Jonas Valančiūnas sulaukė komplimentų po to, kai į „Bobcats“ krepšį įmetė 18 taškų
Jonas Valančiūnas sulaukė komplimentų po to, kai į „Bobcats“ krepšį įmetė 18 taškų
Nuotr. AP-Scanpix

Toronto „Raptors“ ekipai per išvyką į Šarlotę buvo suduotas stiprus smūgis – pralaimėjimas silpniausiai NBA komandai vyriausiąjį trenerį Dwane'ą Casey privertė prasitarti, kad atkrintamosios varžybos tolsta.

Du lietuvius savo gretose turinti „Raptors“ nuo aštuntosios Rytų konferencijos komandos, kuri patenka į atkrintamąsias varžybas, atsilieka septyniomis su puse pergalės.

Nepaisant prastos situacijos, po pralaimėjimo „Bobcats“ klubui „Raptors“ nariai įžvelgė teigiamų dalykų.

Tai – Jonas Valančiūnas, „Raptors“ naujokas, kuris šį sezoną sparčiai tobulėja ir sulaukia vis daugiau komplimentų.

Casey dar kartą kalbėjo apie svarbą naujokams suteikti kuo daugiau laiko aikštėje nepaisant to, kad jų žaidimas gali kainuoti „Raptors“ pergalę.

„Privalai leisti naujokams žaisti ir užtikrinti, kad jie daro tai, ko iš jų tikimasi, – pabrėžė Casey. – Svarbiausia, žinoma, yra pergalė, tačiau dėl klubo ateities turime suteikti JV daug minučių. Turime leisti žaisti ir Terrence'ui Rossui.

Kartais reikia atsigręžti į šiuos žaidėjus tam tikromis situacijomis. Dėl to galime prarasti žaidimo ritmą arba netekti persvaros.“

Vis dėlto treneris pripažino, jog svarbiausia – neįkainojama patirtis, kurią įgyja jauni žaidėjai.

Per dvikovą su „Bobcats“ Valančiūnas pelnė 18 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir žaidė naudingiausiai savo ekipoje. Po dvikovos lietuvis sulaukė komandos draugo komplimentų.

Po mainų į Torontą persikėlęs Rudy Gay iš karto įžvelgė Valančiūno išskirtinumą.

„Tai jo stiprybė, – pabrėžė Gay. – Jis labai tvirtas. Jis niekam neužleidžia pozicijų. To negali išmokti.“

20-ies metų lietuviui dar yra ko mokytis, tačiau Gay įsitikinęs, kad Valančiūno laukia šviesi ateitis.

„Jis bus puikus žaidėjas ir jau dabar jis yra visai neblogas“, – teigė Gay.

Šį savaitgalį „Raptors“ laukia du mūšiai su Niujorko „Knicks“, kuri kovoja dėl geresnės vietos prieš kovas atkrintamosiose varžybose. Penktadienį klubai susitiks Toronte, šeštadienį – Niujorke.

Kad ir kaip pasibaigtų šios dvikovos, jau dabar „Raptors“ gali džiaugtis šį sezoną pasiekusi geresnį rezultatą nei pernai. Per 66 reguliariojo sezono susitikimus praėjusį sezoną Toronto klubas iškovojo 23 pergales. Šiemet sužaidusi jau 68 dvikovas, „Raptors“ laimėjo 26 kartus.

Komentarai:
Budulis
Raptoriu draftpikas 2013 metu tik pirmom 3 pozicijom apsaugotas... kitu atveju okc atiteks, o siaip torontas nera zaideju trokstama vieta ir uz zaidejus teks permoketi vasara, norint pastiprinimo.

nematau raptoriu auksciau 6 vietos konferencijoj per ateinancius 3-4 metus
2013-03-22
+12
Atsakyti
Man atrodo kita sezona bus kitas treneris, nes nu is jo naudos nera, skaityk komanda realiai sustiprejo nuo pernai metu labai, tikrai labai, o pergaliu nieko daugiau. Todel tikrai reikia keisti treneri, zalgiris jau butu pakeites kokius 3 per ta laika :DDD
2013-03-22
+3
Atsakyti
mazvaikis
panasu, kad d.casay del blogo komandos zaidimo surado atpirkimo ozius J.V ir Rossa,

bet apie tokius molius kaip derozanas, gejus ar lowrys nei zodzio.. mldc tikrai puikus treneris

to reporteris, ciulpk bb lopas mazvaiki nx nedapistas
2013-03-22
+26
Atsakyti
sdf
ne naujoku klaidos lemia raptors pralaimejima o "lyderiu" 5/20+ pataikymas
2013-03-22
+8
Atsakyti
As manau kad raptorsams svietcias sviesi ateitis per ilgai jie jau buvo tarp lygos autsaideriu
2013-03-22
+7
Atsakyti
To NBA7
Tai kas, kad autsaideriai? Dabar isivaizduok, paiima heat'ai kokie ir ka jis ten padarytu? Nieko, nei kamuoliu normaliai gautu, nei ka, netobuletu jis tada, o toronte jis minuciu gauna ir po kekvienu varzybu tobuleja. Manau, kad Raptors perspektyvi, jauna komanda yra ir po 2 metu playoffsuose laisvai bus.
2013-03-22
Atsakyti
Raptors tipine autsaideriu komanda ir dar is Kanados,Valanciunui labai nepasiseke kad ji pasauke 5 Raptors,jau geriau kokia kita komanda ji pasaukusi kad ir veliau-pick 6,7,8,9, visai kita situacija su DMotiejunu Houston'as visai padori nba komanda daznai patenkanti i play off'us, be to jau buvusi nba cempione. Raptors man kazkokia 'prahadnoi dvor' o ne komanda,trypia kas netingi...
2013-03-22
-11
Atsakyti
Bepetkelnis
Nu kam tos juodos petkelnes tai as nesuprantu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-03-22
+7
Atsakyti
tegul tik duoda jonui tu minuciu,vasara slovenijoje turesime gera centra.
2013-03-22
+18
Atsakyti
Jis teoriškai teisus, naujokai turi mažiau patirties ir pnš., bet kad be Valančiūno nėra ką leist, žiūrėjau pastarąsias rungtynes kelias ir galiu pasakyt, kad Valančiūnas, mano akimis, vaizdo negadina, juolab, kad be Amiro ir Jono nėra atitinkamų aukštaūgių :))
2013-03-22
-4
Atsakyti
Ir pasiteisinimas dėl pralaimėjimų, ir jaunio ugdymas - du viename :) Bet cia turbut greiciau vadovybes itaka, kai mato, kad si sezona atkrintamosios jau nuplauke, tai bent jaunimui duos tobulet. Kazin NBA lapeliu sistema irgi veikia? :)
2013-03-22
-3
Atsakyti
manau kad kitas sezonas Reptors bus dar geresnis.turėtų patekti į atkrintamasias
2013-03-22
Atsakyti
Povilas
Dar Quincy Acy daugiau minučių galėtų suteikt, jei taip
2013-03-22
+11
Atsakyti
aha
Wtf? Prie ko čia daugiau Jono minučių ir pralaimėjimai? Tipo A. Gray leistų lošt, jei pergalių norėtų?:D
2013-03-22
-24
Atsakyti
Atonis
Apie kokias atkrintamasias cia tas bukas juodasiknis kalba??? :D kitu metu nebent, su tokiu treneriavimu ir apie kitu metu atkrintamasias jo vietoj nelabai svajociau...
2013-03-22
+8
Atsakyti
iesko kaltu
Casey negali nustot ieskot kaltu, dabar jam naujokai kalti del to kad pralosia varzybas, nors JV buvo didziausias -+, man atrodo +8. Taip kad su JV komanda geriau lose. Asilas tas Casey, tegul valina is ten kuo greiciau...
2013-03-22
-4
Atsakyti
sesku y reptorius treniruot
2013-03-22
Atsakyti
Oh rlly
Labai keista cia, Casey nuomone apie naujokus pasikeite radikaliai per viena diena, matomai sikna svilt pradejo.
2013-03-22
-25
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.