Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Marius Grigonis tęs karjerą Ispanijos pirmenybėse, tačiau nusprendė pakeisti komandą. Lietuvos rinktinės gynėjas tinklalapiui „BasketNews.lt“ patvirtino, kad sudarė kontraktą su Tenerifės „Iberostar“ komanda.

22-ejų metų 198 cm ūgio snaiperis su devintąją vietą Ispanijos pirmenybėse užėmusia komanda pasirašė kontraktą pagal formulę „2+1“.

„Kalbėjau su treneriu, žaisiu antroje ir trečioje pozicijoje, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė Grigonis. –Sezoną pradėsiu nuo suolo, bet turečiau komandoje vaidinti gana svarbų vaidmenį ir gauti užtektinai laiko. Aišku, viskas priklausys nuo mano žaidimo.“

Krepšininkas dvejus pastaruosius metus vilkėjo Manresos ICL marškinėlius ir šią vasarą galėjo pratęsti kontraktą dar dviem sezonams, tačiau nusprendė pasinaudoti proga persikelti į aukštesnio lygio komandą.

Praėjusį sezoną Manresos klubas su Grigoniu Ispanijos lygoje užėmė 16-ąją vietą ir buvo per plauką nuo iškritimo į žemesnę lygą. Tuo metu naujoji lietuvio komanda kovojo dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

Kitą sezoną Tenerifės klubas varžysis ir FIBA Čempionų lygoje, o Grigonis išbandys savo jėgas prieš tokias komandas, kaip Strasbūro IG, Avelino „Sidigas“, Ostendės „Telenet“, Zagrebo „Cibona“ ir Belgrado „Mega Leks“.

Praėjusį sezoną ACB pirmenybėse Grigonis vidutiniškai per 25 minutes rinkdavo po 9,8 taško, atkovodavo po 3 kamuolius ir buvo minimas tarp talentingiausių lygos žaidėjų.

Į Lietuvos rinktinės dvyliktuką patekęs snaiperis sužaidė 7 draugiškas rungtynes. Vidutiniškai per 20 minučių jis pelno po 9,1 taško (55,6 proc. trit.), atkovoja po 2,9 kamuolio, atlieka po 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 8,7 naudingumo balo.

Prieš savaitę krepšininkas patyrė piršto traumą, tačiau greitai sveiksta ir jau pradėjo mėtyti į krepšį.

Po to, kai Grigonis pasirašė sutartį su „Iberostar“, Lietuvos rinktinės dvyliktuke liko vienintelis Adas Juškevičius, kuris vis dar nežino, kur žais kitą sezoną.

Komentarai:
to jus atsigaukit??/
Lukutis ir Prekevičius? tu aklas ar žaidimo supratimas pas tave labai skurdus? jei grigonis tik metimą turi, tai galim apie visą rinktinę panašiai pakalbėt: javotkas - medis, seibutis- medis, sabonis - medis, valančiūnas - medis ir t.t. jau vien matant kokius teisingus sprendimus grigonis aikštėje priiminėja- savalaikiai perdavimai, patikima gynyba.. apie pastangas net nekalbu. O driblingas?? na ne girdžiūnas, net juškej, seibučiu, ar tam pačiam kalnieičiui nenusileidžia tikrai. o mes kalbam apie 2-3 nr.
2016-07-29
+13
Atsakyti
To jus atsigaukit
Gynyba pas grigoni prasta? Trbt geriausiai ginasi is rinktines kas jam ir garantavo bilieta i 12tuka. Pasiziurek irasus kaip zmogus gynyboj atidirba. Prasiverzimas taip letas staigumo truksta bet prisiminkim siskauska, kuris su savo dvizingsniu 10s sudegindavo bet vis tiek nks jo nesustabdydavo. Niekas nesako kad Grigonis zvaigzde ar pan, bet potencialo sociai, jei toliau protingus sprendimus priims ir uoliai dirbs, tikrai gal pagaliau turesim pirma gera maziuka po maco laiku

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-29
-4
Atsakyti
Jus atsigaukit
Nera jis toks geras kaip jus cia bandote itiketi, vieninteli ka jis turi tai metima, prasiverzimas pas ta pati pociu ar seibuti simta kartu geresnis, letai ziauriai verziasi, bet kokiam rimtesniam juodziui jokiu problemu nebutu ji stabdyti,gynyba irgi siaip sau, nespedavo net pries navarro is uztvaru begti, driblingas irgi kaip atakuojancio gynejo labai abejotinas, be to zaisti 16 acb komandoje tai ne tas pats kaip kokiam reale ar barcoje, va jei ten turetu 9 tasku vidurki sakyciau talentas, o cia eilinis vidutinionas, tiesiog issokes ant tos pat bangos kaip pries metus lukutis, o dar anksciau koks prekevicius....
2016-07-29
+6
Atsakyti
žaliasis agurkėlis
nekenčiu jo , nes nėjo į žalgiri, man jis nepatinka. nu bet niėko tuoj mičiulis gryš, tai šito š.... gabalo mums ir nebereikės.
2016-07-29
+1
Atsakyti
to kirvis
Nori pasakyt eurolygos komanda turi sudaryt salygas kazkokiam europoj nieko neirodziusiam grigoniui zaisti po 30 minuciu? Tai kodel jis zais kazkokioj ispanu antro esalono komandoj? Jei jau tokia zvaigzde busima, gal jus atsigaukit viena diena

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-29
Atsakyti
to kirvisnenori grigonis i ta tavo zalgiri, atsibusk :D As pats kaunietis ir zalgirio fanas, bet kazkaip smagiau jauciuosi matydamas grigoni uzsieni. Gal nors vieno gero jauno zaidejo nesugadins


o tu jo klausei kad taip sneki?man rodos jis nenori i motiejuno draugeliu zalgiri,nes n kartu yra minejes kad noretu lost kaune,bet aplinkybes nesusiklosto.kaip manai,ar cia klubo vadovu uzduotis sudaryt salygas kad tokie zaidejai noretu lost kaune?aisku jei motiejunas jam pasiule suolo gala su perspektyva kadanors isbegt i aikste,ir durnam aisku kad su tokiom salygom protaujantis zmogus niekada nesutiks,todel ir renkasi sauleta ispanija nei gimto miesto komanda zaidziancia EL
2016-07-28
-8
Atsakyti
J
Jo dziaugiuosi ir as uz ji, kad nesigadina karjeros rytuose ir zalgiri, o los ispanu geroj komandoj, turesim greiciausiai viena geresniu gyneju europoj po keleto metu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-28
-11
Atsakyti
to kirvis
nenori grigonis i ta tavo zalgiri, atsibusk :D As pats kaunietis ir zalgirio fanas, bet kazkaip smagiau jauciuosi matydamas grigoni uzsieni. Gal nors vieno gero jauno zaidejo nesugadins
2016-07-28
-6
Atsakyti
Taigi jau 2ra karta rasote...
2016-07-28
+1
Atsakyti
saunuoliai ispanai,pasiule reiksminga vaidmeni busimai eurolygos zvaigzdei.uz poros metu,o gal ir greiciau gerai uzdirbs pardave turtingam klubui.o zalgiriukas eilini karta medzioja pocius su milakniais
2016-07-28
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.