Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Už Europos elito likusi Latvija kapstytis mėgins pasitelkdama specialistą iš užsienio. Finaliniame etape besirinkusi iš trijų strategų, federacija nusprendė vairą patikėti italui Luca Banchi, praneša latvių žiniasklaidos kanalas „Sportacentrs.com“.

Šalies trenerių komisijos vadovas Agris Galvanovskis atskleidė, jog pirmadienį taip pat buvo kalbėtasi su Rygos VEF specialistu Janiu Gailičiu ir Turkijos rinktinėje praeityje asistentu dirbusiu Ertugrulu Erdoganu.

Pastarasis praėjusį tarpsezonį buvo tarp kandidatų treniruoti „Žalgirį“, bet pasirašęs naują dvejų metų sutartį liko Stambulo „Galatasaray“ ekipoje. 2020 m. lapkritį viskas apsivertė aukštyn kojomis ir strategas paliko Stambulo klubą.

Galvanovskio teigimu, Banchi kandidatūra bus teikiama artimiausiomis savaitėmis į posėdį susirinksiančiai valdybai. Naująjį vedlį norima pasitvirtinti iki gegužės, mat jau rudenį laukia atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą startas.

Latvijos rinktinė be vyr. trenerio liko, kai po nepatekimo į 2022 m. Europos čempionatą Roberts Štelmahers paliko postą. Lietuvos kaimynė be Senojo žemyno pirmenybių liko pirmąkart nuo 1999 metų.

Praeityje šalies rinktinę treniravo vienintelis užsienietis – Kęstutis Kemzūra, latviams vadovavęs 2009 m. Europos čempionate. Lietuvio diriguojama komanda Lenkijoje liko 13-a.

Banchi praeityje treniravo tokius klubus kaip Sienos „Montepaschi“, Milano „Armani Exchange“, Bambergo „Brose“, Atėnų AEK ir Krasnodaro „Lokomotiv“.

55-erių italas pastarąjį mėnesį stažavosi dukterinėse NBA pirmenybėse, kur G lygos burbule asistavo Long Ailando „Nets“ vyr. treneriui Bretui Brielmaierui.

Komentarai:
Pin pong
Pas mus ateis laikas,kaip kvies sara buti rinktines treneriu,o jei jis atsisakys. Tai tada tik uzsenietis beliks,nes nebus kam daugiau treniruot,kad gedos nepridarytu!!!
2021-03-18
+2
Atsakyti
Opa
Geras treneris. Belieka jiems naturalizuoti nebloga zaideja ir gales rimta issuki duoti kitoms rinktinems.
2021-03-17
Atsakyti
Anonimas
Latvija buvo ir bus tas treciasis broliukas retardas Baltijos salyse. Tad nieko keisto kad ir sporte jie priima labai abejotinus sprendimus. Sitas lochas su Loko nebloga sudetim nuvare komanda i Eurocup dugna.
2021-03-17
-3
Atsakyti
Va čia tai stipru. Naiviai tikiuosi galbūt kada nors ir mes turesime užsenietį trenerį bet deja iki šiol lietuvaičiai kaip ir lkf gyvena kliedesių pasaulyje mes krepšinio valsybė viską mokam viską žinom.Visiškai nesvarbu belgas turkas ar serbas stovėtų už rinktinės vairo priešingai atneštų naujų patirčių vėjų ir tik praturtintų
2021-03-17
+4
Atsakyti
Anonimas
ka jus darot, latviai???
2021-03-17
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.