Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL

Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) pusfinalyje krito šeimininkai – Panevėžio „Lietkabelis“ pagriebė antrąjį kelialapį į finalą.

Fotogalerija

„Lietkabelis“ po dramatiškos kovos 82:80 nukovė Vilniaus „Rytą“. Panevėžiečiai antrą kartą iš eilės žais KMT finale. Pernai užteko įveikti Utenos „Juventus“, o šiemet įveiktas Vilniaus „Rytas“.

Aibę problemų rungtynių metu sau prisidaręs „Rytas“ niekaip nesustabdė užsivedusio „Lietkabelio“. Vilniečių kapitonas Arnas Butkevičius pripažino, kad po geros pradžios komanda sutriko.

„Emocijos prastos, kitaip ir būti negali, – sakė Butkevičius. – Ne tokio rezultato norėjome ir tikėjomės. Pradėjome gerai: su užsidegimu ir tuo, kuo norėjome. Pavyko juos išmušti iš derinių ir atkirsti perdavimų linijas.

Vėliau pradėjome žaisti po vieną ir praradome savo intensyvumą gynyboje. Vėliau rungtynės buvo labai apylygės. Mums pritrūko šalto proto ir žaidimo vykdymo. Gale viskas sprendėsi keliais metimais. Mes prametėme iš gerų pozicijų ir pralaimėjome.“

Butkevičius turėjo neblogą progą išplėšti pratęsimą. Likus 5 sek. puolėjas perėmė kamuolį aikštės viduryje ir skuodė į priekį. Vilniečiai atsilikinėjo 3 taškais, bet Arnas sumąstė, kad tuo metu naudingiau įmesti du taškus.

„Laisvo komandos draugo nemačiau. Man atrodė, kad buvau pirmas greitoje atakoje. Blogiausia, kad nepavyko apskaičiuoti laiko. Pats galėjau geriau mesti avantiūrišką tritaškį nei užbaigti dviem taškais.

Tai buvo sekundės dalies sprendimas. Būtų buvę kiek daugiau laiko, viskas būtų logiška“, – apie paskutines akimirkas kalbėjo Butkevičius.

Rungtynių žaidėjas
Vytenis  Lipkevičius
EFF
23
Vytenis Lipkevičius
Taškai 16
Taiklumas 4-5
Atkovoti kamuoliai 5
Rezultatyvūs perdavimai 0

„Lietkabelio“ gynėjas Kristupas Žemaitis neslėpė šypsenos ir lakoniškai nupasakojo rungtynes.

„Pradžioje buvome labai apsnūdę, jie mus baudė, buvo fiziškesni, – pradėjo Žemaitis. – Bet po to sugebėjome grįžti į rungtynes ir po dviejų kėlinių turėjome tik -4 taškus. Gera buvo kova, fiziška ir džiaugiamės pergale.“

Panevėžiečiai visą šį sezoną demonstruoja puikų žaidimą. Nenado Čanako auklėtiniai dabar „Betsafe-LKL“ fiksuoja 8 iš eilės pergalių seriją, beveik turi bilietą į Europos taurės atkrintamąsias ir kovos dėl KMT titulo.

Žemaitis didelę dalį sėkmės skyrė Čanakui.

„Treneris daro didžiulį darbą. Esame kaip šeima, nėra jokių pykčių. Kaip pats buvęs krepšininkas jis puikiai supranta mus, palaiko. Prisideda ir tai, kad čia yra jam ketvirtieji metai. Jaučiasi organizacijos tęstinumas ir rezultatai auga. Kažkada esu sakęs, kad čia yra šiltnamio sąlygos.

Visi vienas kitą palaiko, visi draugiški. Treneris sukuria įspūdingą atmosferą, dėl ko sugebame pakilti iš duobių ir nugalėti gal net stipresnes komandas“, – kalbėjo Žemaitis.

Panevėžietišką užsispyrimą antrajame kėlinyje demonstravo Nikola Radičevičius. Serbas susižeidė čiurną ir suolą pasiekė tik padedamas komandos draugų. Nepaisant to, gynėjas sugebėjo grįžti į aikštę trečiajame kėlinyje.

„Tai čia, turbūt, parodo tą mūsų kovingumą. Per didžiąją pertrauką kineziterapeutas apžiūrėjo ir atrodė, kad Nikola nebežais, bet ėjo ir darė. Tai tik parodo mūsų komandos vieningumą ir stiprybę“, – kalbėjo Žemaitis.

„Lietkabelis“ ir pats tikėjosi, ir prieš porą savaičių jau nuteikė, kad „Rytą“ įveikti tikrai įmanoma.

„Be abejo, tikėjomės, – apie pergalės viltis kalbėjo Žemaitis. – Yra vienerios rungtynės. Eisime rytoj laimėti finalą. Tikėjomės, kad bus kova, ypač be Gagičiaus. Džordže yra pagrindinis mūsų žmogus po krepšiu, jis prideda mums daugiau įvairiapusiškumo po krepšiu, ko neturi Kaspars Berzinš.

Geresnis pranašumas vis tiek yra po krepšiu. Antroje pusėje buvome agresyvesni. Su kai kuriais tritaškiais gal pasisekė, bet jie įkrito. Manau, kad visai nusipelnėme pergalės.“

„Lietkabelis“ šiame mače vertėsi be vieno lyderių Džordže Gagičiaus, kuris susirgo koronavirusu.

„Tai tikrai buvo labai skaudu ir netikėta, bet panikos nedarėme, – apie komandos draugo situaciją pasakojo Žemaitis. – Pats treneris pasakė, kad visą sezoną žaidžiame septyniese ar aštuoniese. Kiti savo prideda, Kaspars įmetė labai svarbų dvitaškį, Maldūnas perėmė kamuolį griūdamas... kompensuojame.

Džordže mums labai trūko, bet neturim, kur trauktis. Kiti turime realizuoti jo netektį.“

Finale panevėžiečių laukia Kauno „Žalgiris“. Žemaitis mato tik vieną ginklą – kovą.

„Kovingumas, – pergalės receptą finale įvardijo Žemaitis. – „Žalgiris“ yra talentingesnis, geresnis, bet mūsų komandinė darna, palaikymas vienas kito gali padėti. Kaip ir sakė treneris prieš rungtynes – mes esame šeima. Būna pykčių, nesutarimų, bet eini ir apgini savo šeimą. Žmonės nuo suoliuko šiandien labai girdėjosi.

Jėgų, manau, bus. Negali būti pasiteisinimų, kad žaidėme vėliau. Žiūrėsime, kas gausis.“

Giedriaus Žibėno komentarai:

Nenado Čanako komentarai:

Komentarai:
na ka eilinė nepavykusi titulo vagystė🤣🤣
2022-02-19
+19
Atsakyti
gty
visa Lietuva buvo su kabeliu siandien, laimejo tas kas turejo laimeti!!! saunuoliai
2022-02-19
+13
Atsakyti
x
jei butkevičius atsisuks video tai matis , kad trajako beveik neturėjo šanso mesti , normaliai kamolį užvaldė prabegdamas tritaškio liniją.
2022-02-19
+17
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Panevėžio Lietkabelis
46%
28/61
Metimai iš žaidimo
46%
28/61
35
Atkovoti kamuoliai
32
18
Rezultatyvūs perdavimai
15
4
Perimti kamuoliai
7
87
Naudingumas
91
32%
8/25
Tritaškiai
32%
9/28

Rungtynių žaidėjai

Ivan  Buva
21 PTS
8/15 FG
5/6 FT
Vytenis  Lipkevičius
16 PTS
4/5 FG
7/9 FT
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
8 REB
Gabrielius  Maldūnas
9 REB
4 DREB
5 OREB
Vaidas  Kariniauskas
9 AS
5 TO
32 MIN
Kristupas  Žemaitis
4 AS
2 TO
25 MIN
Arnas  Butkevičius
22 EFF
71% 2P%
33% 3P%
Vytenis  Lipkevičius
23 EFF
75% 2P%
100% 3P%