Lavrinovičius: „Galiu nespėti atvykti į rinktinės stovyklas“ (audio)

2012-03-29 20:48
Karolis Tiškevičius, „BasketNews.lt radijas“
Nugaros skausmus vis dar jaučiantis Kšištofas Lavrinovičius dar nėra tikras ar vasarą galės apsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius
Nugaros skausmus vis dar jaučiantis Kšištofas Lavrinovičius dar nėra tikras ar vasarą galės apsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Sienos „Montepaschi“ ekipos puolėjas Kšištofas Lavrinovičius pirmą kartą viešai suabejojo, ar vasarą galės padėti nacionalinei komandai. 

Interviu „BasketNews.lt radijo“ laidai Lavrinovičius prisipažino dar nesulaukęs kvietimo į Lietuvos rinktinę ir prasitarė, kad kovos Italijos čempionate gali užsitęsti net iki birželio 25 d. – tuomet iki olimpinio atrankos turnyro starto bus likusi vos savaitė. 

„Nežinau, ar kvietimą gavo brolis, bet kalbėti apie rinktinę dar anksti. Jeigu Italijos čempionato finalo serija truktų maksimaliai ilgai, paprasčiausiai nebeužtektų laiko pasirengti varžyboms, nes iki olimpinio atrankos turnyro liktų tik penkios dienos ar vos savaitė“, – „BasketNews.lt radijo“ laidai tvirtino Lavrinovičius. 

Jis prasitarė, kad jau kitą savaitę kartu su komanda turėtų pradėti sportuoti Rimantas Kaukėnas. Sunkią kelio raiščių traumą patyręs gynėjas sėkmingai atlieka reabilitaciją ir jau pradėjo bėgioti. Tuo tarpu medikai prognozavo, kad Kaukėnas į rikiuotę grįš bent mėnesiu ar netgi dviem vėliau.

Šiuo metu Lavrinovičiaus atstovaujama Italijos čempionų ekipa vieši Atėnuose, kur rytoj žais itin svarbias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa. Sienos klubas serijoje iki trijų pergalių atsilieka 1-2, todėl klysti nebegali. 

– Kšištofai, šią savaitę Eurolygoje suklupo tiek brolio atstovaujama CSKA, tiek ir jūsų „Montepaschi“ komandos. Tai sutapimas? – „BasketNews.lt radijas“ pasiteiravo Lavrinovičiaus.
– Tikriausiai taip yra todėl, kad tiek CSKA, tiek ir mes vakar žaidėme išvykose. Bilbao „Gescrap BB“ komanda gerai rungtyniauja namie. „Olympiakos“ dabar taip pat demonstruoja gerą sportinę formą. Taip atsitiko, kad mes pralaimėjome.

– Ar tikėjotės, kad žaisti su „Olympiakos“ bus taip sudėtinga, kai krepšinio ekspertai ir bukmekeriai būtent jūsų ekipą vadino šios poros favorite?
– Taip, mes tikėjomės, kad bus sunku. Matėme, jog „Olympiakos“ pasiekė labai gerą formą ir paskutines rungtynes jie sužaidė labai gerai. Mūsų forma krito, patyrėme daug traumų, niekaip negalime rasti savo geriausio žaidimo.

– Kaip jūsų sveikata? Ar pavyko išsigydyti visas traumas?
– Dabar po truputėlį atsigaunu, sveikata gerėja. Vis dėlto man buvo atlikta jau antra nugaros operacija ir idealiai nesijaučiu. Tikiuosi, laikui bėgant bus geriau. Nugarą dar kartais paskauda: vieną savaitę geriau, kitą – blogiau. Kai įeinu į aikštelę, visus skausmus pamirštu ir kovoju, bet treniruotėse negaliu dirbti maksimaliai, turiu pasisaugoti, todėl negaliu greitai atgauti geros formos.

– Kaip vyksta jūsų komandos draugo Rimanto Kaukėno reabilitacija?
– Rimas labai stengiasi ir daug dirba. Jis ir gyvenime, ir aikštelėje yra kovotojas bei darboholikas. Jis dirba maksimaliai ir nė dienos nepraleidžia veltui. Rimanto koja – jau geresnės būklės. Jis jau pradėjo bėgioti. Atrodo, kad kitą savaitę jau pradės žaisti krepšinį. Rungtynėse gal dar nežais, bet jau po truputį pradės sportuoti su komanda. 

– Išankstinės prognozės dėl Rimanto sveikatos buvo gerokai liūdnesnės. Ar tai reiškia, kad reabilitacija vyksta kur kas sėkmingiau, nei tikėtasi? 
– Matote, labai daug priklauso ir nuo paties žmogaus požiūrio į reabilitaciją, kaip jis atlieka pratimus. Rimantas reabilitaciją atliko geriau, nei labai gerai. Tokią pat traumą buvo patyręs ir mano brolis. Po tokios traumos, jeigu reabilitacija vyksta gerai, po 4-5 mėnesių jau galima žaisti krepšinį. Po Rimui atliktos operacijos praėjo jau keturi mėnesiai.

– Lankytojo klausimas: ar Italijoje dar nepabodo pica ir makaronai?
– Tikrai ne. Ne kiekvieną dieną valgau picas ir makaronus. Turiu prižiūrėti savo kūną ir dažniausiai valgau mėsą ir lietuviškos virtuvės patiekalus. Taip pat ryžius bulves, vištieną, veršieną. Makaronai ir pica prideda daug svorio ir aš negaliu jų valgyti kiekvieną dieną. Bet maistas dar neatsibodo.

– Ar pats pasigamini valgyti?
– Tikrai ne, gaila laiko. Man viską gamina žmona.

– O ar turi firminį Lavrinovičiaus patiekalą?
– Ne, tikrai ne. Kai su broliu dar žaidėme Alytuje ir gyvenome vieni, truputėlį pasigamindavome valgyti. Bet ir tas maistas būdavo koldūnai arba makaronai. Daugiau nieko tikrai nemoku. Žinoma, jeigu prireiktų, pagaminčiau kažką, bet nebuvo dar tokios dienos, kad reikėtų.

– Lankytojo klausimas: Gali taip susiklostyti, kad Eurolygos finale susikaus CSKA ir „Montepaschi“. Tokiu atveju norėtum laimėti Eurolygą ar labiau palaikytum brolį?
– Abu variantai būtų geri. Jei laimėčiau aš, tada džiaugčiausi pats ir už mane džiaugtųsi brolis. Jeigu laimėtų jo komanda – aš džiaugčiausi už jį. Nuskriaustųjų tokiame finale tikrai nebūtų.

– Kokios komandos nuotaikos? Gana netikėtai ketvirtfinalio serijoje 1-2 atsiliekate nuo „Olympiakos“?
– Nuotaikos nėra pačios geriausios. Šiandien turėjome ekipos susirinkimą, daug kalbėjome, kartu praleidome apie valandą. Mėginome rasti klaidų priežastis, atsakymus, kodėl nerandame savojo žaidimo. Bet rankų nenuleidžiame ir rytoj stengsimės įrodyti, kad esame geresnė komanda, nei matėte vakarykštėse rungtynėse.

– Lankytojo klausimas: Ar gavote pakvietimą į Lietuvos rinktinę?
– Dar negavau. Nežinau, ar kvietimą gavo brolis, bet apie rinktinę kalbėti dar anksti. Italijoje sezonas labai ilgas, jis gali užtrukti iki birželio 25-osios. Iki rinktinės dar labai toli.

– Lietuvos pirmenybės buvo sutrumpintos, kad rinktinė geriau pasiruoštų olimpinės atrankos varžyboms. Ar Italijoje panašių ketinimų nebuvo?
– Ne, Italijoje ne. Girdėjau, kad sezonus sutrumpino Rusijoje ir Lietuvoje, bet pas mus tikrai ne.

– Ar tai reiškia, kad bet kuriuo atveju greičiausiai vėluotumėte prisijungti prie rinktinės stovyklų?
– Taip. Jeigu Italijos čempionato finalo serija truktų maksimaliai ilgai paprasčiausiai nebeužtektų laiko pasirengti, nes iki olimpinio atrankos turnyro liktų tik penkios dienos ar vos savaitė. Juk šios varžybos prasidės liepos 2 dieną.

– Ar jau bendravote su Kęstučiu Kemzūra?
– Taip, kalbėjomės. Jis skambino man, kai gydžiausi traumą, bet apie rinktinę dar nekalbėjome.

– Praėjusiais metais būtent rinktinėje jums atsinaujino sena nugaros trauma?
– Taip, viskas prasidėjo nuo rinktinės. Bet toks gyvenimas, ką padarysi.

– Ar nesinori šiemet pailsėti?
– Žinote, visą laiką norisi pailsėti. Norisi ir pažaisti, ir pailsėti. Mūsų krepšininkų karjera nėra ilga, todėl norisi suspėti visur. Bet visur tikrai nesuspėsi. Nežinau, pažiūrėsime, kaip bus.

Išsamesnis interviu su Lavrinovičiumi

[audio=182]
Komentarai:
Zergasnu ir aciu Dievui..maziau balamutins treneriams galvas ka pasirinkt.is esmes PF pozicija kelia maziausiai klaustuku,Donantas,Linas ir Paulius manau puikiai vienas kita papildo.klaustukas didziausias kaip su PG,jei atsigauna Kaukenas,tai PG irgi uzpildyta ir jokie Jaskos nereikalingi


kad kaukenas SG ne PG ,tai gal savo patarimus pasilik sau...
2012-03-30
-7
Atsakyti
hui
ate ate broliai ir songaila su savim pasimkit ... aciu uz praiety bet jau jusu laikas rinktineje baigesi
2012-03-30
+8
Atsakyti
baba
manau reikia jau padekot broliams uz daug metu praleistu rinktineje...ir tik nekviest, nes vel traumos, bloga forma ir pan...
2012-03-30
+2
Atsakyti
as
taves ir nereikia, be taves tikrai yra kam zaist
2012-03-30
-8
Atsakyti
idomiai
idomiai
2012-03-30
+10
Atsakyti
ltLenkai lietuviu rinktineje tik kaip visada sudas svieste..


iskrusht tave gerai reiketu uz toki komentara!
2012-03-30
-18
Atsakyti
nemanau, kad rinktine labai nukentetu jei jo nebutu. Jau N kartu pasimate, kad jie su bratkiu klubiniai zaidejai - klubuose siaucia, o rinktineje statistai abu
2012-03-30
+6
Atsakyti
Broliai gerai losia, bet sita vasara bus labai ilga jei pakliusij i olimpiada, tad negalima rizikuot traumom, reikia eiti su jaunais zaidejais pagrinde, o praejus atrabka ziuret kas nerodo gero zaidimo keist i Kaukena ir t.t., bet atranka parodys ka mes galim, o po jos manau pakeitus 1-3 zaidejus, galetume ir olimpiadoj gerai pavaryt, bet pagrindas turi but 2010 PC, prdejus Jona ir Donata, bei galbut Sara su Dulkiu, butu grazi, pakankamai jauna ir agresyvi rinktine, kuri tinka Kemzuros taktikom ir cia nera ka daugiau diskutuot, pats treneris zino kas jam geriau;)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-03-30
-7
Atsakyti
fanatnr01
Ksystof,as uz tave tu labai gerai zaidi,ir tu turi atstovauti uz nacionaline Lietuvos rinktine Venesueloje,tu siame sezone parodai,kad likai auksto meistriskumo zaidejas,kiekvienam kiek pastebejau is lietuviu truksta stabilumo kalbant apie taskus si sezona,bet tu turi zaisti,ir pasveikti:issigydyti traumas,Darjus ne tai, nerodo,kad siuo metu yra 12,as jo nepaimciau siais metais,jam traumos,ar bloga sportine forma kisa pagalius,bet manau jei jis suras tinkama kluba sau,ir zais naudingai,bus vertas atstovaut uz nacionaline 2013 Europos cempionate.
2012-03-30
+4
Atsakyti
GTR
Lavrinoviciams kazkaip nesiseka uz LT kai zaidzia.
2012-03-30
-5
Atsakyti
to bilkis

nesiveliant i ilgas diskusijas,rimas tikrai maziausiai kaltas del 5 vietos.beto kas is jaunu duotu naudos izaidejo pozicijoj?
2012-03-30
-7
Atsakyti
As nepikc
Bet gal mum jo ir nereikia. Yra ir be broliu "bajeriuku" kam zaist

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-03-30
+3
Atsakyti
ZergasbilkisZergasnu ir aciu Dievui..maziau balamutins treneriams galvas ka pasirinkt.is esmes PF pozicija kelia maziausiai klaustuku,Donantas,Linas ir Paulius manau puikiai vienas kita papildo.klaustukas didziausias kaip su PG,jei atsigauna Kaukenas,tai PG irgi uzpildyta ir jokie Jaskos nereikalinginx tas kaukenas yra seibutis gecevicius gerai pavarys senas tas kaukenassenas nesenas,bet is tu seniu per EC Lietuvoje atrode geriausiai.manau viskas priklausys kaip jam praeis ta reabilitacija,kokia forma igys ir ar isviso nores pahalinti vasara.na o kalbant apie izaidejus tai belieka pritarti,jei jau Kalnietis pas mus izaidejas,tai juo gali buti praktiskai betkas padoriau valdantis kamuoli :)


nu ir kas kad jis geriausiai atrode? vistiek tik penkti nereikia jo reikia jaunu. beto jis net ne izaidejas.o tokio lygio atakuojanciu turime nemazai
2012-03-30
-1
Atsakyti
bilkisZergasnu ir aciu Dievui..maziau balamutins treneriams galvas ka pasirinkt.is esmes PF pozicija kelia maziausiai klaustuku,Donantas,Linas ir Paulius manau puikiai vienas kita papildo.klaustukas didziausias kaip su PG,jei atsigauna Kaukenas,tai PG irgi uzpildyta ir jokie Jaskos nereikalinginx tas kaukenas yra seibutis gecevicius gerai pavarys senas tas kaukenas


senas nesenas,bet is tu seniu per EC Lietuvoje atrode geriausiai.manau viskas priklausys kaip jam praeis ta reabilitacija,kokia forma igys ir ar isviso nores pahalinti vasara.na o kalbant apie izaidejus tai belieka pritarti,jei jau Kalnietis pas mus izaidejas,tai juo gali buti praktiskai betkas padoriau valdantis kamuoli :)
2012-03-30
-5
Atsakyti
Jis nores su broliu butelaiti irgerti po sezono. :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-03-30
-7
Atsakyti
Zergasnu ir aciu Dievui..maziau balamutins treneriams galvas ka pasirinkt.is esmes PF pozicija kelia maziausiai klaustuku,Donantas,Linas ir Paulius manau puikiai vienas kita papildo.klaustukas didziausias kaip su PG,jei atsigauna Kaukenas,tai PG irgi uzpildyta ir jokie Jaskos nereikalingi


nx tas kaukenas yra seibutis gecevicius gerai pavarys senas tas kaukenas
2012-03-30
-8
Atsakyti
Ir as uz tai kad broliu neimtu nereikalingi jie rinktineje, iskyrus 2003 metus kitais metais nei vienas nei kitas nesuzaide kai jie buvo aiksteleje tai negalima buvo suprasti kas jie ar puolejai ar gynejai ju vietas puikiai uzims Motiejunas su Jankunu
2012-03-30
-1
Atsakyti
nu ir aciu Dievui..maziau balamutins treneriams galvas ka pasirinkt.is esmes PF pozicija kelia maziausiai klaustuku,Donantas,Linas ir Paulius manau puikiai vienas kita papildo.klaustukas didziausias kaip su PG,jei atsigauna Kaukenas,tai PG irgi uzpildyta ir jokie Jaskos nereikalingi
2012-03-30
+6
Atsakyti
brravas
kam reikalingi tie lavrikai,eu cempe jie isvis nepalose tik uzeme donato vieta.jiem ta lietuva kaip vistai trecia koja.geriau imti jaunesnius ir geresnius o ne tuos nulius lavrikus.
2012-03-30
+5
Atsakyti
marcius
mldc yra bratkos,ksystofas tikrai dar galetu uz ltu pazaisti,bet mdp zais finale tikrai,taiper mazai laiko liks nekas...beto reikia rinktine jauninti,kestas siemet jaus daug didesni spaudima nei ec ltu,kestai atjaunink rinktine,nieko blogo jei nepateksim i olimpiada

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-03-30
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.