Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kai „Šiauliai“ savaitgalį pasiekė „Betsafe–LKL“ sezono rezultatyvumo rekordą ir nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“, komandoje sugrįžo tikėjimas.

Šį sezoną metami dvitaškiai

54%
22,3
Pataiko: 22,3
Taiklumas: 54,4%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 30
Blogiausias pasiekimas: 15
Daugiausia pataiko: Arminas Urbutis

„Šiaulių“ komanda šį vakarą priima Panevėžio „Lietkabelį“ ir sieks iškovoti antrą pergalę iš eilės bei išsaugoti viltį žaisti atkrintamosiose varžybose.

„Mums realiai reikia viską laimėti ir tikėtis palankių rezultatų. Bet neturime ko prarasti – kovosime dėl pergalės“, – bendraudamas su LKL.lt sakė vienas „Šiaulių“ lyderių Evaldas Šaulys.

26-erių gynėjas šeštadienį surinko 22 naudingumo balus ir buvo vienas pagrindinių pergalės prieš „Pieno žvaigždes“ kalvių 111:97.

Ši pergalė „Šiauliams“ buvo netikėta – pirma po penkių nesėkmių paeiliui. Bet ji įkvėpė tikėjimo, kad „Šiauliai“ gali pavyti aštuntoje vietoje esančią Alytaus „Dzūkiją“ – nuo jos atsilieka 4 pergalėmis.

Pirmas žingsnis tikslo link – šį vakarą namie priimant „Lietkabelį“, rungtynių pradžia 18 val., jas tiesiogiai transliuos LKL.lt.

Favoritais vėl laikomi „Šiaulių“ varžovai. Bet kaip „Šiaulius“ apibūdino „Pieno žvaigždžių“ žaidėjas Žygimantas Skučas, tai yra „nenuspėjamiausia lygos komanda“.

„Gal esame tokie, nes žaisdami prieš favoritus jaučiame neturintys ko prarasti, todėl esame atsipalaidavę, – svarstė Šaulys. – Gal ir lyderiai pažiūri, kad žais su paskutine komanda, gal jų požiūris pasikeičia.“

Šaulio vertinimo, komandą sustiprino naujokas Sethas Allenas. Jis į Šiaulius atvyko per FIBA langą vasarį, bet patyrė traumą, tad debiutavo tik besibaigiant kovui. Allenas tapo vienu komandos lyderių ir tvirtu starto penketuko nariu.

„Jis gerai įsiliejo. Jei ne trauma treniruotės metu atvažiavus, būtų mums padėjęs anksčiau. Dar ir dabar jis žaidžia su kažkokiais skausmais, turbūt jie neleidžia iki galo atsiskleisti. Bet jis įnešė naudos, kai reikia, imasi iniciatyvos ir gali timptelėti komandą į priekį“, – teigė Šaulys.

Pakilios nuotaikos į Šiaulius šį vakarą atvyks ir „Lietkabelis“ – jis laimėjo pastarąsias trejas rungtynes vidutiniškai rinkdamas po 94,7 taško. Svečiai tikisi po dviejų su puse savaičių pertraukos savo gretose turėti traumą išsigydžiusį Simą Jasaitį.

„Lietkabelis“ ir „Šiauliai“ šį sezoną žaidė tris kartus. Nors visus sykius laimėjo panevėžiečiai, jų persvara tik kartą buvo dviženklė – 12 taškų per susitikimą vasarį.

Komentarai:
Saunuoliai Siaulieciai. turbut nenuspejamiausia lkl komanda turinti nebloga geluoni. tikiuosi lietkabelis elektra nenupurtis.
2019-04-18
+4
Atsakyti
geri laikai buvo...
... kai nekvarsindavai galvos, kad kabelius, silkes, surelius ir visokias kitokias ivairaus plauko komandas siauliai nupus bet kada. Dabar tenka skaitytis su Lietkabeliu, Neptunu, Dzukija, Neveziu ir pan.
2019-04-18
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.