Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuva ir kitą sezoną turės vieną komandą, kuri žais Europos taurėje. Tai pirmadienį vakare, bendraudamas su žurnalistais iš visos Lietuvos, atskleidė Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.

Ilgametė Europos taurės komanda, Vilniaus „Rytas“, praėjusią savaitę nusprendė iškeisti Europos taurės varžybas į Čempionų lygos turnyrą.

Komentuodamas šį sprendimą, Bertomeu leido suprasti, kad „Rytas“ pasirinko mažiau ambicingą organizaciją.

„Priimsime „Rytą“ atgal tik tuo atveju, jeigu jie turės ambiciją būti elite, – sakė Bertomeu. – Gerbiame jų sprendimą, bet komandos negali vaikščioti pirmyn ir atgal iš vienos lygos į kitą. Mes nesiūlome ilgalaikių kontraktų už pinigus, ką daro Čempionų lyga. Gerbiame visų sprendimus ir reikia tikėtis, kad „Rytas“ ateityje sugrįš.“

„Rytas“ su Čempionų lyga, „BasketNews.lt“ žiniomis, pasirašė trejų (kai kurių šaltinių duomenimis – penkerių) metų kontraktą, pagal kurį kas sezoną gaus po 100 tūkst. eurų.

„Ryto“ vietą Europos taurėje užimti siekia Panevėžio „Lietkabelis“, jau išsiuntęs prašymą prisijungti prie šio turnyro.

„Lietuva yra ypatingai svarbi Europos krepšiniui ir mūsų tikslas yra išlaikyti komandą iš Lietuvos, jeigu ji išpildys reikalavimus. Esu tikras, kad yra komandų, kurios nori žaisti Europos taurėje“, – sakė Bertomeu.

Komentarai:
pranas
Parizanui galima o Ritui ne? tegul prisimins keip pasiilge Partizanas pries pora sezonu. Ir tegul uzsiciaups. Gal paviesins keip pardodamos vietos EL . kiek Zenitas sumokejo ,gal pavesins?
2020-05-25
+44
Atsakyti
Aha
Tiesiog mandagus, politiskai korektiskas ir absoliuciai nieko nepasakantis atsakymas. Zodziu, interpretuokit, kaip kas norit ;)
2020-05-25
-2
Atsakyti
Lukas
Apie kokias ambicijas galima kalbeti kai komanda parsiduoda kaip paskutine stoties kekse?
2020-05-25
+1
Atsakyti
ziauriai ambicinga lyga :D zaideje isvis deje ant trofejaus, geriau paatostogaus nei uz tuos 5% ars, o klubai ir lygas paskaiciavo kad nusibaigs pratese sezona, tai "saugumu" susirupino.. apie Eurocup isvis ner ka sneket, ten niekas ir neapsimetinejo kad nori kazka pratest.. tryksta tiesiog pasitikejimu ir ambicijom :D
2020-05-25
-14
Atsakyti
Zzz
visgi nuojauta, kad ponas Jarutis ikale paskutini vini i ex Lietuvos Ryto karsta, gali buti kad komanda visai isnyks uz 2-3metu ypac jei CL nieko nerodys, o LKL kovos tik del patekimo i finala, o finale jau nesvarbu kaip bus.
2020-05-25
+6
Atsakyti
Netruks diskuciju
na svarbu jau yra ka paskaityti daugiau naujienu
2020-05-25
+1
Atsakyti
Bertomeu
igele Rytui
2020-05-25
-3
Atsakyti
djgaffer
Rytas parodė savo ambicijas pereidami į ČL.Jiems dabar galvoje,kaip greičiau finansus susitvarkyti.O Bertomeu žinutė yra aiški.Nori pinigų-eik į ČL.Nori žaisti geriausioje Europos lygoje,pritraukti daugiau žiūrovų bei rėmėjų-eik į EL.Atrodo,kad artimiausiu metu ryto nepamatysime Eurocupe,o juo labiau EL.
2020-05-25
+2
Atsakyti
x
aš supratau , kad su ryto finansais visai blogai kai susitvarkis, gal ir priims į taurę
2020-05-25
-17
Atsakyti
Anonimas
Kol kas vienintelis man nepatinkantis dalykas yra vadovu kaita.. o daugiau.. 1. Sirvydi pardave. Ar jis pateisino Ryto sirgaliu viltis? Ne. Ar tapo nusivylimu? Taip. Ar Rytui finansiskai naudinga buvo ji parduoti? Taip. Nematau kazkokiu realiu esminiu minusu. 2. CL. Ar lygis kyla? Taip. Ar finansiskai naudinga? Taip. Ar Bertomeau uztrenke duris? Ne. Kol kas matau daugiai pliusu nei minusu. 3. Jaunimas. Ar jaunimui bus daugiau galimybiu? Taip. Ar lygis daug aukstesnis nei LKL? Taip. Ar jaunimui naudinga tokiam lygy zaisti? Taip. Manau cia gera proga tiek Tubeliui, Marciulioniui (?), Jarumbauskui (?), gauti realiu, o ne siuksliu minuciu, tiek pvz Blazeviciui tapti itin rimtu komandos ramsciu. Nepuskit burbulo..
2020-05-25
Atsakyti
c
Uzrustino vilnieciai Bertomeu.
2020-05-25
-3
Atsakyti
ka
100k uz sezona??? tai zaidejam reikes dadet po 50k, kad sutiktu zaist zemesniam lygi 😂😂😂 Plius sumazes sponsoriu. 🤣🤣🤣 ir visa tai uz tai kad gaut 100k😂😂😂
2020-05-25
+17
Atsakyti
Karma is a bitch
Jokiu sansu raudonai keksei gryzti. Tegul ir toliau parsiduoda.
2020-05-25
-1
Atsakyti
uz zalgiri
faktas kad toks rytas koks yra dabar net eurocup netraukia ir logiska kad jo ten nebus. o gryz tik tada kai aferiugos uzvalde kluba bus ismezti su sakem
2020-05-25
+22
Atsakyti
Šeškus
Kaip suprantu I Eurolyga planuoja priimti tik normalius klubus kurie siekia tikslu ne valkatas, ir finansine padetis gaila visiskai itakos neturi kad ir kiek savivaldybe greztu vilniecius
2020-05-25
-3
Atsakyti
Hmm
100k uz sezona + kiekviena sezona uz uzimta lkl vieta. 4 vieta 150k, trecia 200k, 2 250k, jei per fuksa 1 400k. tai manau nera blogai.
2020-05-25
-2
Atsakyti
Anonimas
Kitaip sakant priimsim jus jei turesite pinigu kiek zenitas. Cia ir taip aisku, kad eurolyga kviecia tik turtingiausius klubus. Rytas niekad nebuvo bagotas klubas, tai kaip ir aisku ka jie pasirinko.
2020-05-25
Atsakyti
Labarbar
Kitaip tariant tarp eilučių pasakė kad lenkams visos durys uzdarytos!
2020-05-25
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.