Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Kauno „Žalgiris“ pristatė artėjančio 2020-2021 m. sezono biudžetą, kuriame išlaidų eilutė šiuo metu yra didesnė nei pajamų.

„Žalgirio“ numatė, kad šio sezono pajamos sieks 9,2 mln. eurų, o išlaidos – 9,7 mln. eurų.

Kauno klubas numatė, kad daugiausiai pajamų gaus iš miesto savivaldybės (2,6 mln. eurų) ir bilietų pardavimo (2,6 mln. eurų), iš rėmėjų – 1,7 mln. eurų, iš TV teisių ir premijų – 1,6 mln. eurų, iš žaidėjų perleidimo kitiems klubams – 0,7 mln. eurų.

Paklaustas apie galimą blogiausią bilietų pardavimo scenarijų, Motiejūnas nebuvo linkęs dalytis pesimistiniu scenarijumi.

„Blogiausio įmanomo bilietų pardavimo scenarijaus neskaičiuojame, nes jei anksčiau planuodavome metus į priekį, dabar planuojame savaitę į priekį. Trys rungtynės Eurolygoje dar išvykoje, vėlgi nauji žiūrovų įpročiai. Jei anksčiau bilietai perkami buvo iš anksto, tai dabar perka paskutinę dieną, nes žmonės nežino ar renginys iš viso įvyks. 

Nenorime prognozuoti, nes bet kada gali pasakyti, kad negalima (įleisti žiūrovų), tai realiai visa 2,6 mln. eurų eilutė pakimba ant plauko“, – sakė „Žalgirio“ direktorius.

Daugiausiai išlaidų bus skirta žaidėjų ir trenerių algoms (7,2 mln. eurų), kitoms komandos išlaidoms atiteks 1,3 mln. eurų, administracijos kaštams – 1,2 mln. eurų.

Palyginus, praėjusio sezono „Žalgirio“ išlaidos buvo 9,6 mln. eurų, o tuomet žaidėjams ir treneriams buvo išmokėta 6,9 mln. eurų.

Sportiniai kauniečių tikslai ir vėl bus patys aukščiausi: Lietuvoje bus siekiama čempionų titulo LKL pirmenybėse ir Karaliaus Mindaugo taurėje, o Eurolygoje – pergalių, leisiančių patekti į atkrintamąsias varžybas.

Šį sezoną metami dvitaškiai

65%
22,0
Pataiko: 22,0
Taiklumas: 64,7%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 22
Blogiausias pasiekimas: 22
Daugiausia pataiko: Joffrey Lauvergne

„Kalbant apie artėjantį sezoną, prisipažinsiu, kad šiek tiek prašovėme (skaičiuodami pajamas), bet prašovėme saugiu atstumu, – spaudos konferencijoje teigė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Nutraukus sezoną ar neįvykus rungtynėms, planuojame, kaip turėtume atidirbti reklamas su rėmėjais ir džiaugiamės, kad su partneriais randame bendrą kalbą.“

„Išlaidos turėtų siekti 9,7 mln. eurų, tad biudžetas yra deficitinis, bet turime papildomų lėšų iš praėjusių sezonų ir į skolas neisime“, – pridėjo Motiejūnas.

„Žalgirio“ direktorius taip pat teigė, kad koronaviruso pandemija šiek tiek verčia nerimauti dėl esamos dabartinės situacijos.

„Neslėpsiu, kad duoda (nerimo), – apie draugiško turnyro lankomumą sakė Motiejūnas. – Stebime situaciją, bet suprantame, jog visi nori jaustis saugūs. Šiuo draugišku turnyru norėjome parodyti, kad galime sukurti saugią aplinką.“

„Prisipažinsiu, kad ne taip tvirtai jaučiuosi kalbėdamas, kai yra COVID situacija, nes dabar kontrolė yra mažiau mūsų rankose nei prieš tai. Apžvelgiant praėjusį sezoną, planavome turėti 10,6 mln., o gavosi 8,8 mln. eurų“, – sakė Motiejūnas.

Kalbėdamas apie praėjusį sezoną, Motiejūnas taip pat atskleidė, kad kovo mėnesį įsivyravusi COVID-19 pandemija pakoregavo skaičius 2019-2020 m. sezonui.

„Praėjusį sezoną planavome 11,9 mln. eurų išlaidų, kurias būtume atidirbę, jei būtume patekę į „Top 8“ etapą, bet dėl nutrauko sezono galutinis rezultatas gavosi 9,6 mln. eurų“, – teigė Motiejūnas.

Motiejūnas taip pat pažymėjo, kad tikėjosi geresnio klubų bendradarbiavimo žaidėjų rinkoje, tačiau neradus bendro sprendimo krepšininkų kainos rinkoje ženkliai nekrito.

„Manau, kad galėjome geriau. Kalbu ne apie „Žalgirį“, o visus Eurolygos klubus, nes krizė tikrai pasijautė, bet žaidėjų kainos nekrito tiek, kiek jos galėjo kristi. Mes, Eurolygos klubai,  neradome bendro susitarimo ir tos žirklės galėjo būti tikrai didesnės. 

Per daug nenoriu kelti panikos ir pykčio, nes jei būtų antroji banga, kaip jau parodė ELPA (Eurolygos žaidėjų asociacija), kad jie puikiai tvarkosi ir su žaidėjais būtų vėl vedamos derybos. Galvoju, kad klubai, kurių biudžetai stabilesni ir ne taip priklausomi nuo pajamų surinkimo tikrai neleido nuleisti tų kainų tiek, kiek galėjome tai padaryti bendromis pastangomis“, – komentavo Motiejūnas.

Komentarai:
Anonimas
Į skolas žadame nelįsti.
2021-03-03
-4
Atsakyti
Ceska
Reikia kad pinokis gryztu
2020-09-24
-1
Atsakyti
Zalgirio darbuotojams
Veikt neturi ka, kad cia sulinde sedit? Kaip sektos nariai, bijok ka pries zalia karve pasakyt, is visu kampu islis zalio zodzio skleidejai.. P. S savo palaikoma komanda galiu vadint kaip noriu
2020-09-24
+8
Atsakyti
In vino veritas
Paskaitai zmogus komentarus ir nezinai, juoktis ar verkt. Kiek heito, pykcio ir pavydo Zalgiriui ir Motiejunui is rytfaniu puses. Zalgiris rytfanius veikia kaip buliu raudona spalva - nuo inirsio aptemsta protas ir puolama komentaruose rasinet is pirsto lauztas nesamones. Apgailetina.
2020-09-24
-6
Atsakyti
pastabos
1. kodėl Žalgirio fanai kišat čionais Rytą, negi jūs vadovaujatės logika, nu aš gal ir prievartavau vieną kartą, bet žiek kaimynas du kartus prievartavo? :D nejuokinkit. 2. kodėl toks optimistinis biudžetas? ar jū tas managementas nesugeba pažiūrėt PSO vertinimų apie antrąją bangą, čia iškart buvo jasna dar pavasrį, kad bus ta antra banga, gal reikėjo tas kapeikas nuo šaro algos likusias palikt tiesiog kaip pagalvę finansinę, o ne kaulyt iš miesto? Kaunui tiek pridėtinės vertės nesukuria kiek Kaunas investuoja į Žalgirį, čia jau Romos valdymo principas: duokit liaudžiai duonos ir žaidimų. Classic Matijošaitis. 3. O kur bapkės adminsitracijos? negi jie gauna vokeliuose iš rėmėjų cash/paslaugomis? jeigu taip, tai skandalas. 4. Ir vienas pozityvus dalykas - gražus Motiejūno kaklaraištis. Tik tiek.
2020-09-23
+1
Atsakyti
Is bilietu 2,6 mljn :)))))))
Vadybininkas paemes optimistini varianta. Jei nepaeis tai meras dames. Kas kam neaisku :))) filmu kurejui nera skirtumo gaut tarkim 1.0 mljn ar 2.6 ... Biudzeto ataskaita abstrakti be jokiu detaliu ir taip kasmet.
2020-09-23
-7
Atsakyti
Kukutis
Algos kaip matosi nekinta tik auga nepriklausomai nuo jokių aplinkybių. O ar gerbiamas Motiejūnas privalėtų pateikti detaliai kiek ir kas kokias algas gauna, įskaitant ir administracijos darbuotojus. Kodėl kiekvienais metais apie tai nutylima, murkiama ką patys nori išmurkti. Kiek pinigų pasijma šlovingasis "menedžmentas". Kažkoks kosmosa, kad algoms išleidžiama apie 80% biudžeto. Kaip čia taip neskaniai atrodo. Joks super klubas neleidžia sau tokių nesamonių daryti. ir naudojamas turtas tai ne Motiejūno sukurtas, naudojate dovanai gautą, be jokių rizikų gyvenate. Kurioje vietoje Jūsų nauda, projekto patrauklumas, nieko neužauginate, savo akademiją turitę o už lietuvius išpirkas mokate. Ar viskas pas jus gerai?
2020-09-23
-8
Atsakyti
Mikas
Skaičiai gal ir arti tiesos, bet reikia įvertinti, kad Žalgiris iš miesto savivaldos gauną metinį koncesijos mokestį. Kitas momentas, kad Motiejūnas šildosi kaip nori su valdiškomis lėšomis, naudojasi miestiečių turtu, į tai neinvestavęs nė cento. Profesionalus sportas negali būti remiamas miesto pinigais ir nemokomai miesto turtu, plius už tai primokant vėl miestiečių pinigais. Tai yra nedovanotinas piktnaudžiavimas. Trečia, duodant tokias teises, privilegijas ataskaitos teikiamos apgailėtinos, jokios detalizacijos, atskirų palyginimu su praėjusiu laikoterpiu, kita. Susidaro tikras įspūdis, kad norima nuslėpti tikrąją tiesą. O taip tikrai yra, tai parodo išmokamo atlyginimo santykis su viso deklaruojamo biudžeto suma. Kitas blogas dalykas kas tapo norma, tai pilnas noras gyventi kitų sąskaita, kas akivaizdžiai parodo, kad nėra jokio privataus kapitalo dalies, Investicijų, galų gale eilę metų nėra Generalinio sponsoriaus. Visa tai kelia labai daug klausimų ir dar daugiau abejonių Motiejūno gebėjimais, sąžiningumu. Žodžiu eilinį kartą varguoliams numetamas kaulas. Švogerystė stipriai įsišaknijo į Žalgirio organizaciją. Tai va ką reiškia kai yra visų bet niekieno nuosavybė. Pasirodo tik rinkodaros pagalba gali save aukštinti, o gerbiamas laikas galų gale pastato viską į savo vietas. Silpnas išgirtasis Motiejūnas, kad į rankas atidavus valdyti nemokomai virš 50mln eurų turto plius primokant iki 90% biudžeto tik tokio lygio rezultatą gali pasiekti.
2020-09-23
-10
Atsakyti
Magnum
Kaip galima planuot 2.6mln is bilietu, kai dauguma saliu skelbia antras bangas, lockdownus ir rudens/ziemos/pavasario sezone gripas prisides. Ties ta grafa turejo buti nulis o jei kazkiek ir pavyks parduoti bilietu tai bus visiskas pasisekimas o ne numatytos pajamos...
2020-09-23
+2
Atsakyti
ATI
is Bilietu 2.5mln tikrai nesurinks, daugiausiai 1mln ir tai jei visada ileis ziurovus. Remejai irgi atmazkiu prisikalvos ir po menesio kito prades trauktis. Kai tokia situacija, 7.2mln algom yra kazkoks kosmosas, visiskai nepamatuota rizika.
2020-09-23
-12
Atsakyti
ATI
Tai kiek gi tas Jankunas uzdirba, kad visi taip susirupine? Prasom neduokit man senoviniu linku, mane domina sis sezonas.
2020-09-23
+10
Atsakyti
winner
krapiko usai didesni nei zalgirio sansai patekti i eurolygos top16 (žalias, YT Live stream)
2020-09-23
-9
Atsakyti
Idomu
kokia motiejuno javtoka alga? kodel niems ir zurnalistu nepaklausia?
2020-09-23
-7
Atsakyti
Anonimas
Svarbiausia nutaisyti rimtą veidą, ar ne taip gerb. Motiejūnai?
2020-09-23
-8
Atsakyti
O tai kaip ten su Ryto auditu? :D jis vykdomas? :D
2020-09-23
+3
Atsakyti
lvl
Taisykles turetu buti paprastos. Jei yra miesto islaikomi klubai, tai yra musu visu mokesciu moketoju pinigais. Bent 50% klubo biudzeto. Turetu buti simtaprocentinis skaidrumas ir atskaitomybe visuomenei. Iki kiekvieno cento. Nes dabar ziurekit kas darosi. Zalgiris dar Zalgiris, susirenka remeju. O Rytas? dauguma likusiu LKL klubu, Dzukija? Uz ka jiems miestieciu pinigai? kad kazkokius pseudo auditus keli metai daro? Kad jarutis sau atkatus vedasi, kad pacesas alytuj plauna pinigus? kad juos dengia klapciukai savivaldybej kaip buzinskas, chomicius?
2020-09-23
+6
Atsakyti
Sliekas
nereikeikejo imti mareko ir butu tas ant to
2020-09-23
-7
Atsakyti
uz zalgiri
papaise kazka is lempos genialusis manageris, o kaip is tikro yra zino tik siauras burelis siurbeliu. kada bus auditas? kur jo rezultatai? kodel tiek mokama inkarui jankunui?
2020-09-23
-17
Atsakyti
Jonas
koks skaidrumas??? kad jum bambukam ant popieriaus skaiciu pripaise???:) ar MOTIEJAUS rudnosiukai kaip Miklovas, uz numesta kaula siknas laizo???
2020-09-23
-4
Atsakyti
Hm
Sveikintinas skaidrumas. Kad visi LKL ir Eurolygos klubai taip - fantastika būtų.
2020-09-23
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.