Domantas Sabonis prisistatė ne tik Sakramento „Kings“ sirgaliams, bet ir vietos žiniasklaidai – po pergalės prieš Minesotos „Timberwolves“ jis kartu su kitais dviem klubo naujokais, Jeremy Lambu ir Justinu Holiday, dalyvavo spaudos konferencijoje.

Rungtynių žaidėjas
Harrison  Barnes
EFF
36
Harrison Barnes
Taškai 30
Taiklumas 8-11
Atkovoti kamuoliai 8
Rezultatyvūs perdavimai 3

Ši trijulė antradienio vakarą iš Indianos „Pacers“ buvo iškeista į „Kings“ klubą, o po 36 valandų jau žaidė rungtynes su Sakramento ekipos aprangomis.

Spaudos konferencijoje Sabonis buvo pasodintas viduryje tarp Lambo ir Holiday bei sulaukė daugiausiai klausimų iš žurnalistų.

„Kalbant už mus visus, pastarosios 36 valandos, nuo tada, kai viską sužinojome, buvo beprotiškos, – spaudos konferencijoje pirmasis pasisakė Sabonis – Keliavome, šįryt atlikome tyrimus ir tik maždaug 17.50 val. sužinojome, kad galėsime žaisti (mačas prasidėjo 19 val. JAV laiku – aut. past.). Turėjome išeiti į aikštę ir pasilinksminti.“

Sabonis pasirodė starto penkete ir jau pirmąją minutę pelnė taškus. Jis iš viso surinko 22 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Prieš tai lietuvis 4,5 sezono rungtyniavo „Pacers“ gretose.

„Jaučiu, kad man tai yra nauja pradžia, bus įdomu. Noriu čia būti. Šiandien sirgaliai buvo puikūs, buvo puiki diena“, – kalbėjo Sabonis.

Domantas NBA lygoje buvo iškeistas jau trečiąjį kartą. Jis į pirmuosius mainus pateko dar NBA naujokų biržos naktį, kai 11-uoju šaukimu lietuvį pasirinkusi Orlando „Magic“ jį iškeitė į Oklahomos „Thunder“.

Šiame klube Sabonis praleido vieną sezoną ir buvo iškeistas į „Pacers“, o dabar mainais persikėlė į „Kings“.

„Iškart patekęs į NBA supratau, kaip čia veikia verslas – jau naujokų biržos naktį buvau iškeistas (šypsosi). Po metų vėl buvau išmainytas. Tiesiog noriu surasti vietą, kurioje jausčiausi kaip namie, kurioje jausčiausi mylimas, kurioje norėčiau kautis kiekvieną dieną. Manau, kad tai radau čia. Man čia labai patinka, noriu čia žaisti ir iškovoti pergales“, – spaudos konferencijoje sakė Sabonis.

Lietuvis taip pat džiaugėsi, kad buvo iškeistas ne vienas, o su dviem komandos draugais.

„Esu labai laimingas, kad jie yra su manimi (juokiasi). Kalbėjome pakeliui čia: „Ačiū dievui, kad mes čia visi trys, o ne vienas iš mūsų“, – teigė Sabonis.

Aukštaūgis pripažino, kad dar niekada nežaidė taip greitai, kaip žaidžia „Kings“. Mače su „Timberwolves“ „Kings“ surinko 132 taškus.

„Žinojome, kad „Kings“ žaidžia greitai, tai matydavome kiekvieną kartą, kai žaisdavome su jais, jie pelno daug taškų. Smagu būti to dalimi“, – pažymėjo lietuvis.

Sabonis jau pirmose rungtynėse surinko dvigubą dublį ir buvo vienas svarbiausių „Kings“ krepšininkų skirstant perdavimus.

„Treneris mane tiesiog pastatė į vidurį ir pasakė, kad žaisčiau savo krepšinį. Bandau su kiekvienu žaidėju surasti chemiją, suprasti, ką jie mėgsta, pasakiau, kad jie įkirstų, kad juos atrasiu, kad būtų pasiruošę. Su kiekvienomis rungtynėmis viskas bus vis geriau“, – pasakojo Sabonis.

„Visa organizacija pasirūpino, kad čia atvykus mums viskas būtų kuo paprasčiau, – pridėjo lietuvis. – Jie mus pasitiko su didele energija, visi laimingi, visi mus priėmė. Dėl to mums buvo lengviau aikštėje.“

Sabonis taip pat sulaukė ne vieno klausimo apie žaidimą kartu su atakų organizatoriumi De'Aaronu Foxu, kuris debiutinėse Sabonio rungtynėse surinko 27 taškus, 8 atkovotus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus.

„Jis buvo puikus, mus labai šiltai priėmė. Jaučiu, kad dirbame su savo chemija, šiandien šiek tiek tai parodėme. Nekantrauju. Kiekvienose rungtynėse bus lengviau ir lengviau“, – kalbėjo Domas.

Ar Sabonis ir Foxas gali tapti vienu geriausių duetų NBA lygoje?

„Taip, žinoma, jis labai tinka šalia manęs, o aš tinku šalia jo. Mes dėl to stengsimės. Jaučiu, kad su juo galime ypatingai gerai žaisti du prieš du“, – sakė Sabonis.

Šiuo metu „Kings“ su 21 pergale ir 36 pralaimėjimais Vakarų konferencijoje žengia 12-oje vietoje. Nuo dešimtosios vietos, kuri garantuoja vietą įkrintamosiose varžybose, ekipą skiria vos viena pergalė. Visgi dešimtoje vietoje esanti Naujojo Orleano „Pelicans“ su Jonu Valančiūnu yra sužaidusi trimis mačais mažiau.

ENBO tinklalaidė apie Sabonio mainus:

Komentarai:
Antanas
jo vieta prie kont.iko tarp bomzaru
2022-02-10
-12
Atsakyti
jau kai uzknisa ta dirbtine diplomatija "radau savo namus". :D nu ka tu radai? nei ieskojai, nei rinkaisi, tiesiog ismaine kaip daikta ir dabar tenka sneket tais sablonais, kai is tiesu viduj gal visiskai kitos mintys. suprantu, kad negali but atviras, bet tas muilinimas tai irgi sucks.
2022-02-10
+8
Atsakyti
Negirdėta.Domas-chemikas?Sėkmės jam ir Sakramentui.
2022-02-10
+2
Atsakyti
Ak 47
Na ka dabar uz keliu dienu reikia imti nukraujavusi Vasingtona ir taip eiti pirmyn link atkrintamuju.
2022-02-10
+5
Atsakyti
aha
iki sekancio trade
2022-02-10
+16
Atsakyti
Anon
Ismaine ir Justin Holiday ikale sau skiepa.
2022-02-10
+4
Atsakyti
jei sitie mainai pavers Kings i konkurencinga playoffu komanda, tai sabonis garantuotai bus fan favourite, nes sac 16 metu nezaide playoffuose. iki tol, kol 98 metais neismaine Richmondo i Webberi (tos pacios pozicijos zaidejas kaip sabonis, power forward), tada irgi ziauriai bloga buvo kings komanda, eile metu i playoffus neprasimusdavo, neskaitant gal 96 ar 97 metus?
2022-02-10
+16
Atsakyti
tos klišinės frazes you know its like home
2022-02-10
+10
Atsakyti
Faktas
Tai tik verslas...
2022-02-10
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Sacramento Kings
Minnesota Timberwolves
52%
48/93
Metimai iš žaidimo
45%
44/98
62
Atkovoti kamuoliai
43
32
Rezultatyvūs perdavimai
28
4
Perimti kamuoliai
4
19
Pražangos
21
156
Naudingumas
112

Rungtynių žaidėjai

Harrison  Barnes
30 PTS
8/11 FG
10/10 FT
D'Angelo  Russell
29 PTS
10/20 FG
3/4 FT
Domantas  Sabonis
14 REB
9 DREB
5 OREB
Jarred  Vanderbilt
11 REB
11 DREB
0 OREB
Davion  Mitchell
7 AS
0 TO
34 MIN
D'Angelo  Russell
10 AS
4 TO
36 MIN
Harrison  Barnes
36 EFF
67% 2P%
80% 3P%
D'Angelo  Russell
27 EFF
57% 2P%
46% 3P%