„Žalgiriui“ pergalę lėmė taiklios Marko Popovičiaus baudos jau pasibaigus rungtynių laikui Nuotr.: AFP – Scanpix
„Žalgiriui“ pergalę lėmė taiklios Marko Popovičiaus baudos jau pasibaigus rungtynių laikui Nuotr.: AFP – Scanpix
Andrew Ogilvio reidas į baudos aikštelę Nuotr.: AFP – Scanpix
Joano Plazos nurodymai komandai – įžengus į aikštę Nuotr.: AFP – Scanpix
Adas Juškevičius bando sulaikyti Johną Goldbsberry Nuotr.: AFP – Scanpix
„Žalgiriui“ pergalę lėmė taiklios Marko Popovičiaus baudos jau pasibaigus rungtynių laikui Nuotr.: AFP – Scanpix
„Žalgiriui“ pergalę lėmė taiklios Marko Popovičiaus baudos jau pasibaigus rungtynių laikui Nuotr.: AFP – Scanpix
Andrew Ogilvio reidas į baudos aikštelę Nuotr.: AFP – Scanpix
Joano Plazos nurodymai komandai – įžengus į aikštę Nuotr.: AFP – Scanpix
Adas Juškevičius bando sulaikyti Johną Goldbsberry Nuotr.: AFP – Scanpix

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nutraukė beveik devynerius metus trukusį pergalių išvykose badą. Tačiau tam prireikė net daugiau nei pagrindinio rungtynių laiko ir pratęsimo.

Marko Popovičius pataikė tris baudos metimus jau pasibaigus penkioms pratęsimo minutėms, ir „Žalgiris“ iškovojo pirmą pergalę Eurolygos „Top 16“ etape žaisdamas išvykose po 23 pralaimėjimų iš eilės.

„Žalgirio“ ekipa ketvirtadienį Vokietijoje 88:87 (23:20, 15:16, 19:19, 19:21, 12:11) įveikė grupės autsaiderį „Brose Baskets“.

„Pagaliau nusimetėme naštą nuo nugarų po pralaimėjimų minimaliu skirtumu prieš „Panathinaikos“ ir Madrido „Real“ bei keturiais taškais prieš „Anadolu Efes“, – po pergalės teigė „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza.

„Top 16“ etapo E grupė
Pos Komanda W L Diff
1 Stambulo Anadolu Efes 6 1 33
2 Madrido Real 6 1 48
3 Maskvos CSKA 5 2 54
4 Atėnų Panathinaikos 4 3 -20
5 Kauno Žalgiris 3 4 29
6 Malagos Unicaja 3 4 -12
7 Berlyno ALBA 1 6 -66
8 Bambergo Brose Baskets 0 7 -66
Pastarąjį kartą kauniečiai pergalę „Top 16“ etape išvykoje buvo iškovoję 2004 metais, kuomet 85:73 pranoko Stambulo „Ulker“ komandą.

Lietuvos čempionai buvo arti dar vieno smūgio. Antonas Gavelas likus 16 sekundžių išprovokavo pražangą verždamasis po krepšiu ir dviem taikliais metimais išvedė vokiečių ekipą į priekį 87:85.

Tačiau Fortūna ir teisėjai šį kartą „Žalgirio“ nenuskriaudė. Paskutinę pratęsimo sekundę iš toli atakuojančio Popovičiaus ranką lietė varžovas. Kroatas užtikrintai pataikė visus metimus.

„Šiemet jau teko skaudžiai pralaimėti, taigi džiugu galiausiai pasiekti tokią pergalę patiems, – pabrėžė Tremmellas Dardenas. – Buvo daug kvailų epizodų, dėl to teko žaisti pratęsimą. Nepaisant visko, pasiekėme pergalę.“

„Teisėjas priėmė sudėtingą sprendimą, – po dvikovos tikino „Brose Baskets“ žaidėjas Sharrodas Fordas. – Padarėme viską, kad laimėtume, deja, to neįvyko.“

Joanas Plaza

„Žaidėme vieni už kitus, už aistruolius ir už šalį. Šiuo metu turime daug problemų. Bet turime į jas nesižvalgyti ir likti susitelkę žaidimui. Atiduosime gyvybes, kad būtume finaliniame aštuonete.“

Popovičius pelnė 21 tašką ir buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose. Kšištofas Lavrinovičius surinko 16 taškų, Rimantas Kaukėnas įmetė 14.

„Tikiuosi, kad saulė pagaliau pasirodys Lietuvoje, – vylėsi Plaza. – Besibaigiant dvikovai turėjome pranašumą, bet dėl didelio spaudimo klydome ir leidome varžovams pavyti.“

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje „Žalgirio“ persvara siekė rekordinę 10 taškų ribą, kai K.Lavrinovičius pataikė tritaškį – 71:61. Tačiau džiaugsmas ilgai nesitęsė.

Po kelių sėkmingų „Brose Baskets“ atakų likus 55 sekundėms Darjušas Lavrinovičius po nesėkmingo epizodo prasižengė, apeliavo į teisėjų sprendimą ir užsidirbo techninę pražangą.

Gavelis pataikė keturis baudos metimus ir išlygino rezultatą 76:76. Šeimininkams nesėkmingai pabaigus ataką Kaukėnas turėjo galimybę išplėšti pergalę, bet jo metimas iš vidutinio nuotolio nepasiekė tikslo.

„Buvo kontraversiškų sprendimų į abi puses, tos techninės pražangos, – įsitikinęs Dardenas. – Taigi tai lygiosios.“

Per pratęsimą „Žalgiris“ pirmavo 83:78, bet Fordas pataikė vieną baudos metimą, netrukus pridėjo tritaškį, o po Gavelio tritaškio likus žaisti 52 sekundėms vokiečiai atsidūrė priekyje 85:83.

K.Lavrinovičius dviem taikliais baudos metimais išlygino rezultatą, bet skylėta „Žalgirio“ gynyba nesulaikė Gavelo. Gynėjas iš viso pelnė 25 taškus, iš kurių 14 – baudų metimais.

Dukart tiksliai besibaigiant pratęsimui nuo baudų linijos atakavęs Gavelas buvo priartinęs „Brose Baskets“ prie pirmosios pergalės „Top 16“ etape, tačiau pergalės emocijomis po paskutinio Popovičiaus baudos metimo dalijosi „Žalgiris“.

„Nemanau, kad šiandien žaidėme normalų krepšinį, – sakė Dardenas. – Džiaugiamės pergale, bet tai ne mūsų žaidimas.“

„Sunkiai dirbome ir galiausiai pasiekėme pergalę, – teigė Plaza. – Turime iš to pasimokyti. Žaidėme vieni už kitus, už aistruolius ir už šalį. Šiuo metu turime daug problemų. Bet turime į jas nesižvalgyti ir likti susitelkę žaidimui.

Nusipelnėme būti tarp aštuonių stipriausių komandų po to, kai reguliariajame sezone nugalėjome „Caja Laboral“, „Olympiakos“, „Emporio Armani“ ir „Anadolu Efes“. Atiduosime gyvybes, kad būtume finaliniame aštuonete.“

Pirmas rungtynes Eurolygoje šį sezoną žaidęs Robertas Javtokas aikštėje praleido 11 minučių ir nesiilsėjo per pratęsimą. Aukštaūgis pataikė vieną baudos metimą ir atkovojo du kamuolius.

Rungtynių vaizdo reportažas:

http://www.youtube.com/watch?v=JZspYGkynKI

Komentarai:
mix
dainiukzzzSveiki,prasau pasakykit kur galima pamatyti siu rungtyniu visa vaizdo irasa aciu.


Yra linkomanijoj
2013-02-15
-1
Atsakyti
Sveiki,prasau pasakykit kur galima pamatyti siu rungtyniu visa vaizdo irasa aciu.
2013-02-15
+19
Atsakyti
GAME 8 STANDINGS

1. REAL 7-1 vs. ALBA

2. CSKA 6-2 (+19) at EFES

3. EFES 6-2

4. ŽALGIRIS 4-4 (-1) vs. PANATHINAIKOS

5. PANATHINAIKOS 4-4 (+5)

6. UNICAJA 4-4 at BROSE

7. ALBA 1-7

8. BROSE 0-8
2013-02-15
-2
Atsakyti
reik dabar laimet PAO daugiau negu 1 tasko skirtumu ir isilaikyti 4 vietoj.
2013-02-15
+8
Atsakyti
Gal kas zino kur gal paziuret rungtynes.Aciu.
2013-02-15
-17
Atsakyti
yra linkomanijoj 5 zonoj

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-02-15
-25
Atsakyti
Nejaugi nera niekur atsisiusti varzybas? Jei kas zinot, parasykit ;)
2013-02-15
-12
Atsakyti
Dabar reik butinai paiimt PAO ir kylam y 4 vieta!
2013-02-15
+33
Atsakyti
to aidulisss,kad nekur nera.kosmaras kazkoks

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-02-15
-14
Atsakyti
Pesimistam galiu pasakyt eikit visi n....i ! Pralimi blogai, laimi vel blogai , jus ble patys nezinot ko norit is tos komandos. Ir apskritai yra zmoniu grupe kuri nieko teigiamo nemato. Sunku jums gyventi sioj zemej, nes viskas aplinkui tik blogai. Tikri sirgaliai nestumia ant savo komandos, kad ir kokias prastas rungtynes suzaistu. Jie laukia ir tiki komanda. Ir si sezona manau Zalgiris tikrai atidirbo uz visus tuos blogus metus. Palaikykim Zalgiri. Jie parode kad turi gelezini uzsispyrima ir tai atsiperka.
2013-02-15
+6
Atsakyti
makafazagal kas zino ir kus parisiust vaizdo irasa?--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
torrent.lt tikrai turetu buti.
2013-02-15
-15
Atsakyti
turnyrinė situacija visai normali. Reikia Žalgiriui dabar namie svarbu Pao, Real, Efes pagauti tada realiai užteks ir bamberg namie nulošt, na o išvykoje ir unicaja o juo labiau Alba galima nukalt. Viskas yra Žalgirio rankose, nes II turas grafiku gerokai palankesnis. Aišku visa bėda su finansais. Jei daugiau mažiau bus jų tada manau top 8 bus tikrai ir kuo arčiau žaidėjai jaus tuo atmosfera gerės, nes vakar pergalė tuom ir svarbi, kad išsaugo realius šancus.
2013-02-15
+17
Atsakyti
darjusas d*bilas vos rungtyniu neprakniso...
2013-02-15
+5
Atsakyti
gal kas zino ir kus parisiust vaizdo irasa?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-02-15
-1
Atsakyti
Vladislavasfuksai blia :D pazornas clubas :D


Ruski, vis negali susitaikyti kad sitas taip vadinamas pazornas klubas ne tik trecia sezona is eiles tvarko tavo raudonaji klubeli, bet ir zaidzia top16, kur jums nevieta?
2013-02-15
+11
Atsakyti
DzonedMantasStanVladislavasfuksai blia :D pazornas clubas :DPritariu ir aš kad Broske žiaurūs fuksai kad vos savo kvailu žaidimu nelaimėjoBet ziuriu tik Brose fuksus mato visi, o kad popas fuksus meto per rankas arba lafas irgi per rankas isude kazkoki tai cia normalu. As jau seniai sakiau kad gris iprastas zalgiris , bet vistiek ligoniai tikejo kad zalgiris gali patekti i atkrintamasias :D Vakar 600 usd ant +6 paemiau Brose tai lengvai suejo. O cia cia dar kazkas ziuriu diskutuoja apie praejimus i kita etapa ir pn :DDDD Vokieciu neuzteks zinokit aplosti norint iseiti toliau. Kita savaite praktiskai lemiamias musis su pao. pralosia ir viskas. Bet vistiek nuo realo gaus, nuo unicajos gaus, nuo Cska gaus. Nuo albos irgi gaus. Is kartos i karta


Šiaip, tai iča diskutuoja žmonės apie krepšinį ir kiekvienas turi savo nuomonę. Kiek pastebėjau, tu dažniausiai diskutuoji (čia reikėtų pasakyti - giriesi) apie savo laimėjimus. Nesu labai tikras, nes tokias nesąmones paprasčiausiai stengiuosi užmiršti vos perskaitęs, bet, ko gero, su savo nuolatiniais "laimėjimais" jeigu dar "neperspjoviai Guogos tai esi tikrai labai šalia tų milijonierių. Gaila, kad tur būt nesulauksiu, kol tu tapsi Lietuvos finansų ministru. Ot, pagyvenčiau, nereiktų nei į Seimą pakliūti, nei į darbą eiti.

Sėkmės tau, ir atsimink, kad čia ne Haid parkas ar Wall Street, bet krepšinio naujienų portalas. Geras jis ar blogas - čia jau kitas klausimas. Idealių dalykų pasaulyje mažai, bet žmonės čia lankosi. Atleisk, bet esu tikras, kad ne dėl to, jog sužinotų kiek ir kam tu pastatei arba iš vis - ar tau jau (dar) stovi...
2013-02-15
-13
Atsakyti
Ir isvis dzoned nebuk juokdariu, dar karta kartoju, jeigu susitvarkys ten viskas viduj su finansais greitu metu ir neprasides nesamones, viskas tvarkoj bus si sezona, gal ir nepateks, bet kad iki paskutiniu varzybu nebus aisku, kas iseina, tai cia garantuotai. Sutraisko alba 36pts, nukala cska, na kad ir ne eurolygoj, tai visi patenkinti, tik uztenka prastu rungyniu, jau pradeda kudakuot visokie.

Tai jei Zalgiriui butu sekme sypsojusi, tai vapse jie jau galejo turetii 5-2 ar net 6-1, pralosinejo blt po taskeli visiem. Ka tada butum sakes?
2013-02-15
-18
Atsakyti
DzonedMantasStanVladislavasfuksai blia :D pazornas clubas :DPritariu ir aš kad Broske žiaurūs fuksai kad vos savo kvailu žaidimu nelaimėjoBet ziuriu tik Brose fuksus mato visi, o kad popas fuksus meto per rankas arba lafas irgi per rankas isude kazkoki tai cia normalu. As jau seniai sakiau kad gris iprastas zalgiris , bet vistiek ligoniai tikejo kad zalgiris gali patekti i atkrintamasias :D Vakar 600 usd ant +6 paemiau Brose tai lengvai suejo. O cia cia dar kazkas ziuriu diskutuoja apie praejimus i kita etapa ir pn :DDDD Vokieciu neuzteks zinokit aplosti norint iseiti toliau. Kita savaite praktiskai lemiamias musis su pao. pralosia ir viskas. Bet vistiek nuo realo gaus, nuo unicajos gaus, nuo Cska gaus. Nuo albos irgi gaus. Is kartos i karta


zinai fukso reiksme? Tai dalykas, kuris karta pasikartoja, gal tau highlightu primest su popo rungynem, kuriu buvo n si sezona, kaip jis per rankas imeta? Gal priminti, kad Zalgiri buvo pvz toks Marcus Brown, kuris isvis nesveikai tritaskius mesdaavo? Jis gal irgi tik fuksais gyvendavo? :DD

Tai vadinama talentu, bet kur toks vaikis supras.

Anta, prie ko cia gris i iprasta Zalgiri. Z visdar zaidzia geriausia krepsini nuo 99metu, nukalami varzovai, kurie seniai nebudavo nukalami. Vienintelis dalykas, kas gali pakisti koja, tie finansai, nes zaidejai zaidzia nemotyvuotai, tas tikrai matesi ir siandien, zaide visai kaip ne savi.

Kaip tu jaustumeis, jei ateitu virsininkas ir sakytu, nu va musu saskaitos isaldytos, neturiu tau is ko moketi atlyginima, nezinau kada tau galesiu sumoket, po menesio, po dveju ar daugiau.

Kaip jaustumesi? Turbut ir is darbo iseitum, nes vapse ilgai nepragyventum uz dyka dirbdamas.
2013-02-15
-38
Atsakyti
POPAS TAI YRA DIEVO DOVANA ZALGIRIUI, VISISKAS LYDERIS TIEK EMOCINIS, TIEK IS ZAIDIMO. vISUS SU PERGALE IR PIRMYN VYRAI!
2013-02-15
-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.