Toronto „Raptors“ klubo vadovai itin džiaugiasi Jono Valančiūno per metus padaryta pažanga
Toronto „Raptors“ klubo vadovai itin džiaugiasi Jono Valančiūno per metus padaryta pažanga
Nuotr. Reuters – Scanpix
Į NBA atkrintamąsias varžybas neiškopęs Toronto „Raptors“ klubas didžiausias viltis sieja su vidurio puolėju iš Lietuvos Jonu Valančiūnu. Klubo vadovai neabejoja, kad jau dabar itin sparčiai tobulėjantis lietuvis ateityje taps dar svarbesniu komandos krepšininku.

Apie pasibaigusį sezoną JAV žiniasklaidai pasakoję komandos vyriausiasis treneris Dwane'as Casey ir klubo generalinis direktorius Bryanas Colangelo itin daug dėmesio skyrė Valančiūnui. 

Kanados klubo vadovai atskleidė, kad dalį vasaros 20 metų 213 cm ūgio uteniškis praleis už Atlanto. Birželį jis sportuos Toronte, o liepą rungtyniaus Las Vegaso vasaros lygoje. 

Vėliau Valančiūnas grįš į Lietuvą, kur prisidės prie Europos čempionatui besirengiančios mūsų šalies nacionalinės komandos. 

„Savo šalyse krepšininkai jaučia didžiulį spaudimą. Lietuvoje Jonas yra krepšinio žvaigždė, todėl trys milijonai žmonių būtų juo nusivylę, jeigu jis nepadėtų rinktinei, – žaidimo rinktinėje reikšmę JAV skaitytojams paaiškino Colangelo. – Jis nori žaisti rinktinėje ir atstovauti savo šaliai. Tai yra gerai, tačiau Jono laukia sunki vasara.“

„Raptors“ klubo vadovas pasidžiaugė, kad Valančiūnas per pirmąjį savo sezoną atliko milžinišką šuolį į priekį ir tobulėjo kiekviename mače. 

„Nerastumėte kito tokio energingo ir draugiško vaikino, tačiau jo pečių kitą sezoną laukia daug išbandymų. Jonas puikiai supranta, ko iš jo tikimės. Jis jau pradeda suprasti, ko iš jo norime gynyboje, o puldamas jis jau dabar rungtyniauja puikiai. Jis tobulėja kasdien, – pažymėjo Colangelo. – Norime būti tikri, kad procesas tęsis. Netrukus jis sulauks 21-erių, todėl nenorime per daug ir per greitai juo pasikliauti. Tačiau kalbėti apie jį yra nepaprastai malonu.“ 

Valančiūnas per paskutinius du debiutinio sezono mėnesius demonstravo itin solidų krepšinį. Kovą jis vidutiniškai rinkdavo po 11,4 taško, atkovodavo po 7,3 kamuolio, blokuodavo po 1,1 metimo ir buvo pripažintas geriausiu mėnesio naujoku. 

Balandį lietuvio rezultatyvumas šoktelėjo iki 14,8 taško per rungtynes. Jis taip pat pridėdavo po 5,8 atkovoto kamuolio ir po 2,4 blokuoto metimo. 

Šie statistikos rodikliai gerokai aukštesni už Valančiūno viso sezono vidurkius – 8,9 taško, 6 atkovoti kamuoliai ir 1,3 blokuoto metimo. 

„Sezoną pradėjome siaubingai – iškovojome 4 pergales ir patyrėme 19 pralaimėjimų. Vėliau laimėjome 30 mačų ir suklupome 29 kartus. Jeigu būtume laimėję dalį iš pralaimėtų susitikimų sezono pradžioje, o Valančiūnas būtų žaidęs taip, kaip sezono pabaigoje, skirtumas būtų didžiulis“, – pažymėjo Casey. 

„Raptors“ vadovai prisipažino, dėl Valančiūno pasirinkimo penktuoju numeriu 2011 metų NBA naujokų biržoje sulaukę daug kritikos, tačiau dabar jie yra laimingesni, nei bet kada.

„Mus kritikavo, nes Jonas į Torontą atvyko tik po metų. Tačiau dabar jis yra vienas talentingiausių NBA žaidėjų. Rasti tokį talentingą vidurio puolėją yra labai sunku. Negaliu įsivaizduoti, kad galėtume būti dar laimingesni, nei dabar savo gretose turėdami Valančiūną“, – tvirtino Colangelo.

Komentarai:
jo
teisingai Colangelo pasake, kad jis atsigavo, kai gavo trauma, nes be pertraukos sportavo 2-3 metus.
2013-04-24
+4
Atsakyti
...
O dabar įsivaizduokit Joną pas tokius strategus kaip Popovič ar G.Karl.

Tai ką Jonas dar tik demonstruos ateinantį sezoną, jau galėjo demonstruoti šį sezoną normalioje organizacijoje su geru treneriu.
2013-04-23
-5
Atsakyti
To \"as\"
Kiek tu klasiu baiges?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-23
+7
Atsakyti
žmogus
Jei per vasarą pridės keletą gerų post judesių, įgys užtikrintą metimą iš vidutinio ir patobilins prasiveržimą, manau tikrai bus 1st-2nd option puolime su Gay. Tikiu, kad vadovybė pažabos Derozano individualumą, nes kaip bebūtų iš Jono jie gali padaryt visą industriją su marškinėliai, reklamom ir pan. Tas Derozanas ar Gay ten niekam neįdomūs, o JOnas tikrai sudomins JAV ir Kadanos visuomenę kaip žaidėjas iš mažos šalies gyvenančios kašiu ir t.t...
2013-04-23
-3
Atsakyti
to BC
You better be!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-23
Atsakyti
asgerai tas bet vistiek man jono role komandoja idomi nes nemanu kad jis nuo kito sez bus zaidejas nr1. ateitija taip gey-1. derz-2. tik tada jonas-3. ir manu kad kita sez daug turetu zaist bargiani nes jo verte yra labai zemai smukusi ir taip buvo neaugzta. poziuris geras get nemanau kad su tokiu treneriu si komanda iseis i plyfus. komandos suvaldit totalei nemoka.taip perspektivu daug viena perspektiviausiu komandu jaunu.


O tai tu nori, kad 21 metų vaikis NBA komandoje taptų žaidėju Nr.1, būdamas tik antramečiu??? Keistas mastymas. Jam reikia tik džiaugtis, kad pateko į tokią santykinai silpną klubą, kur gavo pakankamai laiko, patobulėjo, įgijo patirties. Kas pvz. gero, kad Motiejūnas pateko į stipresnį klubą??? Nemanau, kad jis labai džiaugiasi tuo, kad Rocketsai pateko į atkrintamasias. Jam iš to asmeniškai, žiūrint į ateitį, jokio naudos.
2013-04-23
+7
Atsakyti
Anonimasviena perspektyviausiu? nejuokink, labiausiai savanaudiska komanda nba, todel ir sedi dugne, treneris nevykelis totaliai, tas pats gejus yra nevykes pirkinys, raptors reikia zaideju kurie moka gintis, o gintis moka kolkas tik vienintelis amiras jonsonas.


Jau per daug tirstini spalvas... Tikrai nera perspektyviausia bet atejus protui (visgi nemazai jaunu zaideju ir tas pats treneris dar zalias) sansu yra (NBA laimet jokiu, bet is dugno pakilt visi sansai), o ir sitas sezonas buvo geresnis uz praitu metu... O net ir si sezona 4 pergaliu truko iki playoff'u...
2013-04-23
-2
Atsakyti
Esu daug varzybu ziurejas toronto, seniau maniau kai pasieme lowry galvojau oj duos jis pasu ir pan,juk skaitos neblogas izaidejas, bet ziurint jo varzybas tai kas 15as rungtynes kazka gero padaro, nu pasai ir pats imeta, o siaip calderonas butu geriau zaides...manau reiketu jiems bargnani ir lowry keisti i tikrai gera izaideja. Toliau kitas zaidejas kurio nesupratau si sezona tai fieldsas jis tukrai turejo sustiprinti komanda, keisti demara, geju, bet kazkaip prastas sezonas jam sis. Manau amiras tirai irode kad gali buti startinis pf. todel reiketu ieskoti gero izaidejo jiems, atsarginio centro ir atsarginio pf. na gal acy pageres per vasara ir sunkiojo krasto nereikes atsarginio, nes vyrukas atrodo neblogai, tai manau reiktu c/pf tokio zaidejo kuris jona keistu, nes meshkinas grejus tikrai kazkaip nlb atrodo, jau geriau koki sasha kauna turetu :D
2013-04-23
-2
Atsakyti
Colangelo visada žiauriai aukština Joną. Pagarbos vertas žmogus. :) Pasižiūrėkit kaip jis džiaugėsi, kai pašaukė Joną.

http://www.youtube.com/watch?v=jQZ7V9yyb...

Viso video metu rodomas Jonas (ir kiti potencialūs draft pick'ai). Nuo ~27:00 rodomi vaizdai iš Raptors vadovų paskutinių pasitarimų prieš pat pick'o pasirinkimą. Pamačius kaip jis įrodinėja, kad reikia šaukti Joną ir kaip džaugiasi, kai jam pavyksta yra tiesiog nuostabu. :)
2013-04-23
+29
Atsakyti
Vai kāds izmanto šo vietni? http://www.tipstersplace.com
2013-04-23
+4
Atsakyti
Anonimas
viena perspektyviausiu? nejuokink, labiausiai savanaudiska komanda nba, todel ir sedi dugne, treneris nevykelis totaliai, tas pats gejus yra nevykes pirkinys, raptors reikia zaideju kurie moka gintis, o gintis moka kolkas tik vienintelis amiras jonsonas.
2013-04-23
-4
Atsakyti
pop
Svarbu, kad jonelis per vasara pas mamyte nesedes, bet toliau dirbs, kad kuo geriau tobuletu saunuolis :)
2013-04-23
-3
Atsakyti
as
gerai tas bet vistiek man jono role komandoja idomi nes nemanu kad jis nuo kito sez bus zaidejas nr1. ateitija taip gey-1. derz-2. tik tada jonas-3. ir manu kad kita sez daug turetu zaist bargiani nes jo verte yra labai zemai smukusi ir taip buvo neaugzta. poziuris geras get nemanau kad su tokiu treneriu si komanda iseis i plyfus. komandos suvaldit totalei nemoka.taip perspektivu daug viena perspektiviausiu komandu jaunu.
2013-04-23
-1
Atsakyti
Anonimas
Raproriai nori is jono padaryti savo superstara ,tai tik i nauda lietuvos krepsiniui
2013-04-23
Atsakyti
ooooooooo
nu ir labai gerai
2013-04-23
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.