Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blazevičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E. Blazevičius

Penkias pergales Europos taurės turnyre turintis Klaipėdos „Neptūnas“ kol kas negali būti ramus dėl vietos kitame etape. Du kartus laimėjęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ taip pat dar gali nelaidoti savo sezono.

Abiem Lietuvos klubams devintoji turnyro savaitė gali būti lemiama. „Neptūnui“ gali atsiverti „Last 32“ durys, o „Lietuvos rytui“ – visiškai užsidaryti. Pateikiame optimistinius ir pesimistinius abiejų komandų scenarijus.

Klaipėdos „Neptūnas“

Optimistinis scenarijus. „Neptūnas“ yra savo likimo kalvis. Per paskutinius du turus uostamiesčio krepšininkams tereikia laimėti bent kartą ir jie patektų į kitą etapą. Klaipėdiečiams liko dvikovos su Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ (namie) ir Atėnų AEK (svečiuose).

Vietą kitame etape „Neptūnui“ atvertų ir bent vienas Jeruzalės „Hapoel“ pralaimėjimas. Žydai kitą savaitę kausis su AEK, o paskutiniame ture – su Volgogrado „Krsnyj Oktiabr“.

Pesimistinis variantas. „Neptūnas“ pralaimi abejas likusias rungtynes, „Hapoel“ laimi abejas likusias rungtynes, ir tada „Neptūnas“ krenta į penktą vietą. Tokiu atveju „Neptūnas“, „Hapoel“ ir AEK turėtų po 5 pergales, o tarpusavio rungtynėse klaipėdiečiai būtų laimėję vos kartą, todėl būtų žemiausiai iš šių trijų ekipų. Žemiausiai, tai reiškia už kito etapo borto.

F grupė
Pos Komanda GM W L HW HL Diff
1 Stambulo Galatasaray 8 6 2 3 1 57
2 Klaipėdos Neptūnas 8 5 3 2 2 19
3 Žemutinio Naugardo Nizhny Novgorod 8 5 3 3 1 22
4 Atėnų AEK 8 4 4 2 2 -18
5 Jeruzalės Hapoel 8 3 5 3 1 -15
6 Volgogrado Krasny Oktyabr 8 1 7 0 4 -65

Vilniaus „Lietuvos rytas“

Optimistinis scenarijus. „Lietuvos rytas“ laimi prieš „Zenit“ (išvykoje) ir PAOK (namie, pageidautina bent šešiais taškais) bei patenka į kitą etapą, nes turi geresnius tarpusavio rungtynių santykius tiek su „Bešiktaš“, tiek su „Olaj“, tiek su PAOK. Kai kuriais scenarijais vilniečiams prieš PAOK užtektų pergalės ir vienu tašku.

Įmanomas ir toks variantas, kad „Lietuvos rytas“ toliau patektų laimėjęs tik kartą, prieš PAOK (pageidautina bent šešiais taškais). Tačiau tada abu kartus turėtų pralaimėti „Olaj“ arba „Bešiktaš“ komandos. Šios dvi ekipos žais tarpusavyje, todėl viena iš jų laimės bent kartą. 

Pesimistinis variantas. „Lietuvos rytas“ kitą savaitę pralaimi, o PAOK nugali Saratovo „Avtodor“, ir vilniečiams sezonas baigiasi po pirmojo etapo. Po dešimtojo turo vilniečių negelbėtų ir pergalė prieš PAOK, jeigu bent sykį laimės ir „Bešiktaš“, ir „Olaj“.

E grupė
Pos Komanda GM W L HW HL Diff
1 Sankt Peterburgo Zenit 8 7 1 3 1 90
2 Saratovo Avtodor 8 6 2 3 1 87
3 Stambulo Besiktas 8 3 5 1 3 -38
4 Salonikų PAOK 8 3 5 2 2 -70
5 Solnoko Olaj 8 3 5 2 2 -56
6 Vilniaus Lietuvos rytas 8 2 6 0 4 -13
Komentarai:
CorinthiansArgentinos zaidejas stabiliai daro tik sau statistika, bet tokiems kaip tu balvonams jis yra nereali megazvaigzde kaip ir visu isjuokiamas orelikas.Tu gal aplamai nebekomentuok nieko kas susije su krepsiniu ir susirask kita sriti. Gal ten tau labiau pasiseks.


jis daugiausiai tasku imeta, bent kazka daro, o visi kiti lavonai, na isskyrus dar gailiu jau atsigaves kazkiek, tai 2 tempia visa medziu vezima
2015-12-09
-3
Atsakyti
arturas97siaip laprovitola siuo emtu geriausias ir stabiliausias zaidejas ryte


Argentinos zaidejas stabiliai daro tik sau statistika, bet tokiems kaip tu balvonams jis yra nereali megazvaigzde kaip ir visu isjuokiamas orelikas.

Tu gal aplamai nebekomentuok nieko kas susije su krepsiniu ir susirask kita sriti. Gal ten tau labiau pasiseks.
2015-12-03
-14
Atsakyti
haremasNa būtų labai gaila, jei Neptūnas nepatektų, nes pagal demonstruojama formą tikrai vertas antrojo etapo.


as manau neptunas pasistenks pakovot del 1 vietos grupeje sansu tikrai yra, nors ir ne viskas neptuno rankose, bet manau pasistenkt del 1 vietos verta
2015-12-03
+2
Atsakyti
raybamNors Neptūnas yra iškovojęs jau 5 pergalės, tačiau šansu patekti turi 50 ant 50. Rytas laimėjęs tik 2 rungtynės šansu turi tiek pat... kur teisybė?


skirtumas tame kad lenteleje 2 ir 6 vietos, taip pat viena pergale garantuoja kita etapa o kitai 1 pergale nieko negarantuoja reikia kitu komandu rezultatus skaiciuot, taip skirtumas ir tame kad 2 pralaimejimai neatima sansu patekt i kita etapa tiesa tada butu skaiciavimai, kitai komandai du pralaimejimai 100 procentu krenta lauk be skaiciavimu... nematau cia jokios lygybes, tavo matematikos zinios yra apgailetinos SESK 2
2015-12-03
+1
Atsakyti
NBA7LRyto komandos sudėtis tai katastrofiška,ypač daug pasako tai kad startiniame penkete žaidžia nulinis veteranas M.Lukauskis ir nulinis netikras PF- G.Orelikas,tam pačiam Neptūne jie būtu tik atsarginiai žaidėjai kylantys nuo suolo...apibendrinant sudėti tai pasakysiu taip kad iš dabartinės sudėties pasilikčiau - Kavaliauska, Gudaiti, Gailiu, Giedraiti, Runkauska, gal dar Laprovitolla kaip antra įžaidėja, Jucika, vistik žaidžiama ne Eurolygoje, o Eurocup'e, visi kiti žaidėjai turėtu būti legionieriai - amerikietis PG startinis, amerikietis SG/SF per abi pozicijas galintis žasiti startinis, PF amerikietis(vietoje Oreliko)startinis,reikia dar vieno PF/C universalaus vietoj K.Lavrinovičiaus, kogero vistik bandyčiau atsikratyti Laprovitolos per silpnas jis gynyboje,vietoje jo kaip antra įžaidėja gal P.Dambrauska susigražinti ar Runkauska statyti antru įžaidėju 10-15min. Reiktu ir labiau patyrusio trenerio nei Jasilionis, gal koki Chomičiu ar užsenieti treneri kadangi sudėtis būtu universli bent su 5 legionieriais, beje legionieriai neturėtu būti Moserio ar Laprovitolos lygio - su kiaura gynyba, jei sunkusis puolėjas tai turi būti atitinkamo ūgio, o ne 2metru Oreliko parodija ar koks veteranas,apskritai LRytui reikia labiau gynybinio stiliaus žaidėjų, o ne tik puolimui yra ir taip kam pelnyti taškų.


siaip laprovitola siuo emtu geriausias ir stabiliausias zaidejas ryte
2015-12-03
+8
Atsakyti
LRyto komandos sudėtis tai katastrofiška,ypač daug pasako tai kad startiniame penkete žaidžia nulinis veteranas M.Lukauskis ir nulinis netikras PF- G.Orelikas,tam pačiam Neptūne jie būtu tik atsarginiai žaidėjai kylantys nuo suolo...apibendrinant sudėti tai pasakysiu taip kad iš dabartinės sudėties pasilikčiau - Kavaliauska, Gudaiti, Gailiu, Giedraiti, Runkauska, gal dar Laprovitolla kaip antra įžaidėja, Jucika, vistik žaidžiama ne Eurolygoje, o Eurocup'e, visi kiti žaidėjai turėtu būti legionieriai - amerikietis PG startinis, amerikietis SG/SF per abi pozicijas galintis žasiti startinis, PF amerikietis(vietoje Oreliko)startinis,reikia dar vieno PF/C universalaus vietoj K.Lavrinovičiaus, kogero vistik bandyčiau atsikratyti Laprovitolos per silpnas jis gynyboje,vietoje jo kaip antra įžaidėja gal P.Dambrauska susigražinti ar Runkauska statyti antru įžaidėju 10-15min. Reiktu ir labiau patyrusio trenerio nei Jasilionis, gal koki Chomičiu ar užsenieti treneri kadangi sudėtis būtu universli bent su 5 legionieriais, beje legionieriai neturėtu būti Moserio ar Laprovitolos lygio - su kiaura gynyba, jei sunkusis puolėjas tai turi būti atitinkamo ūgio, o ne 2metru Oreliko parodija ar koks veteranas,apskritai LRytui reikia labiau gynybinio stiliaus žaidėjų, o ne tik puolimui yra ir taip kam pelnyti taškų.
2015-12-03
-2
Atsakyti
padaRytas tai jau niekur toliau nebezengs, nebent pramusines jau pramusta dugna toliau. Didziausia intriga dar likusi siame klube - kas bus naujas treneris :D
2015-12-03
+10
Atsakyti
vidas5Bet kokiu atveju, "Neptunui" linkiu sekmes, nes jie jos nusipelne.. ir net rytui linkiu sekmes, vien del, kad tai Lietuvos komanda, nors ir kokia sudina ji bebutu. Juk, kaip kazkas jau rase, Lieuvos krepsiniui geriau jeigu Europoj losia ne virna komanda.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Aišku geriau, juk LKL lygis kyla reitingų lentelėje.
2015-12-03
-1
Atsakyti
arturas97Jus pastebit kad rytui amzinai su burtais ir aplinkybemis grupeje sekasi?Tarkim siemet jei rytas butu BET KOKIOJE KITOJE GRUPEJE, tai sansu jau nebeturetu patektu, o dabar gan neblogi, nes realu akd ir pgr varzovai nelaimesPernai- i grupe gavo blogiausia eurolygos koamnda, blogiausia ispanijos komanda, ir belgus ir tai per plauka pateko tolyn


O prie ko cia visa sita nesamone parasei? Tai gal pakomentuok savo kliedesius kad tavo raudonas skuduras subure visu laiku galingiausia sudeti bei sluos visus is kelio? Kaip ten tavo tema kad rito i ki Naujuju niekas nesustabdys? Kaip ten sausakimsas siemensas varys rito zaidejus i pergales nes buvo parduotas rekordinis abonementu skaicius? Uzmirsai kaip spangai visas sitas nesamones?
2015-12-03
+19
Atsakyti
arturas97Jus pastebit kad rytui amzinai su burtais ir aplinkybemis grupeje sekasi?Tarkim siemet jei rytas butu BET KOKIOJE KITOJE GRUPEJE, tai sansu jau nebeturetu patektu, o dabar gan neblogi, nes realu akd ir pgr varzovai nelaimesPernai- i grupe gavo blogiausia eurolygos koamnda, blogiausia ispanijos komanda, ir belgus ir tai per plauka pateko tolyn


Palauk palauk, ne tu ten giedojai visada kad rytas patenka i stiprias grupes o Zalgiris visada i silpna?
2015-12-03
-4
Atsakyti
arturas97Jus pastebit kad rytui amzinai su burtais ir aplinkybemis grupeje sekasi?Tarkim siemet jei rytas butu BET KOKIOJE KITOJE GRUPEJE, tai sansu jau nebeturetu patektu, o dabar gan neblogi, nes realu akd ir pgr varzovai nelaimesPernai- i grupe gavo blogiausia eurolygos koamnda, blogiausia ispanijos komanda, ir belgus ir tai per plauka pateko tolyn


Mes pastebim kad tu esi apsisikes iki ausu su savo kliedesiais ir prognozemis. Kiek dar cia svaiciosi bei demonstruosi savaji debilizmo lygi?
2015-12-03
-4
Atsakyti
Jus pastebit kad rytui amzinai su burtais ir aplinkybemis grupeje sekasi?

Tarkim siemet jei rytas butu BET KOKIOJE KITOJE GRUPEJE, tai sansu jau nebeturetu patektu, o dabar gan neblogi, nes realu akd ir pgr varzovai nelaimes

Pernai- i grupe gavo blogiausia eurolygos koamnda, blogiausia ispanijos komanda, ir belgus ir tai per plauka pateko tolyn
2015-12-03
-15
Atsakyti
Lituvos rytas - tai puiki terpe kitu komandu zaidejams gerinti savo puolimo statistikas :DDD

ka sako vien sis faktas kad rytas pagal puolima antra komanda visame eurocup'e o ja lenkia tik avtodor. Jei rytas turetu bent puse tokios gynybos kura demnostruoja zal, tai eurocup taure jau ksieneje butu
2015-12-03
+9
Atsakyti
Bet kokiu atveju, "Neptunui" linkiu sekmes, nes jie jos nusipelne.. ir net rytui linkiu sekmes, vien del, kad tai Lietuvos komanda, nors ir kokia sudina ji bebutu. Juk, kaip kazkas jau rase, Lieuvos krepsiniui geriau jeigu Europoj losia ne virna komanda.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-12-03
+4
Atsakyti
CrossGeriausia kai pries isvyka i Saratova Haris Poteris aiskino kaip smogsime visa jega:DDD Na taip. Smogete:DDDDDD


smoge gal kaip ir galejo, bet apie gynyba pamirso :D
2015-12-03
+3
Atsakyti
raybamNors Neptūnas yra iškovojęs jau 5 pergalės, tačiau šansu patekti turi 50 ant 50. Rytas laimėjęs tik 2 rungtynės šansu turi tiek pat... kur teisybė?


Na būtų labai gaila, jei Neptūnas nepatektų, nes pagal demonstruojama formą tikrai vertas antrojo etapo.
2015-12-03
+6
Atsakyti
Geriausia kai pries isvyka i Saratova Haris Poteris aiskino kaip smogsime visa jega:DDD Na taip. Smogete:DDDDDD
2015-12-03
-6
Atsakyti
Vin
Galėtų iškritę komandos iš Eurocup varyt į FIBA taurę. Nors ten Rytui irgi ne viena komanda pakrautų malkų, pvz. Nymburk, Rowinari, Khimik, Frankfurt, bet būtų truputį intrigos daugiau.
2015-12-03
+18
Atsakyti
Rytui žengti toliau būtų moralinis nusikaltimas. Jei ir patektų netyčia į antrą etapą - ten būtų dar N kartų blogiau, todėl nereikia.
2015-12-03
-17
Atsakyti
ArM
O kodėl negalima paimti Neptūno paties optimistiškiausio varianto: Neptūnas laimi abi, Gala prakiša nors 1 ir Neptūnas išeina kaip pirma grupės komanda!
2015-12-03
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.