Sagadinas buvo vienas Eurolygos ir Adrijos lygos kūrėjų, tačiau dabar treneriui nepatinka Europoje susidariusi situacija.

„Tragedija yra tai, kad Adrijos lygoje turime tik vieną vietą Eurolygoje. Turime būti realistai ir sakyti, kad maksimaliai galime turėti tris komandas Eurolygoje, bet minimaliai privalome gauti bent dvi vietas. Iš pradžių Eurolygoje turėjome 3 komandas, po to nukritome iki dviejų vietų su galimybe gauti trečiąją. Tuomet liko dvi komandos, o dabar – viena. Tai neturėjo įvykti. Mes neturime daugiau komandų Eurolygoje, mūsų lygoje nebeauga vietiniai krepšininkai, komandos perkasi žaidėjus iš užsienio. Žmonės, susėskite ir susitvarkykite, nes krepšinis dar labiau nusmuks“, – kalbėjo Sagadinas.

Strategui taip pat nepatinka, kaip jaunieji krepšininkai lengvai išvyksta į NBA.

„Eurolyga ir FIBA turėtų susėsti ir susitarti, kad nė vienas krepšininkas negalėtų vykti į NBA tol, kol jo komandai nebus pervesta 5 mln. JAV dolerių išpirka. Tai, kas čia padaroma dėl krepšinio, turėtų būti gerbiama. Bijau, kad jeigu tai nebus padaryta, NBA kažkada Europoje sukurs savo divizioną“, – sakė Sagadinas.

Specialistas iš Slovėnijos dirbo ir Lietuvoje – jis 2006-2007 metų sezone užėmė Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio postą.

Komentarai:
tikrai
dabar janimas visi tokie auga .
2020-05-07
+4
Atsakyti
Antanas
Tik nepasake kad jis lak.davo iki komos
2020-05-06
+1
Atsakyti
Asd
kuo greiciau nba atidarys diviziona europojbtuo fainiau.
2020-05-05
+1
Atsakyti
djgaffer
su eurolygos parodija eurolygos tikrai nelaimes, cia buk nors ir liutu
2020-05-05
-4
Atsakyti
Čia toks super klišinis pasakymas. Tiek Lekerauskas ar Jasikevičius būdamas aikštelėje atiduodavo savę 110%. Kad ir NKL ar net mokyklų varžybose visi nori laimėti
2020-05-05
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.