Johnas Wallas pirmą kartą žaidė dvi naktis iš eilės Nuotr.: AFP – Scanpix
Jimmy Butleris pranoko Gordoną Haywardą Nuotr.: AFP – Scanpix
Mindaugas Kuzminskas pelnė 8 taškus Nuotr.: AP – Scanpix
Derrickas Rose'as sužaidė geriausias rungtynes Niujorko klube Nuotr.: AFP – Scanpix
Andrew Wigginsas pelnė 35 taškus Nuotr.: AFP – Scanpix
Johnas Wallas pirmą kartą žaidė dvi naktis iš eilės Nuotr.: AFP – Scanpix
Jimmy Butleris pranoko Gordoną Haywardą Nuotr.: AFP – Scanpix
Mindaugas Kuzminskas pelnė 8 taškus Nuotr.: AP – Scanpix
Derrickas Rose'as sužaidė geriausias rungtynes Niujorko klube Nuotr.: AFP – Scanpix
Andrew Wigginsas pelnė 35 taškus Nuotr.: AFP – Scanpix

Mindaugo Kuzminsko rezultatyvumo rekordas, įspūdingi Jameso Hardeno ir Andrew Wigginso pasirodymai bei Hassano Whiteside‘o žygdarbiai gynyboje – tai ir daugiau – lapkričio 18-osios NBA pulse.

  • Nuotraukas iš praėjusios nakties NBA rungtynių rasite fotogalerijoje.

Lapkričio 18-osios NBA pulsas

NEUŽTEKO. 8 taškus pelnęs Mindaugas Kuzminskas sužaidė rezultatyviausias karjeros NBA rungtynes, tačiau Niujorko „Knicks“ klubo pergalei to neužteko. Geriausius savo pasirodymus „Knicks“ gretose taip pat surengė ir pirmą kartą šį sezoną į krepšį įdėjęs Derrickas Rose‘as (27 taškai) bei Brandonas Jenningsas (17 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų).

Be to, „Knicks“ krepšininkai per ketvirtąjį kėlinį įmetė net 47 taškus, tačiau visos jų pastangos sostinėje atsimušė į sieną – Niujorko ekipa svečiuose 112:119 nusileido Vašingtono „Wizards“.

WALLO EFEKTAS. Po vasarą atliktų abiejų kelių operacijų atsigaunantis Johnas Wallas pirmą kartą šį sezoną rungtyniavo dvi naktis iš eilės, o tai leido „Wizards“ iškovoti retą pergalę. Įžaidėjas pelnė 23 taškus ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

„Johnas buvo ypatingai svarbus pirmojoje susitikimo pusėje. NBA lygoje yra nedaug žaidėjų, galinčių padaryti labai didelę įtaką komandos susižaidimui ir gynybai, Johnas yra vienas iš jų“, – sakė „Wizards“ strategas Scottas Brooksas.

NUTRAUKĖ. Majamio „Heat“ namuose 96:73 sutriuškino Milvokio „Bucks“ bei nutraukė šešių pralaimėjimų seriją. Tai buvo ilgiausias klubo nesėkmių ruožas nuo 2008 metų. Prie pergalės prieš „Bucks“ svariai prisidėjo po trijų praleistų rungtynių ant parketo sugrįžęs Goranas Dragičius, pelnęs 16 taškų.

IŠJUNGĖ. Hassanas Whiteside‘as puikiai rungtyniavo gynyboje, o tai lėmė „Bucks“ lyderių sunkumus. Giannis Antetokounmpo ir Jabbari Parkeris iki šiol per mačą kartu vidutiniškai rinkdavo po 41 tašką, tačiau Majamyje susidūrę su Whiteside‘u jie kartu sudėjus pelnė tik 25 taškus, o iš žaidimo pataikė viso labo 10 metimų iš 35 (28,6 proc. taiklumas).

TRAUMOS. Čikagos „Bulls“ antrosiose rungtynėse iš eilės žaidė be Rajono Rondo, Jutos „Jazz“ vėl vertėsi be Derricko Favorso ir George‘o Hillo, o šių svarbių žaidėjų traumos atsiliepė ir komandų rezultatyvumui. Netaikliai krepšį atakavusių klubų akistatoje Jimmy Butlerio vedami „Bulls“ laimėjo 85:77.

TREČIASIS TRIGUBAS. Hjustono „Rockets“ namuose 126:109 patiesė Portlando „Trail Blazers“, o į pergalę šeimininkus vedęs Jamesas Hardenas dar trečiajame susitikimo ketvirtyje užfiksavo savo trečiąjį šio sezono trigubą dublį. Pagal rezultatyvius perdavimus lygoje šį sezoną pirmaujantis gynėjas pelnė 26 taškus, atliko 14 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 12 kamuolių.

SUGRĮŽIMAS. Sezono pradžią dėl kelio traumos praleidęs Patrickas Beverley sugrįžo ant parketo ne tik pakeitęs šukuoseną, bet ir gerokai sulieknėjęs.

„Jaučiu, kad mano kūnas pasikeitė. Jaučiuosi stiprus ir greitas. Jaučiu, kad dabar labiau pasitikiu savimi“, – sakė debiutinėse sezono rungtynėse 11 taškų pelnęs Beverley.

LABIAU PAŽENGĘ. Eilę metų buksuojančių Filadelfijos „76ers“ ir Minesotos „Timberwolves“ komandų susitikime daug intrigos nebuvo – namuose žaidę „Timberwolves“ varžovus sutriuškino 110:86, o „76ers“ strategas Brettas Brownas pareiškė, kad tokio rezultato priežastys yra akivaizdžios.

„Tiek jie, tiek mes esame talentingi, tačiau „Timberwolves“ yra pažengę labiau. Didesnio progreso priežastys akivaizdžios – jie kartu rungtyniavo jau visą praėjusį sezoną, todėl yra gerokai labiau susižaidę“, – paaiškino Brownas.

LYDERIS. Į lyderio vaidmenį įsijautęs Andrew Wigginsas tęsia dominavimą. Puikiai šį sezoną kol kas rungtyniaujantis kanadietis pergalingame mače su „76ers“ pelnė 35 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Praėjusiais metais kartais tiesiog atsidurdavau aikštelės kampe ir ten pasilikdavau. Šiemet aš esu gerokai aktyvesnis. Dabar stengiuosi aikštelėje padaryti kuo daugiau“, – po pergalės sakė Wigginsas, šį sezoną per rungtynes vidutiniškai pelnantis po 27,4 taško.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai:

Penktadienis, Lapkričio 18 d.
 Utah Jazz  Chicago Bulls 77-85 stat » NBA
 Minnesota Timberwolves  Philadelphia 76ers 110-86 stat » NBA
 Houston Rockets  Portland Trail Blazers 126-109 stat » NBA
 Miami Heat  Milwaukee Bucks 96-73 stat » NBA
 Washington Wizards  New York Knicks 119-112 stat » NBA

Dienos rekordai:

Naudingumas
Andrew Wigginsas (41)
Taškai

Andrew Wigginsas (35)

Atkovoti 
kamuoliai

Hassanas Whiteside'as (17)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Jamesas Hardenas (14)
Perimti 
kamuoliai

Kristapas Porzingis (4)

Blokai
 

Hassanas Whiteside'as (7)

Tritaškiai

Trevoras Ariza, Otto Porteris, Tony Snellas, Joshas Richardsonas (po 4)

Gražiausių epizodų penketukas:

Dienos akimirka:

Mindaugas Kuzminskas sužaidė rezultatyviausias karjeros NBA rungtynes
Mindaugas Kuzminskas sužaidė rezultatyviausias karjeros NBA rungtynes
Nuotr. AFP – Scanpix
 

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

Šeštadienis, Lapkričio 19 d.
 Charlotte Hornets  Atlanta Hawks 02:00 NBA
 Indiana Pacers  Phoenix Suns 02:00 NBA
 Cleveland Cavaliers  Detroit Pistons 02:30 NBA
 New Orleans Pelicans  Portland Trail Blazers 03:00 NBA
 Oklahoma Thunder  Brooklyn Nets 03:00 NBA
 Boston Celtics  Golden State Warriors 03:00 NBA
 Dallas Mavericks  Memphis Grizzlies 03:30 NBA
 Denver Nuggets  Toronto Raptors 04:00 NBA
 Los Angeles Lakers  San Antonio Spurs 05:30 NBA
 Sacramento Kings  Los Angeles Clippers 05:30 NBA
Komentarai:
Jonas
KNICKS bus pralaiminti komanda dar minimum 3 metus, nes tiek tęsis Carmelo kontraktas. Visi sakys va blogas treneris, blogas trikampis, va Rose Noah nesužaidė, komanda per jauna ir dar visokio brėdo, bet realiai sudėtys keičiasi, o rezultatų nėra. Dėl visko kaltas "lyderis", kuris ten 5 metus sėdi ir dar 3 sėdės, nes turi sutarties punktą "keisti negalima".
2016-11-18
+3
Atsakyti
...
o siaip minesota graziai ziurisi jaunimas, tikiuosi po poros metu pateks i PO
2016-11-18
-1
Atsakyti
...
ten nba bek ir mesk, houstonas per pirma kelini irgi 41 sumete
2016-11-18
-1
Atsakyti
Anonimas
Kaip įmanoma per kėlinį prasileist 47 taškus? :D
2016-11-18
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.