Šeškus: Tikėjomės lengvesnės pergalės

2012-07-06 15:21
Aurėja Šarkauskaitė, „BasketNews.lt“ korespondentė

Edvinas Šeškus vylėsi, kad Lietuvos septyniolikmečiai bendraamžius iš Egipto įveiks lengviau
Edvinas Šeškus vylėsi, kad Lietuvos septyniolikmečiai bendraamžius iš Egipto įveiks lengviau
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Emociškai svarbią pergalę Kaune vykstančiame pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų krepšinio čempionate iškovojo Lietuvos rinktinė. Mūsų šalies krepšininkai po atkaklios ir permainingos kovos 73:72 palaužė bendraamžius iš Egipto ir rytoj 11.15 val. dėl 9 vietos kausis su Prancūzijos rinktine. 

Lietuvos rinktinės lyderis Edvinas Šeškus tinklalapiui „BasketNews.lt“ prisipažino, kad prieš rungtynes vylėsi nesunkiai nugalėti įspūdingais pasiekimais nepasižyminčią Egipto rinktinę, tačiau aktyviai susitikimą pradėję afrikiečiai lietuviams sukėlė nemažai problemų ir vos skaudžiai nenubaudė.

– Edvinai, kas šiandien padėjo išplėšti pergalę? – „BasketNews.lt“ paklausė Šeškaus. 
– Rungtynėms prasidėjus mums nesisekė, nes aikštelėje siautėme po vieną, ir nedemonstravome komadinio krepšinio. Bet paskui pradėjome žaisti kaip komanda ir tai mums tikrai padėjo.

– Kaip vertini savo pasirodymą šiandien?– Net nežinau. Manau, kad laksčiau kaip numiręs (juokiasi, – Red.). Esu išsekęs po visų sunkių rungtynių.

– Ar ši pergalė jums padėjo emociškai atsitiesti?
– Taip, nuotaika išties geresnė. Mūsų atvažiavo palaikyti tėvai, giminės, draugai todėl ir juos visus nudžiuginome, iškovoję pergalę. 

– Ar nebuvo sunku žaisti tokiu neįprastu metu?
– Buvo sunkoka. Ypač per pirmus kėlinius, kol nebuvome išsibudinę. Per apšilimą apskritai atrodėme tragiškai, net treneris priėjęs pasakė, kad turime kažką daryti, nes iš šalies atrodome prastai.

– Ar tinkamai įvertinote Egipto rinktinę?
– Važiuodami į rungtynes manėme, kad Egiptas nėra krepšinio šalis ir buvome ramūs, kad juos įveiksime. Bet per rungtynes supratome, kad lengva nebus ir stengėmės nustiteikti taip, kad turime laimėti. Gerai kad šiandien viskas gerai baigėsi.

– Ką prieš rungtynes labiausiai akcentavo treneris?
– Varžovai turėjo keletą pajėgių aukštaūgių, todėl treneris akcentavo kovą po krepšiais ir liepė drąsiai bėgti į greitą puolimą. Tai šiandien ir darėme, bet kartais užsižaisdavome po vieną, kvailai klydome. 

– Kaip vertini rytdienos varžovus prancūzus? Ar bus sunku juos įveikti?
– Su jais mes jau žaidėme kelerias draugiškas rungtynes. Manau, kad mūsų laukia sunkus mačas, nes Prancūzijoje jiems pralaimėjome dideliu taškų skirtumu. Tačiau rytoj būsime kupini noro revanšuotis.

Komentarai:
Juodziui+Tamoliui
Sakinis ypac naudingai praleido laika.Sveikinam "treneriu" staba.GEDA !!!
2012-07-06
-3
Atsakyti
Juodziui
Nu va Juodi koks Kumelis geras izaidejas.Daugiau tokiu i rinktine tai ne tokiais laimejimais dziaugsimes.Speju kad parolimpinese iskristumem po pirmo rato.......... Apsisiko juodis pries 3.000.000
2012-07-06
+2
Atsakyti
Komanda-nebloga, treneris-apgailėtinas, žaidimas visiškai be įdėjos..
2012-07-06
-4
Atsakyti
Ismok fasuotis
2012-07-06
-4
Atsakyti
Šeškus vienintelis iš tos kompanijos, vertas dėmesio. Na gal dar tas mažiukas Serkevičius, jeigu neklystu.
2012-07-06
+10
Atsakyti
Blusos blauzdos
Ne as nesuprantu,galvojau gal karta kaskokia skysta eina?Bet Juodis ne snarglys visiskas?Bet jis matai dziaugesi,leiskit paklaust kuom?Aaaa nugalejom Egipta :) Vieni kugeliai dziaugesi kad musu Nigerija nesutriuskino,kiti kad 1 TASKU laimejo pries EGIPTA!Malaciai,taip ir toliau luzeriai!
2012-07-06
-6
Atsakyti
tuta
aleir darbinis arklys tas seskus,su tokiu pataikymu,tai ka as zinau.daug sneka seskus,visa vaizda parode aiksteleje,visiskai jokio mastymo,jokio supratimo,atrodo,kad surinkti pries savaite ir ivaryti ne savo noru i zalgirio arena.pernai si rinktine zaide taip pat tragiskai,ir siemet tas pat - tegul atidirbineja jie,i pasiruosima buvo ikisti pinigai,o ka parode??tikra geda.kaipmokejo zaisti-tokie ir rezultatai.siu krepsininku ateitis nuline,jokiu sansu jau dabar nesimato.deja,bet taip yra.
2012-07-06
+1
Atsakyti
ka sako?
Seskus: 5 dvitaskiai is 16 mestu. Ar tik nebus reklaminis dirb tinis ly deris? O treneriai norejo isjoti visa cempa ant keliu arkliu. Bet tik juos nuvare. Kas buna su nuvarytais arkliais? Ar tik nebus meskos paslauga padaryta organizuojant statiatines reklama?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-06
-1
Atsakyti
Anonimas
Nu su egipta nugalėt 1 tašku, tai jau yra gėdinga ir apgailėtina.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-06
-2
Atsakyti
mcm
tai ko skaitai,lopas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-06
+7
Atsakyti
LOPAI
Apgailetina komanda pradedant visa nuo visu zaideju ir treneriu.Vakar komentavo kad reik zaisti komandini zaidima o sendien vel sako zaideme individualiai na zodiu visi LOPAI
2012-07-06
-4
Atsakyti
Anonimas
Šaunuoliai vaikinai! Jų ateitis gera laukia kadanors, o tokie cempai gera praktika

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-06
-2
Atsakyti
anon
apgailetina karta. tiek ir cia tiek u16 rezultatai - tragiski
2012-07-06
-1
Atsakyti
12345
seskus isvis nesamones sneka.pasijuto zvaigzde,kai tuo tarpu,jo zaidimas kaip ir kitu 17ikmeciu yra tiesiog tragiskas,ir tai yra pati siplniausiai kada nors rungtyniavusi Lietuvos rinktine.visi sios rinktines krepsininkai yra labai silpni,ne vienas is ju,tame tarpe ir seskus neturi jokios krepsinio ateities.maksimaliai ka jie gali daryti,tai zaisti geriausiu atveju ar tai sakaluose,ar tai panevezio komandoje,na zodziu lkl lygoje,taciau manau,kad jei jie ir patektu i lkl tai butu ju didele sekme.pasijuto visi sioje rinktineje zvaigzdemis,taciau tokia geda parode visiems,kad net neverta kalbeti.truksta zodziu..ir geriau ne vienas is sios rinktines nedavineja jokio interviu,nes bjauru net skaityti,ka jie kalba,visiski klipatos krepsinio aiksteleje,tarytum pirmakart kamuoli rankose laike,toks vaizdas susidare,ziurint ju gedinga vaiksciojima po aikstele kauno zalgirio arenoje.zodziu,nera ka ir kalbeti apie sios rinktines net nezinau,ar tai krepsininkai,net krepsininkais ju nepavadinsi,tiksliau tariant,praeiviai kazkokie.geda zodziu...
2012-07-06
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.