Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA), panašu, jau jaučia konflikto su Kinija finansinius padarinius.

NBA apžvalgininkas Keithas Smithas teigia, jog iš 5 ekspertų girdėjo, kad 2020-21 m. sezone 116 mln. JAV dolerių sieksianti algų kepurė gali susitraukti 10-15 proc. Smithas taip pat prideda, kad komandų vadovai jau pradėjo ruoštis galimam scenarijui.

Algų kepurė įprastai susidaro iš pajamų, susijusių su krepšiniu (angl. Basketball related incomes). Be jokios abejonės, konfliktas su Kinija šias pajamas gali gerokai apkarpyti.

Skaičiuojama, kad dėl kiekvienų prarastų 100 mln. dolerių algų kepurė susitrauks 1,5 mln. dolerių. Tiesa, pasiekus 500 mln. ribą, papildomas 100 mln. dolerių praradimas reikš, kad algų kepurė gali kristi per 3,2 mln. dolerių.

Visą šią pirtį užkūrė Hjustono „Rockets“ generalinis vadybininkas Darylas Morey, kuris tviteryje pasidalijo žinute, palaikančia Honkonge vykstančius protestus.

Kaip buvo pranešama anksčiau, „Rockets“ gali netekti nuo 10 mln. iki 25 mln. JAV dolerių pajamų.

Komentarai:
we
ir taip jie ten uzdirba daug daugiau nei tureti
2019-10-11
+1
Atsakyti
TDi
Toks jausmas kad be pinigu pasaulyje nebera nieko svento. O kur savigarba, isdidumas, kova uz zodzio laisve ir t.t. Spjaukit ant tos kinijos, jei tokios salys kaip Kinija nori izoliuotis, tegul izoliuojasi. Nesu separatistas, taciau pilnai suprantu tokiu regionu zmones kaip Baskai, Katalonai kurie nesijaucia Ispanais. Hong Kong istorijos nezinau tiek gerai kaip Europos saliu, taciau jei Hong Kong nelaiko saves kinais tai kazka pasako! o Komunizmas visur ir visada buvo komunizmas - tylek ir vykdyk partijos valia! Ne uz tokia laisve zmones kovoja!!!
2019-10-10
Atsakyti
djgaffer
Sumažėjus algų kepurei,tada gali įsikišti žaidėjų asociacija.Nes tikrai jau tos algos netolygiai dabar atrodo.Žvaigždės šimtus milijonų gauna,o geri vidutiniokai dešimt kartų mažiau.Tai susitraukus algų kepurei,tie vidutiniokai gali dar mažiau gauti,o tada jau ginčai prasidės.Nenustebkit,jei ir lokautas vėl ateitų.
2019-10-10
+1
Atsakyti
Antanas13
ta nba uzkniso geletu isvis isnykti
2019-10-10
+9
Atsakyti
pasaulis baigia išprotėt. Iš pradžių rusų invaizijos Ukrainoj, ieks nieko jiem nepadarė, kelios sankcijos, etiketė ir viskas. Kinijos dabar ahuelinimas, dar pusė pasaulio bijo apskritai šnekėt, visi dėtų skersą ant tos Kinijos, kam jį pardavinėtų tas savo pigias technologijas?Ir tendencingai visas problemas kelia ambicijos vadų, kurie garantuotai turi nepilnavertiškumo kompleksą.
2019-10-10
-7
Atsakyti
Tomas
bet ta twiterio zinute uzkure rimta pirti, kiek nuostoliu per kelis zodzius, o kinai tikri mazvaikiai isizeide del nieko nelemenciu keliu zodziu
2019-10-10
+7
Atsakyti
na
problema yra 40 mln / metus kontraktai. Galėtų ir apmažinti
2019-10-10
+10
Atsakyti
siaip
Problema yra ne tame, ar kas numirs iš bado, o kad pvz. komandos kurios dabar moka savo žvaigždėms po 40-45mln į metus, praktiškai nebeturės vietos kepurėj vidutinio pajėgumo žaidėjams pasiūlyti padoresnių kontraktų.
2019-10-10
Atsakyti
jo
Tik jau kad visi nenumirtų iš bado, sumažėjus šitai kepurei😀😀😀
2019-10-10
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.