Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Po dvejų metų pertraukos žaisti į Kauno „Žalgirį“ sugrįžęs Lukas Lekavičius džiaugiasi pasiteisinusiu sprendimu – jis vėl pas pažįstamą trenerį Šarūną Jasikevičių gauna daug minučių ir jas sėkmingai išnaudoja.

Šį sezoną metamos baudos

82%
15,0
Pataiko: 15,0
Taiklumas: 82,2%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 24
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Zach LeDay

„Pasiilgau žaisti Šaro komandoje, tikrai. Tai yra lengva, nes treneris žino mano stipriąsias puses, jis supranta, kur, kada ir kaip mane išnaudoti aikštėje. Man belieka padaryti savo darbą ir viskas. Tiesiog norėjau žaisti jo komandoje, gauti minučių ir mėgautis žaidimu. Šaras turi nugalėtojo mentalitetą. Jis visada nori laimėti, nesvarbu, kaip sunku šiemet Eurolygoje.

Esu tikrai laimingas. Jis pats buvo įžaidėjas ir galima sakyti, kad visi į „Žalgirį“ atvykę naujokai, tarp kurių – Kevinas Pangosas ir Vasilije Micičius, čia labai patobulėjo. Jasikevičius Lietuvoje yra krepšinio didvyris, bet po kelių treniruočių pamatai, kad jis yra linksmas vyrukas, o už aikštės – tavo draugas. Su juo galima kalbėti apie viską, jis tikrai labai malonus“, – Eurolygos svetainei pasakojo Lekavičius.

Praėjusius dvejus metus krepšininkas praleido Atėnų „Panathinaikos“ komandoje, o tai buvo pirmoji jo karjeros stotelė užsienyje.

„Tai gali skambėti juokingai, bet aš pasiilgau lietuviškų orų! Graikijoje buvo labai saulėta ir aš kartais pasiilgau lietingų dienų, kuomet laiką leidi namuose ir žiūri filmus. Aišku, pasiilgau maisto, savo draugų ir šeimos. Pasiilgau „Žalgirio“ arenos, sirgalių, atmosferos rūbinėje.

Pasiilgau aikštėje kalbėti lietuviškai. „Žalgiryje“ visas trenerių štabas yra sudarytas iš lietuvių ir šia kalba bendraujame dažniausiai“, – teigė Lekavičius.

Lukas Lekavičius

Lukas  Lekavičius
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PG
Amžius: 25
Ūgis: 180 cm
Svoris: 78 kg
Gimimo vieta: Šilalė, Lietuva

Dar vienas dalykas, kurio šilališkis negalėjo taip dažnai naudoti Atėnuose – metimų mašina.

„Jos labai pasiilgau! Prieš išvykstant į Atėnus aš treniruočių salėje būdavau beveik kiekvieną rytą. Ji yra atverta visą parą, todėl mes ateidavome pamėtyti į krepšį tuomet, kai tik panorėdavome. Aš dažniausiai atvykdavau 9 valandą ryte, vieną valandą mėtydavau į krepšį ir tuomet ruošdavausi vakaro treniruotei. Tokią mašiną turėdavome ir Atėnuose, bet reikėdavo paprašyti trenerių, kad ją atvežtų, tad tai buvo sudėtinga. Čia viską gali pasidaryti pats ir tai yra lengviau“, – kalbėjo Lekavičius.

„Atėnuose buvo sunku, bet ne taip, kaip tikėjausi, – pridėjo Lukas. – Atėnuose gyvenau vienas, turėjau sau gamintis maistą ir kalbėti kita kalba, susipažinti su naujais žmonėmis ir miestu. Pirmasis mėnuo buvo sudėtingas, bet vėliau viskas buvo gerai. Nesu tas žmogus, kuris per 1-2 metus susiranda draugų. Aš savo draugus turiu iš savo vaikystės“, – pasisakė Lekavičius.

Šį sezoną 180 cm ūgio įžaidėjas Eurolygoje vidutiniškai per 19 minučių pelno po 10,9 taško, atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 10,4 naudingumo balo. Tai ir rezultatyviausias, ir naudingiausias jo karjeros sezonas Eurolygoje.

Komentarai:
djgaffer
Na o mes Luko pasiilgom per tuos kelis metus.Grįžo dar labiau patobulėjęs,dar labiau pasitikintis savimi ir nešantis dar daugiau naudos.Šaunuolis Lukas.
2020-02-18
+9
Atsakyti
filina
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-18
+6
Atsakyti
Emma
Nоr­it­e su­sіr­asti m­er­g­iną v­iеn­ai nаk­čiai? Sv­еiki аtv­ykę - https://getmeets.com
2020-02-18
Atsakyti
Jūsų vartotojas yra blokuotas
todel kad turi senus tikrus draugus is vaikystes. Sunku uzmegzt su kitais zmobem gera draugo rysi, nes jie nera tavo vaikystes draugai bendrauja kitaip, o priprates buni prie savu del to sunkiau
2020-02-18
+7
Atsakyti
Antanas
Vel apie ta ada.tuota lili.puta raso..
2020-02-18
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Lukas Lekavičius

Lukas  Lekavičius
Lukas  Lekavičius
MIN: 19.72
PTS: 10.91 (62.33%)
REB: 1.35
AS: 2.78
ST: 0.52
BS: 0.04
TO: 1.57
GM: 23