Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Akistata tarp Kauno „Žalgirio“ (16-17) ir Miuncheno „Bayern“ (20-13) vėl sprendėsi paskutinėmis sekundėmis. Tik šį kartą šypsojosi Bavarijos krepšininkai.

Fotogalerija

Vladimiras Lučičius, likus žaisti 2,3 sek., pataikė dvi baudas ir „Bayern“ 71:70 (21:22, 16:14, 20:18, 14:16) palaužė kauniečius priešpaskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse.

Šis laimėjimas „Bayern“ komandai garantavo vietą Eurolygos atkrintamosiose. Tarp aštuonių stipriausių lygos komandų Vokietijos ekipa, lygoje debiutavusi 2013 metais, niekada nėra buvusi.

„Tai – nuostabi akimirka, mes apie tai svajojome nuo rugpjūčio, kai visi susirinkome, – po mačo šypsojosi Lučičius. – Tai – didelis pasiekimas visiems, esame pirma Vokietijos komanda, kuri pateko į atkrintamąsias, bet dar liko daug svarbių rungtynių ir turime būti tam pasirengę.“

„Žalgiris“ pirmavo 70:67, tačiau Jameso Gisto dvitaškis priartino šeimininkus iki taško. Kauniečiai du kartus neužpuolė, kai jų atakos baigėsi klaidomis, bet įstrigo ir paskutinė „Bayern“ ataka, kurią nutraukė kamuolį iš Wade'o Baldwino rankų išmušęs Hayesas.

Teisėjai iš pradžių kamuolį buvo atidavę „Žalgiriui“, tačiau po vaizdo peržiūros pakeitė sprendimą ir suteikė „Bayern“ ekipai tęsti ataką.

„Bayern“ tam turėjo 3,2 sek. ir po minutės pertraukėlės kamuolys buvo patikėtas Lučičiui. Šis atakavo iš kairiojo kampo ir prieš jį prasižengė Joffrey Lauvergne'as. Serbas šaltai realizavo abi baudas.

Po minutės pertraukėlės „Žalgiris“ įstrigo išsimetant kamuolį iš už šoninės linijos, galiausiai Thomasas Walkupas numetė jį Joffrey Lauvergne'u, o šio metimą prieš pat finalinę sireną blokavo Lučičius.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
13
Naudingumas
18
Blokuoti metimai
2
Baudų metimai
80%
4/5

Po akimirkos „Bayern“ žaidėjai puolė vieni kitiems į glėbius, treneris Andrea Trinchieri spindėjo plačiausia šypsena, o klubo sporto direktorius Marko Pešičius sugniaužęs kumščius puolė ant kelių.

„Paskutines 10-12 dienų jautėme, kad esame šalia, bet nebuvome užsitikrinę vietos, – kalbėjo Trinchieri. – Nežaidėme gerai, nebuvome lengvi, jautėme spaudimą. Esu dėkingas visiems žaidėjams, tai – istorinė diena „Bayern“ ir Vokietijos krepšiniui.

Kaip treneriui man palengvėjo, laba džiaugiuosi dėl žaidėjų. Nuo pirmosios dienos vaikėmės šios svajonės ir galiausiai mes tai pasiekėme. Dabar metas tuo mėgautis.“

Kaip mėgausis pats treneris?

„Išgersiu baseiną raudono vyno. Olimpinį baseiną“, – nusišypsojo italas.

Visas rungtynes nė viena komanda nebuvo nutolusi per didesnį nei 7 taškų atstumą, o besibaigiant dvikovai „Žalgiris“ atrodė perimantis iniciatyvą. Po penkių iš eilės Hayeso taškų kauniečiai 37-ąją mačo minutę pirmavo 66:65, o po dviejų Walkupo baudų nutolo 68:65.

Jamesas Gistas tuomet po netaiklaus Lučičiaus metimo atkovojo kamuolį puolime ir pelnė du taškus, tačiau dvitaškiu kitoje aikštės pusėje atsakė ir Hayesas.

Gistas tada vėl pataikė iš po krepšio, o „Žalgiris“ du kartus suklydo ir viskas sprendėsi Lučičiui stojus prie baudų metimo linijos.

Kauniečiai iš viso prarado 19 kamuolių.

„Bayern“: Vladimiras Lučičius 13 (6 atk. kam., 2 blok.), Jalenas Reynoldsas 12 (5/8 dvit.), Nickas Weileris-Babbas 11 (3/6 trit.), Wade'as Baldwinas (3/8 dvit., 4 rez. perd.), Jamesas Gistas po 8. 

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas 16 (2/2 trit., 26 naud.), Nigelas Hayesas (2/4 trit., 6 atk. kam.), Joffrey Lauvergne'as (6/11 dvit., 6 atk. kam.) po 12, Lukas Lekavičius 10 (2/2 trit., 5 rez. perd.).

Pirmąsias šių komandų tarpusavio rungtynes Kaune „Žalgiris“ laimėjo 74:73, kai Marius Grigonis pataikė pergalingą metimą sulig sirena.

Po šio mačo „Žalgiriui“ Eurolygoje lieka dvikova su Atėnų „Panathinaikos“, o „Bayern“ – su „Barcelona“.

Komentarai:
O tai kodel Grigonis nemete buzzer beaterio? wtf? :D Lavernui dave uzbaigti, zjbali.
2021-04-02
-1
Atsakyti
negaliu atsistebet, per kokias pazintis varzybas per nacionalini transliuotoja komentuoja toks bukagalvis, kaip Petrauskas? sako nesvarbu, kad Lauvergne palindo po Lucicium, nes gi jau po metimo. :D cia ziauru. kaip galima komentuot nezinant taisykliu? o Lauvergne tai tusciagalvis visiskas tokioj situacijoj sokt i prieki.
2021-04-02
+2
Atsakyti
Shilleris toks geras treneris koks žaidėjas lavernas.Sekantis sezonas bus žiaurus prikolas. Keista išvis girdėti, kaip kažkam, shilleris yra ok. 17 ar kiek pergalių? Bet prieš ką? Visos nuskintos žemesnės komandos ir dar kelių taškų skirtumu, kai lygis visos eurolygos akivaizdžiai krites. O prieš rimtesnes komandas, jokių prošvaisčių, mes dabar esam pieno žvaigždės tiesiog eurolygoje. Ir prasitesiam laverną kaip pagrindinį centrą komandoje (tokioje rolėje jis yra kiauresnis už kiaurą, neskaitant jokių statų, už kaikurias jo nesamones, kurių būna po kelias per varžybas turėtu duoti adekvačiai -5pir. Ir dar už kosminius pinigus! Kai realiai rubitas pusę pergalių padarė tik reikia žiurėti biški plačiau negu naudingumo balai. Duok dieve ryžtingumo ir ambicijų mūsų vyrams vadovybėje, nes visa tai nuo pat sezono pradžios eina vis žemyn ir žemyn, o toliau bus dar įdomiau. Ir be jokio trenerio mes būtume pasieke šiuos rezultatus, kadangi sudėtis liko, įdirbis visas buvo iš praitų sezonų idėtas Šaro.
2021-04-01
-4
Atsakyti
nu lavernas tai tiesiog rungtyniu pabaigu specas. ne pirmos rungtynes kai klysta baisiau nei koks lukosiunas, nors zaides ir nba. ten luciciaus metima taip subauduot, akivaizdu kad butu nepataikes...
2021-04-01
+2
Atsakyti
Iš trečio karto pavyko Lauvergne iš Žalgirio pergale atimt.
2021-04-01
+4
Atsakyti
Cia kosmosas.Sako teisejas niekados negali rungtyniu gale nulemti rezultatą.Ismuse kamuoli bayern ryskiai matesi,bauda visiskai abejotina,kaip tokia gali skirti rungtyniu gale?Ryskiai patempe bayern.Jeigu Zalgiris nerasys protesto viens is principo,pasirodys kaip skystakiausiai.
2021-04-01
-6
Atsakyti
Gag
Opapapa... Va cia tai teiseju patempimas i pergale... Taip akivaizdziai...
2021-04-01
+4
Atsakyti
nrml "teisėjai" pergalę nupiso??
2021-04-01
Atsakyti
Gag
Sakykit jūs ką norit, bet Jokūbaitis ant kiek sezono pradžioje atrodė patobulėjas, tai sezono gale tolygiai suprastėjas.
2021-04-01
-6
Atsakyti
ne be reikalo Šaras buvo uždraudęs Jankiui trapakus metyt. Bl visą sezoną verkt norisi,kai pamatai jį metantį 3pts ir žinai,kad 99% nebus. Ne vienas rungtynęs palaidojo "snaiperis"
2021-04-01
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Miuncheno Bayern
Kauno Žalgiris
45%
26/58
Metimai iš žaidimo
49%
27/55
26
Atkovoti kamuoliai
32
17
Rezultatyvūs perdavimai
18
11
Perimti kamuoliai
4
92%
11/12
Baudų metimai
78%
7/9
49%
18/37
Dvitaškiai
47%
18/38

Rungtynių žaidėjai

Vladimir  Lucic
13 PTS
4/8 FG
4/5 FT
Thomas  Walkup
16 PTS
5/6 FG
4/4 FT
Vladimir  Lucic
6 REB
5 DREB
1 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
6 REB
Zan Mark Sisko
6 AS
1 TO
23 MIN
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
5 AS
Vladimir  Lucic
18 EFF
75% 2P%
25% 3P%
Thomas  Walkup
26 EFF
75% 2P%
100% 3P%