Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr. USA Today – Scanpix

Donato Motiejūno istorijoje nieko netikėto neįvyko – lietuvis ir toliau laikosi savo pozicijos bei neprisistatė į Hjustono „Rockets“ medicininį patikrinimą. Tam jam buvo skirtos dvi dienos, tačiau šį terminą krepšininkas ignoravo ir į Teksasą skristi nė neketina.

Donatas Motiejūnas

Donatas  Motiejūnas
Komanda: Houston Rockets
Pozicija: PF, C
Amžius: 26
Ūgis: 213 cm
Svoris: 101 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Hjustone taip ir nepasirodęs krepšininkas „Rockets“ komandai suteikė veiksmų laisvę. Vienas iš galimų „Rockets“ judesių – Motiejūno kantrybės tikrinimas laukimu.

Teksaso komanda gali tiesiog palikti tą patį pasiūlymą, o tuo atveju, jei Motiejūno pozicija nesikeistų, šis niekur kitur žaisti negalėtų net iki kovo 1-osios, kuomet baigsis pasiūlymo galiojimo terminas.

Jam dėmesį parodžiusi „Nets“ prie lietuvio taip pat negali prikišti nagų. Bruklino komandos pasiūlymas buvo viršytas, todėl ji su Motiejūnu tartis negalės vienerius metus.

Visgi „Rockets“ gali sutartį atšaukti, o tokiu atveju Motiejūnas ir vėl grįžtų į rinką, tapdamas apribotu laisvuoju agentu.

Pasak įvairių šaltinių, šioje situacijoje į aikštę žengtų ir trečioji komanda. ESPN kiek anksčiau skelbė, kad dar prieš pasirašant sutartį su „Nets“, Motiejūnas turėjo pasiūlymą iš kitos, neįvardytos ekipos. Spėjama, kad jeigu „Rockets“ atsiimtų pasiūlymą, būtent ta trečioji komanda būtų suinteresuota lietuviu.

Tarp komandų, kurios vis dar turi laisvų pinigų yra Jutos „Jazz“, Denverio „Nuggets“, Filadelijos „76ers“, Fynikso „Suns“, Minesotos „Timberwolves“ ir Oklahomos „Thunder“.

Motiejūno nepasitenkinimą sukėlė „Rockets“ veiksmai sudarant kontrakto sąlygas. Pasak ESPN, Motiejūnas su Bruklino „Nets“ sudarė ketverių metų 37 mln. JAV dolerių kontraktą. „Rockets“ šį pasiūlymą permušė, tačiau pasiūlė analogiškas tik svarbiausias sutarties sąlygas, kurios apibrėžia 31 mln. JAV dolerių per analogišką laikotarpį.

Likę 6 mln. yra įvairios premijos už tam tikrus pasiekimus.

Pagal NBA darbo sutartį, „Rockets“ neprivalo perimti kitos komandos įsipareigojimų dėl premijų ir Hjustono klubas būtent tai ir padarė.

NBA apžvalgininkai šioje situacijoje jau įžvelgė panašumų su 2012 metais įvykusia Nicolaso Batumo situacija. Prancūzas tąkart sukirto rankomis su Minesotos „Timberwolves“ komanda dėl 50 mln. JAV dolerių sumos, tačiau pasiūlymą permušęs Portlando klubas 5 mln. siekiančių priedų nemokėjo.

Komentarai:
no1
The Rockets will hold Donatas Motiejunas to the offer sheet he signed and they matched, rather than returning him to RFA status, per source.
2016-12-08
+4
Atsakyti
no1
Daryl Morey just tweeted this in Chinese Weibo:

"To All Rockets Fans who are concerned about D-Mo's situation: please be patient. The situation will hopefully be resolved in next few days. Thank you"
2016-12-08
-10
Atsakyti
djgaffer
Va kas būna,kai abi pusės laikosi savo principų ir nenori nusileisti.Jei Rockets temps iki kovo 1,tai čia tik Donatas nukentės.Bet reik tikėtis,kad viskas kažkaip išsispręs jo naudai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-08
-3
Atsakyti
Mantas Plytietis
Donatas yra profesionalas ir nori už savo darbą gauti atitinkamą užmokestį. Jis žino savo vertę, žino, kad kitos komandos gali pasiūlyti ir tikrai pasiūlys geresnes sąlygas, tai kam grįžt į komandą, kuri tave mėtė po D-lygą, galiausiai išmainė, neiįvykus mainams, pasiūlė pažaist už centus ir dabar išsidirbinėja siūlydami mažesnę sutartį.

Pilnai palaikau Donatą, krepšinis tai ne viskas, kiekvienas turime savo vertybes ir jų turime laikytis.
2016-12-08
-13
Atsakyti
:)
tuoj ta ducha prades baudom mokyt uz kiekvienas praleistas rungtynes, bus jam 6 mil bonusai asilui... :) Antras BEWELL bus :)
2016-12-08
+5
Atsakyti
Juozas
Didžiausiai pralaimėjimas čia yra tai, kad Donatas nežaidžia. Jis yra 26metų krepšininkas, kurio pagrindinis tikslas po pinigų turėtų būt žaidimas. O dabar dėl vienokių ar kitokių priežasčių jis nežaidžia. Tad čia jau jis ir pralaimi labiausiai. :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-08
+1
Atsakyti
Visąlaik raketininkai išsidirbinėjo, dėl ko Motiejūnui nėra meilės su jais turėti reikalų.
2016-12-08
-7
Atsakyti
Žurnalistai
Įsikalkit į galvas, Rockets nepermušė, o sulygino pasiūlymą. Ir jiems nereikia permušti, o sulyginti, jau atsibodo, kad visur klaidinga informacija. Šiuo atveju ne tik, kad nepermušė, bet įvertinus, kad nėra bonusų tai net nesulygino, o sutartis prastesnė. Aišku pagal NBA taisykles to užtenka ir skaitoma sulyginta.
2016-12-08
-7
Atsakyti
visu
visu pirma tai hiustonas pasisiko, nafik tu milu neprideti jai tikisi jo ir laukia, bet ne! ir toliau isipisineti reikia.. karti istorija lietuviui, bus pamokanti visiems.. as manau uz kelis milus jis bet kur gali zaisti, todel dabar jo metai ir turi ziureti kas geriausia jam paciam o nekazkokiam klubui ar aistruoliui... jo nugara jo sprendimas, man isvis butu juokinga jaigu pasirasytu ir nezaistu ne vienu rungtyniu o pinigus pasiimtu ir ragus ipustu jiem, bet nemanau kad rizikuos savo ateitimi nba..
2016-12-08
-13
Atsakyti
wowo
Visur tik rašo, jog Rockets yra padėties šeimininke, bet nepanašu, kad kasnors gilinosi į tas kontrakto sąlygas. Pirmo sezono alga - 5m įsigaliojus kontraktui priklauso Motiejūnui. Jei iki sausio 10 negauna traumų, sutartis prasitęsia iki sezono galo ir tada priklauso dar 3,5m. Vienintelė vieta, kurioj Rockets yra padėties šeimininke - tai, jog ji gali atšaukti sutartį. Kitu atveju Motiejūnui logiška pasirodyti medicininei prieš sausio 10 ir gauti pilną sezono kontraktą su tomis pačiomis sąlygomis kaip dabar tik be rizikos. Atšaukus kontraktą panašu, jog Utah pasirengusi pasiūlyti geresnį kontraktą. Nu nė vienoj vietoj nematau, kur Motiejūnas pralošia. O tie 6m bonusų tai tik dar viena vieta kurioj Rockets išsipisinėja su visais mainais, sutartimis, kurios leidžia išmainyti ir panašiai. Puikus alibi neatvykti į medicininę ir atsilyginti Rockets tuo pačiu.

Bendrai paėmus šūdina situacija, kuri nei krepšininko, nei klubo ir tuo labiau jo agento nepuošia prieš mus - sirgalius. Bet juk tai "just a business" ir kiekvienas gina savo interesus.
2016-12-08
+2
Atsakyti
Pavyzdys su Batumu tik patvirtina, jog svarbiau ne vien biznis su žaidėjais, jei nori kažką pasiekti. Batumas šiuo metu ne Blazers narys. Šiuo metu pasirašęs gerą kontraktą su Hornets ir demonstruoja geriausius skaičius ir brandžiausią žaidimą savo karjeroje. Turi 120 mil. 5 metų kontraktą ir jam jokių klausimų nekilo ar likti Blazers ar ne.

Tuo tarpu toki kaip Tim Duncan, Tony Parker, D.Wade, P.Pierce ir kiti.... tapo organizacijų veidais, susimažindavo atlyginimus ir žaisdavo už to meto žvaigždėms vidutiniškus atlyginimus. Su malonumu pratęsdavo sutartis. Iš to išlošdavo ir organizacija, ir žaidėjai.

Todėl tokiom komandom kaip Rockets ar Blazers kelionė baigiasi geriausiu atveju konferencijos pusfinaliu, dažniausiai pirmam raunde, o jei LABAI pasiseka, tai dar per 10 metų pavyksta statistais pabūti ir konferencijos finale....

Kai su žaidėjais elgiamasi kaip su preke, tada ir prasideda isterijos ir visokios nesamonės tiek rūbinėje, tiek už aikštės ribų. Jei nėra 100% atsidavimo iš organizacijos, tai nafik žaidėjui rodyti kažkokią ištikimybę?
2016-12-08
-6
Atsakyti
dart
nu cia jau agentas kaip reikiant pasisiko..
2016-12-08
+11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Tritaškiai

38%
14,7
Pataiko: 14,7
Taiklumas: 37,8%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 24
Blogiausias pasiekimas: 6
Naudingiausias: Eric Gordon