Startavo „Basketnews.lt Lietuva“ 2013 metų krepšinio taurės turnyras, skirtas Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų ir gimnazijų rinktinėms. Pernai metais turnyre triumfavo gausiai savo sirgalių palaikoma Kauno Julijanavos katalikiškoji vidurinė mokykla, finale įveikusi Biržų „Saulės“ gimnaziją.

Šiais metais komandos suskirstytos į keturis pogrupius: Kauno, Pietryčių, Dzūkijos ir Aukštaitijos. Jos kovos dėl Didžiosios ir Mažosios taurių apdovanojimų komplektų.

Pirmieji į aikštelę išbėgo Pietryčių pogrupio komandos kur Žiežmarių gimnazija namuose priėmė kaimynus iš Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos. Pastarieji pasielgė nesvetingai ir įveikė varžovus rezultatu 75:64. Antroje paskutinio kėlinio pusėje po šeimininkų žaidėjo T.Gervicko dvitaškio metimo rezultatas dar buvo lygus (62:62), tačiau kaišiadoriečiai, sukaupę visas jėgas, aktyviu spaudimu gynyboje privertė žiežmariškius klysti aikštės viduryje, o po perimtų kamuolių svečiai greitomis kontratakomis rinko lengvus taškus, bei pasiekė gana sunkią pirmąją pergale šiame sezone.

Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnaziją į pergalę vedė: M.Šumskis (30 tšk. 11 atk. kam. 10 išpr. praž.), K.Jonikavičius (17 tšk.) ir J.Abrutis (9 tšk.)

Žiežmarių gimnazijos gretose išsiskyrė: T.Gervickas (27 tšk. 11 atk. kam.), R.Žalys (8 tšk.) ir L.Jurkevičius (7 tšk.)

Po susitikimo Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos žaidėjas L.Aleksiūnas sakė: „Rungtynės iš tiesų buvo geros, pradžioje sunkiai sekėsi, bet paskui sugebėjome nugalėti. Antroje rungtynių pusėje pradėjome geriau gintis ir padarėme, ką reikia.“ Paklaustas, kokie šiemet komandai keliami tikslai, žaidėjas atsakė: „Tikslai, žinoma, keliami patys aukščiausi, pernai buvome treti, šiemet norisi pasirodyti dar geriau.“

Daugiau informacijos apie turnyrą (statistikos, turnyrinės lentelės, fotogalerijos ir kt.) patalpinta svetainėje www.kkl.lt

Komentarai:
grynuolis15
puiku

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-03-21
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.