Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgiris“ pirmadienį sulaukė neigiamų komandos COVID-19 testų rezultatų ir tos pačios dienos vakare pirmą kartą nuo ketvirtadienio ryto susirinko į treniruotę.

Kadangi Roko Jokubaičio penktadienį atliktas koronaviruso testas buvo teigiamas, komanda privalėjo saviizoliuotis tol, kol likę ekipos nariai sulauks antrųjų neigiamų COVID-19 testų rezultatų paeiliui.

Pirmadienį gavę šią žinią, jie galėjo žengti į aikštelę, tačiau kol kas – be jaunojo įžaidėjo.

Jokubaitis žaisti Eurolygoje galės tik tada, kai sulauks dviejų iš eilės neigiamų COVID-19 testų. Pirmadienį kartu su komanda jis testuojamas nebuvo.

Krepšininkų pasiruošimas penktadienio dvikovai su Madrido „Real“ buvo sutrikdytas tik minimaliai. Pagal įprastą tvarkaraštį „Žalgiris“ sekmadienį būtų žaidęs su Klaipėdos „Neptūnu“ ir nuo naujos savaitės pradžios būtų pradėjęs ruoštis mačui su „Real“.

„Žalgiris“ su „Real“ nesusitiks nebent tuo atveju, jeigu trečiadienio COVID-19 testavimas kauniečių klube parodytų dar daugiau teigiamų rezultatų.

Nors žalgiriečiams šiuo metu nereikia būti saviizoliacijoje, tačiau, „BasketNews.lt“ žiniomis, saugumo sumetimais komanda vis tiek laikosi šios tvarkos.

Penktadienį dvikovoje su „Real“ „Žalgiris“ pirmą kartą šį sezoną bus stipriai apribotas dėl žiūrovų skaičiaus – į 15 tūkst. vietų turinčią areną bus įleista tik 300 žiūrovų.

„Žalgirio“ arenoje veikiausiai tai bus pirmosios ir paskutinės rungtynės, kuomet galios tokia tvarka – trečiadienį bus siūloma Lietuvoje skelbti visuotinį karantiną, o vienas iš jo punktų būtų nuo artėjančio savaitgalio sporto renginius organizuoti be žiūrovų.

Šį sezoną metami tritaškiai

41%
8,8
Pataiko: 8,8
Taiklumas: 41,4%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Marius Grigonis

Nuotr. BNS

Susitikime su „Real“ 300 vietų žiūrovams bus paskirstyti dviem dalimis. Apie pusė jų bus skirta vietas ložėse turintiems žmonėms, o likusi dalis bus pasiūlyta įsigyti visiems kitiems krepšinio gerbėjams. 

„Žalgiris“ jau ruošia naujieną savo sirgaliams, kurios nepalies jokie žiūrovų apribojimai. Tai – galimybė nusipirkti virtualų rungtynių bilietą ir patirti rungtynių emociją virtualiai. Pagal tokią idėją virtualius bilietus įsigiję aistruoliai galės dalyvauti specialiai tam paruoštose nuotolinėse pramogose.

„Mintį suteikti pramogų rungtynėse nedalyvaujantiems gerbėjams gvildenome jau kurį laiką, o apribojimas iki 300 žmonių arenoje paskubino realizaciją. Pastarąją savaitę mus pasiekė ir aistruolių žinutės su panašiais pasiūlymais, todėl dėkojame jiems už siūlomas idėjas ir tikimės susitikti virtualioje erdvėje“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris.

Galiojant 300 žiūrovų rungtynėse tvarkai, „Žalgiris“ dar praėjusią savaitę bandė šį skaičių padidinti penkis kartus – iki 1500 aistruolių.

„Yra skirtumas 300 žiūrovų Pasvalyje, 300 žmonių Panevėžio „Cido“ arenoje, ar 300 sirgalių „Žalgirio“ arenoje, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Mes aiškinome, kad pas mus labai lengva atskirti erdves ir tokioje didelėje salėje jie niekaip nesusitiktų. Prašėme, kad pagal dydį leistų daugiau žmonių. Pirmame aukšte padarytume du atskirus įėjimus į dvi skirtingas arenos puses – vienoje pusėje 300, ir kitoje 300.

Viršuje irgi taip pat – du atskiri įėjimai iš lauko ir atskiriame, kad žmonės negalėtų maišytis viduje. Tas pats su VIP ložėmis. 300 žmonių užimtų 3500-4000 vietų sektorius. Darėme viską, kas priklauso nuo mūsų, kad pakeistume šį skaičių. Matėme, kad kitose arenose trūko sąmoningumo, dėl to gal ir mums kenkė gauti teigiamą sprendimą.“

Visgi jau rytoj „Žalgirio“ ir Pauliaus Motiejūno pastangos padidinti žiūrovų skaičių veikiausiai bus nubrauktos visai uždraudžiant sporto renginius organizuoti su sirgaliais.

Komentarai:
Isvertus motiejuno kalba pvz i Restorano savininka
savininkas: "siaip tai ziauriai kentesime - praseme vyriausybees kad protingai paziuretu ir leistu aptarnauti klientus - gal kituose restoranuose / baruose ir nesilaike tvarkos bet pas mus viskas saugu ir dabar del to ir mes turime kenteti. " zurnalistas: "kiek jums reikia moketi uz restorano patalpu nuoma?" savininkas: "a ee mhm nu siaip nieko savivaldyne atidave jas mums 20 metu nemokamai naudoti" zurnalistas: "o tai kokie sunkumai gresia?" savininkas: "a eee mhm nu tai mums reikia issimoketi algas" zurnalistas: "0 prasete susimazinti darbuotoju algas" savininkas: "oj ne kitaip pas mus niekas nedirbtu plius jau uzsakyti nauji porshai laukia, sodyboje reikia naujo baseino kol karantinas ir pan. negalime susimazinti, bet tikimes kad tuomet savivaldybe ar valstybe kompensuos musu nuostolius. be to planuojame virtualiainsuteikti galimybe pavakgyti pas mus restorane - susimoki kaip uz tikra patiekala su gerimais ir virtualiai per kompa gali atseit valgyti. tikiuos pades visi zmones"
2020-11-04
-8
Atsakyti
ziauru
uz ka cia mestis kokia nesamone? kokiu sudu dar galima prigalvot? ateini i arena arba neini,visi zino kad yra du keliai ziuret graju per telika,arba arenoj ir tai visai skirtingi dalykai kam situ nesamoniu dar galvot? ner pinigu tai ner,pats gi prisiskaiciavo ten kazka su kitu pasauliu motiejukas cia pasekmes,nematau reikalo, gauna algas nesveiko dydzio uz kamuolio svaidyma,visiem po kazkiek sumazina tegul ir ramu,dabar is valstieciu nors vis ta kapeika kazkaip istraukt,kiek duosi tiek negana,jauskit saika bajorai
2020-11-03
-22
Atsakyti
Jonas
ko tik nepadarys Motiejukas zydukas del kiekvieno euro....gal reiktu sakyt sirgaliaus....nes juk viskas TIK del Jusu mieli tusciagalviai avineliai.
2020-11-03
+4
Atsakyti
ryto urodam
nepavidekyt svetimu pinigu,sudietinga suprasti kada net kandonui centu nera,o jie apie Janki,kuris jau senanai zaidzia uz 300 k
2020-11-03
+11
Atsakyti
veryga byb i grauzk
ciorna
2020-11-03
-9
Atsakyti
A.
dar niekada nebuvo tokio stipraus ispudzio, kad apie zalgirio komunikacija komentaruose atsiliepia patys zalgirio pr specialistai. nice work. bet galima is subtiliau.
2020-11-03
-12
Atsakyti
tomygun
Labdaros akcija - Sumetam limoncikam ant algos
2020-11-03
+10
Atsakyti
Miunx
matiejus siulys virtualu sekasa su zalb.ybio zaideju sli.uxomis :D . Lekit pusprociai i eile. pirkit :D
2020-11-03
-13
Atsakyti
Anonimas
kas antra diena testuojasi klounai, neduok die susirgs covid, lengviausia gripo forma ever :D
2020-11-03
+4
Atsakyti
to-50centu
tas 50centu rytfanis pastoviai zliumbia. Nieks nepraso is ritfaniu tu euriuku. Eikit ritfaniai nezliumbe centu susigrazin uz abonnementus. Vistiek daugiau europiniu varzybu nebematysit
2020-11-03
-4
Atsakyti
Zalgirisrio fanas
ir taip buciau nupirkes kelis bilietus. Nes aisku, kad is oro nesusiburs eurolygos komanda o varzybas ziuret norisi 😉. Bet jai dar uz tai siulis virtualias pramogas tai super. Gerai padirbeta, dirbam toliau.
2020-11-03
+26
Atsakyti
Anonimas
Jo palaikom milijonierius visgi dirbantys esam jiem juk labiau reikia
2020-11-03
-7
Atsakyti
ozeexx
bukime realistais Tai bandymas pritraaukti lesu. nes kitais metais buddzetas gali buti ne koks!. o toliau tiesus kelias i i Krapiko laikus, kai gauni 2 3 taskais tai euforija kaip i top 4 pateke
2020-11-03
-1
Atsakyti
L
Rytas apskritai patreone remti siūlo, nes neskleis informacijos :D
2020-11-03
+9
Atsakyti
djgaffer
Mylimai komandai tų kelių eurų tikrai negaila,nusipirkti virtualų bilietą taip pat.Ypač,kai esam dirbantys žmonės ir to pinigo galim daugiau pramogom išleisti.Komandą visada svarbu palaikyti,o kai tokie dalykai vyksta,tai tuo labiau reikia prisidėti.
2020-11-03
+4
Atsakyti
alioalio
o Tai nelengviau tiesiog paprasyti Jankuno,kad jei jis tikras zalgirietis kabina sporbacius jau rytoj ant vinies ir nevage is zalgirio 450K euru i sezona,kaip Jankunui isvis negeda??zalgiris is esmes moka jankunui 450K euru i sezona,kad padetu varzovams ir kenktu zalgiris..nes kai jis aiksteleja,varzovai zaidzia sesiese
2020-11-03
-7
Atsakyti
alioalio
LMAO saunuolis Motiejiunas,visados ras budu kaip savo alga ir savo zmonai nauja dzipa nupirkti...zino kad idiotu atsiras moketi pinigus is oro..
2020-11-03
-10
Atsakyti
Lauris
Aš už tokias pramogas. Manau paremsiu mylima komandą nuperkant vieną kitą bilietą, vien dėl to kad jiems būtų lengviau išgyventi. Na o kokį virtualų turinį žalgiris pasiūlys bus įdomu.. dažniausiai ta šiuolaikinė virtuali realybė nelabai būna panaši į realybę, bet kaip sakiau matau tai daugiau kaip paramos komandai formą.
2020-11-03
-6
Atsakyti
uz zalgiri
galimybe tiesiogiai stebet+pasirinkt is kurios kameros nori stebet+video atsukimo galimybe<5eur per maca butu puikus produktas
2020-11-03
-4
Atsakyti
50centu
tai aisku, sitas verksnys tai jau tikrai ras budu kaip nutrest tuos euriukus is fanatiku ir ismaitint savo milijonierius, skaiciuojant neadekvaciai biudzeta
2020-11-03
-27
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.