Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Jonui Valančiūnui dėl išnirusio kairės rankos nykščio nedelsiant Kalifornijoje buvo atlikta operacija. Dėl jos krepšininkas bent keturias savaitės nešios rankos įtvarą.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
11,6
Pataiko: 11,6
Taiklumas: 34,6%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Daniel Green

Lietuvio grįžimo ant parketo data lieka nenustatyta. Po keturių savaičių, kai centrui turėtų būti nuimta longetė, bus atliekami pakartotiniai tyrimai ir nustatytas tolimesnis gydymo planas. Tuomet turėtų paaiškėti, kiek laiko Valančiūnas dar negalės rungtyniauti.

Valančiūnas traumą patyrė rungtynėse su „Golden State Warriors“.  Krepšininkui iš Lietuvos antrajame kėlinyje po kontakto su Draymondu Greenu išniro kairės rankos nykštys.

Kovojant vienas prieš vieną su Greenu, „Warriors“ puolėjas bandė išmušti kamuolį iš lietuvio rankų, tačiau pataikė į nykštį, o po šio skausmingo epizodo JV iškart susiėmė už piršto ir krito ant parketo. Šiame epizode teisėjai Greeno pražangos neįžvelgė.

„Warriors“ dar norėjo tęsti rungtynes, tačiau Valančiūnas teisėjo paprašė sustabdyti laiką ir iškart rėkdamas iš skausmo patraukė prie atsarginių žaidėjų suolelio.

Lietuvis į aikštę nebegrįžo. Valančiūnas per 8 minutes pelnė 6 taškus (3/4 dvit.) ir atkovojo 7 kamuolius.

26-erių metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas šį sezoną vidutiniškai per 19 minučių pelno po 13 taškų, atkovoja po 7,2 kamuolio ir atlieka po 1 rezultatyvų perdavimą.

„Raptors“ jau dėjo pirmąjį žingsnį po Jono Valančiūno traumos. Skelbiama, kad Toronto klubas pasikvietė savo dukterinės G lygos komandos aukštaūgį Chrisą Boucherį, kuris yra sudaręs sutartį su galimybe žaisti tiek „Raptors“ ekipoje NBA, tiek ir dublerių gretose.

25-erių metų 208 cm ūgio krepšininkas šį sezoną „Raptors“ gretose sužaidė trejas rungtynes, per kurias pelnydavo po 4,3 taško ir atkovodavo po 2,3 kamuolio.

Tuo metu G lygoje atleto rodikliai siekia 29,6 taško, 11,6 atkovoto kamuolio ir 4,6 blokuoto metimo.

Praėjusiame mače Boucheris „Raptors 905“ ekipai rungtynėse pelnė 47 taškus, blokavo 9 metimus ir atkovojo 8 kamuolius.

Krepšininkas prie komandos prisijungs jau rungtynėse su Portlando „Trail Blazers“.

Valančiūnas patiria traumą:

Komentarai:
brolis
nera to blogo kas neiseitu i gera. Gales stiprinti kojas :)
2018-12-14
+1
Atsakyti
nemeluosiuzaidybine situacija ir tiek. visiems neismaleliams aiskinu: rankos esancios ant kamuolio traktuojamos kaip kamuolio dalis todel galima serti per ta ranka kiek eina (metimo metu kitaip traktuoja). todel visi lietuviai pazaide su amerikonais skundziasi, kad nudauzo rankas. nba tas leidziama. gaila valanciuno, bet toks jau tas sportas.


Nevisai teisus, jei sersi tik per ranka kuri ant kamuolio bus bauda, bet jei vosi pusiau per kamuoli ir uzkabini ranka, tada viskas gerai.
2018-12-14
+11
Atsakyti
Ei
Bet ir silpnas tas jonelis ketvirta karta pirštai išnyra

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-14
-7
Atsakyti
nemeluosiu
zaidybine situacija ir tiek. visiems neismaleliams aiskinu: rankos esancios ant kamuolio traktuojamos kaip kamuolio dalis todel galima serti per ta ranka kiek eina (metimo metu kitaip traktuoja). todel visi lietuviai pazaide su amerikonais skundziasi, kad nudauzo rankas. nba tas leidziama. gaila valanciuno, bet toks jau tas sportas.
2018-12-14
Atsakyti
tik mano nuomone
Greenas daznai taip "zaidzia" pries sekmingai rungtyniaujancius. Jam seniai reikia vienoj vietoj plakta kiausiniene padaryti. Tikiuosi JV pavasari neliks skolingas ir parodys tam idiotui tikra vieta.
2018-12-14
Atsakyti
djgaffer
Gerai tai,kad iš karto operuota,o ne laukta ten kokių kelių dienų,kaip dažnai būna.Bet vistiek JV turbūt tik sausio kokiam gale pamatysim.Sumautas Greenas,nu jis pastoviai kažką sužaloja.Aš suprantu,kad jo toks stilius,kovotojas,kabinas už kiekvieno kamuolio.Bet per tą savo energiją paskui ir gaunas,kaip su Jonu nutiko.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-14
Atsakyti
ppc
Bet tai teisejai, tai kosminiai. Suvare pirsta, bet baudos nera. Tipo oro gusis sudroze JV pirsta. net nezinau, kokius dubultavus akinius reik nesiot, kad nematyt, kad kirto tiesiai per plastaka
2018-12-13
+1
Atsakyti
Abus
Longetė))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-13
-1
Atsakyti
Anonimas
Faktas kad menesiui arba dviem iškrito...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-13
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.